Korpsport och Kalle Anka nivå!

Jag blir så otroligt trött på den här jävla korpsporten!
Ni alla som såg Sportnytt för ett tag sedan håller säker med mig. Usch och fy! 

När kommer helsidorna i Aftonbladet, expertkommentatorer som går ut och sågar och att sporten starkt blir förknippad med "Kalle Anka"???  För visst är det ren "Kalle Anka nivå" (Vad det nu innebär?) att fotbollen inte ens har ett riktigt licenssystem! Lätt att säga att man är sveriges största sport när aldrig licenser tas bort från spelare som slutat. Över 116 spelare registrerade i ett lag som inte ens finns? Dessutom i stora föreningar ligger det kvar licenser på gamla storspelare! Nä, usch och fy. Inte undra på att sporten hela tiden "växer", trots att flera klubbar få lägga ner fler och fler lag.

Starkt av SVT att uppmärksamma det och att faktiskt säga, typ, "sanningen är att fotbollen ligger betydligt närmre innebandyn i antalet licenser som är sveriges näst största sport. Innebandyn har dessutom ett seriöst licenssystem".

För er som inte sett det, http://svtplay.se/v/2656949/forbundet_overdriver_licenserade_spelare 

Påbörjade ett inlägg för drygt en vecka sedan, det blev aldrig publicerat och efter det har det hänt en del saker.

Hur som helst,

Allsvenskan.

Lindås!
Ruggigt imponerande att leda serien, dessutom med 6 poäng! Förvisso 1 match mer spelad, men det sätter press på övriga. Jag tycker i alla fall att det är hur coolt som helst.

Partille?
Det glädjer mig att Lasse och Jerra spelar för Partille igen. Två härliga personligheter och två riktigt, riktigt bra spelare. De kommer garanterat (bevisligen) lyfta Partille ett par nivåer. Den stora frågan är om PIBS nu kan hämta igen 5 poäng på lagen ovanför strecket? Nja, jag vill tro det, men 5 poäng är mycket... Men jo, det kan gå.

Div.1

Ja, vad ska jag skriva.

IBF Göteborg
- Vi är precis där vi vill vara. Tre goa poäng samt en målskillnad som ger oss ytterligare 1p + för tillfället. Vi är dock medvetna om att vi spelat flest matcher av samtliga lag på hemmaplan och har ett par tuffa bortabataljer som väntar. Alingås, Stenungsund, Lidköping, Lerum mfl... Så det blir till att ladda de mentala batterierna och kriga för en bra vårsäsong. Vi försöker kopiera Östras framgångsrecept och vila oss i form över julen....

FBC Lerum - Imponerar genom att ta sina uddamålssegrar. Känslan är ändå att Lerum idag saknar förmågan att punktera matcherna. Kan det vara så att vi snart får se Tommie Lundgren tillbaka på innebandyplan och i Lerums färger? En artist som alla innebandyälskare varmt skulle välkomna tillbaka på scénen.

Så skrev jag i inlägget som aldrig publicerades. Och mycket riktigt, nu är det officiellt att just Tommie Lundgren kommer stärka upp FBC Lerum i deras jakt på Allsvenskan. Det kommer bli en grymt fight in i det sista i toppen, dit räknar jag även Alingsås & Stenungsund, två lag som båda har imponerat på mig första vändan av serien. Mycket fart och mycket mål.

Nä, det är väl ingen vågad gissning att påstå att något av dessa 4 lag kommer vinna serien. Likaså tror jag att de lag som för tillfället ligger under strecket också kommer få stanna där. Där är det väl egentligen Billingsfors som gjorde mest intryck på mig. De har dock satt sig i en svår situation. Precis som för Partille är 4 poäng ganska mycket att ta igen. Jag tror inte heller att Billingsfors kan överraska med några "SSL värvningar".

Vi får se om det kommer ett vassare inlägg eller med djupare analyser, nu blir det till att fira Jul och äta gott!
En önskelista till alla andra lag i Div.1?
Det vore kanske något... =)

GOD JUL!

Kommentarer
Postat av: Ingemar

et finns B-licencer för barn och ungdomslag inom innebandyn. Tyvärr har även det missbrukats och spelare som slutat har rapporteras för fler säsonger i "jakten" på att vara bland de största föreningarna i Sverige.

2011-12-25 @ 14:29:38
Postat av: Ingemar

Det finns B-licenser för barn och ungdomslag inom innebandyn. Tyvärr har även det missbrukats och spelare som slutat har rapporteras för fler säsonger i "jakten" på att vara bland de största föreningarna i Sverige.

2011-12-25 @ 14:32:04
Postat av: All-in

All-in på Floda imorgon. Skövde saknar Franzén, Bohlin o Hald...

2012-01-06 @ 18:12:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0