Vinnare eller Förlorare?

Helgen lider mot sitt slut och det är dags för en liten summering...

Vi vann även denna helg och har nu inlett serien med 9 raka segrar. Mot Utby var det egentligen aldrig någon tvekan då vi parkerade på offensiv planhalva i princip hela matchen. Förutom en dipp på 10 minuter i inledningen av tredje perioden så var det en väl genomförd match. Resulstatet skrevs till 2-8 med periodsiffrorna 0-3, 0-2, 2-3.
Närmast väntar nu ett litet miniderby på Lördag vilket ska bli skoj! Kan tänka mig att FBC Leum 2 verkligen kommer ge allt för att försöka ge oss vår första poängförlust...

*******************
Ödesmatch 1.
IBK Göteborg - Frölunda trodde jag skulle bli en het och fysisk match. Men stora delar av matchen kändes rätt avslagen, tagna av studens allvar? Hur som helst så slutade det oavgjort efter att IBK Göteborg kvitterat till 4-4 med bara 15 sekunder kvar av matchen.  Kan kort konstatera att matchen befäste mina tankar kring dessa lag.
*******************
Ödesmatch 2.
IBK 7H - FBC Lerum slutade 3-3.
******************

Undrar hur lagen ser på dessa resultat?
Fyra nöjda lag som vunnit 1 poäng eller Fyra lag som förlorade 2 pinnar?

Ödesmatcher i helgen!

Det är en ord som aldrig någon av de inblandade kommer ta i sin mun inför denna helgen.
Än så länge håller klyshor som "säsongen är lång" etc.

Men jag tror vi kommer kunna bevittna två oerhört intressanta matcher i helgen!
Då talar jag inte om vår egen match mot Utby utan om följande drabbningar.

Lördag - Herrar Div.3 Göteborg
IBK Göteborg - Frölunda
En rolig match för inblandade eftersom det handlar om topplaceringar. Men jag tror att OM Frölunda går segrande ur denna match så är IBK Göteborg borta från den absoluta toppstriden i Mars månad. En klar missräkning om så blir fallet eftersom IBK Göteborg faktiskt verkar bry sig om hur det går i matcherna i år! Ser fram mot en rejäl tuff fight där jag tror utvisningarna kommer bli avgörande. Båda lagen har grymt bra PP och det lag som spelar mest på rätt sida den magiska gränsen kommer säkerligen segra i matchen.

Söndag - Herrar Div.2 Västra Götaland
IBK 7H - FBC Lerum
Underbar match med mycket nerv! Jag tror att om FBC Lerum förlorar denna match så kommer de ta Julledighet under nedflyttningsstrecket. Då kommer varje match efter nyår spelas med kniven på strupen och gå en mycket osäker vår tillmötes. Tror inte en sådan situation skulle passa Lerum speciellt bra... En förlust skulle nog innebära att Lövis, Djurvall, Skager och Matte O får ett  extra samtal efter helgen...

********************
Fantastiskt roligt att det finns matcher med nerv redan oavsett om det gäller Topp eller Botten placeringar! Innebandymatcher med eller utan nerv är som skillnaden på en fest och en tillställning.
Visst en tillställning kan vara trevligt... Men det är på en rejäl fest det där lilla extra finns!
Ni förstår vad jag menar... Om inte så kontakta någon f.d C-lags spelare som kan förklara ett och annat... =)

*************************

Hade egentligen tänkt skriva en liten sammanfattning efter matchen mellan Frölunda - FBC Lerum 2 i söndagskväll... men orkade inte starta datorn på grund av en riktig skitmatch. Inte att Frölunda vann... men sättet FBC Lerum 2 förlorade på... Ja ja.. Kommer säkert vara ett helt annat lag och inställning när vi möts inom kort i ett litet miniderby.

**********************

Just det ja.. Utby väntar på Lördag! Ska bli skoj med match igen...

*************************
Påminnelse!
Helgens mest intressanta match spelas på Lördag i Torpahallen.

*************
Ska det bli en galen Innebandyhelg?

Fredag
Alingsås - Lidköping         kl 20:00

Lördag
Vision Angered - Eken      kl. 9:15
Utby - Floda                         kl 14:15
IBK Göteborg - Frölunda   kl 16:15

Söndag
IBK 7H - FBC Lerum          kl. 15:00
Kungälv - Sörgården          kl  18:30

***********************Kungälv - Sörgården var ett skämt... Inte själva matchen, men jag kan lova ni slipper se mig där på söndagskvällen! Jag är väl ingen innebandynerd...

Håller bara målvakten nollan så vinner vi matchen 2

Så enkelt är det faktiskt... För mål det gör vi alltid! =)
Denna gång var det Alis tur att spika igen och inkassera en "nolla i protokollet".
En bra första och tredje period räckte för att vi skulle gå segrande ur gårdagens match borta mot Guldringen.
En taktiskt väl genomförd match där vi malde ner Guldringen och väntade på att deras ork skulle tryta innan det sista rycket skulle göras. Periodsiffrorna skrevs till 0-2, 0-1, 0-6.

Närmast väntar Utby borta i vår 2:a hemmahall med Flodabekante Raffe i kassen...

Det känns som att motståndarna behöver vara riktigt, riktigt bra för att slå oss för tillfället... Skön känsla... Nu gäller det dock att återigen blicka fram mot kommande uppgifter. 

Ska snart sticka iväg och se vad FBC Lerum kan hitta på borta mot Frölunda.
Tippar att Frölunda kommer gå segrande ur matchen med..... 6-3!

Dom kom, vi sågs, vi segrade!

I söndags var det dags för en tidig seriefinal mellan oss (2:a) och Fölunda (1:a) i årets div.3.
Det var lite nervöst inför matchen och det kändes i luften i omklädningsrummet att det otroligt laddat, precis som det ska vara. När väl matchen startade så var det upplagt för en tango där båda lagen ville dansa.... Eller... Nja, blev väl mer av en brottningsmatch där båda lagen hade respekt för varandra... Men även det kan vara vackert!

Behöver flika in att det var otroligt skoj att se så mycket publik i hallen. Nästan lite pinsamt när tränarkollegor behöver se en hel match stående nere i sarghörnet. (Hoppas du la en slant i bössan Oscar! =) ) Men det är så att säga att positivt bekymmer. Minns under min aktiva tid att man var glad om det kom 2 personer och tittade, visserligen är det några år sedan... Men skoj! Tack alla, det gör det ännu roligare att lägga ner hjärta och själ för att få oss att spela ännu bättre!

Bang, Swisch, Kamboom.... 12 minuter av matchen hade gått och vi hade ryckt till oss en 3-0 ledning!
1:an trycker Johan J dit på egen hand i en spelvändning.
2:an placerar Lundberg in på straff.
3:an kom i PP där Johan J gör en platsväxling och skapar ytan åt Wennerholm som trycker in bollen från nära håll assisterade av Lundberg.

En konstig känsla sprider sig på spelarbänken... Känns som att det gått lite FÖR lätt? Och visst var det så... Frölunda hade inte tänkt att vika ner sig på långa vägar. På 30 sekunder har de spetsat till matchen genom 2 reduceringar.

3-1 Lundberg ska transportera upp bollen och "krokar ihop" (Blir fälld?) med en Frölunda spelare. Oturligt nog hamnar bollen hos just Wallin den äldre som inte gör några misstag. Rycker förbi vår siste back på utsidan och placerar elegant in bollen i bortre nätmaskorna.
3-2 Frislag en bra bit upp i slotten. Tyvärr är vi felplacerade och Frölunda kan med en enkel petning sätta Wallin den yngre i skottläge och han får ostört trycka in bollen.

Det har nu gått 15 minuter av matchen... Vid 18 minuter har vi ett frislag i offensivt hörn. Johan J lägger upp bollen och ser att Magnusson kommer direkt från ett byte och ser ut att slippa markering. Frölunda står och sover och Johan kan elegant servera Magnusson bollen mitt i slottet. Ett distinkt skott lågt brevid målvakten gör att vi går till pausvila med en 4-2 ledning.

**************************

Det är med en god känsla vi startar 2:a perioden. Men den hinner knappt starta innan Frölunda kan reducera till 3-4 genom Viktor.... Utriainen... (Tack matchprotokollet åter igen!) som slänger iväg ett slumpskott som Bjarne tar 999 gånger av 1000, nu infann sig just den där gången... Sådant som händer och Bjarne revanscherar sig kraftigt i slutet på matchen, mer om det snart....

Nu känns det dock som att vi tar tag i matchen och håller i taktpinnen. Frölunda lyckas ej etablera anfallsspel mot oss utan vi kan parkera på deras planhalva under längre perioder. Dett ger också utdelning då Wennerholm serverar Johan J med en diagonalare genom slottet. Johan nyper till direkt och Frölundas nya målvakt (de bytte i paus) slänger sig och lyckas få bollen på sig. Men vad gör det när vår egen Linderoth är placerad framför mål och trycker in returen. 5-3 på tavlan och andra målet för vår numera notoriske målskytt Magnusson.

Tråkigt nog får Frölunda reducera ytterligare en gång innan perioden är slut. En kampsituation nere i hörnet där vi har full kontroll på situationen. Frölunda Andy väljer då att ta tag i vår försvarares klubba och framför ögonen på domaren slänga bort den utan åtgärd. På detta sätt skapar han yta att ryck runt kassen och trycka sig in vid stolpen för att placera in bollen i första krysset. Tråkigt händelseförlopp men vackert avslut.... Hur som helt, periodvila med 5-4 inför sista.

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
3:e perioden skulle även det bli spännande värre....
Efter 2 minuter i 3:e perioden får Frölunda spela PP. 1 minut senare så är det kvitterat för första gången i matchen. Wallin den yngre får återigen lossa bössan och kvitteringen är ett faktum.

Följande 7-8 minuter blir återigen ett ställningskrig. Nu känns det väl dock som att Frölunda är det lag som har kontroll på matchen och för spelet. Ändring behöver ske...

Vi väljer att sätta hårdare press på dem i uppspelsfasen och det skulle visa sig vara lyckosamt.
12 minuter in i slutakten så erövrar Harry bollen från en Frölundaback i samband med att de är inne i ett byte. Harry serverar Elof i slottet som väljer att spela tillbaka bollen till Lundberg som kommer med fart och får avsluta detta mycket vackra kombinationsspel! Återigen en ledning som skulle visa sig bli matchavgörande. 6-5 på tavlan!

Nu har vi återigen kontroll på händelelserna. Frölunda känns tröttare och verkar inte ha en ytterligare växel att lägga in i detta skede av matchen. När Elof lyckas trycka in bollen från nära håll på pass av Harry med ca 3 minuter kvar av matchen känns det som en befrielse. 2 måls marginal är alltid bättre än 1... =)
Dessutom kom detta mål precis efter att Frölunda nyttjat sin Time Out. Psykologiskt mycket viktigt!

För att skapa lite spänning så väljer EG att ta med hand och låta Frölunda sätta rejäl press mot oss i 6-4 spel.
Ett enormt krigade att våra hjältar i boxplay + att Bjarne bestämt sig för att agera vägg igen gör att vi kan reda ut stormen.
En rensning med sekunder kvar hamnar hos EG som kommer direkt från utvisningsbåset. Han fick avrunda tillställningen med att rulla in 8-5 i öppen kasse.

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Citat efter IBK Göteborg matchen visar sig återigen stämma.
"Vi känns som Västtyskland i fotboll. Alla lag har chans att slå oss i 85 minuter och sen kör vi över dem" /Wennerholm
*********************
Imponerad av den bredd vi har i truppen! Vinner över en toppkollega då vi har flera tongivande spelare borta pga skador och sjukdomar...
********************
Underbart när spelare tar chansen att visa sig från sin bästa sida!
*********************************
Ny sitaution nu när vi leder serien med 3 poäng trots att vi har en match mindre spelad.
Skapat oss marginaler att spela avslappnat, samtidigt som vi är laget alla vill slå...
Men som en känd bloggare skrev för ett tag sedan... "Vi är hellre Blåvitt än GAIS"
********************************
Nu ligger verkligen pressen på Frölunda, IBK GBG och Eken... Varje poäng som de nu tappar kommer bli oerhört kostsam om vi samtidgt lyckas besegra kommande motståndare!
******************
Då går tåget.......
********************
Men långt kvar, behåller målsättningen att ta en match i taget fram till Jul.
Kan vi sen vara med och leka i slutändan är det en riktigt rolig bonus!
************************
3 poäng är ALLTID 3 poäng oavsett vilka man slår!
***************************************
Vad gör Lövis och Jimmy i FBC Lerums div.3 lag????
*************************************
Frölunda ska ha all eloge för matchen, denna gång hade vi marginalerna med oss..... Tack för en välspelade match!
Får hoppas på en lika bra match när vi kommer till Kultan!
*********************
Försökte bjuda LT på en ordvits genom att ge citatet "En sjukt bra inledning av säsongen".
En 7-kt bra inledning... En SJUkt bra inledning... Gick sådär.... =)
****************

Sex?

Jepp... raka vinster i serien än så länge. Känns skönt men inte tillfredställande ännu.
Kan bero på att jag ännu inte är rikitgt nöjd. Jo, med resultaten självklart, supernöjd och över allas förväntan! Men inte nöjd med kapaciteten vi visat ännu... Finns mer att hämta. Än så länge har vi haft de berömda marginalerna med oss... 1-0 mot Ale som har ett stolpskott med 2 minuter kvar. 4-3 mot ett bra Vision Angered och bollar som studsar förbi vår kasse bakom vår målvakt. 4-4 och straff mot oss uppe i Billingsfors innan vi lyckas knyta säcken och vinna med 6-4... Matchen mot IBK Göteborg i helgen ville vi göra extra spännande och tillät dem komma ifatt till 6-5 med drygt 2 minuter kvar innan vi sen avgör i öppen kasse... Men tur är något man jobbar sig till eller vad säger man?
Nu ska vi jobba för att skaffa oss bättre marginaler! Alltid tjat om marginaler... Marginaler, marginaler... Men det är där vi ska skapa oss andrum. Och det är också där jag imponeras av ex. Frölunda... Ingen som slår sig till ro, trummar på hela matcherna och vinner därför alltid stort när de vinner. Men vi å andra sidan... Vinner i år alltid de jämna matcherna, en styrka om något det också!

Om matchen mot IBK finns ett utmärkt referat skrivet av vår allas Bravell på www.flodaibk.se som väl beskriver händelseförloppen i matchen. Ur min synvinkel så är jag otroligt nöjd över 3 mycket svåråtkomliga poäng i Torpa. Men inte nöjd med att vi inte riktigt håller oss till matchplanen... Mer om det på onsdag på träningen.
Men IBK Göteborg är bra i år.. riktigt bra....
Liksom Frölunda...
Och Vision Angered...
Plus att Eken vaknat till liv precis som jag misstänkte innan serien och parkerar på dess övre hälft.
Billingsfors alltid kniviga att möta...
Ale på spelhumör är en svår nöt att knäcka...
Och när Lerum vaknar till liv och får ihop spelarmaterialet så kommer de kunna slå alla lag i serien...
Och .... Ni förstår poängen!
Så ja... Serien ser intressant ut i år!

Även om jag såg att WB skrivit i min GB att siffrorna borde varit större mot Vision Angered så är jag ändå förvånad över resultatet. Och att Eken skulle vinna så stort som med 7-2 uppe i Billingsfors? Bollen är rund helt enkelt... =)

Nu till helgen väntar Frölunda i vår egen borg, även kallad "skokartong", ska bli skoj, rikitgt skoj!
Och ärligt talat var jag inte jätteförvånad över att Vision Angered ställde till problem för Frölunda. Visste att de hade chans att vinna, men att det skulle bli så stora siffror var verkligen anmärkningsvärt!
Ett Frölunda som tog revansch på Guldringen i helgen med en stabil (väntad som jag skrev tidigare) storseger.
Får se om man nu kan vinna coachmatchen mot Bill på Söndag. Även om Frölunda är för rutinerade för att titta på tabellen så kan man inte undvika lite spekulationer... Och att vi kan göra ett litet "höstskutt" i nu och på måndag kan leda serien med 3 poäng och 1 match mindre spelad är verkligen inspirerande! Trots det så känner jag fortfarande att det är Frölunda som är den klara favoriten i serien, även IBK Göteborg har en sjukt stark trupp... men det är kul så länge vi kan vara med och leka!

Får hoppas vi har lite nytta av att man nu har ganska bra koll på dem och sett lite matcher i år.
Tror ju inte oddset på att ex en PP uppställning med Bröderna Wallin, Andy, Oscar och Lilja ger speciellt mycket pengar tillbaka... Eller vad säger ni FIBK? ;-) 
 
Välkomna till skokartongen på söndag.
Matchstart 14:30

Veckans VA?

Vinst mot Walkesborg med 6-2. En dag på jobbet där vi redan tidigt kände att vi var det bättre laget.
Besviken över 2 insläppta mål men glad över 3 poäng.

''''''''''''''''
Veckans 1:a VA?
Omgångens skräll!
Frölunda - Vision 3-7.
Vad hände? Frölunda som sett så stabila ut borde vunnit denna match lätt!
Nu har de verkligen pressen på sig i helgen mot rivalen Guldringen.
Lätt att böja tänka negativa tankar när förlusterna börjar komma...
Speciellt då Guldringen vann båda mötena lagen emellan förra året.
Men det kan väl inte hända igen?
Nä, tyvärr tror jag Frölunda tar revansch och vinner tämligen enkelt med stora siffror till helgen.
Det räknar vi nog alla med...

''''''''''''''''''''''

IBK Göteborg vänar i en tuff bortamatch på lördags kväll.
Vår svåraste uppgift hittils, speciellt med tanke på våra skador, sjukdomar och avstägningar...
Får hoppas vi är sugna på revansch från förlusten i Tisdags!
Även om vi fick oss en klar läxa....
IBK Göteborg måste efter sin förlust mot Eken vinna mot oss för att haka på i täten.
Kan de visa upp samma spel som de studtals gjorde i Tisdags så får vi nog räkna med att de är favoriter i sin hemmahall. Skulle vi lyckas skrälla så kommer det skilja 10 poäng mellan oss och IBK... Det är ett avstånd som IBK aldrig kommer att ta ifatt i så fall. Får se hur de hanterar pressen i en match som de MÅSTE vinna.
Gäller att alla i Floda IBK kommer ihåg hur vi lyckats få ihop våra poäng än så länge.
Finns inga marginaler att segla iväg i tankarna... Ett jäkla slit och mycket långbollar så kanske vi kan skrälla!

Veckans 2:a VA?
Hur kunde IBK förlora mot Eken??

''''''''''''''''''''

Gubbar, kom ihåg vad vi pratat om på träningarna!

''''''''''''''''''''''''''''''
Vad gör Lövis och Jimmy i FBC Lerum div.3 lag??
2 spelartyper som verkligen saknas i div.2 laget...

''''''''''''''''''''''''''''''

Veckans 3:e VA?

Att Ale förlorade mot Utby?
Ale är för mig ett mysterium.. Tyckte de var riktigt bra när vi mötte dem!
Men vad har hänt sen... ?


Hmm... Kommer jag ha råd?

I går kändes det självklart... I dag känns det fortfarande fullt tänkbart!

Hmm... Kan det gå tro?

Kommer definitivt vara värt ett par samtal kommande vecka!

Vi får se vad som händer... =)

Hall of Fame - Floda

God morgon!

Här presenterar jag min "femma" i Floda "Hall of Fame".
I min roll som tränare är det naturligt att utelämna nuvarande aktiva i "mitt eget lag". Det finns flera som har potential att slå sig in i laget. Men som alla vet så kan man inte bli invald under sin aktiva karriär*. =)

Mv: Johan Hallin

B: Hans Delton
B: Johan Sundell

C: Edward Nilsson

F: P-O Johansson
F: Anders Johansson (den äldre)

Avbytare
 
B: Emil Thomsson
C: Rikard Zellén
F: Anders Johansson (den yngre)

Kommentera gärna och kom in med fler förslag via mail eller kommentarer på ditt bästa lag genom tiderna i Floda IBK!
Inkommer det många förslag så sätter jag ihop en sammanställning och prestenterar de 5 som fått flest röster.
Självklart kan det vara ok att ta med även nuvarande aktiva spelare.

*Och ja... Jag vet att fler som jag nämnt fortfarande lirar och börjar närma sig toppen av sin karriär, men de spelar som sagt var inte i det lag jag för tillfället tränar. =)

RSS 2.0