Mycket nu!

Kan bara säga att det är en grymt intressant vecka...
Känns otroligt inspirerande!

Återkommer...

Skillnad på befogat och obefogat gnäll?

Jag tycker det är väldigt synd att GT idag inte ägnar innebandyn något som helst utrymme. OK, 2 stora annonser om att finalen sänds på TV4. Men som huvudsponsor så borde det verkligen ligga i deras intresse att uppmärksamma sporten mer. Jag skiter i om Ledin har börjat träna eller om Ward tycker att alla är fegisar... Denna dag borde Innebandyns finaler vara i Fokus och inte en hockeymatch final 2/7. Trist!

***************
Väldigt många bloggare, krönikörer och annat löst folk har nu höjt sina röster om att "Alla seriesegrare borde avancera". Jag är den förste att hålla med om logiken. Men är det inte lite sent att argumentera om det nu...? Hur kvalspelet skulle se ut för att avancera till Allsvenskan var ju klart i början av september. Borde inte alla reagerat då istället? Nu var kval en nödvändighet för att kunna göra om seriesystemet. Nästa år kommer ex alla seriesegrare i Div.1 att avancera till Allsvenskan.

Hur det ser ut längre ner är jag osäker på, men där kan jag faktiskt tycka att kval kan vara befogat. Då inte alla div.2 serier innehåller lika många lag så är det redan där "orättvist"....

**********************
Jag skulle nog till och med kunna tänka mig en kvalserie även mellan Allsvenskan och Div.1.
Och mellan div.1 och div.2....

**********

Vi tillber våran heliga ko, stor och stark som en Flodabo!

Det pågår just nu ett SM uppe i Nyköping. Otroligt kul att se vilka namn som ska leda laget i förstafemman!

Alex P
Patrik K - Flodapöjk
Pontus P - Lerum
Christian Å - Lerum
Niklas W - Flodapöjk

Dessutom är även Flodapöjkarna Empan, Bonna och Macko med i startuppställningen.

Känns som att Lerums kommun kommer producera många storspelare framöver med den goda konkurrens och det drag vi har runt innebandyn i kommunen. Skithäftigt!

***********
Även på damsidan är Flodafostrade Malin Ekenberg och Sofia Duvander med och lirar!

*********************
Tyvärr blev det respass för killarna i Kvarten efter att de åkt ut mot Västergötland.

***********
Förhoppningsvis kan jag presentera lite nyheter snart!
Det arbetas hårt i kulisserna... =)

***************************************************************


Historiskt förödande beslut på distriktsnivå?

Jag borde egentligen tycka att det är bra.
Jag borde egentligen glädjas över beslutet.

Men jag tror att GIBF nu har tagit ett beslut som kommer ta död på många föreningar. All negativ uppmärksamhet och den jakt som varit på förbundet från framför allt innebandymagazinet och dess krönikör har gjort att de nu vill försöka "vara i framkant". Tyvärr kommer det nog bli åt h-vete fel istället...

Vad jag talar om är beslutet att införa effektiv speltid i samtliga seniorserier. Göteborg är inte redo för en så stor förändring. Usch, det känns verkligen ogenomtänkt..... I en intervjuv med magazinet säger de följande.

"Vad är negativt med införandet av effektiv speltid?
- Halltider och tillgången till detta. Men det är ett problem som vi får lösa."

No shit! Det är enorma problem med tillgång till halltider. Jag vill verkligen höra HUR de har tänkt att lösa detta? Om man blundar över sommaren så kommer det inte bara "ploppa upp" 4 nya hallar i Göteborg.
Nä, fy...

Mitt förslag hade varit.
Effektiv speltid i följande serier. (nya namnen)
Div.2 + sudden
Div.3
Högsta Juniorserien

För att på en 3 års plan utöka med ytterligare serier. Göteborgsinnebandyn är inte redo för en så stor (drastisk) förändring som det kommer bli! Hur många klubbar i nuvarande div.5-6 har trupper för effektiv speltid? Hur många har trupper att genomföra effektiv speltid med både A-lag och i Reservserien?
Vi har det inte...

Jag köper inte heller argumentet att "alla borde få spela som man gör i landlaget".... Inte ännu... Nä....

Men det kanske är den utveckling förbundet vill ha? Att alla som inte driver klubbarna som "elitinriktade" ska spela i korpen istället. Ja, kanske, kanske... På sikt så är det kanske dit vi behöver komma.

Jag hoppas att de som röstade igenom beslutet är medvetna om att detta kommer troligen ge väldigt stora konsekvenser. Jag tror att antalet klubbar kommer minska drastiskt. Jag tror att det maximalt kommer finnas 1 reservserie kommande år. Tyvärr tror jag inte speciellt många div.5-6 klubbar tog chansen att vara med på ordförandeträffen.

Återigen. Egentligen ska jag glädjas över beslutet. Men det kan jag göra först när förbundet förklarat HUR de ska lösa bristen på halltider i Göteborg. En förändrig med goda avsikter som jag tyvärr tror blir för radikal. Lite tålamod och en succesiv förändring över en 3 års period hade, i mitt tycker, varit betydligt mer naturligt.RSS 2.0