Kanske dags att damma av klubban?!

För nu verkar chansen ligga uppen att ta en plats i en SSL trupp som spelare trots allt! =)
Skämt åsido och inget ont om Linus S. Han är en kille jag själv varit intresserad av att värva till div.1 och en spelartyp som jag gillar. Men hans nuvarande kvaliteér ligger i mina ögon en bra bit ifrån SSL klass. Trots det så är han och provtränar med Pixbo över sommaren vilket ger en del frågetecken. Återigen, Linus är en spelare som jag själv uppskattar och läser du detta får du mer än gärna öveträffa mina förväntningar, men jag kan utan större problem nämna 15 st backar i västsverige som, i mina ögon, håller högre klass / har större potential i dagsläget.

Hur ser det då ut i Pixbo på backsidan?
Dahl, Grauers försvinner från truppen. Laurizohn ska ut och resa och kommer väl inte ha så mycket tid under hösten.
Östholm, Ante, Ottosson, Tim är riktigt bra backar av hög SSL klass. Nyförvärvet "Kakan" ska bli spännande att se. Men vad har vi sen...? Oscar Henriksson såklart, men vad jag förstått så är det sagt att han nu enbart ska gå center i år. Frågan är om laget blir rätt balanserat då?

Så jag kan förstå att Pixbo behöver bredda truppen på backsidan, men visst borde det gå att visa lite mer muskler i så fall....Eller finns det några fler spännande namn på ungdomssidan som kan stärka upp i träningsmiljö?

Jag hoppas de löser det, annars känns det som en bra men väldigt smal backbesättning.

Offensivt ser Pixbo riktigt starkt ut, trots förlusten av ex. Berra.
Centrar: Calebsson, Rauswall, Glaerum, Henriksson (?), Andersson... Ågren???
Forwards: Brännberg, Malmström, Linus A, Isaac, Emil, Runnestig, Reichen, Sandro, Tony

Ska bli spännande att följa och det kanske blir så att Jansson skolar om någon av de kloka pojkarna till en stabil backpjäs?

*************************

Vi själva?
Jo, i dagarna blir det dags att presentera ett till nyförvärv. Denna gång är det backsidan som får nytt blod vilket känns ruggigt bra. Konkurrensen är numera knivskarp mellan de 7 backar vi har i truppen. Det innebär dock att vi fortfarande har 1 plats kvar på backsidan som kommer tillsättas under sommaren.

Offensivt är vi också starka. Men även här har vi 2 platser kvar i truppen som vi ska tillsätta med rätt karaktärer och spelartyper.

***************************
Hur många vi ska värva?
Inget bestämt antal. Men de spelare som har rätt kvalité och karaktär och som bidrar till att vi varje vecka kan erbjuda en kvalitativ träningsmiljö är alltid intressanta. Det ger i sin tur utveckling och i slutändan ett bra resultat. Så om det finns någon spelare där ute som är sugen på ett miljöombyte så kan ni självklart maila. Givetvis kan vi inte lova en plats, men jag kommer alltid lyssna.

************
Dessutom ska vi under hösten implementera ett utökat samarbete med de olika lagen i föreningen. Så det pågår ett hårt jobb för att skapa rätt förutsättningar både till dagens och framtidens stjärnor!

***********
För övrigt börjar den gemensamma försäsongen gå mot sitt slut. Så jäkla gott att jobba med en trupp som visar upp en imponerade attityd!

***********************************************
Men först ska vi spela lite matcher... =)


BOOM!

Med den bomben så roffade FBC Lerum åt sig favoritskapet inför årets Div.1!
Att Andreas Berntsson ansluter kommer ge dem en ny dimesion, både i spelet och med hans ledaregenskaper. En gubbe som vilket lag som helst i serien skulle vilja bygga sitt lag runt. Även lagen i Allsvenskan också för den delen. Lägg där till att de får behålla förra årets lag som inkluderar Ryberg, Westman, Harry, seriens störste målvakt och tillsatt Sundell i ledarstaben... Ja, då menar de allvar.

************
Nu skulle det inte förvåna mig om Daniel "Degen" Dahl är näste man Lerum kommer presentera som nyförvärv.

****
Skulle dessutom Tommie Lundgren vända hem och vilja lira innebandy igen så....

************************
Tack och lov ska vi fortfarande spela om det. Det ger oss andra i alla fall möjligheten att utmana.

***********
"Värvningen av Andreas ligger helt i linje med vår policy. Förutom att försöka få hem spelare som fostrats i klubben (sk hemvändare) skall våra representationslag förstärkas med 1-2 klasspelare per säsong. Resterande platser i truppen skall vara vikta för spelare från våra egna led. Vi vill inte värva in breddspelare och riskera att våra egna killar och tjejer inte tar en plats utan som junior skall man känna att vi tror på dem och att det finns en möjlighet att nå hela vägen till representationslaget", säger Mattias Flodén."

******
Nu gissar jag att denna policy i och för sig är relativt nyskriven men det viktiga är att samtliga klubbar, oavsett nivå, har en tanke med de spelare de vill locka till sig. Att man ser till lagets och klubbens unika behov. Så jag hoppas Lerum fortsätter på sin inslagna linje och att alla klubbar i landet tar sig en extra funderare på vilken väg till framgång som är den bästa.

***
Och vad som är framgång för varje klubb kan också skilja avsevärt.
Det behöver inte alltid mätas i resultat....

****************************
Vi själva då?
Jo, truppen sliter på försäsongen med en imponerande attityd!

Nyförvärv inför året:
Henrik Carlsson (IBK Göteborg)
Magnus Mårtensson (IBK Göteborg)
David Fredriksson (Pixbo/Floda)
Daniel Lindell (Pixbo/Sandö)
Petteri Loukkanen (Stenungsund)

Dessutom har vi någon/några spelare till att presentera inom kort som ligger helt i linje med vår strategi för året. Håll utkik på hemsidan för uppdateringar.

***********************************
Läste någonstans att Micael Svensson ska bli ny tränare för Backadalen.
Känns oväntat, även om det säkerligen finns bra anledningar. Men spontant så känns det som att utmaningen att etablera hemmaklubben Alingsås i Div.1 igen borde lockat mer...?

***********************
Å andra sidan så hamnade jag själv i IBF Göteborg. =)

*******
Säsongsplaneringen klar.
Snart dags för första träningsmatcherna!
Det här ska bli skoj..... =)

RSS 2.0