Hur svårt kan det vara?

Efter bara några veckor av Allsvenskan så slår det mig hur dåligt många lag i Allsvenskan Södra uppdaterar sina hemsidor. Vissa lag har väldigt skrala referat medan andra inte uppdaterar över huvudtaget. Hur ska vi då kunna skapa intresse kring produkten? Ett matchreferat är väl det minsta man kan begära? Nä, här krävs en rejäl uppryckning från många och vi gemsamt ska skapa ett intresse.
 
****
Beröm till Lindås som tagit det ytterligare en nivå nu med Waves TV. Bra jobb!
Vilka är nästa att haka på?
 
***************************
 Kul att se Basse dra på sig Flodatröjan igen!

********************************************
På "spejsat" kan ni läsa följande rader.
"Dessutom när spelare byter klubb så är det oavkortat beroende på att de inte känner att den produkten som erbjuds i klubben är bra nog. Man hittar en bättre produkt."
 
******
Jag tycker det är att göra det för enkelt. När det gäller en seniorspelare som byter klubb. Jo, då kan det i mångt och mycket stämma. Men debatten som alltid är aktuell är när vuxna människor värvar juniorspelare. Då är svaret mycket mer komplext än så. Jag vet vuxna människor som är duktiga på att sälja och kan få andra vuxna människor att falla för i stort sett vilken produkt som helst, bra som usel. Hur lätt är det inte då för dessa vuxna människor att framhäva produktfördelar mot en junior? Så bara för att en vuxen människa (eller inflyteslerik kompis) lyckas sälja in en annan produkt innebär inte det att man alltid har hittat en bättre produkt.

Och det är väl just det som upprör och skapar debatt. När andra vuxna människor ser farhågor i "en produkt" som en annan vuxen människa försöker sälja till en ung person.

Min åsikt? Jättesvårt att svara rakt på det. För vissa spelare innebär det ett lyft att byta förening, för vissa spelare innebär det att de stagnerar fullständigt. Beror så klart även på vilken produkt de byter från och till, hur de acklimatiserar sig i den nya miljön. Om allting som den vuxna människan lovat ens är i närheten av produkten som levereras. Etc etc....

Så det passar helt enkelt olika människor olika väl och ju tidigare ålder det är desto fler osäkerhetsfaktorer finns det. Om spelaren passerat 20 år (vilket anses som vuxen nog att börja handla på bolaget) så är det säkert så att "det oavkortat beroende på att de inte känner att den produkten som erbjuds i klubben är bra nog" stämmer bättre överens. Är spelaren under 20 år tycker jag det är bra att andra vuxna människor försöker vägleda genom beslutet och återigen, ju yngre människan är, desto fler osäkerhetsfaktorer. Tänk på det.
***********************************************
 Fick ett oväntat samtal efter mitt förra blogginlägg. Fortfarande imponerad, stort agerande!

***********************
Vuxna människor som är duktiga på att sälja kan även de mest konstiga produkter till andra vuxna.
Tänk på det också.
 
************************************************
Allvarligt talat, hur mycket begärt är det med någon intervju inför matchen och en uppföljning av den samma?

**************************************************************************************************
Ta alltid ett beslut för din egen skull och inte för någon annans. Det är dig själv det handlar om.
Tänk även på det.

*************************
Sen finns det också riktigt bra produkter men med sämre säljare.
Många saker att tänka på.

***************
Skrev jag att beslutet är komplext?


Kommentarer
Postat av: Bosse

Lysande skrivet Fredrik. Äntligen ett balanserat och analyserande inlägg i den ganska uttjatade "juniorvärvningsdebatten".

2012-10-11 @ 10:27:53
Postat av: Ingemar

Jag håller med er båda. Men det ställer också krav på att moderföreningen tar hand om alla de som vill fortsätta spela och satsa. Jag är medveten om att det kan vara svårt, men det går att genomföra, om man fokuserar på att vara en breddförening. Bredd ger topp, enligt min uppfattning.

Dessutom måste alla inblandade tänka på att ungdomarna skall kunna avsluta sina gymnasiestudier innan man försöker få dem att satsa i annan förening, som innebär många reser till träningar och kanske också långa resor till matcher. (Jag har också sett en del exempel på för tidiga övergångar, som medfört både många och långa resor, samt bänknötande" i representationslaget.)

2012-10-13 @ 12:58:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0