Dom kom, vi sågs, vi segrade!

I söndags var det dags för en tidig seriefinal mellan oss (2:a) och Fölunda (1:a) i årets div.3.
Det var lite nervöst inför matchen och det kändes i luften i omklädningsrummet att det otroligt laddat, precis som det ska vara. När väl matchen startade så var det upplagt för en tango där båda lagen ville dansa.... Eller... Nja, blev väl mer av en brottningsmatch där båda lagen hade respekt för varandra... Men även det kan vara vackert!

Behöver flika in att det var otroligt skoj att se så mycket publik i hallen. Nästan lite pinsamt när tränarkollegor behöver se en hel match stående nere i sarghörnet. (Hoppas du la en slant i bössan Oscar! =) ) Men det är så att säga att positivt bekymmer. Minns under min aktiva tid att man var glad om det kom 2 personer och tittade, visserligen är det några år sedan... Men skoj! Tack alla, det gör det ännu roligare att lägga ner hjärta och själ för att få oss att spela ännu bättre!

Bang, Swisch, Kamboom.... 12 minuter av matchen hade gått och vi hade ryckt till oss en 3-0 ledning!
1:an trycker Johan J dit på egen hand i en spelvändning.
2:an placerar Lundberg in på straff.
3:an kom i PP där Johan J gör en platsväxling och skapar ytan åt Wennerholm som trycker in bollen från nära håll assisterade av Lundberg.

En konstig känsla sprider sig på spelarbänken... Känns som att det gått lite FÖR lätt? Och visst var det så... Frölunda hade inte tänkt att vika ner sig på långa vägar. På 30 sekunder har de spetsat till matchen genom 2 reduceringar.

3-1 Lundberg ska transportera upp bollen och "krokar ihop" (Blir fälld?) med en Frölunda spelare. Oturligt nog hamnar bollen hos just Wallin den äldre som inte gör några misstag. Rycker förbi vår siste back på utsidan och placerar elegant in bollen i bortre nätmaskorna.
3-2 Frislag en bra bit upp i slotten. Tyvärr är vi felplacerade och Frölunda kan med en enkel petning sätta Wallin den yngre i skottläge och han får ostört trycka in bollen.

Det har nu gått 15 minuter av matchen... Vid 18 minuter har vi ett frislag i offensivt hörn. Johan J lägger upp bollen och ser att Magnusson kommer direkt från ett byte och ser ut att slippa markering. Frölunda står och sover och Johan kan elegant servera Magnusson bollen mitt i slottet. Ett distinkt skott lågt brevid målvakten gör att vi går till pausvila med en 4-2 ledning.

**************************

Det är med en god känsla vi startar 2:a perioden. Men den hinner knappt starta innan Frölunda kan reducera till 3-4 genom Viktor.... Utriainen... (Tack matchprotokollet åter igen!) som slänger iväg ett slumpskott som Bjarne tar 999 gånger av 1000, nu infann sig just den där gången... Sådant som händer och Bjarne revanscherar sig kraftigt i slutet på matchen, mer om det snart....

Nu känns det dock som att vi tar tag i matchen och håller i taktpinnen. Frölunda lyckas ej etablera anfallsspel mot oss utan vi kan parkera på deras planhalva under längre perioder. Dett ger också utdelning då Wennerholm serverar Johan J med en diagonalare genom slottet. Johan nyper till direkt och Frölundas nya målvakt (de bytte i paus) slänger sig och lyckas få bollen på sig. Men vad gör det när vår egen Linderoth är placerad framför mål och trycker in returen. 5-3 på tavlan och andra målet för vår numera notoriske målskytt Magnusson.

Tråkigt nog får Frölunda reducera ytterligare en gång innan perioden är slut. En kampsituation nere i hörnet där vi har full kontroll på situationen. Frölunda Andy väljer då att ta tag i vår försvarares klubba och framför ögonen på domaren slänga bort den utan åtgärd. På detta sätt skapar han yta att ryck runt kassen och trycka sig in vid stolpen för att placera in bollen i första krysset. Tråkigt händelseförlopp men vackert avslut.... Hur som helt, periodvila med 5-4 inför sista.

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
3:e perioden skulle även det bli spännande värre....
Efter 2 minuter i 3:e perioden får Frölunda spela PP. 1 minut senare så är det kvitterat för första gången i matchen. Wallin den yngre får återigen lossa bössan och kvitteringen är ett faktum.

Följande 7-8 minuter blir återigen ett ställningskrig. Nu känns det väl dock som att Frölunda är det lag som har kontroll på matchen och för spelet. Ändring behöver ske...

Vi väljer att sätta hårdare press på dem i uppspelsfasen och det skulle visa sig vara lyckosamt.
12 minuter in i slutakten så erövrar Harry bollen från en Frölundaback i samband med att de är inne i ett byte. Harry serverar Elof i slottet som väljer att spela tillbaka bollen till Lundberg som kommer med fart och får avsluta detta mycket vackra kombinationsspel! Återigen en ledning som skulle visa sig bli matchavgörande. 6-5 på tavlan!

Nu har vi återigen kontroll på händelelserna. Frölunda känns tröttare och verkar inte ha en ytterligare växel att lägga in i detta skede av matchen. När Elof lyckas trycka in bollen från nära håll på pass av Harry med ca 3 minuter kvar av matchen känns det som en befrielse. 2 måls marginal är alltid bättre än 1... =)
Dessutom kom detta mål precis efter att Frölunda nyttjat sin Time Out. Psykologiskt mycket viktigt!

För att skapa lite spänning så väljer EG att ta med hand och låta Frölunda sätta rejäl press mot oss i 6-4 spel.
Ett enormt krigade att våra hjältar i boxplay + att Bjarne bestämt sig för att agera vägg igen gör att vi kan reda ut stormen.
En rensning med sekunder kvar hamnar hos EG som kommer direkt från utvisningsbåset. Han fick avrunda tillställningen med att rulla in 8-5 i öppen kasse.

'''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''''
Citat efter IBK Göteborg matchen visar sig återigen stämma.
"Vi känns som Västtyskland i fotboll. Alla lag har chans att slå oss i 85 minuter och sen kör vi över dem" /Wennerholm
*********************
Imponerad av den bredd vi har i truppen! Vinner över en toppkollega då vi har flera tongivande spelare borta pga skador och sjukdomar...
********************
Underbart när spelare tar chansen att visa sig från sin bästa sida!
*********************************
Ny sitaution nu när vi leder serien med 3 poäng trots att vi har en match mindre spelad.
Skapat oss marginaler att spela avslappnat, samtidigt som vi är laget alla vill slå...
Men som en känd bloggare skrev för ett tag sedan... "Vi är hellre Blåvitt än GAIS"
********************************
Nu ligger verkligen pressen på Frölunda, IBK GBG och Eken... Varje poäng som de nu tappar kommer bli oerhört kostsam om vi samtidgt lyckas besegra kommande motståndare!
******************
Då går tåget.......
********************
Men långt kvar, behåller målsättningen att ta en match i taget fram till Jul.
Kan vi sen vara med och leka i slutändan är det en riktigt rolig bonus!
************************
3 poäng är ALLTID 3 poäng oavsett vilka man slår!
***************************************
Vad gör Lövis och Jimmy i FBC Lerums div.3 lag????
*************************************
Frölunda ska ha all eloge för matchen, denna gång hade vi marginalerna med oss..... Tack för en välspelade match!
Får hoppas på en lika bra match när vi kommer till Kultan!
*********************
Försökte bjuda LT på en ordvits genom att ge citatet "En sjukt bra inledning av säsongen".
En 7-kt bra inledning... En SJUkt bra inledning... Gick sådär.... =)
****************

Kommentarer
Postat av: Westman #21 FBC Lerum

Jimmy valde att inte satsa från början i sommras... Och Lövis kom precis tillbaka från spel med IBF Göteborg.. Så han slungas nauturligtvis inte direkt in i div.2 laget. Han är dock på god väg :) // Westman!

2008-11-18 @ 13:56:50
Postat av: Johan

westman e efterbliven

2008-11-21 @ 16:03:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0