Snacka om att kasta sten i glashus! Stor komik! =)

Floda IBK - Tvååker
Tips: 4-7
Även om hjärtat vill säga Floda för att slippa bli indragna i streckstriden så tror jag att Tvååker drar längsta strået. En bra offensiv och lite medgång sedan förra omgångens seger mot Lidköping. Samtidigt vill jag poängtera att jag tror både Tvååker och Floda kommer hänga kvar i serien. Kvaliteér finns egentligen för högre placeringar, men det gäller att det inte spökar mentalt för dessa lag.  

Facit: 7-5

Skönt att ha fel tecken och starkt av Floda. Ryktet säger att kedjan med Fritzell – Andersson – Gillmor hade lekstuga. Komiskt att läsa när Tvååkers tränare sågar div.1 västar Götaland för att den inte är taktisk. Snacka om att ”kasta sten i glashus” då Tvååker är ett av de sämst skolade lagen i serien gällande taktiken. Nä, Tvååker känns som ett lag som spelar juniorinnebandy från sent 90 tal i spelet utan boll. Så, fokus på rätt saker och en taktik i spelet utan boll är vad som krävs av Tvååker. För spelarna är individuellt mycket skickligare än vad tabellen visar.

IBF Göteborg - Skövde
Tips: Seger
Jag kommer inte tippa resultat på matcher som vi själva är inblandade i.
Och jag kommer alltid tippa seger!

Facit: 9-0
Defensivt svaga IBF Göteborg nollade Skövde! Nu ska vi inte dra för stora växlar av denna match. Det kändes som att Skövde var ordentligt stukade efter förra veckans lektion och redan efter ett par minuter försökte spela på 0-0. När de saknade både Franzén och Blom så saknades också offensiv kvalité. Men en solid insats från oss och Skövde får rikta in sig på att kriga framöver. Helgens insats räcker inte för att hålla sig borta från bottenstriden.

Tygriket - Stenungsund
Tips: 4-12
Stenungsund är ett jämnare och bättre lag än Tygriket. Nu när dessutom Robert "Sälen" Nilsson lämnat laget för utlandsresa så är det inte mycket som talar för att Tygriket ska hänga kvar. Får hoppas att Tygriket visar moral och krigar för föreningens skull hela säsongen ut. Men här tror jag Stenungsund tidigt glider ifrån till seger. Klassskillnad.

Facit: 2 – 7

Tygriket stretade emot länge och väl men när det väl skulle avgöras så var det klasskillnad. Stenungsund tog en förväntad seger och dessutom med en stor segermarginal. Kul ändå att Tygriket bjöd på match länge och hoppas hedern finns hela säsongen ut.

Arvika - Alingsås
Tips: 5-6 s.d
Här kommer omgångens stora skräll. Alingsås är så starka att de borde lägga beslag på alla 3 poängen men Arvika vill annorlunda. Hemma är de starka och har också haft marginalerna med sig de sista matcherna. Arvika rider på vågen och krigar till sig en viktig poäng!

Facit: 6 -8
Här chansade jag på en skräll men Alingsås levde upp till förväntningarna. En stabil 2-6 ledning efter andra perioden för att sen defilera i mål och tillåta Arvika snygga till siffrorna. Stenbäcken öste i poäng som vanligt, 1+3 denna gång.  

FBC Lerum - Sjöstad
Tips: 10-2
Lerum växlat upp offensiven och gjort 21 mål de sista 2 matcherna (!), samtidigt fortsätter de vara stabila bakåt. Sjöstad chansspelar och bjuder på spelvändningar där Lerum kommer straffa dem hårt. Klasskillnad.

Facit: 9-8
Sjöstad 2.0! Oj vilken utveckling på laget dessa månader. Ett av seriens mest spelskickliga lag och ett lag som också vill ha bollen själva! Ju längre matchen gick så tog dock Lerum över taktpinnen och sista 15 minuterna så visar Lerum sin höga klass. Efter att Berntsson lite turligt styrde in 6-8 med foten (korrekt mål) så var det bara en tidsfråga innan Lerum skulle ta ledningen. Inspirerande att se Sjöstad spela innebandy och imponerande att se hur Lerum vinner matchen. Hyfsad bänk Lerum har förresten då de kan slänga in Tommie Lundgren och Andreas Berntsson i 3:e perioden!

IBK Lidköping - Billingsfors
Tips: 6-5
Jämt eftersom Billingsfors krigar i 60 minuter och har Alexandar Mrksic i kasen. Men Billingsfors har inte riktigt marginalerna med sig och ett sämre självförtroende lyser igenom när matcherna ska avgöras. Lidköping sugna på 3 poäng igen och ser till att befästa sin trygga situation i mitten av tabellen.

Facit: 13-3
Oj vilka stora siffror! Även om Billingsfors kommer få tacka för sig efter 1 år i Div.1 så hoppas jag de vill kriga in i det sista. Men vi ska inte ta ifrån Lidköping segermarginalen. Ett väldigt bra lag som har kapacitet att producera över 10 mål i varje match. Nu verkar dessutom defensiven fungerat så kanske, kanske, var det så att Lidköping helt enkelt var väldigt bra.


Kommentarer
Postat av: Innebandyzonen.se

Nu börjar det likna lite frekvens... Bra bloggat, halvtaskigt tippat... ;)

2012-01-23 @ 16:51:30
URL: http://www.innebandyzonen.se
Postat av: Oredsson

Rätt tecken 4 av 6 matcher. Får väl vara en godkänd start? Så länge ingen utmanar räcker det till seger! ;)

2012-01-23 @ 17:31:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0