Serieseger!

Jo, det är helt klart. Att Alingsås ska ta in nästan 60 mål på sina 4 matcher känns inte rimligt. Och på vilket underbart sätt vi fick säkra seriesegern! Kunde inte tagit fram ett bättre manus själv. I Rydsberg. Mot FBC Lerum som alltid varit en antagonist. Att sportchefen med största klubbhjärta av alla fick skjuta det avgörande målet. Dessutom i sudden! Magi!

Satte dock segerdrycken i halsen och hela laget fick ett stort skratt när vi under kvällen kunde läsa FBC Lerums matchreferat. Ok att man är bitter och jag hoppas referatet är skrivet med en stor portion ironi. Annars kan vi inte ha varit på samma match.

Taktiskt underlägsna?
Nja, riktigt så kändes det inte direkt. Visserligen fick vi inte "stopp" på Lerums uppspelsvarianter. Lång hög boll, alternativt sprang de ner i vårt högra sarghörn. Kanske är det i och för sig vår akilleshäl? Jag får fundera på det. Men känslan var att Lerum inte skapade någonting från sarghörnet. Hur som helst ville vi att de skulle fortsätta spela dessa "varianter".

Fysiskt svagare?
Nja, visa individer kanske inte har det som sin bästa egenskap. Men som lag är vi bättre tränade än de flesta andra i serien. Hade Lerum kört lika många burpees som vi så hade de aldrig missat sista chansen.

Tempofyllt?
Vi var tvugna att köra med en aktiv styrning på Lerum hela matchen. Annars hade de nog fortfarande stått kvar på egen planhalva. Varannan gång gav det önskad effekt. Då spelade de bollen framåt i banan och sprang ner i vårt hörn. Hälften av gångerna sprang istället väldigt bra spelare längre ner på egen planhalva och gömde sig.  

Orättvist?
Nja, beror på hur man ser det. I mitt sätt att se det så har en kvittering aldrig varit mer välförtjänt. Självklart hade Ryberg chans att lägga in den i öppen kasse. Men i övrigt så vinner vi målchansligan rätt överlägset. Vad sägs om 43 (!) - 23 i skott på mål med våra siffror först! Dessutom hade vi 47 avslut utanför ramen. Helt enkelt. Vi hade målchans i varje byte vi spelade.

Märks också tydligt att Lerum inte är ett lag i harmoni. Efterslängar och en helt meningslös slashing av Ryberg vid vårt avbytarbås. Nä, ta istället fram alla de kvaliteér som finns i laget egentligen. Spela med fart, tempo och gör sporten rättvisa. Då lovar jag att både spelare och publik har mycket roligare! Vi ska ta sporten framåt.

Men återigen, jag hoppas Lelle har skrivit med en stor portion ironi och humor!

Nu ska jag iväg och hinner inte skriva alla rader som jag vill. Blir nog en uppdatering. Kanske senare. Kanske i morgon.

Tills dess!
Sätt på låten "Stand up" med Right said Fred. Skruva upp volymen och bara njut!!!

RSS 2.0