Jag lyfter på hatten! (över vårt enorma slit)

Igår vad det dags igen, Vänersborg-Floda stod på schemat och vi gjorde vårt andra framträdande i Div.2 Västra Götaland. Efter Vänersborgs fadäs föregående vecka där de missat att få med Andreas "ante" Johansson på matchprotokollet misstänkte vi att han skulle vara synnerligen spelsugen denna helg. Alla vet att en spelsugen Ante är ofta skillnaden för Vänersborg i matcherna. Så känslan inför matchen var att vi var tvugna att begränsa hans poöngfacit till "bara 3-4 poäng". Just med den biten lyckades vi väldigt väl... Det hade inte gått speciellt långt in i matchen innan "gnället" kom och vi visste att han hade tappat fokus. Facit för honom: 1 mål, 1 missad straff, lämnade hallen utan att tacka för matchen.

Matchen i sig är jag väldigt nöjd med, vi höll oss till spelplanen. Förutom en "dipp" på 10 minuter i andra perioden där fokus blev fel och plötsligt fick vi "alla domslut mot oss" och var "tvugna att poängtera det varje gång". Givetvis var det inte så, det var Vänersborg som hade en riktigt bra period och vi lyckades knappt med någonting. Vänersborg gick från 1-4 till 3-4 och en kvittering hängde i luften. Vi lyckades ta oss samman och jämna ut spelet igen för att sen, precis innan periodvilan, trycka in viktiga 3-5 bakom en i lysande Anders Nilsson i hemmakassen.

Håller med WB om att "Harry" var het igår... igen! Liksom hela vår förstafemma som älskar att "tugga hälsenor". =)

Imponerad av Tobias Fjällstål i Vänersborg, ser inte ut att vara något större tryck i hans dragare, men skjuter i väldigt smarta lägen. 8 päng på de första två matcherna från hans klubba vittnar om att han kommer sluta högt upp i den totala poängligan.

----------
FBC Lerum rivstartade mot Skövde och hade efter ca 10 minuter ledningen me 3-0 hemma i Rydsberg. Just då var det inte mycket som talade för Skövde, men riktigt starkt av dem att ta sig i i matchen igen. Metodiskt malde de på och när kvitteringen till 3-3 kom i slutet av 3:e perioden så kändes det helt rättvist.

----------------
Känns redan nu som att det kommer bli ett getingbo!

--------------
Närmast väntar en av seriefavoriterna, Östra. Ska bli kul att se om vi med rätt inställning kan ge även dem en match. Kanske till och med blir en liten sväng till Jönköping idag för få en blick av vad som "komma skall".

-----------------------------------------------------
Myggenäs - Frölunda, 9-2 (!) (Kommentarer överflödiga)

--------
Känns som att det är lite stiltje på innebandybloggarna nu för tiden.....


Bättre med fulla läktare än en full på läktaren!

Premiären i Div.2 är avklarad, både för Floda IBK som lag och för min som coach. Onekligen skönt att starta med 3 friska pinnar! Inför ett fullknökat Rydsberg så visar vi återigen att vi är starkast i 3: perioden där vi vänder på 3-4 underläge till 6-4 innan slusiffrorna sen justeras till 7-6. Det kändes som att vi hela tiden skapade de lite hetare målchanserna och hade det inte varit för Pixbos målvakt, Jonas Rodin, så hade vi nog tagit en "bekvämare" seger. Det finns givetvis ett par saker vi behöver förbättra men i det stora hela är jag väldigt nöjd. Vi visade bland annat upp en ruskig effektivitet i PP där vi producerade mål 4/4. Nu är det 63 goa poäng kvar att spela om, närmast väntar möte borta mot Vänersborg som även de startade med en uddamålsseger. 
-----------
Varför spelar inte Joakim Glaerum i Lindås (div.1) om han inte får chansen i SSL truppen?? I mina ögon en fantastiskt bra innebandyspelare!

--------------------------------
Idag är det JAS match mot Sandared, ska bli riktigt skoj!

-------------
Kul att se "Ale-Martin" på läktaren igår. Kom gärna på fler matcher då du garanterat kommer få se mer och mer av de aktuella spelarna.

---------------------------
Fyra stycken debutanter i gårdagens match. Stenberg, Oscar, Axel, Gurra - en mental smekare!

----------------------------------------------------------

Referat om matchen hittar ni här!

----------

J.A - Du är fortfarande välkommen!


Snart är det dags...

...för Floda IBK att göra den historiska premiären i Div.2. Det ska bli oerhört inspirerande att äntligen sätta igång med poängutdelandet. Resultaten på försäsongen har lyst med sin frånvaro... Eller vad sägs om ruskigt imponerande:
Floda - Skövde 5-7
Floda - Lindås 3-...8?
Floda - Varbergs Juniorlag 12-6!
Floda - Lerum 1-6
Floda - Karlskoga 5-6
Floda - Halmstad 2-9
Floda - Tvååker 2-3 

Hmm.... Egentligen borde jag kanske vara lite orolig, men det känns som att vi i nuvarande situation verkligen har allting att vinna. Speciellt då vi redan i första omgången möter det förväntade topplaget Pixbo IBF, kan vi ge dem en bra match så känns det väldigt positivt. Pixbo genrepade med att vinna över seriefavoriterna IBF Göteborg i XDIN Cup, trots att de saknade nästan hela sin förstafemma! Nu är det helt enkelt bara att blicka framåt och gilla läget!

Det känns som att den samlade bilden i innebandygöteborg är att vi kommer åka ur med "buller och bång". Men de förutsättningarna är det lätt att motivera sig till att försöka överraska!

FBC Lerum ska enligt innebandymagazinet till nya div.1 via helplanspress.. Hur fan ska vi ta oss dit då... Får bli en kraftfull slogan... Typ..
Floda IBK - Hjärta och långbollar når nya höjder!

------------------------------

Känns som att det finns en del så kallade experter som helt famlar i mörkret. Exempelvis Nordicbet som bara ger 25 ggr pengarna för Floda IBK som seriesegrare medan förra årets 2:a i div.2 Stenungsund ger 150 ggr pengarna! Ha ha ha... Hur tänker de då? Inte ens jag själv skulle lägga en 20:a på Floda med de oddsen- =)

-----------

VILL - GÖRA - VARA

--------
RSS 2.0