Barnsligt

Var och kollade på Floda - Lindås div.2 som genrepade förra veckan. Kul att se Floda bygga lite hemvävt igen! Bra jobb där Bravell m.fl! Jag är alltid för att utveckla truppen med spets utifrån men just i år tror jag det var helt rätt att få tillbaka Flodaidentiteten igen. Låt nu laget mogna tillsammans någon/några säsonger så kommer det blir bra det här. Dessutom vet jag om att det finns några till i U-laget som knackar på dörren.
 
När jag sitter på läktaren kan jag bli så otroligt förbannad på coacher som beter sig som barnungar. Jag vet, det kan vara svårt att hålla sig kall i alla lägen. Men ändå. Att jag sitter och reflekterar över varför inte vissa takiska förändringar sker eller varför de sker är en sak. Där har vi bara olika infallsvinklar.
 
Matchen i sig visade att det skiljer en division mellan lagen. Lindås ungdomligt naivt spel i många lägen och i det stora hela ganska ofarliga. Floda malde på med springebandy och kämpade ner Lindås. Ibland slår mig tanken att det hade varit kul att se vad jag kan tillföra Floda idag med den utveckling jag haft sista åren. Men det får bli en annan tidsålder. 
 
Det var med drygt 5 minuter kvar av matchen som Jonas i Flodabåset väljer att ta en timoeout. Det är genrep, matchen var avgjord resultatmässigt men det såg inte bra ut spelmässigt för Floda. Istället för att prata med sitt lag väljer Lindåscoachen att få med sig några ynglingar i laget och hånfullt ställa sig och applådera Floda vid sin Time out. Så jävla irriterande! Ett så ungt och talangfullt lag behöver en stabil ledare som kan fostra individerna att ta nästa steg i karriären. Det blri grymt svårt när coachen är den mest barnsliga av dem alla. Då skapas inte rätt förutsättningar för spelarna att utvecklas. Nä, skärpning Lindås. Dags att fostra seniorspelare i U21 och inte skapa barnsliga junisar. 

Jag vet inte vad Jonas ville säga vid sin Time Out. Men det är skit samma. Det är träningsmatch och det är till för att träna på saker. Floda kanske ville plocka målvakten sista 5 för att träna på 6-5. Eller så ville man träna på att äga boll. Eller så ville man bara sträcka upp laget och få en bättre känsla med sig till premiären då det faktiskt såg ganska hafsigt ut. Det spelar ingen roll. Det är upp till var och en att träna på vad de vill. 

*************************************************
 DIv.1 inleds direkt med derbyt Lerum- Alingsås! Ska bli grymt kul att bänka sig i Rydsberg och se vad lagen kan bjuda på. Efter de senaste veckorna så tror jag Lerum inleder med en seger. Vi får se.
 
***********
Ang. div.1 så raljerar också Partille och Ulf om viken enormt sportslig katastrof det är att starta serien en vecka senare. Här håller jag oväntat inte med alls. Det låter för mig bara som dåliga ursäkter redan nu för eventuella förluster inledningsvis. Sen är det självklart inte optimalt, men fokusera istället på det ni själva kan påverka. Er egen prestation. Ta in domare och kör en internmatch. Det hade definitivt blivit en bättre genomkörare än matchen mot Tvåååker.

Däremot kan man bara hoppas för Lidköpings skull att de inte är inblandade i bottenstriden när det ska avgöras. De skulle mött Tvååker i sista omgången. Nu kan de bara sitta och kolla på samtidigt som motståndarna kan spela på resultat. Tänk er en bottenstrid som innebär att spelar 2 lag oavgjort klarar sig båda lagen kvar och Lidköping åker ur. Hur kommer i så fall de lagen agera vid oavgjort och 5 minuter kvar av matchen?

Tänk om Partille istället haft Tvååker i sista omgången. Bara sitta och vänta när samtidigt Lerum kan räkna ut med att vinner de sin match med "x" plusmål vinner de serien. Eller att det räcker med oavgjort. Kanske till och med en förlust med max "x" mål. Då hade nog Ulf själv avsattt alla på alla förbund. Dessutom hade jag haft förståelse för det. 

**************************
Ibland uppstår situationer där det är lätt att prioritera. Lunchen får helt enkelt vänta lite.

****************************************************
Undrar om någon ens fick frågan om att ta platsen i div.1?

****************************

Ulf greppar pennan!

Vad är det som händer, andra blogginlägget på kort tid! Kan det vara så att Ulf A, Partilles starke man, som äntligen gjort slag i saken och skaffat en blogg som inspirerar mig? Ja, just i detta inlägget i alla fall. För er som inte hittat hans blogg ännu, www.spejsat.wordpress.com . I stort sett daliga uppdateringar så den rekommenderas varmt.

Fick också äran att bli omnänd i bloggen vilket känns stort, speciellt eftersom myten är att Ulf aldrig läser bloggar. Vill gärna passa på att styrka några saker som han skriver innan jag seglar iväg på lite annat.

I inlägget http://spejsat.wordpress.com/2012/09/16/traningsmatcher-hur-vasentliga-ar-de/ framgår det bland annat att jag ofta återkommer till Partille. Vill bara förtydliga att sjävklart är det så! Jag älskar sporten innebandy. Jag bor i Floda. Det innebär att de lag jag följer närmast och som engagerar mig mest är Floda, Lerum, Partille, IBF Göteborg, i viss mån Alingsås och sen försöker jag se lite av Pixbo också. Vissa verkar tro att jag "hatar PIBS" men så är verkligen inte fallet. Jag hyser stor respekt för Ulf. Mest på grund av hans enorma engagemang och att han alltid vågar signera sina åsikter, sen är det inte alltid så att jag delar hans uppfattning, men det är en helt annan femma. Partille gör grymt mycket som är bra och är en klubb som engagerar och berör. Men som sagt, alla åsikter kan vi inte dela och det är inte mer med det. Vi ser helt enkelt matcher/situationer med olika glasögon. Det blir även övertydligt när jag läser Partilles referat och liknande från våra egna drabbningar genom åren. Ibland undrar jag om vi ens har varit på samma match...
 
Jag hoppas nu verkligen att ett årskort kommer med posten efter löftet att PIBS har bokat en stol. Ska se så många matcher jag bara hinner där Floda, Lerum eller Partille lirar. Underhållning när det är som bäst! Och jag kommer försöka skriva några ärliga rader om varje match jag ser. Från min synvinkel och mitt sätt att se på matcherna.

Dessutom är det grymt skönt för min egen utveckling att bara kolla på andra matcher. Det finns alltid något man kan plocka och att sitta och grubbla på beslut/coachningar som andra tar är rätt befriande. Jag tror det är viktigt för min egen energi/utveckling att skaffa mig distans ibland.

När jag ändå är i farten kan jag övertydligt förklara att det är samma relation som jag har till FBC Lerum. Det är också en klubb som gör många saker fantastiskt bra och jag tror jag har min vanliga plats bokad på de matcherna också. (Är lite sen med inbetalningen för stödmedlem i år, men det kommer).

I Floda har jag också min plats bokad. Synd att många matcher går samtidigt som våra egna bara. Men jag ska allt ta mig ner till hallen och ge både ris och ros. =) 

När det kommer till matcher däremot. Då kommer jag alltid göra allting för att segra. Sen spelar det ingen roll om motståndaren heter PIBS, Lerum, Floda, IBF Göteborg, Falun eller Storvreta. När det väl är match så kommer jag se till att mitt lag har bäst förutsättningar att vinna matchen. Så enkelt är det. Att det blir extra viktigt att vinna mot lag i närheten av det jag representerar är självklart. Derby kallas det.

Som en klok man sa på läktaren i FBC Lerum. "Vi är inte bästa kompisar, men vi har respekt för varandras engagemang och kunnande".

Och det är verkligen så det är. På tok för många i innebandykretsen klarar inte av att skilja på "sak och person". När det väl är match, då gör alla sitt yttersta för att segra. Jag har mitt sätt som jag tror på. Andra coacher har ibland ett sätt som jag föraktar i matchsituationer. Men det är så det är. Sen på läktaren eller efter matcherna anser jag att fler borde slappna av lite mer. Senaste tiden har jag försökt ta lite luncher med alla möjliga innebandyengagerade personer och bara tjöta lite. Grymt kul och givande! Så är det någon som är sugen på en lunch någon dag, även om vi bara gnabbats i motståndarbås tidigare så hör av er. Jag är på. =)
 
Ang. min tabell där jag tippade div.1 västra så fanns det mycket riktigt en procentsats för hur stor chansen är till serieseger. Där har Partille otvivelaktigt bäst förutsättningar och lägst odds på att vinna serien. Sen att jag tror (trodde) på att Alingsås kommer skrälla och ta hem en "otippad" serieseger är en annan femma. Därför blev det inte på automatik samma placering som % möjlighet att vinna serien. Vidhåller fortfarande att Partille borde vinna serien. Det är nog hela innebandysverige överens om.
 
Det blev så långt det här inläggget att jag stoppar här. Får återkomma till småkrafs vid ett annat tillfälle.
Det går nästan att ta som ett löfte på att ytterligare ett blogginlägg kommer publiceras innan jul.

Hade förresten varit kul om fler gav sig på ett serietips om Div.1, Allsvenskan eller den serien ni vill tippa. Vill ni inte lägga det som en kommentar så skicka ett mail så publicerar jag det som ett "gäst inlägg". fredrik.oredsson at gmail.com
 
Vill avsluta med att jag respekterar verkligen alla som alltid vågar skriva sina namn vid inlägg på bloggar eller forum. Det är alldeles för lätt att kasta skit på nätet anonymt. Sen att vi inte alltid delar åsikter är en helt annan sak.

Sak.
Person.

Kom ihåg den skillnanden. 
 
 
 
 

Så här slutar Div.1 Västra Götaland!

Dags att släppa serietipset för div.1 västra Götaland. En serie som känns sämre än på länge då det är 4 nykomlingar från lägre serier och för tillfället 1 vakant plats. Känns inte som att det krävs speciellt mycket för att hänga kvar i år… Men det kommer ändå säkert bjudas på en hel del dramatik och heta matcher, så här kommer mitt tips!

 

 1. IBK Alingsås

Fortsätter motivera sig själva genom ”Vi mot hela världen” tugget vilket känns grymt förlegat. Sätt istället kaptensbindeln på den alltid lika trevlige Kevin Keijsner och låt honom leda genom sitt agerande. Men det är ett helt gäng bra innebandyspelare, så ligger fokus på prestationen i år istället för alla andra ursäkter så tror jag faktiskt att Alingsås tar hem detta.

Chans på serieseger: 30%

 1. FBC Lerum

Borde vara uträknade då Lerum tappat flera spelare sedan förra säsongen som ex. Harrysson, Westman, Ryberg och "monster Micke" i målet. Men det jag sett än så länge så känns laget mer harmoniskt och jag tycker även att de yngre spelarna visade upp ett fint och effektivt spel mot Greåker. Får man ihop laget och nyttjar de som är bäst, oavsett ålder eller meriter, så är det en stark utmanare till seriesegern.

Chans på serieseger: 15%

 

 1. Partille IBS

Borde Partille vinna serien? Absolut. Är det ett fiasko om de inte gör det? Utan tvekan ett superfiasko. Men jag tror faktiskt att Partille underskattar div.1 serien som väntar. Många oerhört begränsade spelartyper som verkar få grymt stort förtroende även i år (?) som gör att Partille i det stora hela är ett väldigt fantasilöst lag. Jag är i ärlighetens namn inte ett dugg förvånad att de åkte ur Allsvenskan, trots seriens yngsta bänk. Det som talar för Partille är att de, utan tvekan, har seriens bäste målvakt i Stenberg. Han kommer alltid ge laget chansen att vinna och kan på egen hand lyfta upp laget till Allsvenskan igen. Dessutom så har de allt i egna händer, får Nilsson ihop laget och nyttjar de som är bäst, oavsett ålder eller meriter, ja då ska seriesegern vara klar! 

Chans på serieseger: 45%
 

 1. Stenungsunds IBK

Om Stenungsund slutar med "galenskapen" att springa och jaga man/man över hela banan i vissa matcher så blir det en kanonsäsong som väntar. Gjorde en imponerande generationsväxling förra året och får nu tillbaka Niclas Larsson som fortfarande håller grym klass. Lägg till en svårspelad hemmahall så finns det alla chanser att skrälla i serien.

Chans på serieseger: 7%

 

 1. IBK Lidköping

Lidköpings akilleshäl förra säsongen var ett för svagt målvaktsspel. Höjer de målvaktsspelet så finns det till och med chans på seriesegern. Tippar dem lågt eftersom jag inte vet om förändring skett, har ingenting förändrats anser jag att det är dags att satsa fullt ut på unge Fabian Olsson och vara redo att ta steget upp om 2-3 säsonger.  Många bra spelare och har verkligen chans att vinna i varje match.

Chans på serieseger: 3%

 

 1. Sjöstad IF

Ett lag som förra året klamrade sig kvar i serien. Men ett lag som jag då tyckte hade bra intentioner i sitt spel och ganska många bra spelare. Om inte allt för mycket har skett så tror jag på en bättre säsong i år. Om inte Sjöstads coach är så arg hela tiden blir mitt utgångstips en mittenplacering. Dock större osäkerhetsfaktor än andra lag och därför finns det en också en risk för magplask.

 

 1. Floda IBK

Kommer hamna mitt i tabellen någonstans. Etablerat sig som ett stabilt div.1 lag och ska vara stolta över det. Skulle gärna se att Harry nu tar ett ännu större offensivt ansvar och faktiskt producerar över 30 p denna säsong. Kapacitet finns och Floda behöver en poängkåtare kapten nu när hela laget är väldigt mycket mellanmjölk.

 1. Pixbo IBF

Ett ungt lag, likt många andra i serien som kommer blanda och ge en hel del. Stabil målvakt och ambitiösa spelare räcker gott och väl till att hänga kvar utan problem.

 

 1. Skattkärrs IK

Kan ingenting om Skattkärr mer än att de vunnit lite matcher på försäsongen mot bra motstånd. Värmlandslagen imponerade dock inte förra året och det märktes en tydlig nivåskillnad. Så jag vet inte hur bra de behövde vara förra säsongen för att ta sig upp i div.1? Men nedre halvan är garanti och Skattkärr kommer säkert få strida för sin överlevnad i serien.

 

 1. Frölunda IBK

Fick en friplats i div.1 efter att ha missat kvalet och då brukar man aldrig vara riktigt redo. En tunn trupp och jag vet att det jobbas hårt på att stärka upp den samma. Chansen att hänga kvar ligger i att ta tillvara på den hopplösa parketten i Kulturhuset och att de gamla trotjänarna fortsätter ösa in poäng även i denna serie. Räddningsplankan kan bli nu att Tvååker drog sig ur, då är det bara 2 lag som Frölunda behöver ha bakom sig om inte platsen tillsätts.

 

 1. Sandö IBK

Sett några få matcher med Sandö och det har inte varit jätteimponerande. Dessutom fick de en plats genom att vinna en ruggigt svag distriktsserie i Halland. Nä, här blir nog slagpåsen och det kommer förvåna mig om Sandö får ihop mer än 10 poäng på hela säsongen.

 

 ----------------------

Vad tror du?


RSS 2.0