Det blev inte som jag tänkt mig.

Hade tänkt att förra inlägget skulle bli mitt sista. Oavsett vad jag skriver så är det alltid någon reaktion eller tolkning som jag inte ens trott har varit möjlig. Jag är väldigt sällan ute efter att såra folk och alla gör alltid så gott de kan. Men det är också viktigt att vi vågar peta lite på varandra inom sporten och driva utvecklingen framåt. Så länge vi vill tro att allting alltid är bra så blir det ingen förändring. Driver vi inte utveckling så gäller avveckling och det gillar jag inte.

*************************

Kul med en U20 Elit!
Som ni säkert har läst så skrev jag mitt förslag på lösning med problematiken kring divisionslag vs juniorer som slutar för tidigt. Nu är U20 på plats där det också är möjligt att spela med 3 överåriga, kort och gott, mer eller mindre mitt förslag rätt över. Nu gäller det bara att knyta ihop säcken och ta bort divisionslagen för att U20 ska få full genomslagskraft. Om inte redan till i år så behöver det beslutet komma till nästa säsong. Det är i alla fall vad jag tror.

Men vi kan återigen konstatera att blogga är vägen till framgång. Får även tacka Götefloorblogg, utan din marknadsföring hade det aldrig blivit en förändring. Även om jag läst att förslaget om U20 Elit kom från Skånes innebandyförbund.

******************
Sportchefen Björklund roade sig med att ta ut "Årets Lag" i div. 1 VG.
Började själv fundera lite och här kommer mitt LAG lite spontant. Utan spelare från IBF Göteborg får jag tillägga.

Mv: Kristian Kjell, IBK Alingsås
Mv: Oscar Brunander, Tygriket

B: Daniel Dahl, FBC Lerum
B: Simon Bjerthin, FBC Lerum
C: Mikael Harrysson, FBC Lerum
F: Gustav Fritzell, Floda IBK 
F: Rikard Stenbäcken, IBK Alingsås

B: David Hesslegård, Floda IBK
B: Anders Egerstad, Floda IBK
C: Pontus Persson, FBC Lerum
F: Kevin Keijsner, IBK Alingsås
F: Joakim Friberg, Tvååkers IBK

En skön mix där Dahl och Egerstad styr upp varsin femma och som coach kan jag bara luta mig tillbaka. Kjell fortfarande förstemålvakt, men om inte matchen unge Brunander gjorde mot oss var en "one hit wonder" så kommer vi få se mer av honom i framtiden. Självklart finns det fler som kan ta en plats i laget. Väljer att inte ta med Ryberg och satsa på Stenbäcken och Friberg på den positionen istället. I Tvååker fanns också en "Rightforward" jag gillade skarpt, men kom jag inte på hans namn nu så det fick bli en annan spelare ... Men kan det vara Eliasson? Likaså utmanade både Gabrielli och André Nilsson i IBK Alingsås om en backplats. Men jag har sett dessa spelare ännu mer så det fick bli avgörande.

*****************
I nästa vecka borde truppen bli helt klar. Sen är det inte lång tid kvar till uppstart.
Det här ska bli så jäkla roligt!

**********************************************'
Jo, anledningen till att jag startade upp dator var att jag tänkte lägga ut en kandidat till årets mål eftersom det pågår en mindre omröstning på Magget. Men, vår annars eminente videocoach, lyckades zooma in precis när Gabe lägger passen till Nord som smaskar upp bollen på volley i bortre. Så... man ser inte riktigt vem som gör målet och hur snyggt det är. Svårt att rösta på en anonym målskytt... =)

Några små punkter bara.

Jag har egentligen alldeles för mycket som jag vill skriva. Får bli senare. (Läst det förr eller?) 
Håller mig till kortare punkter.

Tabelltoppen gällande hemsidor i Div.1 Västra Götaland.

1. IBF Göteborg
Jo, jag sätter ödmjukt oss överst även i denna tabellen. Alltid "inför matchen", alltid referat samma helg oavsett resultat, dessutom krydddat med lite interjuver och annat gott.

2. Stenungsund
Också ett lag som har läsvärt material både inför och efter matcherna. Känns som objektiva referat där det inte alltid är domaren eller otur som avgör. Bra jobb Roos!

Där slutar egentligen den godkända (Bra nivå) listan. Och så undrar vi sen varför det inte kommer mer publik till matcherna. Nä, ett större ansvar alla. Skapa intresse och förmedla en känsla. Vi har några som gör det OK med referat som oftast efter matcherna. Floda, Lerum, Skövde.... Sen är det tunt.

-------
Blir faktiskt förvånad över att inte Brottman eller Hallstensson fick utmärkelsen "Årets Tränare". Båda hade varit väl värda priset. På olika sätt.

------------
Tycker också, av det jag hunnit se i år att Johan Samuelsson skulle fått priset före Mika.
Om inte annat för att reta upp Mika lite och få honom mer hungrig nästa år. Kan inte vara lätt att hitta motivation hela tiden.

------------------------
Hannes Öhman, imponerande!

---------------------
Var uppe och kollade in Floda IBK:s klubbdag idag! Alltid lika härligt med fullt ös bland alla kids. Tänkte tjöta lite med gott innebandyfolk.... Men vart var seniorspelarna? En liten, liten skara spelare var där. Men från Herrar A, U och Div.6 var det enbart 4-5 spelare... Av totalt 50 man? Vart är klubbkänslan?
Bara man inte sen undrar varför publiksnittet minskat kraftigt när A-laget spelar....

----------
Blir även förvånad över dialogen med vissa spelare i allmänhet. Tror det är läge för spelare generellt sett att fundera på varför de spelar innebandy. Är svaret något annat än utveckling, tävlingsmomentet och kärlek till sporten så har de valt fel sport. Hybrisvarning utfärdard.

---------------------------
Ketil Kronberg hade svarat exakt så här på varför han spelar innebandy.
En av världens bästa spelare.

--------------
Vi kommer bygga något otroligt spännande i IBF Göteborg. Hela föreningen har fått en nystart under året och det är verkligen är varm och positiv stämning i hallen. Underbart och precis en sådan miljö jag vill verka i! Sen ska vi nog se till att göra något spännande sportsligt också. Väntar på svar av ett fåtal namn och jag hoppas de förstår vilket tåg de har chansen att haka på. Själv längtar jag som f-n efter at dra igång igen! =)

--------------------------------------
Hybrisvarning utfärdad även till sportchefer av olika anledningar.
Så spelare, tänk till en extra gång och fundera på rimligheten i det som sägs.

-------------------
Sen vet jag att IBF Göteborg har en hel del att jobba med kring ex.arrangemanget fortfarande. Det har blivit bättre, men ännu inte Allsvensk klass. Men vi fokuserar på att ha Allsvensk klass på spelet i första hand. Känns på något sätt lite viktigare än raketer och eldbomber i dagsläget.

------------------------------------
Men jag lovar, vi gör allt även där för att skapa en härlig helhetsupplevelse nästa säsong.
Mitt i centrala Göteborg.


RSS 2.0