Lunginflammation är inget jag rekommenderar!

För första gången någonsin har jag fått följa mitt lag från läktaren pga sjukdom. Borde kanske inte ens åkt till hallen, men det gick inte att vara hemma. Skönt att laget gör en bra prestation och att tränarkollegorna coachar väldigt framgångsrikt! Stenungsund hade bestämt sig för att inte bjuda på någonting. Verkligen ingenting. Lågt försvar, lågt eget bolltempo och låg anfallslusta inledningsvis satte sin prägel på matchen. För visst arbetade de ändå hårt utan boll och släppte ingenting gratis. Efter en ganska låst förstaperiod så lyckades vi öka vår rörlighet i andra perioden och tvingade Stenungsund till fler platsbyten. Det gav också effekt i tredje där det märktes att orken tröt för våra motståndare. Skönt med 3 nya poäng och viktigt att inte ge Lerum några förhoppningar!

**********
Lerum som skulle ner om möta Tvååker. Ett Tvååker som i veckan bytte ut sin ledarstab och dessutom saknade sin storstjärna Joakim Friberg. Det var väl egentligen inte mycket som talade för Tvååker, förutom då den gamle Varbergsräven Daniel Ryttare och traditionens makt.

Traditionens makt?

Ja, Lerum brukar avsluta seriespelet svagt och spelarna gör sig säkert påminda om detta. Förra säsongen så hade Lerum 36p efter 15 omgångar. Denna säsongen var poängskörden 38p efter 15 omgångar.
Lerum avslutade förra säsongen med 5 förluster på 7 matcher... Lätt att det sätter sig i huvudet när spelarna inser att de är i en svacka. Nu tror jag väl inte vi får se en så totalt genomklappning i år igen... Eller?
Hur som helst, starkt av Tvååker att segra och det kommer ge dem mycket energi i kampen om nytt kontrakt!

***********************
Såg att Peter Alingsås kommenterade förra inlägget. Kul att jag kunde bjuda på lite tändvätska! Alingsås har goda möjligheter att avsluta serien med 5 raka segrar och 15 nya poäng. Det skulle innebära att de slutar på 52p när serien är klar. Det är upp till oss att se till att det inte räcker till mer än max en fin 2:a placering!

******
Likså menade jag verkligen inte att det är Billingsfors målvakters fel att laget ligger på nedflyttningplats. Men det är tufft som nykomling. Och att i det skedet sakna en av sina viktigaste spelare påverkar såklart resultatet. Bara att ta nya tag och ta er tillbaka till div.1 snarast. Den gången med många erfarenheter rikare. Er äldsta medlem bjöd också på lite "classic målvaktsspel". =)

Old school
Man kan inte låta bli att fundera på vad målvakten tänker på just i det här läget när han inser att det blev ganska fel? =)  (Hoppas det är ok att jag publicerar bilden)

*********************
Det kommer vara tight kring nedflyttningsstrecket!

***********************************
Lindås vände och vann hemma mot Skoghall. Ett skoghall som tog beslutet att dra på sig 2 st 5 minuters utvisningar med 6 min och 37 sekunder kvar att spela. Dessutom vid ställningen 4-4... Känns inte direkt som att man gav sig själva chansen där. Lindås avgjorde så klart matchen i 5 minuter 5 vs 3. Skam vore det annars.

Då nu Karlstad tappade poäng hemma mot Visby skiljer endast 2 poäng till SSL platsen för Lindås! Boka redan nu in 17 mars i kalendern. Oj oj oj...

*************
Partille är i detta nu på väg upp och ska ta sig an Åby. Alla, verkligen alla, förstår hur viktiga dessa 3 poäng skulle vara. Måste vara ruggigt tungt för deras kulturbärare Oscar Lundin att tvingas stå vid sidan. Riktigt tråkigt för Oscar men beslutet är klokt med tanke på hälsan. Får hoppas någon annan kliver fram i hans stället. Får vi se ett forwardspar med Flodakillarna Lundberg / Mackoo idag? Kan väl nästan utlova målgaranti på den duon. =)

***************************
De senaste 4 matcherna har vi totalt släppt in 7 st mål. Sett till hela seriespelet är vi näst bäst än så länge med 81 st insläppta. Inte så illa pinkat. Kan det vara så att IBF Göteborg är starka både offensivt och defensivt!?!

**************
Tipset
Ingemar: 12p
Peter: 12p
Oredsson: 10p
Zonen: 10p

***************************

Kommentarer
Postat av: Dalsland

Haha, ja det är helt ok att publicera den bilden, syns ju inte att det är Svante ändå ju ;-)Och vad han tänkte? Ja du, när inget annat funkar får man väl försöka förbrylla er lite och det lyckades ju nästan! Det satte i alla fall sina spår här i bloggen.

2012-02-19 @ 17:38:59
Postat av: Zonen

FBC Lerum - Floda IBK - X

Fanken vet om Lerum klarar pressen, dom "måste" vinna och floda kan spela av och bara njuta av kvällen.Tvååkers IBK - IBK Alingsås - 2:a

Inget att snacka om.IBF Göteborg - IBK Tygriket 99 - 1:a

Tar ni inte serien iår så gör ni det aldrig.IBK Lidköping - Arvika IBF - 1:a

Lidköping kan inte vara nöjda och vill klättra.Skövde IBF - Billingsfors IBK - 1:a

Skövde vinner hemma och fokuserar på att säkra kontraktet.Stenungsunds IBK - Sjöstads IF - 2:a

Sjöstad slås för kontraktet, Stenungsund är inte direkt formtoppade.

2012-02-22 @ 15:58:54
URL: http://www.innebandyzonen.se
Postat av: Peter

Lerum-Floda 1

Tvååker-Alingsås 1

GBG-Tygriket 1

Lidköping-Arvika 1

Skövde-Billingsfors 1

Stenungsund-Sjöstad 1Tror på hemmasegrar i denna omg.

2012-02-22 @ 23:05:16
Postat av: Ingemar

Lerum-Floda x (efter 3 perioder, 2 efter förlängning)

Tvååker-Alingsås 2

GBG-Tygriket 1

Lidköping-Arvika 1

Skövde-Billingsfors 1

Stenungsund-Sjöstad 1Ger Peter en chans att dra ifrån i tipstävlingen,

eftersom han gärna vill köra bussen för Göteborg nästa säsong.)

2012-02-23 @ 10:00:24
Postat av: Oredsson

Om jag inte hinner med ett inlägg så kommer här mitt tips:Lerum - Floda: 4-6

Egentligen har Lerum mer spetskvalité. Men Floda tar matchen på bättre inställning. Lerum är helt klart i en svacka.Tvååker - Alingsås 6-5

Tvååker får luft under vingarna efter förra veckans seger. nu är dessutom Friberg tillbaka vilket betyder en hel del. Tre nya poäng och snart säkrat kontrakt!GBG - Tygriket: Seger

Seger.Lidköping - Arvika: 9-4

Lidköping har under hela säsongen varit starka hemma och producerar en hel del mål. Inget snack om saken.Skövde - Billingsfors: 4-7

Här tror jag på en till skräll. Billingsfors kämpar och sliter och det räcker långt mot ett håglöst Skövde.Stenungsund - Sjöstad: 6-3

Om Stenungsund vågar spela innebandy denna match så vinner de. Gäller att gå tillbaka till grunderna och tro på valt spelsystem.

2012-02-23 @ 11:04:01
Postat av: Vilket skämt...

Ärligt talat? Vad faan sysslar Lerum med? Pinsamt med den truppen... Grattis till seriesegern!

2012-02-24 @ 22:34:36
Postat av: Peter Alingsås

Bra tippat av Flodas trepoängare mot Lerum som nu har tre raka torsk. Floda som har ett bra spel och grymt go i sitt lag just nu! Håller med om att vi får tufft mot Tvååker i Brearedshallen men ska kriga för att gå förbi Lerum! Ny tändvätska att bräcka ditt tips!

2012-02-25 @ 11:47:08

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0