Blir så bitter när det är så svag journalistik kring vår idrott.

Jag har inte kunnat undvika disskussionerna som pågått i IBK Göteborgs (Div.3) gästbok. De tycker att de blivit så orättivst behandlade och att Lindås är idioter. Vissa spelare har till och med klippt in regler som gäller för Gästrikland (?!). Det jag blir bittter på är att Innebandymagazinet hänger idag på en krönika där de "tycker synd" om IBK Göteborg som blir av med 6 poäng. Missförstå mig rätt.

Jag kan förstå uppståndelsen som blev i Div.3 med "uppflyttningstabell" och att alla lag inte verkade på det klara med vad som gällde. Men gällande bestraffningen av IBK Göteborg så är reglerna solklara. Det lag som spelaren först företräder efter 31 januari är det lag som spelaren tillhör resten av säsongen. Punkt. Inga tolkningar.
Då Dahl spelade match i div.4 den 6:e februari så är det solklart att han inte får spela match med div.3 laget efter det. Det finns ingen att tycka synd om. Tyvärr så gjorde IBK Göteborg ett misstag och bestraffades för det. Det är inte Lindås fel. Ok, straffet blev väldigt hårt när det samtidigt blev nedflyttning, men vilket beslut skulle förbundet ta?  Tyvärr Göteborg, det är i detta fall bara att bita i det sura och komma igen...

Hur som helst, det jag ville ha sagt är att jag tycker det är Svag journalistik Innebandymagazinet!

***********
Jag tycker beslutet är bra att ej tillåta "Divisionslag" i högsta distriktsserien för att aldrig få dessa problem igen!

***************
Västergötland har precis tagit beslut om att tillåta B-lag i vanliga seriespelet. Snacka om att kunna använda olika trupper i matcherna.

*****************
Undrar vad Alingsås fick tron om att det var viktigt att komma "Topp 6" i Västergötland??
Det enda som händer med serierna är att de byter namn. De kommer fortfarande få spela matcher som de vinner med 15-1 och det enda man funderar på är varför de inte vinner med mer.

*****************
Mycket roliga kvalmatcher att se fram mot!
IBF Göteborg - Växjö nu på söndag. Nästa helg tar Backadalen emot Tvååker.
Gäller att glädjas åt det lilla som fortfarande pågår nu när vi går in i en period som handlar om så mycket annat än själva matcherna i sig.

*************************
Undrar hur Pixbo tänker kring Pixbo IBF. Glappet mellan "Nya. Div.2" och SSL är på tok för stort för att de ska få en bra användning av sitt farmarlag....

*********
Klart, kan vissa klubbar fostra blivande "SSL spelare" i div.5 så kanske nya Div.2 är ganska bra....

********************
Jag hoppas IBF Göteborg och Backadalen vinner sina kvalmatcher!
Det vore kul för Göteborgsinnebandyn!

********
Och fler matcher att se för en innebandynerd...


Kommentarer
Postat av: Peter

Så då tycker du det är rätt att FBC Lerums nuvarande Div 3 lag som i senaste mötet slog Backadalen skall tvångsförflyttas ned i nya Div 3, alltså ytterligare "lägre nivå". Detta medan Pixbo tack vare deras två "olika" föreningar skall få spela i nya tvåan. Vad är nu skillnaden mellan dessa lag? Jo dom har möjlighet att flytta spelare mellan lagen och behöver bara stå över 1 match, vilket kommer att innebära att Lindås, Lerum och kanske även Floda kommer att göra samma sak.

Om det nu blir fallet att man bara får ha ett lag i förbundsserien samta ett i näst högsta distriktsserien så blir detta natuligtvis ett stort tapp för dessa föreningar samtidigt som vissa föreningar ser en god möjlighet att plocka spelare ifrån dem. Vad händer sedan, ett antal spelare ifrån de lagen kommer att tappa sina platser i truppen varav en del juniorer. Då startar man nya lag i föreningen och samma visa börjar än en gång. Blir det kanske så att om et par år har vi samma visa i Div 3 eller Div 4 eller har vi gått tillbaka till det gamla? Varför inte dra lärdom från de förbund som existerat ca 50 år längre än vårat eget och se hur dom jobbat, jag säger inte att det är rätt men detta som nu håller på att ske för oss tillbaka till Kalle Anka stadiet igen.

Tror du verkligen att våra juniorer skulle ha chans att utvecklas som dom gjort om vi inte hade möjlighet till spel i de divisioner vi har idag?

Jag är däremot helt inne på din linje om starta upp en bättre reservlagsserie, detta för att ytterligare se till attt juniorerna inte blir bänknötare utan får den speltid med bra motstånd som krävs för deras utveckling.

Det som Ulf säger att han vill göra kommer bara att flytta problemet ifrån farmarlag till delning av klubbar med samarbetsavtal till kanske bara samarbetsavtal mellan klubbar, vad är skillnaden mer än att idag får våra spelare stå över två matcher istället för en?

2010-03-17 @ 12:17:18
Postat av: Ingemar

Tyvärr är det SIBF som bestämmer och den ändring som gjordes förra sommaren kommer att innebära att flera faramrföreningar kommer att behövas starta upp för en förenings ev 2:a-lag som vill spela i högsta distriktsserien.Det är alltså inte Oredsson eller någon annan inom GIBF som hittat på detta. Dessutom infördes divisionslagen i GIBF för att inte behöva ha farmalag, men nu får man återgå till farmalag för högsta distriktsserien, om jag förstått det rätt

2010-03-17 @ 19:18:39
Postat av: Björklund

Jag skulle väldigt gärna vilja se var i tävlingsföreskrifterna detta står:"Det lag som spelaren först företräder efter 31 januari är det lag som spelaren tillhör resten av säsongen. Punkt. Inga tolkningar. "Eftersom man tydligen inte kan tolka det på annat sätt bör det ju stå ganska utförligt. =)

2010-03-18 @ 13:30:32
Postat av: Övergångsperioden är solklar!

Under övergångsperioden 1/7 till den 31/1 får man göra obegränsat antal övergångar enligt §5.6

2010-03-18 @ 19:15:58
Postat av: Black Cobras

Men det handlar ju inte om en vanlig övergång.. .De handlar om en övergång mellan lag i samma förening. Vart står de något datum för de? Jävla Pucko!

2010-03-18 @ 21:15:56
Postat av: Björklund

Det är detta som lätt misstolkas. Byte av lag inom föreningen är ingen övergång. GIBF har tyvärr rört ihop det lite i sina tävlingsföreskrifter, vilket kommer att åtgärdas inför nästa säsong.Att "Under övergångsperioden 1/7 till den 31/1 får man göra obegränsat antal övergångar enligt §5.6" betyder "Det lag som spelaren först företräder efter 31 januari är det lag som spelaren tillhör resten av säsongen." är för mig inte soklart på något sätt. Men så är jag paragrafryttare och språkmagister...

2010-03-18 @ 22:51:13
Postat av: Nyfiken

Björklund: Du säger att de ska åtgärda detta inför nästa säsong. Då måste GIBF ha förståt att de har formulerat sig fel och att inga 100% klara regler finns om just detta fallet? Betyder det att Ibk Göteborg får tillbaka sina poäng och klarar sig kvar i Div.3, eller är det under diskution? Jag menar det måste ju vara väldigt viktigt då två lag berörs av detta beslut.

2010-03-19 @ 08:18:04
Postat av: Ej insatt

Är ju några farmarlag därute. Hur kommer det sig att det bara verkar vara IBK Göteborg och PIXBO IBF som missuppfattat detta? Övriga farmarlag verkar ju ha förstått dom övergångs reglerna som råder. Om man är osäker, går det ju att dubbelkolla. Herr Björklund: -Är väll bara att acceptera och gå vidare! Se framåt, påverka det som påverkas kan. Kommer ju ett möte med alla parter nu, där man kan påverka!

2010-03-19 @ 08:39:17
Postat av: Litta

Men oredsson, du som verkar ha koll på allt. Varför har just reglern ändrat gällande punkten 5.6? Den var ju så självklar? Bra att du står på dig Björk, de tål inte att ngn annan har rätt för att de begått ett misstag i sin formulering av regeln.

2010-03-19 @ 09:05:38
Postat av: Borde inte kunna missförstås

Se gibf.se -->tävling -->tävlingsföreskrifter

-->5.6 Spelarförflyttning mellan lag i representationsserierna

Regelverk för övergångar mellan representationslag och divisionslag:

Spelare som gör övergång uppåt i seriesystemet. Ex från Div. 5 till Div. 4.

Man behöver ej anmäla detta till Göteborgs Innebandyförbund, utan så fort man är uppskriven på det högre lagets protokoll, så är man automatiskt registrerad för det laget och kan ej längre spela för det nedre laget.

Spelare som gör övergång neråt i systemet. Ex från Div. 4 till Div. 5.

Övergång görs genom att ej deltaga i två ordinarie seriematcher för det högre rankade laget.

Att deltaga är lika med att spelaren varit noterad i matchprotokollet, därefter är spelaren spelklar för det lägre placerade laget.

Bryter man från ovanstående regler ska spelaren betraktas som okvalificerad spelare enligt SIBF;s tävlingsföreskrifter.

Detta system är självförsörjande och föreningar som misstänker avsteg av reglerna skall rapportera detta till GIBF.

GIBF kan även på egen inrådan starta en utredning.

Spelare har rätt att fritt deltaga i andra serier så som reservserier, juniorserier m.m.

När IDA-systemet införs i Göteborgsserierna, är det föreningens ansvar att innan match se till att spelaren tillhör rätt lag.

Under övergångsperioden 1/7 till den 31/1 får man göra obegränsat antal övergångar enligt §5.6

2010-03-19 @ 17:01:24
Postat av: Herregud...."Postat av: Borde inte kunna missförstås"Men du borde vakna ur din dvala, du verkar inte förstå själv. Det handlar om att gibf.se har ändrat reglerna inom §5.6 inför 2010/2011 säsongen.Gäller inte:

Under övergångsperioden 1/7 till den 31/1 får man göra obegränsat antal övergångar enligt §5.6Gäller:

Spelarförflyttningar mellan seniorlag i divisionssystemet får ske under hela säsongen enligt § 5,6. Dock får inga

spelarförflyttningar nedåt i seriesystemet ske efter den 31 januari (har man spelat match i den högre serien efter den 31 januari

så kan man inte förflyttas till det lägre laget förrän till kommande säsong).Just därför gibf är ett skämt och ändrar reglerna när de har fattat att reglen formulerad felaktig. Nu helt plötsligt stå ordet EFTER med. Innan fanns det inga regler om efter 31/1. Reglen sa endast att under övergångsperioden fick man göra obegränsat antal övergångar. Det borde betyda att det finns en begränsad siffra för övergångar efter detta datum. Stort skämt, de kan inte stå för vad de har skrivigt och nu ändrar de regeln hahah...

2010-03-19 @ 18:18:35
Postat av: Förslag ändring inför säsongen 2010-2011

Borttagen regel: Under övergångsperioden 1/7 till den 31/1 får man göra obegränsat antal övergångar enligt §5.6Ny regel: Spelarförflyttningar mellan seniorlag i divisionssystemet får ske under hela säsongen enligt § 5,6. Dock får inga

spelarförflyttningar nedåt i seriesystemet ske efter den 31 januari (har man spelat match i den högre serien efter den 31 januari

så kan man inte förflyttas till det lägre laget förrän till kommande säsong).

2010-03-19 @ 18:55:27
Postat av: Björklund

Det är motioner och förslag från GIBFs sida som ni snackar om, inget som är antaget ännu. Men att GIBF vill ändra och köra på reglerna som vi körde efter säger väl sin sak ganska tydligt? Finns bara en utväg ur det här...

2010-03-19 @ 23:49:53
Postat av: Carén

Dom hänger ju sig själva på GIBF... Bara att ge tillbaka poängen och därefter kan dom ju lägga ner sin patetiska verksammhet.

2010-03-20 @ 16:16:03
Postat av: Granqvist

Man skulle kunna säja att många viljor är menade till att bli en ny väg...

Att föreningar sänder in motioner och själva ändrar GIBF´s tävlingsföreskrifter är demokrati och inte något som jag skulle kalla pajaseri eller patetiskt.

GIBF´s roll är att lyssna på sina klubbar och styra verksamheten därefter.

2010-03-20 @ 19:46:17
Postat av: Carén

Synd då Granqvist att GIBF är efterblivna då och varken lyssnar eller klarar av att styra en verksammhet. Ett gäng nollor är va dom é.

2010-03-20 @ 20:56:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0