IBF Göteborg - Mer än bara målglada!

Jag hade egentligen inte tänkt skriva någonting om vår match mot Floda. Men efter att läst raderna på Flodas hemsida om att ett "par oerhört tveksamma domslut" och "åldersfixering" så måste jag få ur mig några rader.
Att tro att domarens insats var på något sätt avgörande för matchen är ett oerhört lätt sätt att analysera, jag kan på rak arm också se ett gäng tveksamma domslut till vår nackdel, men det tillhör en bedömningssport. Att ens ta domaren som anledning efter en förlust med 9 bollar luktar väldigt dålig för... Och vad har resultat med att göra om Floda har fler spelare under 20 år? Såg en bra kommentar på innebandysnack.se för ett tag sedan, typ, "Majoriteten verkar vara av åsikten att a-lagets uppgift är att sätta rekord i lägst medelålder istället för att vinna matcher."

Vi vann matchen. Säger inget mer i det ämnet.

Min syn på det hela i en kort sammanfattning. Floda spelar oerhört passivt och första perioden är skuggboxning. Båda lagen hamnar längs med sargerna och det borde varit en ganska tråkig period att kolla på. Inför andra perioden har vi haft ett rejält snack i periodpausen och kommer ut och tar över tillställningen helt och hållet. Att det enbart stod 3-5 var klart i underkant. Sen i tredje perioden så har Floda knappt bollen och vi får utdelning när Floda börjar bli trötta/tappa fokus. En innebandymatch pågår i 60 minuter. Minst. Det är också lättare att få domslut med sig när man har bollen. Punkt.

Skottstatistiken med våra siffror först.
1: 6-4
2: 13-7
3: 17-4

Om ett lag bara mäktar med 15 avslut på mål under 60 minuter innebandy. Då finns det nog annat att analysera utöver domarens insats. Speciellt om det sker mot IBF Göteborg som är så svaga defensivt.

**************************************
På tal om skuggboxning. Sista perioden mellan Lerum - Lidköping var bland det minst underhållande jag sett i år. Lidköping verkade så rädda att släppa in för många bollar att de inte ens vågade försöka. Nä, två lag som är nöjda med resultatet var väldigt märkligt att se. Lerum kunde effektivt spela av de sista 20 min (vilket de också gjorde väldigt bra), men nog kunde Lidköping i alla fall försökt vinna.

********************
Nu väntar en stentuff match borta mot Skövde som skuggar strax bakom i tabellen. 19 poäng och en match mindre spelad, dessutom med segrar borta mot både Alingsås och Lerum. Mmmm.. Det blir något att bita i.

***********
Sen finns det också några kloka rader i sammanfattningen där IBF Göteborg får cred för att vara bra spelare samt konstaterandet att det är inte denna match som är viktigast att vinna. Floda - Det är bara att bryta ihop och komma igen! Analysera rätt så har Floda alla möjligheter i världen att lugga Lidköping på viktiga poäng i nästa omgång.

****************************
Precis gjort premiär i div.6.
En solid insats där vi vann bottenmötet med 5-3. Stablit!

*********
Läste förresten en interjuv med Johan Davidsson för ett tag sedan. Han sa väldigt många kloka saker. För er som inte läst den, gör det. Länk: http://hockey.expressen.se/1.2635612 

*********************************************************
Och vad hände med publiksiffran?
Det kan inte varit mer än 50 personer närvarande.... Även om det står 97... Synd, det gäller att fortsätta jobba hårt med en tydlig inritning för att behålla intresset!

************
Uppdaterad:
Nu har jag sett matchen igen. . Utvisningarna i matchen är solklara. Straffen solklar. Och det är inte i närheten av hög klubba på vårt 8-4 mål. Så jag skulle gärna vilja veta vad "ett gäng oerhört tveksamma domslut" är för några.... Men men.. Nu är det fokus på nästa uppgift.

***********
Känns som att det snart är läge att göra en "Topp 3 domarlista"!

**************************

Kommentarer
Postat av: Hank

Finns inga bortförklaringar för matchen igår. Från läktaren så såg man att det var klass skillnad. Känns som att floda saknade Harry något enormt, med sin ettriga spelstil.

2011-12-04 @ 21:05:13
Postat av: Peter

Håller med Hank...Inget snack om saken.

Floda är och blir ett mittenlag på sin höjd i år

med eller utan domare på plan :)

2011-12-04 @ 21:14:45
Postat av: Bravell

Håller med både Oredsson och ovan signaturer om att domaren inte hade mycket att göra med utvecklingen av matchen eller slutresultatet. Men samtidigt lägger jag väl ingen jättevikt kring domarnas insats eller anger det som en tung anledning eller bortförklaring till förlusten ? Var mest kombinationen av att vi inte orkade med att stå emot ett urstarkt Göteborg och att några domslut inte gick vår väg. Detta gjorde ju att vi var helt chanslösa istället för att vi möjligtvis kunde fått till en annan matchbild i samband med den tidiga reduceringen. Konstaterar vid flera tillfällen att Göteborg är ett betydligt bättre lag under matchen som helhet och framförallt i 3:e perran. Eller ? I alla fall menade jag så...:-)Gällande ålders"fixeringen" så var det i syftet att jämföra våra bägge trupper där åldern väl visst har stor betydelse i många lägen för möjligheten att ha kunnat samla på sig rutin och förmågan att kunna tillhöra toppen på en serie. Har ett lag väldigt många sådana spelare som Göteborg har kontra Floda så är det väl en parameter som kan vara värd att nämna om man jämför två trupper ? Det stod också i ett stycke som inte handlade så mycket om resultatet eller spelutvecklingen i den aktuella matchen.Har läst referatet ett par gånger och tycker väl att man får känslan av att Göteborg är bättre i matchen och att det i slutändan inte är något snack om saken.

2011-12-05 @ 20:02:17
Postat av: Oredsson

Jag håller med dig bravell och jag vet också att du bara återberättar vad du hört. Så absolut ingen skugga över dig! Tyckte bara det var märkligt att din källa lyckades hitta många oerhört tveksamma domslut. Annars belyser du skillnaden mellan lagen och visst skiljer det i rutin. Vilket också visar sig när matchen är jämn. Men återigen, jag vet att det är din signatur men inte din bild av matchen. Så hoppas jag att Floda är grymt sugna på revansch i helgen!!

2011-12-05 @ 20:54:11
Postat av: Oredsson

Och det framgår klart och tydligt att IBF är bättre denna gång.... Jag reagerade säkerligen lite väl starkt också på just den raden om domarna. :)

2011-12-05 @ 21:05:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0