Det vore coolt....

Seger mot Jönköping med 9-3. Underläge med 0-3 efter 10 minuter. Vi kan väl sammanfatta det med att vi inte "var där" mentalt. Jobbar oss in i matchen och är sen ett nummer större hela vägen.

***********
Kul att Alingsås (Micael) försöker lösa ett arrangemang. Synd bara att publiken sviker. Jag hade i alla fall förväntat mig fler personer på läktaren.

***************
Träningsmatcher är träningsmatcher. Det ska vi vara mycket medvetna om när vi kliver in i seriespelet.

*************************
Nu är en boll satt i rullning. Hoppas på positiv respons. Det skulle vara  en häftig upplevelse.

*******************
Får hoppas att det bara är en tillfällig bris av orosmoln från mitt kära Floda IBK. Synd att jag missar mötet 4/9. Jag hade viljat medverka.

*****
Jag hade verkligen rekommenderat en annan utgång i en del frågor. Får önska de inblandade lycka till. Men det finns inga genvägar till framgång.

*******************************
Partille har inte imponerat så här långt. Men ett ännu större frågetecken finns nästan på Lindås efter helgens Cupspel. Men å andra sidan. Träningsmatcher är just träningsmatcher.

****************
För er som undrar så hade vi rätt bra koll på Nygge hela matchen.

****************
Såg att det snart är en hel koloni av Flodabekant folk i Lindome. Fille som coach och nu Christian Hohlfält som Assisterande. Spännande lösning. Ska bli kul att följa under hösten.

************
Undrar om man är välkommen på Jubileumsfesten?

Fredagsmys!

Passade på att kolla in Partilles nybygge mot FBC Lerum idag. En match där de förvisso vann med 7-6 men... Det såg inte bra ut. Är otroligt mycket kvar att jobba på och nu kommer tiden gå snabbt. Det märktes också att det var viktigt för dem att vinna denna match. Då Lerum rullade på 3 femmor hela matchen oavsett resultat så matchades Partille hårt. Det vaskades om en del och i 3:e perioden så spelade Partille på 2 femmor i princip hela tiden.

*****
Det var svagt målvaktsspel idag både från Stenberg (PIB) och Andersson (Lerum).

********
FBC Lerum såg däremot bra ut! Återigen, kedjan med Ryberg - Harry - Westman kommer se till att de tar många segrar i år. Samtliga dessa målade och Westman bjöd på en riktig pärla.

****************
Men det är en rutinerad femma som PIB använder i PP. Hallin - Persson - Karlander och bröderna Nyth. När de får tid på sig är de riktigt bra.

*********************************************************
För vår egen del väntar träningsmatch på söndag i Alingsås. Vi möter Jönköping och hoppas kunna bjuda på en bra match. Har ni vägarna förbi så får ni ta och spana in detta. Mer info på www.ibkalingsas.com .

*****
Det ska bli riktigt skoj att se hur Johan Nygård (JIK) presterar på Söndag. Förra året härjade han fritt i Barnarp.

****************************
Även spelat en träningsmatch mot Mullsjö. Stabil seger där Mullsjö kändes riktigt sega. Skönt att fortsätta arbeta med våra linjer i spelet. Kommer sitta som en smäck lagom till premiären.

*****
Premiären som för övrigt blir en TV match mot Täby.

************************
Berra & Runnestig borta hela säsongen. Ljunggren utlånad till Alba och Ågren flyttar för plugg. Fyra starka profiler som vi nu ska klara oss utan... Gäller att nya killar ser möjligheterna och blommar ut det "lilla extra".

*************
Som sagt, match i Alingsås på Söndag.


Uppdatering Floda IBK

Kollade in Flodas match mot Greåker igår. Såg stabilt ut. Märks att fokus varit på försvarsspelet. Spelet med boll kommer säkerligen utvecklas en hel del fram till premiären. Resultat? Seger med 4-3 för Floda.

*************
Nu vet jag inte eftersom jag ej var på plats. Men enligt utsago så spelade Partille med "de flesta ordinarie" i sin match mot Greåker i Fredags. Resultat? Seger för Greåker med 7-3.

****
Vet ej om Greåker matchade samma lag i de båda matcherna.

****************
Kan ge en liten uppdatering kring nyförvärv i Floda IBK.

Backar:

Christoffer Lövström
, FBC Challengers. En Lerumsprofil som stått högt upp på Flodas (min) önskelista de senaste åren. En offensivt skicklig spelare med bra drag i bössan.

Johan Andersson,
IBK Alingsås. Också en skicklig back med stora styrkor offensivt. Även Johan har rejält klipp i skottet och dessa 2 kommer bli oerhört nyttiga kommande säsong.

Centrar/Forwards:

Mattias Andersson
, IBK Alingsås. Slitstark spelare som förra året producerade en hel del poäng i Div.3 Västergötland. Yngre bror till Johan. Tror på en stark utvecklingskurva i år för en redan mycket bra spelare.

Viktor Bood
, Skövde IBF. En av mina favoriter från förra årets serie. Ett riktigt rivjärn och en energispridare. Kommer ej synas så mycket för det ovana innebandyögat men gör ett enormt jobb i "det tysta". Har kapacitet att ta för sig mer i det offensiva spelet. Det var inte mer än rätt att han valde Floda IBK i år då Viktor avgjorde båda matcherna till Skövdes fördel mot Floda IBK förra året.

Simon Säre
, Frölunda. En kille med grymt mycket innebandy i sig. Har tyvärr varit skadad stora delar av försäsongen och jag vet ej status för tillfället. Men med rätt inställning så har han alla förutsättningar att bli en poängmaskin.

På förlustsidan så står det klart att rutinerade killarna såsom Marthin Bergstrand, Jonas Kruse, Jonas Magnusson, Tomas Tikkanen ej kommer spela kommande säsong. Själv tror jag väl inte riktigt att sista ordet är sagt.

**************
Jag brukar inte läsa Henrik Rydströms blogg. Men idag berör han ett bekant ämne .

*******************************************

Kort & Gott

Floda spelar träningmatch mot Greåker på Lördag. På Flodas hemsida står det "Greåker har vunnit 9 SM-Guld i Norska ligan." - Rätt starkt ändå att vinna Svenska Mästerskapet i Norge! :)

***********
Kedjan med Westman - Harry - Ryberg kommer vara den klart bästa i Div.1!

*******
Kul att en av mina absoluta favoritspelare från förra årets serie valt att ansluta till Floda IBK när han flyttar ner till Västkusten! Kommer bli oerhört nyttig.

***************
Floda kommer bli bra i år. Lyckats förstärka med en hel femma som kliver in med kvalité. Dessutom tar förhoppningsvis ungdomarna ytterligare ett steg i sin utveckling. Mumma.... Förhoppningsvis ansluter även den skicklige golfaren. Då jäklar!

*************************
Förargligt att jag inte blev klar för Pixbo lite tidigare. Då hade vi i alla fall kunnat ge JIK en match om Nygges signatur. Han kommer bli riktigt bra....

***********
Om jag hade fått vara med och ta vissa beslut så hade det sett annorlunda ut. Men men... Bara att hoppas att jag inte "hade haft rätt".

*****************
Kanske snart dags att tippa lite olika serier?
Hmmm... Om några sena "Silly" rykten blir sanna så kommer Lindome ge Backadalen en rejäl match om seriesegern i Div.2.

*******
Frågan är också om Backadalen som förra året kunde se sig som underdog är mentalt redo för att vara favoriter i samtliga matcher?

*****
Knudsen till Kärra. Ser heta ut i år.
Om det inte hade varit effektiv speltid så tror jag Kärra hade haft chans på avancemang.

****
Klart, Svedman har säkert en bra plan för att de ska hålla fötterna på jorden....

*****************

Då, Nu, Framtid

Ja det har varit stiltje på bloggen ett tag. Kör en kort återblick för er som inte hängt med i svängarna och sen lite om framtiden.

*****
Efter att ha varit ledare i Floda IBK i ca 15 års tid där jag tränat A-laget de senaste 5 åren så har jag nu bytt förening. Det öppnades en möjlighet att gå in som ass. coach till Vidar Jonsson i Pixbo Wallenstam. En utmaning som lockade rejält vilken jag tackade JA till. Så nu för tiden är jag helt enkelt Assisterande i Pixbo Wallenstam.

**************
Det kändes konstigt men rätt att lämna Floda i detta skede. Vi har under mina 5 säsonger ständigt förbättrat vårt resultat och truppen har kontinuerligt föryngrats. Ett stabilt läge helt enkelt att lämna över till en stabil efterträdare vid namn Martin Eriksson. Kändes viktigt att inte köra en Lagerbäck att köra på så länge det håller och sen efterlämna en gammal sjunkande skuta. Jag hoppas att killarna i laget kommer ta ett extra kliv i sin utveckling då de får höra en ny röst och bli sedda av lite andra ögon. För hur man än vänder och vrider på det så har alla tränare olika syn på vilka egenskaper de uppskattar mest.

*********************
Otroligt mycket har hänt i Floda IBK som förening dessa år. Det glädjer mig enormt. Synd att inte Lerums kommun inser vilket stort intresse det är för innebandy i kommunen. Backman har alltid sett innebandy som "en fluga" och att fotbollen är det "enda som gäller". Snacka om att ha fel man på fel plats.

************
Jag minns än idag lagfesten efter mitt första år som spelare i Floda IBK:s A-lag. Var ca 17 år och vi satt på Eddys (eller om det redan då bytt namn till Susie Q?) och käkade med laget. Då säger Fredrik Brandt, en backklippa och ledargestalt i laget att: Oredsson kommer en dag bli tränare för A-laget i Floda, det är jag säker på.
Just då kändes det långt bort men under resan i Floda blev det mer och mer naturligt. En jäkligt rolig resa har det varit!

Så mycket minnen... Allt från våra prestationer i seriespel med p.85 som var laget jag tränade. Har sjukt många plaketter hemma från olika serier vi presterat bra i. Minns när vi slog Rannebergen borta och avgjorde på en frislagsvariant och tack vare den avancerade till Div.1 med vårt juniorlag. Även de senare åren när vi spelade i HJ19 och slog både Pixbo hemma och Warberg borta och var de moraliska seriesegrarna. 0302 fick seriesegern då Warberg och Pixbo drog sig ur seriespel då de ej längre hade chans på serieseger.

***********
Warberg borta... ha ha ha ... Ytterligare en frislagsvariant, "Mango", som avgjorde den tillställningen. Undrar om killen i Warberg som spriger fram och tar bollen som fortfarande ligger orörd någonsin återhämtade sig? =)

*****
Gothia Cup har också varit härliga minnen. 

När vi slog ut favoriterna Färjestaden i 1/8 dels final så blev det en "snackis" på hela Öland. Pratade nämligen med lite personer i Borgholm efteråt och ingen på Ön kunde förstå hur Färjestadens talangfulla lag kunde åka ut mot okända Floda IBK.

Lika glädjande var det att ex. se Omid Gahvami i en annan match snurra in en pärla som chockade både vårt och motståndarens lag. 

****
Viking Line Cup i Falun är också en underbar historia!

*************************
Skulle kunna sitta en hel vecka och bara rabbla sköna stunder med de killar jag tränat och de personer som varit verksamma runt laget. Men den tomhet jag kände efter att vi avancerade till Div.2 med A-laget har jag aldrig upplevt tidigare. En dröm som växte sig så stark under många år som gick i uppfyllelse.
     Helt ärligt så trodde jag att jag skulle sluta redan då som tränare i Floda IBK. Fick jobba riktigt hårt mentalt för att kunna ladda om och hitta nya målsättnigar som lockade. Till slut så kändes det lite "fegt" att kliva av efter en serieseger. Målsättningen blev att etablera laget i den högre divisionen innan jag ville lämna över stafettpinnen.

****
Men nu kändes det som sagt RÄTT att kliva åt sidan och jag önskar Floda IBK all lycka! Jag kommer följa laget intensivt och skrika mig hes från läktaren för framtida segrar.

**************************************************************************
På grund av klubbyte så blev det också stiltje på bloggen. Vad skulle bloggen egentligen handla om? Göteborgsinnebandyn i allmännhet? Floda och Div.1? Den nya utmaningen i SSL?

Svaret är nog kort och gott: Innebandy.

****************************************************************************
Nyss hemkommen från Prag som Vinnare av Czech Open. En riktigt häftig upplevelse! Det är få förunnat att vara med om matcher med ca 5-6 000 på läktaren och som sänds i 46 länder via Eurosport. Att matchen dessutom blev en helt sjuk historia gjorde inte saken sämre! Underläge i finalen mot Sirius med 1-5 efter första perioden. Vinner 2:a perioden och går ut inför sista med resultatet 5-6. Vi är för första gången i ledning vid 9-8 med ett fåtal minuter kvar. Med endast 3 sekunder kvar av matchen kvitterat Sirius på, ett märkligt dömt, frislag. Straffar fick avgöra med oss som slutsegrare! Galen match...

*******************

RSS 2.0