Julreflektioner 2

Kommentarer: Är otroligt roligt att få. Det bästa med att bloggga är när man berör ett ämne där flertalet inte har samma åsikt och att det blir debatt. Vad jag menar med talanglösa kommentarer är kommentarer som egentligen inte fyller något syfte. Kommentarer som på något sätt berikar allas läsning är enormt uppskattat! Sedan är det alltid bättre när man lämnar sin signatur på kommentarerna eftersom jag själv inte döljer vem jag är. Det blir mycket sakligare när man står för vad man skriver.

Reservserien: GIBF behöver på något sätt kvalitétssäkra Reservserien. Den behöver på något sätt bli attraktiv igen. GIBF borde på något sätt skapa en "Elit reserv", kanske med endast inbjudna lag? Just nu så finns det för många dåliga lag som medverkar i den så kallade högsta reservserien. Det skulle gynna både lagen och innebandyn i stort om samliga spelare i trupperna får spela 60 minuter i kvalitativa matcher! Jag skulle gärna se en serie kommande år med Floda, Lindås, Challengers, Pixbo, IBF Göteborg, FBC Lerum, Marstrand, Stenungsund. Om man gör en serie med dessa 8 lag så innebär det matcher av hög kvalitet där spelare som är på gränsen till ordinarie tröja får en extra chans att visa upp sig. Nöjer man sig även med 8 lag så innebär det att att det inte heller blir för mycket matcher. Det behöver ske en förändring NU!


Julreflektioner

Överst på önskelistan: En skadefri trupp! Nu börjar vi äntligen se ljuset i skadeeländet. Vågar jag hoppas på att vi 4:e januari har en helt ordinarie trupp på träningen? i så fall kommer konkurrensen bli stimulerande där det gäller att slita på varje träning för att förtjäna en plats.

KalleAnkaförbund: Jag tycker det är väldigt pinsamt att inte GIBF har klara och tydliga regler innan seriespelet sätter igång. Att div.3 lagen nu inte riktigt vet hur tabellen egentligen ser ut efter halva serien är, ja det mest korrekta ordet är just, pinsamt.

Talanglösa kommentarer: Det är titt som tätt man får kommentarer som berör  "hur mycket tid jag har över" eller "att jag borde lägga tiden på Floda istället". Vilka är det egentligen som har för mycket tid över? Jag som väljer att aktivt fundera över och skriva om ämnen som intresserar mig? Eller de som uppenbarligen läser en blogg som inte intresserar dem??

Real Göteborg: Kommer nu traska hem Div.2 serien utan större bekymmer. Ska bli spännande att se vilka de får möta i kvalet. Det är inte helt otänkbart att det blir Lindås eller Challengers. Underbara matcher att se fram mot!

Bloggar: Kul att några fler reflekterar över Div.2 Västra Götaland. Senste tillskottet som jag känner till är Tillanders blogg. Finner även Östras blogg stimulerande att läsa. Annars är det väldigt lite aktivitet på bloggfronten, jag själv inkluderad.


GIBF + SIBF = En soppa i div.3 (2.0)

Hur har de tänkt egentligen? För som sagt, om man skulle räkna bort resultaten för både Lerum och Lindås skulle det ge följande tabell. Så frågan är egentligen, vilka resultat räknas bort?

Omräknad Tabell igen.
1. Backadalen, 31p (11)
2. Lindome,     17p  (10)
3. Frontside,    16p  (10)
4. Billingsfors,  15p   (8)
5. Frölunda,     14p  (9)
6. Eken,          11p  (10)
7. Göteborg,    10p  (9)
8. Walkesborg, 13p (9)
9. Ale,             7p  (10)
10. Myggenäs    4p  (10)

Eller går kvalplatsen helt enkelt till närmast följande lag och att alla matcher räknas?
Känns väl egentligen mest logiskt... Men man vet aldrig...Däremot om jag vore coach i Div.3 i år så skulle jag verkligen vilja veta 100% vad som gäller.

Hur som helst, GRATTIS BACKADALEN! (Nu räcker det att ställa ut skorna sista halvan, eller hur Pontus! ;-)   )

GIBF + SIBF = En soppa i Div.3?

Sorry Svedman, men jag måste gräva lite djupare i frågan!
För om det är så att Lindås matcher räknas bort så påverkar det helt klart hela tabellen. För det kan väl inte vara så att SIBF räknar om och har 1 egen tabell där de ser vilka som kvalar och sen har GIBF 1 tabell där de ser vilka som åker ur? Eller kan det vara så krångligt? Att det kommer finnas "2 olika tabeller"?? Ni som vet får gärna kommentera, för detta är en fråga där jag nu enbart spekulerar.

Men om vi ska räkna bort Lindås och dess matcher som läget är just nu så skulle det skapa följande tabell.
(Spelade matcher inom parantes)


Omräknad Tabell
1. Backadalen, 34p (12)
2. Lindome,     20p  (11)
3. Frölunda,     17p  (10)
4. Frontside,    16p  (11)
5. Billingsfors,  15p   (9)
6. Eken,          14p  (11)
7. Göteborg,    13p  (10)
8. Walkesborg, 13p (10)
9. FBC Lerum.  10p   (9)
10. Ale,             8p  (11)
11. Myggenäs    4p  (11)

Om tabellen räknas om på följande sätt så har vi ett par saker att uppmärksamma.
1. Backadalen har minst 14 p (!!) tillgodo på en kvalplats efter halva serien spelad.
2. Vid 2 segrar så är "krislaget" Billingsfors på kvalplats till nya Div.1 (!)
3. Frölunda är ett topplag långt innan jag trodde!
4. Vart drar man strecket för nedflyttning?

Eller kan det vara så att:
1. Först tittar GIBF på "sin" tabell för att se vilka som åker ur nuvarande div.3
2. Efter det så tittar SIBF på "sin" tabell för att se vilka som ska få kvala till nya Div.1

Hmmmm..... Är det något som vet hur det kommer bli?


Men... FBC Lerum har ju också sitt "andralag" i denna serie!? (det slog mig nu efter alla fina uträkningar)
Räknas även deras matcher bort innan det blir klart vilket lag som får kvala?

För SIBF kan väl inte räkna bort Lindås matcher bara för att de kommer på kvalplats men låta lag som tagit poäng mot Lerum behålla dessa????

Ska se om jag orkar räkna om en tabell där vi även tar bort Lerums resultat!


Precis som man misstänkt....

Så blev det nu dags för Pixbo att förändra som det så fint kallas... Trodde faktiskt att det skulle dröja någon vecka till och att vi skulle få bli det laget som "satte spiken i kistan". Får se om detta får önskad effekt eller om de även kommer tillsätta flertalet nya spelare? En sak är i alla fall säker... Det kommer helt enkelt bli en förbannat tuff uppgift i kommande omgång!

---------------------
Imponerade av Backadalen att trumma på i Div.3. Dock är det är alltid synd att matcher ska behöva avgöras på W.O. Vad hände Walkesborg???

----------
Just nu ser det väl ut som att Backadalen och Lindås kommer lägga beslag på de 2 kvalplatserna. Eller för att vara ärlig, det finns ingenting som tyder på att de inte ska göra det! Trodde faktiskt att Lindome, dessutom förstärkta med Jerker skulle vara numret starkare än alla andra i serien.

----
Oj, oj, oj... Lerum slog precis Lindås. Nu leder Backadalen serien med 4 poäng och bara en match mer spelad.
En ny situation för laget som vill vara "underdogs" att nu vara laget som alla jagar! Ska bli spännande att följa fortsättningen.

Det kommer bli tajt, tajt, tajt....

Derby igår mellan Marstrand-Stenungsund som kompletterade "halva serien". Tyvärr hade jag inte själv chans att vara där... Men kan konstatera att Marstrand tog hand om bonuspoängen i sudden och klättrade över strecket.
Starkt av dem att bryta en negativ trend och nu plocka 9 poäng på de 4 senaste matcherna.
--------------
Det mest spännande är nästan att vänta in #9:ans blogg och se vilka reaktioner detta resultat kan framkalla. Trots allt, i Östras ögon, så är äntligen Barnarp på rätt sida strecket. Måste säga att jag tycker Östra och Barnarp verkar ha en jäkligt skön jargong mellan varandra.

-------------------
Men om någon trodde något annat än att de kommer bli ett krig i 22 omgångar så kan ni tänka om. Det kommer inte skilja speciellt många poäng mellan plats 5-11 när serien är slut.

----
Både vi och Lerum skulle göra varandra en tjänst om vi ser till att vinna i kommande omgång!

-----------
Vi står väl rustade inför vad som komma skall.... 

Vi delade ut tidiga Julklappar!

Läste Björklunds krönika på IBF Göteborgs hemsida. Otroligt skoj att fler tycker att vi i Floda gör ett riktigt bra jobb! Med så här mycket uppmärksamhet som man har fått de sista dagarna så kanske jag snart får min första förfrågan? Vore gött att slippa skräpgänget man nu får stå ut med... =)

---------
Derby i Fredags.
Kul att Lerum hade gjort ett riktigt bra arrangemang!
Härligt med en underbar publik som dominerade på läktaren!
Resultatmässigt.... njae...ok.... Vi borde punkterat matchen! Men Micke var riktigt het i mål... Inte lätt att "se nätet" när man inte ens kan se målet!

----------
På tal om arrangemanget.
Det är ett tydligt exempel på varför vi behöver vara minst 2 klubbar i kommunen! Konkurrens sporrar och driver utvecklingen framåt. Jag är övertygad om att Lerum hämtat inspiration/motivation av våra arrangemang med inlöp tillsammans med knattelag, nedsläckt hall etc. (inte för att vi på något sätt är ensamma, men garanterat har det varit en nagel i ögat att vi med små medel försöker göra något och dessutom gjort det ganska bra!) Nu märktes det att Lerum verkligen jobbat på att göra det bättre än oss! Kanon! Upp till Floda nu att höja nivån ytterligare inför rond nr.2.

-----------
Fick någon talanglös kommentar som vanligt.
Givetvis anonymt eftersom det då är lättare att kritisera...Problemet är att jag förstår inte riktigt vad personen menar... För det enda jag skrivit om Lerum sista månaderna är:
1. Varför så envisa med att stressa högt? (Tydligen höll några med mig och efter Östra matchen så har Lerum nu spelat ett bättre och mer varierat försvarsspel. Ett par segrar har det visst blivit också... )
2. Berömt Westman och Lundgren
3. Hetsat lite inför derbyt.

Att dra paralleller mellan Floda IBK och Floda BOIF... Ja, redan där borde man slutat bry sig.... Det visar verkligen på hur korkad personen i fråga måste vara. Sluta läs bloggen för fan och börja hjälpa till i föreningslivet i stället!

--------------------------

Nu gäller det att tugga på. Precis som Björklund skriver så är vi nu bara i halvtid och dagens tabell kommer inte finnas i några historieböcker. Marstrand börjar se heta ut, Pixbo kommer säkert förändra på något sätt inom kort och Nygård vill säkert göra ytterligare 40 poäng för Barnarp . Så det finns ingen tid till ro än inte...

------------------------
Jag är ruskigt imponerad av Nygård.....

-------
Jag är faktiskt avundsjuk på Lerum för en sak!
Att de har Kjell Enhager inom klubben! Jag har varit på flertalet av hans föreläsningar och filmen Jag AB kan jag mer eller mindre utantill. Utan att han vet om det så har han till stor del format mig till den jag är idag. Hade varit otroligt spännande att få ta del av hans kunskaper!

---------------
Tack för komplimangerna. Det glädjer. Men jag vill verkligen förtydliga att jag inte är ensam bakom våra resultat. De senaste åren har klubben som helhet tagit enorma kliv i sin utveckling. 
Vi är faktiskt ganska många som är superengagerade i Floda!

---------------

Framgång genom Harmoni.


Rätt mental bild!

I morgon gäller det gubbar...
Rätt mental bild inför matchen.
Höj volymen... Lyssna och njut!

Mango!

Glädje!

Tänk på vad Kjelle Prelle hade sagt....

Vad är det vi VILL? - Hur ska vi GÖRA? -  Hur ska vi VARA?


Inget matchprogram?

Hmm...

Blir det inget matchprogram till derbymatchen?
Jag har ännu inte fått svara på några frågor vilket är synnerligen märkligt...
Eller så är det så att Lerum inte vågar "släppa lös" mig med pennan?!

Klart, de kan ju alltid ljuga ihop att jag inte valt att svara på något....


Sidvisningarna har ökat radikalt denna veckan!

Så jag känner mig nästan lite tvingad att skriva ett inlägg på min kära innebandyblogg....
Misstänker att det är för att ett derby närmar sig mellan Lerum-Floda? 

Vad  ska man nu skriva för att skapa lite derbystämning... Jag vet inte...

Men jag kan inleda med att tacka för att man blir omnänd i Lerums matchreferat! Tack tack...
"Vi lyckas hålla undan och vinna men som sagt det var verkligen inte bara att åka till Borås och kassera hem 3 poäng som någon trodde."

Jag lovar, jag ska aldrig tippa Lerumsseger igen. Men det var goa pengar denna gången...

-----------
Läste också att Lerums ordförande kallar mig för superengagerad. Tack tack...
"FBC Lerum vinner höstderbyt med 5-4, trots att Flodas tränare sitter på läktaren varje onsdag när vi tränar!"

Men att han totalt missat att vi har träningen efter Lerum när han själva varit med och gjort schemat är extremt pinsamt...  För även om Samson visat upp så många bra frislagsvarianter att det skulle vara värt en entrépeng så måste jag erkänna att jag är där för att leda vår egen träning.

--------------
Hmmm....
Nu när jag avslöjat att jag inte åker till Rydsberg på Onsdagar för att titta på "springbandy".... Kan jag ändå få vara ansedd som superengagerad?   Eller... I alla fall engagerad.... ?

--------------------------
Ha ha ha... Vi får hoppas att den gode ordföranden gjorde sitt uttalande för att skapa lite derbyhets. Annars tycker jag verkligen synd om stackaren....

------
Tack Muren för tipspengen!
Harry vs Harry sålde som smör i solsken.... =)

RSS 2.0