Allå? Allå? Jag är kändis... Jag är kändis för fan!

Rasrisken om det eventuellt kommer ny snö tvingar oss att skjuta upp matchen även mot IBK7H. Surt då vi är jäkligt sugna på att spela match efter förra helgens inställda omgång!  

Det känns som att förutsättningarna kan påverkas ganska radikalt då det nu ska avverkas 4 matcher på ca 7 dagar för flera lag i serien. Snacka om att motivation kommer bli avgörande! Kan detta göra att exempelvis Pixbo avslutar med 4 raka segrar??

Hur som helst så ska vi göra vad vi kan för att förbereda oss på bästa sätt inför avslutningsveckan i rent NHL tempo!

************
Blev tillfrågad av Innebandymagazinet att medverka i ett repotage i kommande nummer. Tyvärr kan jag inte få ihop tiden just nu och tvingades tacka nej... Synd, det hade varit kul!

********************
Då vissa klubbdirektörer nu börjar "skryta" om att de syns flitigt i lokalblaskan jag själv promota ett litet inslag i den mycket internationella upplagan av Lerums Tidning. Kopierad från http://www.lerumstidning.com/nyhet_visa.asp?id=11826&sidnamn=SPORT

Koppen: Hoppas det var OK att vi snodde Lindomes "slogan"!
***********************************************************************

VINNARSKALLARNAS TRIUMF

Efter varje match står alltid spelarna i fokus. Men bakom Floda IBK:s serieseger ligger mycket noggranna förberedelser av lagets tränare Fredrik Oredsson (mitten), här med några av sina nyckelspelare.

Vinnarskallarnas triumf

2010-02-11: INNEBANDY: Bäst tränade och mest koll.
Floda IBK:s serieseger var en medveten satsning med en tydlig strategi.
Att förbli obesegrade blev en extra bonus för laget  – och gav dem LT:s utmärkelse  Årets lag 2009.


Lyckan var total i Floda IBK förra våren. Alla jublade när klubben tog steget upp i tvåan, men allra gladast var kanske ändå tränaren Fredrik Oredsson, som förverkligade en pojkdröm.

Han är stolt både över sitt lag och sin klubb där han själv började spela som 15-åring.

– Vi har många duktiga spelare som vuxit upp i klubben. En del har jag själv tränat sen de spelade i pojklaget, säger 29-åringen, som snart varit tränare i halva sitt liv.
En tränare är förstås inget utan sina spelare. Men ett lag är inte heller något utan sin coach.

Fredrik Oredsson är en mycket medveten och noggrann tränare, som inte lämnar något åt slumpen.

– Om 25 personer lägger ner så mycket tid av sina liv på innebandy, så är det viktigt att de trivs – och att jag kommer så väl förberedd som möjligt

– Jag leder nog först och främst genom mitt engagemang. Jag brinner för att det här laget ska lyckas, säger han.

Och spelarna håller med.
Herrlagets tre honnörsord är Disciplin, Harmoni och Rätt fokus.
–  För mig är disciplin ett sätt att respektera varandra. Därför är jag så noga med att man ska passa tiden och hjälpas åt plocka fram och undan .

– Harmoni betyder att vi trivs med varandra, kan kommunicera och är prestigelösa. Mår vi bra så är det lättare att prestera bra både individuellt och i laget.

– Rätt fokus innebär att alltid försöker lägga fokus på det vi själva kan påverka. Inte på domare, hallar, golv eller tjafs i klubben. Har vi fokus på det som vi kan påverka, så är inte vårt resultat beroende av yttre faktorer.

Ledorden har laget kommit fram till tillsammans, likaså vad orden betyder just för dem och hur de ska hjälpa dem att nå sitt mål.

Det handlar mycket om mental träning. Fredrik Oredsson hämtar själv inspiration hos gurun Kjell Enhager.
– Jag har hört några föreläsningar och kan hans filmer utantill, förklarar han.

Förra året var målet att vinna serien och ta sig till tvåan.
”Vi är inte oslagbara, men vinner serien, det gör vi!” var den gemensamma målbilden.

Men nu gick de också obesegrade genom hela serien, något som är extremt ovanligt.
– Det var nog först när vi spelat halva säsongen och slagit alla lag en gång, som vi tänkte att har vi gjort det en gång, så kan vi göra det en gång till, säger Oredsson.

Han försöker alltid få sina spelare att se möjligheterna.
Och inför varje match är det ju faktiskt alltid fullt möjligt att slå motståndarna.

Fredrik Oredsson har stenkoll på motståndarna.
Han har en liten svart bok där han skriver ner alla uppgifter och fakta om de andra lagen när han är ute och scoutar. Uppgifterna plockar han fram när han ska lägga upp strategin för nästa match och förbereda sina spelare på styrkor och svagheter hos motståndarna.

– Det handlar om att se styrkan, neutralisera den – och utnyttja svagheten.

Lika viktigt som att vara mentalt förberedd är det förstås att vara fysiskt vältränad.
Fredrik Oredsson hävdar att hans lag tränade hårdare än alla andra lag i division tre.

– Visst hade vi våra formsvackor, det var matcher som inte alls var så bra. Hade de spelats i 55 minuter i stället för i 60 hade vi nog haft ett par förluster.

– Men genom att vi intalade oss att vi var bättre tränade, så var vi också övertygade om att vi alltid var starka i slutet av matcherna. Då agerade vi efter det och hittade vår extra energi. Det blev till slut en självuppfyllande profetia.

Fredrik Oredsson beskriver sitt lag som ett gäng prestigelösa vinnarskallar.
Men han erkänner att han trots sin ödmjuka framtoning har mycket svårt att ta förluster.
– Fast jag har blivit bättre på det.

Natten efter en poängförlust ligger han vaken och rannsakar sig själv för att framför allt se vad han kunde ha gjort annorlunda. En analys som han sedan tar med sig tillbaka till spelarna, individuellt eller i grupp.

– Det viktiga är att vi hela tiden utvecklas. Jag som tränare, de som spelare och vi som lag.
– Nu när vi har tagit oss till tvåan är det förstås viktigt att skaffa nya målbilder. Just nu jobbar vi med prestationsmål i stället för resultatmål.

– Vi väljer helt enkelt att fokusera mer på vår egen prestation än själva resultatet. Vår egen prestation kan vi alltid påverka och gör vi det så bra vi kan, så kommer restultat på köpet.

Den stora skillnaden att spela i tvåan är det tuffare motståndet och större matcharrangemang.
– Vi hade aldrig kommit dit vi är i dag och om inte vi i laget helt kunnat koncentrera oss på spelet och haft personer som Ville Ekener och Torbjörn Bravell, som skött allt det praktiska.

– För att avancera till division 2, så krävdes att hela klubben arbetade fram en organisation som var redo – och även där har vi verkligen lyckats.

– Fast bättre spelförutsättningar och att få en ny hall som sin hemmaarena är förstås en dröm – men inget vi i dagsläget kan påverka.

– Vi lägger därför fokus på att göra vårt allra bästa och etablera oss i serien. När vi är mogna kanske vi sätter målet att ta oss ytterligare ett steg upp.


*******************
På tal om tidningar, jag tycker att http://jnytt.se/ har en riktigt bra bevakning av innebandyn! Kul för sporten att vi syns mer och mer i tidningarna!

*****************************


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0