Så här slutar Div.1 Västra Götaland!

Dags att släppa serietipset för div.1 västra Götaland. En serie som känns sämre än på länge då det är 4 nykomlingar från lägre serier och för tillfället 1 vakant plats. Känns inte som att det krävs speciellt mycket för att hänga kvar i år… Men det kommer ändå säkert bjudas på en hel del dramatik och heta matcher, så här kommer mitt tips!

 

 1. IBK Alingsås

Fortsätter motivera sig själva genom ”Vi mot hela världen” tugget vilket känns grymt förlegat. Sätt istället kaptensbindeln på den alltid lika trevlige Kevin Keijsner och låt honom leda genom sitt agerande. Men det är ett helt gäng bra innebandyspelare, så ligger fokus på prestationen i år istället för alla andra ursäkter så tror jag faktiskt att Alingsås tar hem detta.

Chans på serieseger: 30%

 1. FBC Lerum

Borde vara uträknade då Lerum tappat flera spelare sedan förra säsongen som ex. Harrysson, Westman, Ryberg och "monster Micke" i målet. Men det jag sett än så länge så känns laget mer harmoniskt och jag tycker även att de yngre spelarna visade upp ett fint och effektivt spel mot Greåker. Får man ihop laget och nyttjar de som är bäst, oavsett ålder eller meriter, så är det en stark utmanare till seriesegern.

Chans på serieseger: 15%

 

 1. Partille IBS

Borde Partille vinna serien? Absolut. Är det ett fiasko om de inte gör det? Utan tvekan ett superfiasko. Men jag tror faktiskt att Partille underskattar div.1 serien som väntar. Många oerhört begränsade spelartyper som verkar få grymt stort förtroende även i år (?) som gör att Partille i det stora hela är ett väldigt fantasilöst lag. Jag är i ärlighetens namn inte ett dugg förvånad att de åkte ur Allsvenskan, trots seriens yngsta bänk. Det som talar för Partille är att de, utan tvekan, har seriens bäste målvakt i Stenberg. Han kommer alltid ge laget chansen att vinna och kan på egen hand lyfta upp laget till Allsvenskan igen. Dessutom så har de allt i egna händer, får Nilsson ihop laget och nyttjar de som är bäst, oavsett ålder eller meriter, ja då ska seriesegern vara klar! 

Chans på serieseger: 45%
 

 1. Stenungsunds IBK

Om Stenungsund slutar med "galenskapen" att springa och jaga man/man över hela banan i vissa matcher så blir det en kanonsäsong som väntar. Gjorde en imponerande generationsväxling förra året och får nu tillbaka Niclas Larsson som fortfarande håller grym klass. Lägg till en svårspelad hemmahall så finns det alla chanser att skrälla i serien.

Chans på serieseger: 7%

 

 1. IBK Lidköping

Lidköpings akilleshäl förra säsongen var ett för svagt målvaktsspel. Höjer de målvaktsspelet så finns det till och med chans på seriesegern. Tippar dem lågt eftersom jag inte vet om förändring skett, har ingenting förändrats anser jag att det är dags att satsa fullt ut på unge Fabian Olsson och vara redo att ta steget upp om 2-3 säsonger.  Många bra spelare och har verkligen chans att vinna i varje match.

Chans på serieseger: 3%

 

 1. Sjöstad IF

Ett lag som förra året klamrade sig kvar i serien. Men ett lag som jag då tyckte hade bra intentioner i sitt spel och ganska många bra spelare. Om inte allt för mycket har skett så tror jag på en bättre säsong i år. Om inte Sjöstads coach är så arg hela tiden blir mitt utgångstips en mittenplacering. Dock större osäkerhetsfaktor än andra lag och därför finns det en också en risk för magplask.

 

 1. Floda IBK

Kommer hamna mitt i tabellen någonstans. Etablerat sig som ett stabilt div.1 lag och ska vara stolta över det. Skulle gärna se att Harry nu tar ett ännu större offensivt ansvar och faktiskt producerar över 30 p denna säsong. Kapacitet finns och Floda behöver en poängkåtare kapten nu när hela laget är väldigt mycket mellanmjölk.

 1. Pixbo IBF

Ett ungt lag, likt många andra i serien som kommer blanda och ge en hel del. Stabil målvakt och ambitiösa spelare räcker gott och väl till att hänga kvar utan problem.

 

 1. Skattkärrs IK

Kan ingenting om Skattkärr mer än att de vunnit lite matcher på försäsongen mot bra motstånd. Värmlandslagen imponerade dock inte förra året och det märktes en tydlig nivåskillnad. Så jag vet inte hur bra de behövde vara förra säsongen för att ta sig upp i div.1? Men nedre halvan är garanti och Skattkärr kommer säkert få strida för sin överlevnad i serien.

 

 1. Frölunda IBK

Fick en friplats i div.1 efter att ha missat kvalet och då brukar man aldrig vara riktigt redo. En tunn trupp och jag vet att det jobbas hårt på att stärka upp den samma. Chansen att hänga kvar ligger i att ta tillvara på den hopplösa parketten i Kulturhuset och att de gamla trotjänarna fortsätter ösa in poäng även i denna serie. Räddningsplankan kan bli nu att Tvååker drog sig ur, då är det bara 2 lag som Frölunda behöver ha bakom sig om inte platsen tillsätts.

 

 1. Sandö IBK

Sett några få matcher med Sandö och det har inte varit jätteimponerande. Dessutom fick de en plats genom att vinna en ruggigt svag distriktsserie i Halland. Nä, här blir nog slagpåsen och det kommer förvåna mig om Sandö får ihop mer än 10 poäng på hela säsongen.

 

 ----------------------

Vad tror du?


Kommentarer
Postat av: Ingemar

FBC Lerum räcker tyvärr inte till i år och Floda IBK får nog ett mellanår, men det borde finnas förutsättningar att få ihop det i framtiden eller vad tror du?

Försöker du får PIBS att "tända" inför seriestarten?
Se www.pibs.se som försöker få fart på er efter 2:a perioden och det hjälpte tydligen eftersom ni vann:
"Jag hoppas för IBF skull att de saknar två femmor idag, för de är inte bra, spelar de så här i allsvenskan så ser jag inte hur de ska kunna klara sig kvar. Partille är inte heller bra idag men trotts det är vi betydligt bättre än IBF och borde ha haft 4-1 eller något nu"

2012-09-10 @ 13:09:40
Postat av: Stenberg

Sedär, bloggen lever! :)

intressant tippat och som vanligt slänger du eld på diverse eldar, underbart! :)

2012-09-10 @ 14:16:16
URL: http://www.innebandyzonen.se
Postat av: Oredsson

Om det är så att PIBS tänder till av detta inlägg inför seriestarten så gör jag väl dem bara en tjänst? =) Intressant det där med "borde", jag tror alla "borde" mycket men det kommer man inte så långt på... Önskar PIBS all lycka så får vi hoppas att de joggar hem serien som planerat. Oavsett bloggtexter. =)

Hörde förresten goa kommentarer från läktaren i lördags från en f.d sportchef... Kanske publiceras i nästa blogg... ;)

2012-09-10 @ 15:46:00
Postat av: Ingemar

OK, då ändrar vi "borde" till skall, om det känns bättre?

2012-09-10 @ 15:50:08
Postat av: Oredsson

Jag menade inte ditt inlägg Ingemar utan just att Partille "borde haft ledningen med 4-1" mot oss. Innebandy handlar om att vinna matcherna. :) gällande Floda och Lerum så har båda klubbarna framtiden för sig. Så det finns alla möjligheter att få ihop det bra framöver.

2012-09-10 @ 21:31:48
Postat av: Peter Olsson IBK Alingsås

Hej Fredrik,tror du taggar oss också!
Det var ju trevligt att du tippar oss som seriesegrare, kul att läsa din blogg. "Vi mot hela världen"? Den får du gärna utveckla ;-) är det matchen i Enghav som ligger bakom! Nej, unge Kevin är inte ett kaptensämne ännu för oss tränare, men håller med om att han är grymt trevlig! Dock får vår Serna gnälla vidare en säsong till. Jag tror vi får tufft att hålla samma höga nivå ett år till men vi har värvat bra så visst vill vi ligga däruppe. Ses ikväll...förstod att det var ert genrep så det blir tufft för oss.

2012-09-14 @ 10:16:57
Postat av: Peter

Vill du tippa om?

2012-09-14 @ 21:35:29
Postat av: Ingemar

Dagens resultat säger nog mer om IBF Göteborg än Alingsås, som verkar ge upp redan när de släppt in fem mål Vi tror att IBF Göteborg kommer högt i årets Allsvenska serie. Viket mål har ni för i år?

Alingsås tappar fokus och gnäller lite för mycket, men det blir säkert bättre i serien som nog blir jämnare i toppen än vanligt.

2012-09-14 @ 22:36:27
Postat av: Oredsson

Peter: bara bryta ihop och ta nya tag, matchen idag blev inte vad något lag hade tänkt. Kör hårt och stort lycka till!

2012-09-14 @ 22:47:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0