Vad är skillnaden som gör skillnaden?

Igår lyckades vi besegra Stenungsund i en, i mina ögon, välspelad match. Äntligen lyckades vi genomföra 60 stabila minuter där vi är konsekventa i vårt spel. Jag hade på känn att det var dags för P3 att få utdelning och mycket riktigt så ledde han oss till seger med sina 3 mål. Grymt gott! Men jag måste säga att Stenungsund är det bästa laget vi har mött än så länge. Tre bra femmor och hårt arbetande efter en tydlig spelidé. Det kommer bli jämnt i toppen och många lag som kommer ta poäng av varandra.

**********
Igår upppstod flera situationer där våra rättsskipare ser skillnader som gör skillanden. Men för mig är det oklart. Jag ska de närmasta matcherna från läktarhåll verkligen försöka förstå.

Exempel.
En stenungsundsspelare blir tacklad mitt i slotten snett bakifrån och faller. Eftersom jag vet att bedömningen ska gälla om det är en mållsituation så blir straffen solklar.

Vi har frislag i hörnet och kör en variant där vi kommer till avslut på bortre stolpen. Vår spelare blir hindrad i sin löpning, trots det lyckas han få träff på bollen och den tar i stolpen. Domaren uppmärksamma att vår spelare blir hindrad och blåser för obstruktion och ger oss ett frislag. Men är inte detta också en målsituation och i så fall straff? Vad är skillnaden som gör skillnaden på domslutet?

Likaså minuten efter att Stenungsund fått straff så kommer vår spelare i helt fritt skottläge, ca 3 meter från mål (vid gulstreckade) och får ett yxslag bakifrån av en stenungsundsspelare. Domaren uppmärksammar detta och blåser frislag. Men borde inte slag bakifrån rendera i 2 minuter? Och borde inte fritt skottläge från ca 3 meter vara målsitatuation och i så fall straff?? Vad är skillanden här som gör skillanden?

En sak till utan att gnälla. Domarna igår var helt ok. Men jag försöker bara förstå.
Vid ledning med 6-4 och ca 10 minuter kvar av matchen så lyfter vi ett långt uppspel. Stenungsunds spelare kliver in framför vår spelare och tar ner bollen på underarmen, med utsträckt arm. Vi reagerar på bänken och vill ha utvisning. Domaren ger oss svaret "Lägg av killar, vi blåser inte för petitesser nu!" 

Vad är det som gör att spel med hand blir en petitess NU?
Att vi leder? Att det återstår 10 minuter? Eller vad är det för skillnad som gör skillanden i bedömning av spel med hand? Om situationen hade varit den omvända, att vår spelare hade tagit med hand. Då hade det varit Stenungsunds chans att komma in i matchen. Had vi fått en 2:a då bara för att vi leder?

Som sagt, domarna igår var helt ok och det var säkert flera situationer åt andra hållet där Stenungsund undrade över domslut. Men som sagt, de närmsta matcherna ska jag från läktaren försöka förstå.

******************
Idag kanske det blir en sväng till Lerum och kolla på matchen mot Tvååker. Eller, jag vet inte... Kommer vara spel mot ett mål och vi möter inte Tvååker på flera månader.

*************************
Floda - Alingsås i morgon! Det ska däremot blir jäkligt intressant. Floda som underdog och Alingås som gick på pumpen mot Lerum. Kan Floda kanske, kanske, på ren inställning knipa någon poäng. Nja, Alingsås är helt klart favoriter men vi får se.

********
Misstänker att jag kommer springa på någon domare på läktaren i morgon som har kloka svar.

************************
Nu blir det BF3 för hela slanten!

Fader förlåt jag har syndat.

Eftersom det blev seger igår så känner jag mig tvingad att skriva några rader. Inte så mycket att säga om själva matchen dock mer än att vi vann och vi gjorde massa mål. Som vanligt har jag dock hittat några punkter vi ska jobba på under veckan. Kul att det kom så mycket folk till Lisebergshallen! Ca 200 i publik är riktigt smickrande siffror för IBF som förra året hade en publiksiffra på drygt 60 personer per match. Hoppas ni fick valuta för entrépengen (det var gratis) och att ni är sugna på att se oss fler matcher. Vi lovar alltid mycket mål. I dagsläget åt alla håll.

**************
Åkte till Rydsbergshallen i fredags för att spana in topplaget Stenungsund inför vårt möte om 2 veckor. I entrén lägger jag fram en 100 lapp och förväntar mig växel. I stället så säger den läskige mannen, "Jasså du kör så" och sträcker fram en medlemslista. Innan jag hann tänka klart så såg jag till det ekonomiska och skrev upp mina uppgifter. Så nu är jag helt enketl medlem i min tredje innebandyförening, IBF Göteborg, Floda IBK och FBC Lerum!

Huamig.... Det trodde jag aldrig och jag är fortfarande lite i chock.

Den läskige mannen var inte så läskig egentligen utan den trevlige Martin Olofsson. Det var mer hela situationen som fortfarande känns lite obehaglig.

Dock så har jag nu gratis inträde på matcherna och borde väl dessutom bli bjuden på KLUBBFESTEN? :)

******
Matchen i sig var väldigt välspelad och kunde faktiskt slutat hur som helst. Känns som att 4-4 i slutändan var ett rättvist resultat. Att Lerum var bollförande är inte alltid samma sak som spelförande. Stenungsund visar upp ett imponerande tålamod utan boll och är giftiga i sina omställningar.

**********
Alingsås fortsätter att imponera! Efter ännu en bortaseger mot en seriefavorit så måste vi på allvar räkna in Alingsås i matchen om Allsvensk plats. Seger mot Lerum i kommande omgång så blir de dessutom ganska klara favoriter!

*****************
Och Stenungsund fortfarande obesegrade...

*****
Det kommer bli en intressant jakt detta!

***************************************
Floda - Billingsfors under lördagen.
Det såg lite krampaktigt ut från Floda och Billingsfors sliter som f-n. Starkt av Floda att vända på matchen i 3:e perioden. Det kunde också slutat hur som helst och Billingsfors sålde sig dyrt. De hade sina lägen att verkligen ta tag i matchen och skaffa sig en ledning med 3 mål i början av 2:a perioden. Men men... så är det i innebandy.

*****************
Ang. nya halllen i Lerum så känns det som att det vinklas till att den enbart är FBC Lerums hall.
Det borde väl lika mycket innebära att Floda IBK får ny hemmahall???

För det är väl 2 nya haller i Lerums KOMMUN som byggs??

Och sist jag kollade så låg Floda i Lerums kommun... Kul att det byggs nya hallar, det behövs verkligen!
Men jag tycker klubbarna/sporterna får vänta med att pinka in sina revir så att fördelingen sen blir för kommunens bästa.

*************************************

RSS 2.0