Favoriter....

2. Frölunda - Ett humörslag som i sina bästa stunder spelar en otroligt bra innebandy. Silly season rykten säger också att Frölunda har lyckats knyta sig samman ett par riktigt bra nyförvärv. 2 st nya målvakter jämfört med föregående säsong varav den senaste som anslöt närmast kom från Stenungsund. Tror det är Patrik Stenberg om ryktet är korrekt. Även fått hem Andy och Oskar från sin sejour i 0302 och ser väl ut att knyta till sig ytterligare 2 spelare som föregående säsong spelade i 0302. Då ska vi också minnas att firma Lilja - Wallin lekte med de flesta försvar föregående år och placerade sig mycket högt upp i den totala poängligan. Ett mycket bra innebandylag som både har sina styrkor och svagheter. Frågan är om de håller för pressen som favoriter till seriesegern?

Full fart åt alla håll!

3. Billingsfors - Alltid väldigt jobbiga att möta. Tajt försvarsspel och fulls ös rakt in på mål i anfallspelet. Inget lag som historiskt sätt spelar ett vackert passningsspel och rullar upp sin motståndare. Men alltid mycket trafik på mål och spelare som hugger på allt. Även duktiga i Powerplay där de avgjort många matcher. Att de ha en ny tränare gör dem extra svårbedömda i år, men jag tror Billingsfors kommer placera sig högt upp i tabellen. Frågan är om de kommer höja sin lägstanivå kommande säsong?

Årets överraskning!

4. Eken - Ett ungt och talangfullt lag som jag tror kommer överraska väldigt många. En bra mix av riktigt duktiga 89:or och ett par äldre rävar som balanserar upp laget. Dessutom spelar de sina hemmamatcher i den mycket speciella Ekenskolan. Frågan är hur mycket kraft Juniorallsvenskan kommer ta och om Eken orkar med allt matchande?

Vad är tanken 2...?

5. FBC Lerum 2- Känslan säger mig att detta lag mest kommer bestå av fd Panterns duktiga juniorer. En oerhört talangfull kull som fick känna på seniorinnebandy föregående år i Res.1 och klarade det galant. Tror laget slutade på 3:e plats efter oss och Marstrand. Tillkommer dessutom spelare med "lite mer rutin" som Skager och Andersson ser det väldigt spännade ut. I sina bästa stunder kommer de kunna slå vilket lag som helst i serien. För vår egen del så är det extra kul med en liten derbykänsla i dessa matcher. Men sen finns det även rykten som säger att det är p.92or som kommer representera FBC Lerum i Herr div.3. Om så blir fallet så tror jag på en betydligt blygsammare placering för FBC Lerum kommande år. Frågan just nu är hur mycket fokus det ligger på detta lag i sammanslagningen?

Vad är tanken...?

6. Myggenäs – Vid nyår påbörjade Myggenäs en kraftig generationsväxling. Grannklubben Stenungsund var illa ute i div.2 och behövde förstärkningar. Det äldre gardet med Jonas Westgärds i spetsen valde att lämna Myggenäs för att stärka upp Stenungsund. Detta var väl inledningen på det samarbetet som startades mellan dessa 2 klubbar med syfte att stärka upp innebandyn lokalt. Pontus Roos (tränare myggenäs) valde även han att nu efter säsongen hoppa på Stenungsundståget för att coacha dessa till framgång. Detta gör att det är extremt lurigt att värdera Mygenäs ännu. Hur kommer samarbetet se ut? Vilka tar Roos med sig till Stenungsund? Vilka ansluter istället till Myggenäs? Kommer detta lag bestå av Stenungsunds/Myggenäs juniorer? För i så fall blir de bra.... Riktigt bra... Frågan är hur mycket fokus det ligger på Myggenäs i denna sammanslagning?

Frågan är Målvaktsspelet...

7. Ale – Ale brukar vara en riktig mardröm för oss att möta. Förra säsongen gick Ale segrande ur båda matcherna. I år säger dock  ryktet att Ale står inför en generationsväxling. Flertalet spelare väljer att i stället svinga sina klubbor i Surte och div.5. Visserligen har Ale presenterat 3 nyförvärv, samtliga dessa är comeback herrar som har sina klart bästa år bakom sig. Duktiga juniorer finns i klubben, dock inte färdiga seniorspelare på många år eftersom de närmast följande (de flesta) är födda först 92-93. För att sammanfatta Ale så vill jag påstå att laget har sina styrkor i det offensiva spelet. Lägg till att är väldigt skickliga på att ställa om från försvar till anfall om man ”kladdar” för mycket med bollen så förstår ni att det inte är ett lag att underskatta. Frågan är hur Ale löser det enormt ojämna målvaktsspelet från föregående säsong?

Skrällgäng!

8. Utby - En mycket svårbedömd nykomling i serien. Men med en spelare som Per Tjusberg ska man aldrig räkna bort detta lag. Säsongen 06/07 gjorde han 24 poäng på 17 matcher för sitt dåvarnde Pixbo Wallenstam. Man kan väl säga att med sina 115 poäng på 20 matcher föregånde säsong också var en stark orsak till att Utby återigen tog steget upp till div.3. Så kedjan som han leder kommer skapa ordentligt med oreda i samtliga försvar i serien. De lag som lyckas neutralisera denna formation har goda möjligheter till seger. Frågan är om Utby själva ens vill spela i div.3 eller om de tycker att det vara lagom att skoja med lagen i div.4?

Gubb... F-låt, Guldringen!

9. Guldringen – Dessa herrar är i innebandykretsar rena legender. De som bär laget på sina axlar är den välhängde ”Greven” och hans vapendragare Bodestig, som i stort sett uppfann snurrfinten. Kryddat med ”ungdomar” som Kari Kyrrö och Nicolas Backman etc så förstår ni att det finns gott om rutin samlat i detta gäng. Lever på sina långbollar på Greven som oftast parkerar framför mål där han hör hemma. Greven var också den som tog hem den totala poängligan i div.3 föregående år. Imponerande av en man närmre 40 år åldern. Guldringen kommer plocka de flesta av sina poäng av lag på den nedre halvan. Förhoppningsvis lyckas de även upprepa förra årets bragder i derbymatcherna mot Frölunda.Guldringen gick segrande ur båda dessa bataljer. Frågan är precis som för VASC, får Guldringen ihop folk så de ens orkar 2 perioder i år?


Halta Lottas Lag

10. IBK Göteborg - Ett lag som är oerhört svårt att bedömma i dagsläget. Vilka spelare kommer lira kommande säsong? Hur kommer det fungera med en spelande tränare? Hur bred trupp kommer de ha nu när flertalet spelare lämnat under föregående säsong för att testa lyckan i IBF Göteborg? Frågorna är många... Men det ska sägas att det troligen kommer finnas gott om duktiga spelare i IBK även kommande säsong. Brukar vara ett lag som kan slå alla andra lag i serien en bra dag. Frågan är också vilket de kommer prioritera mest, seriematch eller Halta Lottas?


I år räcker de inte till

11. Vision Angered – Föregående säsong lyckades VASC hålla sig kvar i div.3 på det berömda håret. En mindre lyckad insats av oss i sista matchen där det tydligt visade att motivation slår klass. Visserligen blev det oavgjort men det kändes ändå som en förlust. Denna poäng gjorde att VASC lyckades klamra sig kvar ytterligare en säsong. I år tror jag inte de räcker till. Inte på grund av att det saknas kunskap i laget utan därför att de har svårt att få ihop folk till träningar och matcher. Ett gäng innebandyherrar som passerat sin topp och lirar för att det är skoj. I matcher där tempot är lågt eller om VASC får ledning och enbart kan ligga på kontring kommer de säkerligen plocka ett par poäng. Men frågan är om de ens får ihop folk så de orkar 2 perioder i år?


Långt kvar, mycket kan hända!

 

Långt kvar till seriepremiär, men jag ska ändå bjuda er på ett litet tips angående kommande div.3 säsong. Som alla vet kan det dock ske mycket på drygt 3 månader! Uppdaterat tips kommer nog komma inför premiären.Väljer att utelämna vårt eget lag Floda för att istället mer ge en idikation genom att rangordna våra kommande moståndare i dagsläget. Börjar med nummer 12 och arbetar mig upp mot det förmodade toppskitet.


12. Walkesborg – Varför jag rankar dem som längst ner beror ärligt talat mest på att jag vet otroligt lite om detta lag. Fick endast chans att se matchen mot Guldheden i kvalet till div.3. Av den matchen att döma så kan vi konstatera att det finns en del frågetecken. Ett par spelare som är skickliga induviduellt, men som lag väldigt ojämnt. Nu kan det vara så att nerverna satt utanpå tröjorna i en match som denna. Heltheltsintrycket av matchen, samt konstaterandet av att det behövdes kval för att avancera säger mig att WB99 kommer få kämpa väldigt hårt för varje pinne kommande säsong. Ska bli spännande att se om det nya tränarteamet lyckas få diciplin i hela laget. Ett lag som kommer leva mycket på energi och engagemang. WB99 är ett av de lag i div.3 som tränar absolut mest under försäsongen. Lyckas de utnyttja detta i matcherna så har laget klart potential att hänga kvar i div.3. Frågan är om Jonas Hansson kommer fortsätta producera viktiga poäng och bära laget till en högre placering?

 


Röda med vita detajer!

Var ett tag sedan man skrev något nu. Det är väl kanske inte så konstigt med tanke på att det är sommar och att det just nu mesta handlar om försäsong. Målsättningen är att sen summera våra matcher under kommande säsongen. Får se om jag lyckas hålla detta!

Försäsongen löper nu snart mot sitt slut . I alla fall denna inledande träning. Vi ska avrunda detta om ca en vecka med paintball och bastu innan det blir en gemensam bit mat någonstans. Hur i hel-ete kunde jag gå med på paintball? Som tränare känns man redan nu som en jagad måltavla... Men men... Får studera Rambo i minsta detalj och sen gå ut och plocka gubbarna en efter en. Ska bli mycket skoj!

2 Träningsmatcher har vi också spelat. Kvalitén var väl som förväntat mitt i sommaren men det fyllde ändå sitt syfte. Det vill säga att påminna alla om varför vi sliter på i Skatås och även lägga grunden inför höstens uppgifter. Tack Skara och Skövde att ni ställde upp och lirade mot oss! Det var inet helt lätt att finna motståndare till matcher i Juni... =)

Resultaten i sig är av mindre betydelse. Även om det alltid är skönt att vinna. Vinst med 5-4 över Skara och Skövde lyckades vi till sist besegra med 8-6. I matchen mot Skövde imponerade kedjan med H -E -H stort genom att vinna sin "match i matchen" med 6-0.

FBC lerum är nu en officiell klubb. Bra av föreningen att välja ett "nytt" namn och inte bara göra det enkelt för sig och slå ihop befintliga. Men känns det inte lite torftigt att klubben väljer färgerna "Rött med vita detaljer"? Antingen är det brist på fantasi som gör att alla klubbar i kommunen ska ha samma färger... Eller... Så kanske FBC  tids nog på ett smidigt sätt vill komma med i Flodas verksamhet? Hmm... Hur som helst, läckra färger, men dessa färger kommer ändå inom de närmsta 10 åren förknippas med Floda! =)

Nyförvärven har acklimatiserat sig bra och visar redan god "Floda anda". Känns riktigt skoj att vi lyckats behålla en skön och lättsam stämning i truppen! Underbart att träna ett gäng prestigelösa vinnarskallar. =)

Varför väljer GIBF att senarelägga div.3 premiären 1 vecka??? Och istället utelämna ett Juluppehåll?
Jag ser ingen anledning alls... Någon som förstår? Skärpning GIBF!

RSS 2.0