Åtta i div.3 Göteborg 09/10

8.WB99
Rent spelmässigt så tycker jag inte Walkesborg håller en nivå som gör att de ska klara en 8:e plats i div.3. Men inställningen och förmågan att aldrig ge sig lyfter laget ett par placeringar. Bjöd bort ganska många poäng i inledningen av förra säsongen och låg länge "hopplöst" till. Men laget lyckades resa sig till en stabil placering och var bland annat tillsammans med Eken de lag som lyckades ta poäng av oss i Floda IBK. Lyckas de behålla ödmjukheten, slita och kämpa efter sina förutsättningar så kommer de återigen sluta på stabil mark. Men fler än mr. Hansson måste kliva fram och producera poäng!

"Blogg EG"

9. Backadalen
Fick en gratisplats i Div.3 då de valde att "gå ihop med" Vision Angered som ej längre förmådde driva sin verksamhet. Men Backadalen är ett ambitiöst gäng som de senaste åren genomgått en stor generationsväxling. Kan Svedman få killarna med "ungdomlig attityd" och pannband att fullt fokusera på innebandy så har de absolut möjlighet att etablera sig i div.3 igen. Annars kommer det bli många onödiga utvisningar mot de rutinerade lagen.... Fick i samband med sammanslagningen också den mycket duktige Thomas Andersson och om han är sugen på att vara seriös så kommer han säkerligen producera en hel del poäng. Det kommer inte bli lätt för Backadalen,  men kan laget som helhet smittas (25% räcker!) av Pontus Carlssons engagemang på planen så kommer de absolut ha möjlighet att klara det.

-----------------------
Ett Avslöjande som egentligen är värt ett eget uppslag! Kanske istället får bli ett återkommande tema. Men kan det vara så att allas vår "blogghatande" EG faktiskt har en blogg??? Av innehållet att döma så verkar det uppenbarligen vara på detta sätt... Att han dessutom är en föregångare till alla oss andra och bloggade redan 2007, ja det är magiskt! Jag kan ärligt säga att utan EG:s banbrytande blogg så är vi nog flera som aldrig vågat ge oss på detta fenomen. Måste blivit en "EG-effekt". Bedöm själva! www.eg.blogg.se

10. Dags att lämna över stafettpinnen och bygga för framtiden.

10. FBC Lerum
Om vi utgår från samma trupp som föregående år. Plus vetskapen om att Lövis lämnat för Challengers, Ricklund uppflyttad till div.2 laget. Kan även tänka mig att ex. Westman och Simon (vet inte efternamnet, men grymt lovande back!) kommer spela i div.2 laget kommande säsong. De äldre har också blivit just ett år äldre, ett år mer omotiverade. (Räknar inte med att Matte O, Skager, Djurvall x2 kommer vara med fullt ut) Så med dessa parametrar så kan man konstatera att det borde ske stora förändringar i truppen. Troligen kommer många duktiga spelare från förra årets juniorallsvenska lag tillhöra div.3 truppen. Men samtidigt så borde de främsta från detta lag nu på allvar etablera sig i div.2 truppen... så.... Nja... Jag är oerhört tveksam till att FBC Lerum kommer sätta skräck i speciellt många motståndare i år. Jag tror FBC Lerum kommer få kämpa för att klara sig kvar i årets div.3.

Ett jokerlag och vi har en joker på ingång?

11. Råda Portar
Skriver jag så här långt ner eftersom det är laget jag vet minst om. Resten vill jag påstå att jag har jäkligt bra koll på. Men jag tror att Råda Portar är en samling lirare som tidigare spelat i andra mölnlyckeklubbar men valde att starta en egen klubb. Eller? Verkar vara ett målglatt gäng åt båda håll om man enbart tittar på tabellen då de vann div.4 förra året. Men lag där det endast finns ett A-lag brukar ha svårt att etablera sig och hålla över en hel säsong. Ska hur som helst bli kul att se vad de kan ådstakomma!

------------------------------

Kan nu glädjande berätta att vi nu mycket nära att knyta till oss ytterligare 1 spelare av hög klass. En väldigt bra personlighet och styrkor i sitt spel som vi i dagsläget saknar. Det kommer (peppar, peppar) göra vår backuppsättning både komplett och ännu starkare än föregående säsong. Nu har vi 8 backar där alla på allvar kommer strida om platserna. Dessutom vet vi att det finns backar i U-laget som är sugna på att nypa en tröja...
__________________________

Hmmm..... Känns som att jag har ytterligare en joker i fickan.... =)

_______________

"Ett gäng prestigelösa vinnarskallar!"

Div.3 Göteborg

Tänkte bjuda er på mina tankar inför årets div.3 serie. Förra årets tippning får anses som godkänd. Att några lag överraskade positivt och att några floppade har både sina anledningar och sin charm.  Inleder med ett lag som förra årets var ett stort frågetecken.

12. Myggenäs

Frågan inför föregående säsong var hur mycket fokus det skulle ligga på Myggenäs i den ryktade sammanslagningen. Svaret blev att det inte ens blev något samarbete mellan Stenungsund och Myggenäs. Det medförde att Myggenäs straffade otroligt hårt när  Roos och ett gäng spelare valde att gå till div.2 kollegan. Med facit i hand så hängde Myggenäs enbart kvar föregående säsong på grund av att Utby och Guldringen var ännu sämre. Tror tyvärr inte att det ser bättre ut i år. Endast flertalet nya spelare från Stenungsund kan rädda laget kvar i årets div.3.


Tycker synd om er ni blinda följeslagare.....

Min tro på mänskilgheten har fått sig en törn... Mina ramar om vad jag trodde var möjligt har förflyttats.... Men eftersom detta är en innebandyblogg så ska jag inte nu skriva av mig om den vidrigaste människan jag någonsin träffat personligen. Men tidgare "hatkärlek" har bytts ut till förakt....

*************
Det har inte varit speciellt svårt att få plan i Skatås sista veckorna. =)

****
Läste ett roligt inlägg i en gästbok ang. försäsongen. Det står,  
"Vilka grymma tider alla fick på Cooper, i jämförelse med första testet bra jobbat :D"

Vet inte om det är menat med stor portion humor eller om det är okunskap? Jag tyckte det var kul i alla fall...
Förstår ni inte humor....? Coopers test utvecklades av Kenneth H. Cooper1960-talet. Konditionstestet går ut på att springa nära sin maxnivå i 12 minuter - sedan mäts hur långt man hunnit.

*******************
Gud vad jag saknar Pantern innebandy och personerna som skötte den klubben!


(Bild: Lerums Tidning)

********************************

Skrivs lite olika rykten om IBK7H, jag vet ju själv att det varit lite turbulent i den klubben. Men att de "inte ska komma till seriespel" känns som ett enormt överdrivet rykte. De kommer garanterat vara med i serien och göra det riktigt bra.

**********
Funderar på att lägga ut mitt tips om kommande Div.3 Göteborg. Även om jag börjar få hyfsad koll på Div.2 så är det ändå lagen i div.3 som jag känner till bäst. Blir nog ett liknande  upplägg som senast.

*******************

För övrigt känns det bra!
Försäsongen känns lyckad. Alla träningsmatcher är planerade. Jag har en joker i fickan.


RSS 2.0