Oj vad fel man kan ha...

Trodde faktiskt att Lerum skulle prestera bättre än vad de gjorde idag. Men sen hade jag också glömt hur enkelt det kan se ut när Ralle, Bogg är på spelhumör i IBF Göteborg. Även Wallen tycker jag om som spelartyp. Mmmm... IBF blir att rälkna med även i år. Men är truppen tillräckligt bred för att blanda sig i den absoluta toppstriden... ?

****************
Kul att det var i princip fullsatt i Rydsbergshallen idag igen. Stort innebandyintresse i kommunen!

*********
Johan Axelsson i Lerum stänkte in 3 baljor. Ändå mest imponerad över hur bra Matte O fortfarande är. En stjärna!

****************
Hur domarparet kunde missa IBF Göteborgs 5-2 mål är en gåta! En sådan miss är inte OK, framför allt inte när domaren står placerad bakom mål.

****
Snacka med Lindström på läktaren och gav oddset 1.02 på att det skulle bli minst 1 straff i matchen. Och mycket riktigt. En bit in i tredje så korsade domaren sina armar i ett strafftecken.


"Läktarexperten"

Nu känns det verkligen som att det börjar dra ihop sig. SSL är redan igång och i helgen startar övriga förbundsserier. Ska, likt alla andra, ge er mitt tips för Div.1 Västra Götaland med en kort kommentar kring lagen som jag känner till. De övriga baserar jag på tidigare resultat, "internetfakta" och magkänsla.

1. Westervik

2. FBC Lerum – Sagt det förut. Men kedjan med Harry- Westman – Ryberg är imponerande. Dessutom viktigt att Matte O gör comeback. Spännande spelare i Persson och Wikström samt Michael Andersson i mål. Det kommer räcka långt.

3. IBF Göteborg – Tror det blir ett litet bakslag för IBF Göteborg i år. Finns det rätta hungern?

4. Östra SK – Ett av mina favoritlag i serien. Ett härligt passningsspel och en skön inställning till sin idrott.

5. Sävsjö

6. Floda – Innan jag lämnade fick vi flera riktigt bra värvningar i hamn. Precis de spelartyper som saknades. Därtill så har de unga som ex. Gustav Fritzell, Johan Hassdal, Patrik Koskenniemi och Gustav Lundin tagit ytterligare ett steg i sin utveckling. Lite nya ideér från ”E-type” ger en stabil mittenplacering. Tror Johan Ekenberg gör över 30p i år.

7. Vänersborg -  Även om Ante kommer producera sina 60 poäng så tror jag inte Vänersborg blir bättre än 6-8 i serien. Tycker inte de har spelarmaterial som håller för en hel säsong.

8. Skillingaryd.

9. Skövde – Gäller att första femman fortsätter att leverera. Dock har de en av seriens bästa målvakter som kan ta dem högre upp i tabellen. Nya tränaren kanske kan ge en extra kick.

-------------------------------------------

10. Stenungsund – Galet egentligen att tippa ett av förra årets topplag så här långt ner. Dessutom när de lyckats knyta till sig Petteri Loukkanen. Men det är något som säger mig att de inte kommer ha ett spel som räcker till.

11. Tygriket -  Brukar starta extremt segt. Tror inte de har kapacitet att rycka upp sig i år. Det är för få dåliga lag för Tygriket ska ha råd att hamna på efterkälken.

12. Barnarp – Jag kan inte se att Barnarp klarar sig kvar. Ibland gör en spelare ett lag och så var det förra året. Dock ett stort hjärta och mycket energi men Gustaf Berg kommer vara på tok för ensam med kvalite i årets gäng.

------------------------------------------------
Jag tror FBC Lerum vinner med 6-3 ikväll.
Jag tror Floda har en ”typisk premiärmatch” men tar med sig  3 poäng.
Jag tror även Östra kommer bärga 3 poäng i premiären.
Jag tror Tygriket sin vana trogen inleder med förlust.

----------------------------------------------------------------
Förresten..
Jag har 2 biljetter till måndagens match (Pixbo- Täby) om någon är sugen. Skicka bara ett sms i så fall.


En gång C-laget, Alltid C-lagare!

Nere en sväng och kollade in Björnslaget idag. Kul att få tjöta med lite gott innebandyfolk! Hann dessutom med att se ett par matcher och även skapa mig en uppfattning om lite olika lag.

Men först var det glädjande att se "nya" Pixbo IBF spela! Har haft lite dålig koll på det laget än så länge. Men ett par matcher till så ska jag nog ha en välgrundad uppfattning. Ett par riktigt fina mål och en överlägsen 6-1 seger i inledningsmatchen.

***********
Baserat på ett par minuter koll på ett par matcher ska jag ge ett inledande tips om Div.2.
Jag tror efter dagen att Backadalen, Lindås, Pixbo och Marstrand och FBC Lerum kommer vara topp 5. Utan rangorndning. Blev positivt överraskad av både Pixbo och Marstrand.

Frölunda, Billingsfors,Lindome och Kärra gör upp om platserna 6-9. 
 
Lindome såg i och för sig ut att ha en del att jobba med. Tyvärr fick jag aldrig något snack med Fille efter matchen för djupare info.

Detta innebär att Eken, Råda Portar och Ale hamnar i botten.

**********************
På tal om något helt annat så fick jag för ett tag sedan höra rykten om storleken på summan till Warberg från Hillevi. Helt galen. Om det stämmer så är Warberg säkrat att vara ett av de ledande lagen i Innebandysverige i många, många år framöver. Gissa att även Damlaget spelar i högsta serien inom kort.

***********
Floda spelade idag matcher i 2 olika klasser. Damerna gjorde det bra med bara en 1-3 förlust och många positiva bitar i spelet. I klassen HJ så vände Floda ett underläge med 5-1 till 5-5 mot "ärkerivalen" Partille. Starkt gjort!
Kedjan med Fors - Timmerås - Joey är ruskigt intressant! Dessutom med Martin Magnusson på backplats.

*****************************
Fick även möjlighet att se både Östra och Barnarp.
Sagt det förut. Barnarp utan Nygård är som en inbakad Pizza utan innehåll. Kan inte se hur de ska ha möjlighet att hänga kvar i Div.1 i år. Östra såg spelskickliga ut som vanligt. Känns även som att deras nye keeper kan ge Vedad en rejäl match om förstaplatsen mellan stolparna! ;)

***************
Att det dessutom skulle bli en massa Åhus minnen är alltid kul! Hade ingen aning om att jag skulle hitta den berömde "Nudist Johan" i Lundbystrand! Ska se om jag kan maila över lite goa bilder till ex kaptenen. Även "Lisa" var på plats med sitt nuvarande lag Marstrand och i Zenith finns även där ett par profiler. Även om det var längesedan så blir det fortfarande alltid ett skratt när Åhus dyker upp!

*********************************************

Seger är alltid Seger...

Seger i genrepet med 6-3 mot Fagerhult. Tyvärr kom vi inte alls upp i rätt energinivå. Men det är svårt att hela tiden driva upp tempo mot en extremt låg 2-2-1 uppställning. Imponerande tålamod i Fagerhult får jag erkänna. Men jag vete tusan om de hade roligt...

************
I morgon blir det nog en sväng till Björnslaget. Får se om det är några heta bataljer.

*******************
Ska försöka komma igång lite med Twitter också. Får se hur det går.

************
Nästa match är premiären mot Täby. Vi är redo.

Bättre nu än sen!

Säsongens första förlust i helgen. Helsingborg drog längsta strået och vann tillställningen med 8-7. Vi valde att starta med halvhjärtad inställning vilket Helsingborg utnyttjade brutalt. 0-4 i baken och inte många ljuspunkter. Ur den aspekten är det starkt att vi tar oss samman och börjar om på nytt.

**********
Om vi bortser från första 15 så vinner vi matchen med 7-4. Kan man räkna så? Hmm...

******************
Dagen innan så fick vi i alla fall besegrat Landskrona med 8-4. Vi ledde med 8-2 med drygt 2 minuter kvar. Valde då att träna på 6-5 och det blev lite snurrigt sista två minuterna. Känns som att 8-2 speglade matchen bättre.

**********
Fagerhult i genrepet och sen... drygt 2 veckor kvar till premiären... Det är gott om tid att ladda batterierna.

******************
Funderar på om jag också ska börja länka ex. till artiklar på innebandymagazinet bara för att få ett nytt inlägg.  
Eller inte... Misstänker att ni som läser här är kompetenta nog att läsa där i så fall.

*********
Läste i en intervju efter matchen att Helsingborg nu tyckte att de hade ett mentalt övertag inför serien. Ha ha ha.. I H-vete heller. Nästa gång kör vi över dem.


RSS 2.0