Julreflektioner 2

Kommentarer: Är otroligt roligt att få. Det bästa med att bloggga är när man berör ett ämne där flertalet inte har samma åsikt och att det blir debatt. Vad jag menar med talanglösa kommentarer är kommentarer som egentligen inte fyller något syfte. Kommentarer som på något sätt berikar allas läsning är enormt uppskattat! Sedan är det alltid bättre när man lämnar sin signatur på kommentarerna eftersom jag själv inte döljer vem jag är. Det blir mycket sakligare när man står för vad man skriver.

Reservserien: GIBF behöver på något sätt kvalitétssäkra Reservserien. Den behöver på något sätt bli attraktiv igen. GIBF borde på något sätt skapa en "Elit reserv", kanske med endast inbjudna lag? Just nu så finns det för många dåliga lag som medverkar i den så kallade högsta reservserien. Det skulle gynna både lagen och innebandyn i stort om samliga spelare i trupperna får spela 60 minuter i kvalitativa matcher! Jag skulle gärna se en serie kommande år med Floda, Lindås, Challengers, Pixbo, IBF Göteborg, FBC Lerum, Marstrand, Stenungsund. Om man gör en serie med dessa 8 lag så innebär det matcher av hög kvalitet där spelare som är på gränsen till ordinarie tröja får en extra chans att visa upp sig. Nöjer man sig även med 8 lag så innebär det att att det inte heller blir för mycket matcher. Det behöver ske en förändring NU!


Kommentarer
Postat av: Svedman

Problemet ni och förmodligen dom lagen du räknar upp inte vill eller anser sig behöva spela några reservmatcher där har du det största problemet tror jag, lägg ner farmarlagen så löser det sig själv tror jag. Sen leder ju vi reservserien före er och Marstrand så vi går ju före där tills något annat är bevisas ;-) Gottnytt år....

2009-12-29 @ 22:59:09
Postat av: Eddie

Så nuvarande serieledarna kvalificerar sig alltså inte i din just nu nyskapade stängda serie!?Jag tänker mer på de 8-10 högst rankade lagen i regionen vid seriestart, alltså inte helt stängd.

Verkar ju konstigt att alltid ha dina 8 lag oavsett framtida kvaliteér...Gillar annars din idé att skapa mer intresse runt reservlagsserierna, både sportsligt och prestigemässigt.

2009-12-29 @ 23:00:32
URL: http://www.backadalen.nu
Postat av: Eddie

Så nuvarande serieledarna kvalificerar sig alltså inte i din just nu nyskapade stängda serie!?Jag tänker mer på de 8-10 högst rankade lagen i regionen vid seriestart, alltså inte helt stängd.

Verkar ju konstigt att alltid ha dina 8 lag oavsett framtida kvaliteér...Gillar annars din idé att skapa mer intresse runt reservlagsserierna, både sportsligt och prestigemässigt.

2009-12-29 @ 23:04:00
URL: http://www.backadalen.nu
Postat av: Oredsson

Självklart går det inte att han en helt stäng serie, lagen ovan var exempel på de just nu 8 högst "rankade" lagen. Hur som helst behöver vi få upp det till en seriösare nivå. Jag vet att problemet är att alla lagen inte anser att "de behöver" ett reservlag. Men jag är övertygad om att det hade främjat harmonin i trupperna och i stor grad bidragit till en bättre utveckling för spelare som inte riktigt tar plats. Just nu sitter många stora talanger fast på bänken utan att få matchträning på en hög nivå (2-3 byten per match räknas inte). En "Elitreserv" skulle vara just en serie för A-truppernas "reserver", inte som det är idag i Reservserien att många "gamla lirare" bara "håller igång" på en lagom nivå...

2009-12-30 @ 11:47:12
Postat av: Putte

Tjenare Fredrik,Tycker att du har mycket rätt i det du skriver coh speciellt ang. reservserier. Då systemet idag stoppar unga talanger att få speltid i och med regler ang stå över 2 matcher osv så måste man nog antingen ändra dessa eller så gör man som vi antagligen gör till nästa säsong dvs anmäla ett lag i reserv 1:an. Personligen så tycker jag att förbundet bör anamma handbollen där man låter spelare upp till 21 års ålder spela både med sitt representationslag samt farmarlag även om spelaren fått vara på plan x antal minuter. Detta har man gjort just för att man vet att inslussningen till det högre laget tar lite tid och att spelarna ändå behöver matchtid. Antagligen tror många att vissaföreningar komer att utnyttja detta på fel sätt men om det fungerar där varför skulle det inte fungera i innebandyn?

Som sagt jag tror att FBC Lerum kommer med ett lag till reservettan nästa säsong så det kan bli ytterligare derbyn vilket naturligtvis är kanon.Gott nytt år

2009-12-31 @ 14:38:17
Postat av: Ingemar

Starkare reservlag i första reservlagsserien är ett "måste" för innebandyns utveckling i Göteborgsdistriktet. Där kan man ju låta spelare succesivt spela in sig i det högsta "divisions-laget".Dessutom borde man kanske föreslå ändring till att enbart stå över en match i den högre serien, om man skall tillbaka till det lägre "divisions-laget". Alternativt kan man ju alltid starta en "riktig" farmarförening och följa SIBF's övergångsregler.Gott Nytt År!P S Jag har svårt att förstå hur spelare i t ex Challengers kan utvecklas tillräckligt, om man får lite speltid i representationslaget. D S

2009-12-31 @ 15:01:41
Postat av: An

2010-01-05 @ 09:34:04
Postat av: Andy FIBK

Det här är ju forumet som innehåller mer info än någon annas stans så jag slänger ut frågan: Vad händer i div.3? Med Göteborg och Lerum? Det har ju varit uppe här innan. Nu skall det tydligen vara klart men jag kan inte hitta någon info.

2010-01-05 @ 09:36:57
Postat av: Oredsson

Ryktet säger att det beslutades att matcherna mot både Lerum och Lindås kommer att räknas bort då kvaltabellen tas fram. Men jag har ej fått det bekräftat ännu....

Och i så fall borde väl det få konsekvenser även för lagen som riskerar nedflyttning?

2010-01-05 @ 15:15:53
Postat av: Ali

Helt plötsligt ser det ljust ut för Frölunda :/

2010-01-06 @ 11:59:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0