Serieseger!

Jo, det är helt klart. Att Alingsås ska ta in nästan 60 mål på sina 4 matcher känns inte rimligt. Och på vilket underbart sätt vi fick säkra seriesegern! Kunde inte tagit fram ett bättre manus själv. I Rydsberg. Mot FBC Lerum som alltid varit en antagonist. Att sportchefen med största klubbhjärta av alla fick skjuta det avgörande målet. Dessutom i sudden! Magi!

Satte dock segerdrycken i halsen och hela laget fick ett stort skratt när vi under kvällen kunde läsa FBC Lerums matchreferat. Ok att man är bitter och jag hoppas referatet är skrivet med en stor portion ironi. Annars kan vi inte ha varit på samma match.

Taktiskt underlägsna?
Nja, riktigt så kändes det inte direkt. Visserligen fick vi inte "stopp" på Lerums uppspelsvarianter. Lång hög boll, alternativt sprang de ner i vårt högra sarghörn. Kanske är det i och för sig vår akilleshäl? Jag får fundera på det. Men känslan var att Lerum inte skapade någonting från sarghörnet. Hur som helst ville vi att de skulle fortsätta spela dessa "varianter".

Fysiskt svagare?
Nja, visa individer kanske inte har det som sin bästa egenskap. Men som lag är vi bättre tränade än de flesta andra i serien. Hade Lerum kört lika många burpees som vi så hade de aldrig missat sista chansen.

Tempofyllt?
Vi var tvugna att köra med en aktiv styrning på Lerum hela matchen. Annars hade de nog fortfarande stått kvar på egen planhalva. Varannan gång gav det önskad effekt. Då spelade de bollen framåt i banan och sprang ner i vårt hörn. Hälften av gångerna sprang istället väldigt bra spelare längre ner på egen planhalva och gömde sig.  

Orättvist?
Nja, beror på hur man ser det. I mitt sätt att se det så har en kvittering aldrig varit mer välförtjänt. Självklart hade Ryberg chans att lägga in den i öppen kasse. Men i övrigt så vinner vi målchansligan rätt överlägset. Vad sägs om 43 (!) - 23 i skott på mål med våra siffror först! Dessutom hade vi 47 avslut utanför ramen. Helt enkelt. Vi hade målchans i varje byte vi spelade.

Märks också tydligt att Lerum inte är ett lag i harmoni. Efterslängar och en helt meningslös slashing av Ryberg vid vårt avbytarbås. Nä, ta istället fram alla de kvaliteér som finns i laget egentligen. Spela med fart, tempo och gör sporten rättvisa. Då lovar jag att både spelare och publik har mycket roligare! Vi ska ta sporten framåt.

Men återigen, jag hoppas Lelle har skrivit med en stor portion ironi och humor!

Nu ska jag iväg och hinner inte skriva alla rader som jag vill. Blir nog en uppdatering. Kanske senare. Kanske i morgon.

Tills dess!
Sätt på låten "Stand up" med Right said Fred. Skruva upp volymen och bara njut!!!

Kommentarer
Postat av: Stefan Dalsland

Bara att lyfta på hatten och gratulera! Bästa laget vann rättvist serien. Att det sen är ett lag som är trevligt både på och utanför banan gör det inte sämre. Extra kul att er anfallsinnebandy är så framgångsrik.Lycka till nästa säsong!

2012-03-04 @ 19:29:15
Postat av: Oredsson

Tack Stefan för de värmande orden! Känns naturligtvis otroligt gott. Även kul att ni äntligen har vaknat i Billingsfors! Är rädd dock att det är lite sent... Men en skrällseger mot Alingsås så kanske det "omöjliga blir möjligt". Hur som helst är det viktigt att ta med sig en positiv känsla inför nästa säsong. Önskar er stort lycka till i slutspurten!

2012-03-05 @ 09:57:57
Postat av: Zonen

Sjukt bra jobbat och du/ni är mer än värda seriesegern! :)

2012-03-05 @ 15:43:21
URL: http://www.innebandyzonen.se
Postat av: Peter Alingsås

Grattis härifrån med, nu rycker ni inte i våra spelare så vi kan bygga upp en ny starkt trupp inför framtiden ;-) Bästa och jämnaste laget vann!

2012-03-05 @ 19:49:10
Postat av: Peter

Mitt tips denna omgång:

Billingsfors - Stenungsund 1

Floda - Strykriket 1

Skövde - Alingsås 2

Sjöstad - Tvååker 2

Arvika - Lerum 2

Lidköping - Gbg XGrattis till Seriesegern :)

2012-03-08 @ 21:55:33
Postat av: Zonen

Billingsfors - Stenungsund 1:a

Floda - Strykriket 1:a

Skövde - Alingsås 2:a

Sjöstad - Tvååker 1:a

Arvika - Lerum 1:a

Lidköping - Gbg 2:a

2012-03-09 @ 09:00:21
URL: http://www.innebandyzonen.se
Postat av: Ingenar

Billingsfors - Stenungsund 2

Floda - Strykriket 1

Skövde - Alingsås 2

Sjöstad - Tvååker 1

Arvika - Lerum 2

Lidköping - Gbg 2

2012-03-09 @ 10:49:30
Postat av: Ingemar

Billingsfors - Stenungsund 2

Floda - Strykriket 1

Skövde - Alingsås 2

Sjöstad - Tvååker 1

Arvika - Lerum 2

Lidköping - Gbg 2

2012-03-09 @ 10:51:06
Postat av: Oredsson

Har en förhoppning om ett blogginlägg Fredag eller lördag förmiddag.

Tillsvidare:

Billingsfors - Stenungsund 1

Floda - Strykriket 1

Skövde - Alingsås 2

Sjöstad - Tvååker 1

Arvika - Lerum 1

Lidköping - Gbg 22012-03-09 @ 11:21:11
Postat av: Oredsson

Floda - TYGRIKET 1

2012-03-09 @ 11:22:00
Postat av: Zonen

Fredrik Oredsson - Nästan alltid politiskt korrekt... ;-)

2012-03-09 @ 14:27:30
URL: http://www.innebandyzonen.se
Postat av: Publik IBF GBG-Floda

Hur ser du eller hur hade du gjort i denna match som va betydelselös ur Flodasynvinkel: Bänka spelare efter första perioden och sätta in ass tränaren istället? Är inte så grymt insatt men det kändes konstigt....Fanns väl några juniorer på bänken vad jag såg också.

2012-03-19 @ 02:19:40
Postat av: Oredsson

Svårt att svara på och jag vet inte hur ledarstaben i Floda resonerade. Jag tyckte i alla fall det var riktigt kul att återigen se Björka på div.1 nivå och jag blev också förvånad över att han blev utbytt. Men jag kan/vil inte spekulera i hur ledarstabens tankar gick. Så, skicka frågan direkt till tränarna eller till herrsektionen.2012-03-19 @ 10:53:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0