Feberyra!

Fy fan, inne på 4:e dagen nu med 40 graders feber och slemhostande. Tar rejält på krafterna! 40 graders feber... Hmm... Varför säger man så? Egentligen är det ju bara en skillnad på 3 grader... Men det låter ju inte alls lika sjukt. Skit samma.

*********

Segern över Billingsfors skrevs till 13-1. Ett Billingsfors som för dagen (?) saknade sin mycket duktiga förstemålvakt Alexandar Mrksic hade nu inte mycket att sätta emot. En stabil seger! Nu väntar årets svåraste bortamatch. Ett Stenungsund som krigar för sin heder i kommunen kommer verkligen inte att underskattas. Det blir upp till oss att prestera på vår maximala nivå för att vända hem med 3 nya poäng.

 

******
Kollade in Lerum – Alingsås förra fredagen. Jag kan verkligen inte förstå hur Lerum vill försöka spela av matchen genom att stå på egen planhalva och bolla i 15 minuter i 3:e perioden. Underhållningsvärdet blir NOLL. Ok, jag förstår att ni skiter i mig och andra innebandydårar, men klubbens egna kids sitter på läktaren! Hur coolt är det att se sin stora idol springa och gömma sig bakom eget mål och titta upp på klockan utan att ha en motståndare i närheten? Nä, så skapar vi inget framtida intresse för sporten och så inspirerar vi inte framtida artister. Som Robinson Erold hade sagt, Skämmes tamefan!

 

***************
Kollade även in 2 perioder av derbyt i Partillebo. En ganska grå tillställning spelmässigt men så betyder också varje match nu enormt mycket. Att Lindås vann får på de 2 perioder som jag såg anses som rättvist och det var nog också nödvändigt för att kunna utmana Karlstad. Partille kommer få sina chanser till 3 poäng, nu närmast mot Åby. Men längre än så kan de nog inte vänta…

**********************

Fantastiskt roligt att det återigen var storpublik i Torpahallen! Så mycket publik mot Billingsfors hade jag inte väntat mig. Speciellt inte med tanke på att antalet bortasupportrar var lätträknade. Grymt kul och välkomna tillbaka!


*********
Ser nu att den gode Mrksic endast står noterad för 9 matcher i år? Med honom i kassen i fler matcher så hade Billingsfors haft en betydligt ljusare placering. Skada?


**********

Kan lugnt konstatera att förra veckan var svårtippad. Alingsås stal 2 poäng av Lerum och Arvika såg till att lämna bottenstriden bakom sig. Vi nu kan vara säkra på att det är Tvååker eller Sjöstad som kommer få lämna div.1 tillsammans med Billingsfors och Tygriket.

Totalt efter två tipsomgångar:
Ingemar 9 p
Zonen 7 p
Peter 7 p
Oredsson 6 p

********************
Veckans omgång!

Stenungsund - IBF Göteborg
Tips: Seger

Arvika - Sjöstad
Ett värmlandsderby som egentligen kan sluta hur som helst. Men Arvika har visat sig vara starka hemma och sätter vid seger verkligen punkt för sin egen inblandning i bottenstriden.
Tips: 7-4

Alingsås - Floda
Här blir det seger för hemmalaget. Förutsatt att de inte är bland molnen fortfarande förstås. Men i dagsläget är Alingsås ett bättre lag och kommer inte skänka bort poäng i denna match.
Tips: 6-3

Tvååker - Lerum
Stackars Tvååker. Får vi se ett nytt 2-20 reslutat av ett revanschsuget Lerum? Nä, rikigt så illa tror jag väl inte att det blir. Men defensivt svaga Tvååker kommer inte ha mycket att sätta emot.
Tips: 4-10

Billingsfors - Tygriket
Här blir det läge för Billingsfors att bjuda den trogna hemmapubliken på en seger.
Tips: 5-4

Skövde - Lidköping
Ok, Skövde hängde mot repen men räddade sig kvar i div.1 i och med förra omgångens seger. Här blir det dock hemmaförlust mot ett Lidköping som trampat igång riktigt bra. Nu blir det även 3 poäng på bortaplan.
Tips: 6-8

***************

Omgång 17 av Ingemar

Stenungsunds IBK - IBF Göteborg
2
Arvika IBF - Sjöstads IF
1
Skövde IBF - IBK Lidköping
2
IBK Alingsås - Floda IBK
2
Tvååkers IBK - FBC Lerum
2
Billingsfors IBK - IBK Tygriket 99
1


Kommentarer
Postat av: Yrrol

Som IBK Göteborgare känns det som ett skämt att killen som blev matchenslirare för hemmalaget i derbyt mellan Partille-Lindås inte spelar i IBF Göteborg. Vilket skämt, när skall ni börja ta hand om era duktiga spelare?

2012-02-15 @ 20:52:04
Postat av: Oredsson

Från och med denna säsongen kan jag lova att vi (vad jag vet) tar hand om alla som vill utvecklas. Svårt att ändra på historiken och den kan jag inte uttala mig om. Men Kanske dags att börja titta på klubben med fräscha ögon? Några framsteg borde väl synas...Vem blev matchens lirare?

Grauers?

Bodenmalm?

2012-02-15 @ 21:06:44
Postat av: Oredsson

Och sen kanske Partille kunde erbjuda något som inte IBF Göteborg kunde erbjuda spelarna inför denna säsongen... Allsvenskt spel till exempel....

Men Maila gärna dina synpunkter och förslag på förbättringar till mig istället. Så ska jag svara så utförligt jag kan. Fredrik.Oredsson@gmail.com

2012-02-15 @ 21:12:11
Postat av: Zonen

Dags igen....Stenungsunds IBK - IBF Göteborg

2:a, bör inte vara några konstigheter (Tyvärr) ;-)Arvika IBF - Sjöstads IF

1:a skulle jag tro, men kan bli tajt.Skövde IBF - IBK Lidköping

Tror jag slänger in ett X här, Skvöde är ändå starka hemma.IBK Alingsås - Floda IBK

Tyvärr en 1:aTvååkers IBK - FBC Lerum

Omgångens enklaste 2:a?Billingsfors IBK - IBK Tygriket 99

Tror också på 1:a, förhoppningsvis fullsatt när TT får besöka en annan lada än sin egna...

2012-02-16 @ 08:43:31
URL: http://www.innebandyzonen.se
Postat av: Peter

SIBK-IBF GBG 2ARVIKA- SJÖSTAD 2SKÖVDE-LIDKÖPING 2ALINGSÅS-FLODA 1TVÅÅKER-LERUM 2BILLINGSFORS-TYGRIKET 1

2012-02-16 @ 22:40:16
Postat av: Peter Alingsås

Tackar för tändvätskan om att vi skulle vara nöjda inför matchen mot Lerum ;-) Varsågoda, vi bjuder på att vi stal 2 poäng mot dem i kampen om Allsvenskan =). Hoppas också vi inte svävar iväg mot Floda. Tyvärr kollar jag nätet och ser er rycka ifrån i Sundahallen, inga tappade poäng ikväll heller, suck.

/IBK Alingsås

2012-02-17 @ 22:08:27
Postat av: Dalsland

Mrksic har mycket riktigt varit skadad en stor del av säsongen. Målvaktssidan för Billingsfors har varit tuff i år och senast när vi mötte er så fick vi ju slänga in en av våra absolut äldsta medlemmar i hela klubben :pNu är det ju dock bara inte målvakterna som har varit det enda som gör att vi ligger där vi ligger. En tabell ljuger oftast inte. Mrksic är nu tillbaka och var väl den som avgjorde idag mot Tygriket även om siffrorna drog iväg. Vi kommer att ge järnet ända till sista matchminuten är avblåst.Sen är det väl lite tidigt att gratulera men åtta poängs försprång blir svårt att hämta in. Men man vet ju aldrig så jag säger inget än så länge. Vinner ni så är ni i alla fall riktigt värdiga vinnare.

2012-02-18 @ 18:56:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0