DARFH

Segern mot Östra satt jäkligt gott!
Sportchefen tyckte att jag lät som Rune Engström när jag lyfte fram vår attityd som nyckeln till segern. RMI ( Rätt mental inställning) har det förelästs om i över 100 år, att Rune byter ut "inställning" till "attityd" och föreläser är smart gjort i marknadsföringssyfte och kul för honom. Men det finns ofantligt många olika föreläsare som upprepar varandra och jag kan ärligt säga att jag inte lyssnat till eller tagit till mig ett enda ord av Engström, även om han säkert är duktig på sin sak.
 
Kjell Enhager däremot, där har ni en av mina stora förebilder inom föreläsningar. Både retorik och innehållsmässigt. Han har betytt mycket för mig inom mitt ledarskap.

Nu har dock 10 år inom försäljning och 15 år som idrottsledare i kombination med mitt intresse för det mentala gjort att jag skapat mig en egen värdegrund att stå på. För 6-7 år sedan var även jag inne på att starta eget företag och hjälpa företag med motivation och inspiration, nu blev det inte så, men man vet aldrig vad jag hittar på i framtiden.

Vem vet, om ett par år kanske jag besöker din klubb eller ditt företag och berättar om min övertygelse till framgång, kanske ska döpa den till DARFH metoden. Det är viktigt att det är en metod, betydligt lättare att sälja då. Så alla medmänniskor, ha mer DARFH i ert liv!

För övrigt så tror jag att det mentala och vilka värderingar du som ledare lutar dig mot när du vill forma en grupp är det absolut viktigaste inom ledarskap. Att dra streck på en whiteboard är det enkla inom tränaruppdraget. Tycker det också det är inom värderingar och det mentala som förbundet borde satsa på i sina blockutbildningar. Som blocken är utformade nu så hjälper de inte till ett skit att skapa bättre ledare.

Kanske är det jag ska göra? Behöver ni hjälp GIBF eller SIBF att skapa meningsfulla blockutbildningar så hör av er. 

Så alla som är tränare i landet, era grundvärderingar i hur ni skapar en gruppdynamik är det som kommer ta er till toppen. Skit i det nya uppspelet ni skissar på och fundera istället på vad ni gör aktivt för att skapa en bra gruppdynamik.

DARFH är min nyckel till framgång.
Vänta med att plocka sandkornen och belönas med pärlor?!

Trodde inför säsongen att Partille skulle underskatta div.1. Bara göra en pudel, helt klart är det jag som har överskattat div.1 i år.
 
*******
Lite smått gulligt att se Partilles och Lerums iver att göra varandra till storfavoriter. Fasen, våga ta favoritskapet och tro på Er själva. Ni är ju bra!
 
*********************
Att få Berra, Degen, Vanne och Juha att briljera mot PIBS är inte så svårt. Men om seriesegern ska bli verklighet så måste även Lerum älska att spela mot Pixbos utveckliingslag en söndagskväll. Just av den anledningen tror jag inte Lerum räcker till i år heller.
 
*****************
Flodas JAS lyckades på ett härligt sätt besegra Mulljsös sjärnspäckade lag. På läktaren hörs "bättre detta laget spelar i div.1", jag tycker det är för lågt siktat...Lyft upp alla i landslaget direkt!
*****
Eller så borde alla hybrispersoner lära sig se skillnad på vilka kunskaper som krävs och vilken nivåskillnad det är. På sikt däremot så ser det grymt lovande ut för Floda. Men det kommer ta några år.
***********
Typiskt en måltjuv som Joey att avgöra i slutskedet, blek som spöket Laban i 59 minuter och sen pilla in en boll och bli matchhjälte.
**
Om det är några som ska upp i div.1 på sikt så borde det istället vara Peppe, Empan och Gurrra i ledarstaben. För taktiskt var matchen mot Mullsjö en fröjd att skåda.
 
 ***********************************
Efter ett par torsk för Göteborg ska det bli jäkligt gott med match igen. Vi har växlat upp och Östra måste vara grymt bra för att rubba oss i helgen.

********************
En sak som jag börjat reflektera över. Jag tycker det verkar vara för få spelare som verkligen brinner för att vinna med utvecklingslaget i föreningarna. Det känns som att de flesta bara medverkar för att synas på egen hand, "det är ju ändå bara en mellanstation". Man ska inte underskatta den styrka som krävs på alla plan för att vinna en serie tillsammans. Tänk om någon förening istället stack ut och bestämde ihop med spelarna. "Den här truppen är utvecklingslaget, NÄR ni har vunnit serien tillsammans så är många aktuella att flyttas upp i A-truppen". Det hade varit coolt att se den utväxlingen!
*****
 
 
 

RSS 2.0