En söndag med SSL...

Tog tillfället i akt att kika på Pixbo-Järfälla idag. Mest för att jag var nyfiken på hur "Ante" skulle klara sig.
Och man ser helt klart att han kommer bli en tillgång även i Pixbo. Zorrade in en balja redan i första perioden som domarna missade att döma mål på. Tog i inneribban och studsade ut igen. Serverade ett par riktitg goa mackor till sina kedjekamrater och känslan är ändå att han borde kunna ta mycket fler initiativ. Klart godkänd!

***
Förvånad över att en spelare som Ryberg inte skapar fler chanser. Helt ofarlig idag...

*******
Även Pixbo IBF rustar för slutkampen i Div.2. Ryktet säger att såväl Henriksson, Ottosson, Agus och Grauers ev. ska förstärka från A-truppen. Kan tänka mig att den sistnämnde nog hellre hade förstärkt IBF Göteborg inför kvalet...

Dessutom är nu Oscar Fredriksson tillbaka efter att ha testat lyckan i Partilles A2. Var det så att det inte fanns tillräckligt med magi i "wizards"?

Hur som helst så kommer Pixbo IBF få ett jäkligt starkt lag i slutfasen!

****************
Pixbo IBK åkte förresten på torsk idag med 4-7 mot Järfälla som tidigare under året endast hade 1 enda seger.

******
Matchens stora behållning var Järfällas, Sebastian Gafvelin! En karaktär som man skulle älska att ha i sitt lag men hatar att möta.

****************
Det gäller nog för Barnarp att vinna idag. Både Pixbo och Marstrand kommer sälja sig dyrt.....

****
G.O - Lycka till på onsdag!

Go Lördagskväll!

Nyss hemkommen efter en riktigt go seger över Marstrand! 10-5 skrevs slutresultatet och det kändes faktiskt som att siffrorna kunde varit större. Men vi tog inte riktitg chansen i 2:a perioden att punktera matchen utan lät marstrand komma tillbaka till 4-2 inför sista. Skönt att vi hade en växel till att lägga in!

----------
Nu känns det som att vi skaffat oss rejäl marginal ner till det viktiga strecket vilket ger fortsatt arbetsro.

----------------
Marstrand tar också och griper ett sista halmstrå genom att förstärka med 2 legendarer.
Tomas Andersson och Lerumsikonen Mattias Olofsson ska tydligen göra ett sista (?) ryck och dra på sig matchtröjan i div.2. Det är nog också precis vad laget behöver. Målskyttar.

-------
Ruskigt viktig match i morgon. Ska Barnarp ta chansen att skaffa sig en 5 poängsmaginal till strecket? Kan mycket väl vara "spiken i kistan" för lagen bakom i så fall. Jag tror chansen är stor att det blir så. Lerum är nog inte beredda på vad en stekhet Nygård i en sliten gympasal innebär....

---------------
IBF Göteborg fortsätter sitt segertåg. Tio (!) poängs maginal ner till andra platsen är oerhört imponerande!
Tio raka segrar när det behövs som mest.... Lyfter på hatten!

--
Björklund: Bjarne Blom var det som spikade igen mot er i Rydsbergshallen. Det var hans sista match innan flytten till sthlm. Men Stenberg har också varit riktigt het i år!

STOLT - Årets Lag 2009!

Det är med enorm glädje som vi tar emot priset som "Årets Lag" i Lerums kommun. Givetvis susar det förbi positiva minnesbilder och det ger helt klart en mental energikick nu i vintermörkret.

Saxar motiveringen från Lerums Tidning:

"Bland kandidaterna till Årets seniorlag fanns både Lerums Segelsällskap, NM-tvåa i klassen CB66, samt Nääs Ryttarförening och Öijareds Golfklubb, som båda missade en SM-medalj med en placering. Lag som håller svensk elitklass i sina respektive sporter alltså. Ändå var det ett division 3-lag som röstades fram av en enig jury. Att vinna trean i innebandy kanske inte låter så märkvärdigt i jämförelse.
Men att som Floda IBK:s herrar göra det genom att gå obesegrat genom seriens 22 matcher är imponerande. Något som kräver inte bara spelskicklighet utan även mental styrka att inte drabbas av någon formsvacka."

PAZZA FLODA AMALA!Hmm... Bakom sargen står IBF Göteborgs tränare Jakob Saalem och ser halvnöjd ut.
Kanske kunde han redan då förutse det kommande poängtappet i Rydsberg?  ;-)

Vad är egentligen ett problem?

Jag skriver nu en sak som du som läsare aldrig trodde du skulle få läsa.
Jag tycker att GIBF nu fått för tillräckligt med skit för deras hantering av div.3 Göteborg.

Visst, jag håller med om att GIBF borde förutsett detta scenario och redan på ett tidigt stadie kommit med information om ”vad som gäller”.

Visst, jag tycker egentligen att GIBF och SIBF skulle varit överrens innan seriespelet startade att ”alla matcher räknas och så tillfaller kvalplatsen de 2 högst placerade lagen som är kvalificerade enligt SIBF”.

Men GIBF gjorde ett misstag, vi, jag, och alla anda fick gnälla lite och ifrågasättta. Men det är skillnad på att reagera och nu älta som ex. Lindome gör i sin gästbok. Nu får det räcka.

Att även Lindome försöker få med en artikel i tidningen är löjligt. De gnäller på att förbundet gör att innebandyn uppfattas som ”pajassport” och så är det de själva som är några av de största pådrivarna och försöker skapa negativ publicitet. Låt tidningarna uppmärksamma ”Västkustderbyt”, ”Arenamatchen” etc och glädjs med detta. För U-lag i seriespel är absolut ingenting nytt. Det har funnits i andra regioner i flera år. Det enda som varit bristfällig är som sagt informationen.

Skulle GP mot förmodan skriva en artikel så garanterar jag att jag kommer ta hissen upp och ifrågasätta journalistens kunskaper.

Vilken tabell ni än räknar så ligger ni fortfarande på kvalplats. Så spela nu och fokusera på det ni själva kan påverka!

---------------------------
Vad är egentligen ett problem?

Jag var själv som sagt var väldigt kritisk till den bristfälliga informationen. När jag däremot fått reflektera över den uppkomna situationen så ser jag att innebandyn har större bekymmer att fokusera på.

År 1996 så fanns det 1632 st innebandyklubbar i sverige, år 2009 finns det 1064. Det är en minskning med ca 35 % av antalet klubbar!

Nu har jag ingen exakt statistik på hur det ser ut i Göteborg. Men för att bara plocka ur minnet förändringar som skett sista åren för att inse att Göteborg inte skiljer sig från övriga landet.

Björkekärr + Robertshöjd = IBF Göteborg
Gråbo IBF + Lerum IBF = 0302 + Pantern = FBC Lerum
Åbro Innebandy + Stendy = Vision Angered som sen gick in i = Backadalen
Karhu… Gick ihop med Åbro?
Kungälv + Marstrand = Kungälv Marstand Innebandy
Älvstranden + Partille = Challengers

Finns säkert flera exempel på klubbar som gått samman. Jag har tyvärr förståelse för att alla klubbar inte får ihop en ungdomsverksamhet, styrelse, eldsjälar etc vilket gör att de behöver gå samman för att fortsatt driva verksamheten.

Men det som skapar ett problem är att....

År 1996 så fanns det 73 842 licensierade spelare i sverige, år 2009 finns det 122 866. Det är en ökning med fantastiska 66%!

Ni ser utvecklingen?

Vi har alltså minskat antalet seniorlag med 35% och samtidigt ökat antalet aktiva med enorma 66%!

Det är klart det är problem… Vart ska alla ungdomar som passerat junioråldern spela?
I dag finns det inte tillräckligt många klubbar i Göteborg som klarar av att hantera alla kommande seniorspelare. Då antalet klubbar stadigt minskar så blir det en flaskhals. Det är därför som nu U-lagen har blivit så enormt viktiga. Att GIBF tillät U-lag i seriespel var en nödvändig åtgärd för innebandyn i Göteborg!

Är det en bra lösning på sikt? – Tveksamt...


På sikt kanske vi kan skapa en egen serie för U-lag likt farmarligan i NHL?
Där det inte några regler på karens etc för att flytta spelare mellan de olika divisionerna.

På sikt kanske vi borde skapa en serie för exempelvis HJ20-elit?
För ett par år sedan, ca 10… så fanns det seriespel för juniorer upp till 19 års ålder. Skulle det vara ett bättre alternativ med en serie för äldre juniorer istället för U-lag i seriespel?
Ja, kanske....

Det viktigaste arbetet som GIBF ändå har just nu är att få fler klubbar att på egen hand orka driva sin verksamhet. Vi behöver fler klubbar som ex. Landvetter Wings, Kärra, Zenith som startas upp med en (till synes) tydlig målsättning att utveckla verksamheten. GIBF behöver hjälpa fler klubbar igång och få dem att stå på egna ben. Innebandyn behöver förändra utvecklingen, Innebandyn behöver fler klubbar med bra organisation!

Konkurrens skapar kvalité!

 


Vi gav oss själva aldrig chansen! (Snor Barnarps citat)

Tyvärr räcker det inte att spela innebandy i 1 period vilket vi testade idag. Efter 10 pigga minuter i inledningen av matchen valde vi att spelade både utan hjärta och hjärna till andra periodpausen. Skövde gjorde det dock bra och tog tillvara på vår tafflighet genom att sätta ett par bollar och kunde enkelt gå ifrån till en 5-1 ledning.
Inför sista perioden bestämde vi oss för att spela i närheten av vår nivå vilket gav resultat. 5-5 kom med 6 minute kvar av matchen och vi hade dem rejält i brygga... Men efter 16 minuter dammar en Skövdelirare av ett snurrskott som var modernt 96... Riktningen på skottet är bedrövlig... Men istället för att det hamnar i sarghörnet så styrs det in på ett Flodaben.... Riktigt surt! Vi skulle haft med oss en poäng hem idag... Nu gäller det att vi spelar innebandy i 60 minuter kommande helg!

**************
Tack Skövde för ett bra arrangemang!

*******
Dock borde så starka killar kunna stå upp på benen betydligt oftare. Kändes som att vi var på betydligt sydligare breddgrader och spelade.

*********************
Wedlin, Hovemyr till Lerums div.3 lag.....  En annan spelare som enligt starkt rykte kommer lämna truppen nu i Januari... Lägg ihop detta med förra veckans avhopp så kan man lugnt konstatera att det inte är enbart är harmoni i grannklubben...

**********
IBF Göteborg gjorde jobbet mot Marstrand. Sorry om jag tvivlade Björklund...

****************
Undrar om "Ante" kommer presenteras som nyförvärv till Challengers nu innan fönstret stänger...?

*******
Challengers just nu på kvalplats... Just nu mot IBF Göteborg... Matchen känns mer och mer rimlig.... Härligt!


Det behöver inte betyda någonting...

... Men när envisa rykten säger att både Jocke och Putte lämnat sina uppdrag i Herrsektionen i grannklubben FBC Lerum skapar förstås funderingar. 

Hur kommer det sig??

Nu har jag ingen aning om just varför och ska inte spekulera på bloggen. Jag har så klart mina tankar om vad det "eventuellt kan bero på". Avslutningsvis vill jag säga att jag tycker det är riktigt, riktigt synd om ryktet stämmer. Framför allt då dessa herrar är/var, i mitt tycke, två av de mest vettiga personerna inom FBC Lerum. 

Vi i kommunen behöver så många BRA personer som möjligt som engagerar sig inom innebandyn!


Obesegrade i nya matchstället!

Vi var ruskigt revanschsugna efter höstens möte med Barnarp där vi gav bort initiativet och i slutsekunden blev rånade på poäng. Vi bestämde oss helt enkelt för att få en annan matchbild. Efter 5-1 i första perioden, där bollen ett par gånger studsade vår väg, kändes segern aldrig hotad. Andra perioden blev något tempofattig för vår del samtidigt som Barnarp spelade upp sig och perioden slutade mållös. I tredje så märktes det väldigt tydligt att Barnarp inte hade ork att forcera utan vi kunde tämligen komfortabelt vinna med 11-4. Surt bara att släppa 2 "skitmål" på slutet helt i onödan....

--------------------
Härligt att se att vi är 100% i PP igår igen. Tre försök, 3 mål....
Dessutom 2 mål i Boxplay!

------------
Vi klättrade i och med segern förbi FBC Lerum i tabellen. Inte alls helt oviktigt att, i alla fall i en vecka, kunna titulera oss "Bäst i kommunen".

---------

Tyvärr fanns inte tiden igår till att hinna med att kolla på Wårgårda-Alingsås. Ser att matchen slutade 5-5 vilket nog avgjorde serien. Visserligen är det många matcher kvar, men det är svårt att se att Lockerud kommer tappa den 5 poängsmarginal de troligen kommer att ha.

------------------

Ser redan fram mot mötet med Skövde på Lördag!

-------

IBF Göteborg avgjorde också serien då de med endast 30 sekunder kvar såg till att lägga beslag på samtliga 3 poäng mot Vänersborg. Grattis!

---
Grattis Marstrand som har kommande match mot IBF Göteborg. Kan tänka mig att de är proppmätta för tillfället och det finns stor chans att skorna ställs ut...

--
Jag har sagt det förut och säger det igen. Det kommer bli en häftig upplevelse att se IBF Göteborg - Challengers i kvalet till Allsvenskan! Jag tror det finns en stor chans att så blir fallet...

-----

Karlander lånas ut till Challengers, samtidigt som det i dagens GT står att "nu letar Pixbo förstärkningar i Göteborgsområdet".... Det går väl knappast att hitta någon som är bättre än Karlander?


De enda som har dem på en piedistal verkar vara de själva!

Oavgjort mot Östra i förra omgången. Känns.... OK. Med tanke på att vi hade underläge mer eller mindre hela matchen så visade vi styrka genom att knipa en poäng. Nu vänta Nygård och hans Barnarp i morgon.
-------------

Dock blev jag lite felciterad av #9 i Östra. (tror jag i alla fall)
Jag vill minnas att jag sa, "Se nu till att slå Barnarp i sista omgången. Tänk på att ni kommer höra snacket om att Barnarp vann hela sommaren"

-----
Inte på något sätt att jag inte unnar Barnarp framgång. De är likt oss själva ett gäng med begränsade resurser som sliter som fan. Och så länge de är bakom oss i tabellen när året är slut får de gärna sluta 2:a i serien.

--------------------
Ska försöka hinna med att se det "stekheta" derbyt i morgon.

----------
Karlander tillbaka i Challengers! Det är en kanonvärvning, inget att snacka om.... Men...

----------------------
Ruskigt intressant match i morgon. Får se om vi lärde oss något av vårt förra möte.....

--------------------------------------------
Jag kommer säkert återkomma till lite ämnen som berör, men just nu behöver jag allt fokus på morgondagens prestation.

-----------------------------------------
Jag ska även försöka hinna med att skriva en liten krönika till IB Magazinet i helgen som berör utvecklingen i Göteborg och hur jag tycker att vissa saker kan hanteras annorlunda... Får se om tiden räcker till!

Vi har åkt till ett kors, nej vi är i Billingsfors!

Snart dags att åka iväg till Jönköping och försöka råna Östra på någon poäng. Kommer inte bli lätt, men det känns sjukt inspirerande! Allting i princip klart... Frågetecken på någon enstaka plats i startuppställningen fortfarande. Vi har gott om tid på oss att ta de sista besluten.

-------------
Bjudodds igår på oavgjort mellan Lerum - Vänersborg! Nu gäller det bara att sätta de sista 2 också....

 DatumMatcherResultatTeckenOddsStatus
  10.01.2010 17:00 Hide-a-lite Mullsjö - FBC Göteborg (1x2)
  1       1.35 Pågående
  10.01.2010 17:00 Munka-Ljungby IBK - Växjö IBK (1x2)
  2       1.75 Pågående
  08.01.2010 20:00 FBC Lerum - IBK Vänersborg (1x2)
6 - 6 X       7.50 Vinst


-------------------------

Det finns fortfarande några platser kvar till klacken om någon vill hänga med till Jönköping?
100 kr för inträde och bussresa är ett kap. Det kommer bli jäkligt skoj idag....

Rekordlånga Juluppehållet är över.

2010 inleddes med en förlust mot Vänersborg med 4-9. Trots det så kändes det som en av våra bättre matcher offensivt och att det var väldigt små marginaler som avgjorde. En av dessa avgörande marginaler heter förstås Andreas Johansson... Vi fick inte riktigt grepp om honom denna gång och då blir det förstås svårt att vinna. Bara att fortsätta tugga på så kommer utdelningen komma framöver.

------------
Fick även bevittna Stenungsunds seger över Marstrand med 4-1. Kändes inte direkt rättvist då jag tycker att Marstrand till stora delar var det bättre laget. De satte en hög press på Stenungsund och hade läge och väl det bästa spelet i matchen. Men Stenungsund gjorde som så många gånger förut, litade på sitt försvar och utnyttjade de kontringslägen som uppkom.

-------------------------
I morgon är det även dags för mötet mellan Pixbo - IBF Göteborg. Ett Pixbo som nu frångått sitt, mindre lyckade, försök med 2-2-1 försvar och nu spelar mer traditionellt 2-1-2, kommer säkerligen vålla IBF Göteborg en del bekymmer. Det gäller för IBF Göteborg att ha med sig rätt inställning till matchen för att stå som segrare när slutsignalen ljuder.

-----------------
För vår del så väntar en svår bortamatch på parketten i Jönköping mot Östra. Det finns väl egentligen ingenting som talar för seger för oss i den matchen.... Östra är i mitt tycke, det mest kompletta laget ihop med IBF Göteborg i årets serie. Men vi ska bjuda upp till en bra kamp och så får vi se hur långt det räcker!

RSS 2.0