Vad håller SIBF på med? (Citat)

Bara så ingen tror något annat.
Jag tycker SIBF 1:a förslag på serieindelning var BRA!

Hur kan de helt vända om bara för att ett fåtal klubbar tycker att de inte får sina "20 derbymatcher".
Fy vad trött man blir... Inte fan gjordes serien om förra året för att Östra och Barnarp hamnade i Västra Götaland medan de andra lagen från Jönköping hamnade i södra.

Jag anser av väldigt många olika anledningar (som jag vet att flera delar med mig) att serierna ska bli som det ursprungliga förslaget. Skam om ett fåtal klubbar som gnäller högt kan förvärra för flertalet andra.
Av lagen i Västra Götalands serien så anser "9 av 12 lag" att det ursprungliga förslaget är det bästa.Så här ska serierna se ut!

Division 1 Västra Götaland

Division 1 Södra Götaland

FBC Engelholm

Barnarps IBK

FBC Lerum

Calmare Lindsdale IBC

Floda IBK

Carlshamns IBK (ner)

Halmstads IBK

IK Södra Dal

IBF Göteborg

Malmö FBC

IBK Tygriket 99

Palmstadens IK

IBK Vänersborg

Röke IBK (ner)

Munka-Ljungby IBK (ner)

Skillingaryds IK

Skövde IBF

Slätafly/SK IBK (ner)

Stenungsunds IBK

Sävsjö IBK

Tvååkers IBK (upp)

Westerviks IBK

Åstorp-Kvidinge IBS

Östra SK Jönköping
Kommentarer
Postat av: Ingemar

Helt rätt med denna serieindelning för division 1 i Götaland!Västra Götaland följer i huvudsak E6/E20.Södra Götaland följer i huvudsak E4/E22.

2010-05-09 @ 17:40:42
Postat av: Björklund

Bara att hoppas att förbundet tar sitt förnuft till fånga och lyssnar på oss. Vi blev totalt 9 föreningar som ställde oss bakom det ursprungliga förslaget och motiverade vårt ställningstagande.Ska bli mycket spännande att se hur förbundet agerar nu...

2010-05-10 @ 11:22:37
Postat av: Totala antalet resmil avgjorde enligt SIBF

Division 1 Västra Götaland (fastslagen)

Barnarps IBK

FBC Lerum

Floda IBK

IBF Göteborg

IBK Tygriket 99

IBK Vänersborg

Skillingaryds IK

Skövde IBF

Stenungsunds IBK

Sävsjö IBK

Westerviks IBK

Östra SK JönköpingDivision 1 Södra Götaland (fastslagen)

Calmare Lindsdale IBC

Carlshamns IBK (ner)

FBC Engelholm

Halmstads IBK

IK SödraDal

Malmö FBC

Munka-Ljungby IBK (ner)

Palmstadens IK

Röke IBK (ner)

Tvååkers IBK (upp)

Slätafly/SK IBK (ner)

Åstorp/Kvidinge IBS2010-05-19 @ 20:20:13
Postat av: Oredsson

Mitt bredband funkar inte för tillfället... Snacka om att bli sist med det senaste... =) Ska se till att få det löst och komma med lite längre inlägg.

2010-05-24 @ 08:21:13
Postat av: Bosse

He, he.....

Jag undrade just varför dú inte hade kommenterat helgens "stora nyhet".

2010-05-24 @ 10:02:15
Postat av: Björklund

Sjukt oväntat! Frågan är om Herr Oredsson vågar/får fortsätta sitt bloggande framöver?

2010-05-24 @ 10:35:50
Postat av: IBF Göteborgs hemsida

"Serien lär bli ett riktigt getingbo med flera lag på stark framgång. Westervik vann Div 2 Mellersta Svealand i överlägsen stil förra säsongen och har poängsprutor som Christian Klinthorp (103 p) och Peter Hirschman (86p) i laget. Skillingaryd slutade tvåa bakom segrande Malmö, endast tre poäng efter, i Div 2 Södra Götaland. Sävsjö slutade fyra i samma serie, två poäng bakom Skillingaryd. Lägg där till Östra som avslutade fjolårssäsongen magnifikt och ett storsatsande FBC Lerum med hemvändaren Mattias Ryberg (31 p i SSL). Det kommer bli riktigt tufft för IBF Göteborg att försvara seriesegern!- Serien ser onekligen utmanande ut. Det ser vi fram emot! Ska bli spännande att möta lite nya lag och se hur vi står oss mot tuffare motstånd, kommenterar herransvarige Martin Björklund.Det blev stora förändringar i serieindelningen, som från början skiljde sig med hela 5 lag. IBF Göteborg tillsammans med åtta andra föreningar ställde sig klart och tydligt bakom det ursprungliga förslaget till serieindelning. Men fick inte sin röst hörd. SIBF lyssnade på Skånelagen och fastställde deras förslag till serieindelning med motiveringen att det sparar totalmil i serien.-Vi ser inte fram emot att åka på dem små Smålandsvägarna hela fem gånger på en säsong. Vi är mycket missnöjda med SIBF:s val av serieindelning. Kikar man på trafiksäkerheten och den sportsliga synvinkeln kan jag inte förstå serieindelningen. Det ursprungliga förslaget följde europavägarna på ett naturligt sätt. Att Div 1 VG, som enda div1-serie, inte får något lag varken uppifrån eller nerifrån känns mycket märkligt. Jämför det med Div 1 SG som får 4 lag uppifrån och 1 lag nerirfrån. Att beslutet ska ha tagits med hänsyn till miltalen är en sanning med modifikation. Div 1 VG får i princip samma miltal, dock fler för lagen från Göteborgstrakten. Det är enbart Div 1 SG som får färre miltal och då främst Skånelagen. Men, men det är bara att bita i det sura äpplet, vi har framfört våra åsikter i ärendet och kan inte göra mycket mer, säger en besviken Martin Björklund."

2010-05-24 @ 10:45:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0