GIBF blir mer och mer ett pajasgäng...

För det första... regeln ÄR solklar! Markerat lite i fet stil eftersom vissa verkar tro "att det inte handlar om en övergång" samt gjort lite anteckningar inom parantes....

5.6 Spelarförflyttning mellan lag i representationsserierna
Regelverk för övergångar mellan representationslag och divisionslag: (Alltså är detta reglerna mellan de olika lagen i samma klubb)

Spelare som gör övergång uppåt i seriesystemet. Ex från
Div. 5 till Div. 4.
Man behöver ej anmäla detta till Göteborgs Innebandyförbund, utan så fort man är uppskriven på det högre lagets protokoll, så är man automatiskt registrerad för det laget och kan ej längre spela för det nedre laget. 

Spelare som gör övergång neråt i systemet. Ex från
Div. 4 till Div. 5.
Övergång görs genom att ej deltaga i två ordinarie seriematcher för det högre rankade laget.
Att deltaga är lika med att spelaren varit noterad i matchprotokollet, därefter är spelaren spelklar för det lägre placerade laget.

Bryter man från ovanstående regler ska spelaren betraktas som okvalificerad spelare enligt SIBF;s tävlingsföreskrifter.
Detta system är självförsörjande och föreningar som misstänker avsteg av reglerna skall rapportera detta till GIBF.
GIBF kan även på egen inrådan starta en utredning.
Spelare har rätt att fritt deltaga i andra serier så som reservserier, juniorserier m.m.
När IDA-systemet införs i Göteborgsserierna, är det föreningens ansvar att innan match se till att spelaren tillhör rätt lag.
Under övergångsperioden 1/7 till den 31/1 får man göra obegränsat antal övergångar enligt §5.6
(Se exempel nedan, men det är solklart att övergångar endast får ske mellan 1/7 till 31/1)

-----------------------------

Som någon skriver. "Reglen sa endast att under övergångsperioden fick man göra obegränsat antal övergångar. Det borde betyda att det finns en begränsad siffra för övergångar efter detta datum".
Detta är bland de dummaste argument jag har hört. Tänk er själva om det gäller en ex. en butik.

En butik har öppettiderna 10-14 på Lördagar och kan då ta emot obegränsat antal kunder. Det innebär ju inte att man kan banka på dörren klockan 15 och hävda att de måste ta emot ett begränsat antal kunder!

---
Samma person skriver: "Men du borde vakna ur din dvala, du verkar inte förstå själv. Det handlar om att gibf.se har ändrat reglerna inom §5.6 inför 2010/2011 säsongen."

Jaha... Och....???
Återigen till butiken.
Bara för att man har ett förslag på att man nästa år kommer ändra sina öppettider till 10-16 så innebär ju inte det att man idag kan banka på dörren klockan 15 och hävda att de måste öppna eftersom de nästa år kommer ändra sina öppettider!

-----------------------
Däremot är vi rörande överrens om att GIBF mer och mer blir ett pajasgäng....
Att de nu vill ändra en så viktigt regel och tillåta spelarförflyttningar efter 31 januari kommer få stora konsekvenser! Att de dessutom försöker ändra regelverket genom att bara lägga ut det som ett "gulmarkerat förslag" är i det närmaste en skandal. Då kan ju folk tro att det bara är ett förtydligande vilket INTE är fallet. Att man kan få GIBF att ändra ett helt regelverk för att 1 klubb missförstått är skrämmande...... (Och det är inget personligt mot berörd klubb!)

För det ska sägas, att för oss i Floda så är den nya regeln kanon! Det innebär att vi inför slutspurten i serien kan satsa rejält på att avancera med vårt U-lag utan att behöva riskera att få för tunn trupp i A-laget! Så, rent egoistiskt, tycker jag den nya regeln är kanon. Det kommer gynna oss rejält.... Men är det så vi vill ha det...

------------
Man ser ganska tydligt i ordvalen vilka kommentarer som kommer från vilken klubb....

-------------------------------
Och Litta: Jag tackar för komplimangen att jag vet allt. Och jag håller med dig. Det är extremt konstigt att förbundet vill ändra en grundregel inför kommande säsong.

------------------
Håller med Björklund, det finns bara en utväg ur det här... Och det är att straffet kvarstår eftersom IBK Göteborg brutit mot årets regler. Dessutom borde det nya förslaget röstas ner.


Kommentarer
Postat av: Björklund

Du står i ena ringhörnan, jag står i andra om man säger så. =)Vi får se vart det leder...

2010-03-20 @ 15:21:29
Postat av: Marit

Håller med dig Oredsson, klart och tydligt i reglerna!! Inget att missförstå där inte! Det finns ju dessutom säkert en anledning till att man inte får flytta spelare efter 31/1. Då kan man ju plocka ner toppspelare till sina lägre divisionslag och förstärka i slutspurten, nej det gynnar endast storklubbarna det nya förslaget tycker jag!

2010-03-20 @ 16:34:19
Postat av: Ingemar

Marit har helt rätt och det måste belysas mer innan eventuellt beslut på ordförandekonferensen.Regeln kom till för att inte kunna flytta spelare till divisionslagen hur som helst i "slutspurten" på säsongen. Det skulle medföra andra problem och diskussioner nästa säsong, vilket skulle vara högst olyckligt, enligt min uppfattning.Samtidigt måste man respektera besluten i SIBF och inte tillåta divisionslag i de högsta distriktsserierna. Där får det bara vara representationslag och farmarlag, enligt min uppfattning.

2010-03-20 @ 18:40:08
Postat av: ...

Men Marit... De e ingen som har flyttat ner spelare i seriesystemet utan flyttat upp de e en jävla skillnad...

2010-03-20 @ 20:54:09
Postat av: Ingemar

Dessutom kan förslaget missförstås, eftersom det enbart gäller divisionslag, om jag förstått det rätt? Alltså skall man inte kunna flytta spelare till förbundsserier och farmarlag efter 31/1 eller har jag missförstått det?? Återigen en möjlighet till missförstånd nästa säsong?

2010-03-20 @ 20:56:01
Postat av: Adde

Vet inte om alla har missförstått vad som har hänt. Det är ingen ned flyttning av spelare. Det är en uppflyttning, och om nu herr Oredsson har förstått det här så borde du också kunna läsa dig till att regelverket inte är solklart och öppet för tolkningar. I vilket fall är det inte alls på sin plats att kvotera regler som gäller vid nedflyttning.

2010-03-20 @ 23:33:07
Postat av: Carén

Bra där Adde.. Äntligen någon som fattat

2010-03-21 @ 09:37:06
Postat av: Svedman

Hade varit intressant och höra vad som hänt i det specifika fallet IBK GBG.

2010-03-21 @ 11:10:31
Postat av: Marit

Nej det kanske inte var någon nedflyttning i detta fallet men regeln skall ju förhindra förflyttningar! Oavsett om det är upp eller ner........

2010-03-21 @ 21:42:13
Postat av: Undrande

Lite utanför ämnet, men ärligt talat vad håller div 3 Göteborg för klass när man ser att ett av de kvalande lagen förlorar med 4-16 mot Vimmerby. Jag har sett en del matcher i division 3 västergötland och den serien är svag, men Göteborgstrean verkar ju vara närmast en korpserie.

2010-03-21 @ 22:16:27
Postat av: Vetande

Årets div 3 är sämre än tidigare år så är det bara.

Och att Råda portar som är det kvalande laget du tänker på förlorar så stort är är kanske för att det är seriens "korplag". Inget illa menat mot råda portar. Tycker det är lite tråkigt att reglerna angående kvalplatserna blev så "dåliga". Råda portar slutade enligt tabellen 5a. Men får ändå kvala vilket kanske kan kännas lite skumt.

2010-03-21 @ 23:19:23
Postat av: Micke #37 FBC Lerum

Vi må vara rivaler på planen och i serien, vi må ha olika åsikt om vissa saker gällande innebandy...dock vill jag säga att din blogg alltid är läsvärd och intressant...keep it up! =)

2010-03-22 @ 20:35:15
Postat av: Sven

Man kanske hitta lite nyans i den här diskussionen. Allt är ju inte antingen svart eller vitt. Reglerna ÄR ju otydliga och GIBF har gjort bort sig med sina ogenomtänkta regler flera gånger i vinter. Men det betyder ju inte att man kan avsäga sig allt ansvar. Om det står att man får göra ett obegränsat antal övergångar 1/7-31-1 är det ju ändå rätt uppenbart att det saknas något i texten, att något annat gäller efter 31/1. Det är inte förbundets fel att IBK Göteborg fuskat, missförstånd eller inte. Och det är väl ändå inte Lindås fel? Dom har ju blivit av med 3 poäng för att IBK Göteborg hade med Dahl som dominerade matchen totalt (det är förresten rätt tragiskt att se spelare som sitter och skriver att dom "gett Lindås hästballe" och att dom "kissat Lindås i ansiktet" när de vann med uddamålet och hade med en landslagsspelare som vann matchen i princip ensam). Nää, bittra, arga och cyniska IBK Göteborg. Sluta gapa och spela innebandy istället för ingen orkar lyssna på er längre.

2010-03-23 @ 15:02:01
Postat av: 10

Jag kan garantera dig Sven att det är ingen som tvingar dig att lyssna!

2010-03-23 @ 16:31:10
Postat av: Svedman

Inga övergångar får ske efter den 31/1 och så har det varit i alla 15-20 år som jag kan komma ihåg. Att inte en klubb som IBK/IBF Göteborg/Robertshöjd/Björkekärr inte har koll på detta är iallafall väldigt konstigt för mig. Så jag tycker att GIBF gjort rätt denna gång.F.ö så hoppas jag att det blir stor uppslutning på ordförandekonferansen så vi kan rösta NER den för mig idiotiska iden att tillåta övergångar efter den 31/1.

2010-03-23 @ 17:35:32
Postat av: Carén

Men vilken jävla drömvärld lever du i Sven då? Såg du matchen? Dahl gjorde ett mål i övrigt var han inte överlägsen... Vill du inte höra mer så lägg dig inte i. Pissluffare!

2010-03-23 @ 18:48:29
Postat av: Sven

Men tjena. Jo, jag såg matchen. Lindås gör mycket mål på kontringar. Dahl förstörde ju varenda Lindåskontring med brytningar och sk taktiska frislag. IBK Göteborgs svaghet har varit att spelare som egentligen är riktigt bra, går på halvfart. Ingen går på halvfart när Dahl är med, en sån spelare höjer ju hela laget. Att Moses och Rune gör poäng i matchen betyder ju egentligen bara att de fokuserar på innebandy istället för domare, motståndare etc. för en gångs skull. Så bra var de inte innan Dahl kom. Dahl gör enligt IDA 1+1 men han gjorde väl två mål? iså fall 2+1. Sedan gjorde Zellén 0+1 också. Det är fyra poäng av totalt åtta som delades ut för poäng och assist i matchen. För övrigt avgjorde ju Dahl matchen med 5-4 på en individuell prestation så att säga att Dahl och Zellén inte påverkade utfallet i matchen är ju löjligt.

2010-03-23 @ 22:40:27
Postat av: Zacke (IBK Göteborg)

Jag kan stå för att de va jag som skrev inläggen med ordvalen "hästballe" osv. Men de gjorde jag också i ren frustration efter att jag hade hört från sk. "säkra källor" att de va Lindås som hade skickat in en anmälan. Moget eller ej? Går självklart att diskutera nu i efterhand. Och nu vet jag heller inte heller vilka som skickade in en anmälan eftersom alla skyller på varandra. Men Sven, helt ärligt så är du inte så jävla mogen heller när du skriver " ingen orkar lyssna på er längre ". Vi har gnällt i våran egen gästbok och inom våran egen förening som tagit upp detta hos gibf. De är inte VI som skrivit till innebandymagasinet och de är inte VI som skrivit inläggen på denna bloggen, de är herr oredsson. Han i sin tur skriver om i stort sett vad han vill och de tycker jag att han skall fortsätta göra. Men när du skriver att ingen orkar lyssna på oss längre så är du inte så jävla mogen själv. Sköt ditt så sköter vi vårat, en idé är ju att du startar en egen blogg där du kan skriva att ingen orkar lyssna på oss längre.Du har rätt i att dom påverkade utfallet på matchen. Speciellt Dahls 5-4 mål ( OCH SOM HAN GJORDE DET ).

Men de vi gnäller över är att vi har inte tagit en spelare från ett lag över oss för att "förbättra" vårat lag som regeln säger att man inte får göra. Vi har tagit en spelare från ett sämre lag från div 4. Att Dahl och Zellén sen i sin tur är bättre än div4 råder de ingen tvekan om. Men regeln för att flytta upp spelare är väldigt otydlig.Och som svar på ditt tal Sven. Jo vi kan fortsätta gnälla, för tamejfan halva innebandysverige bryr sig tydligen och har diskuterat detta på olika ställen.

2010-03-24 @ 01:15:23
Postat av: Sven

Bra skrivet "Zacke".

2010-03-24 @ 01:44:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0