Floda, ett bättre lag utan "EG"?

Var idag och kollade in seriens, troligen, mest välspelade match för säsongen mellan Floda - IBF Göteborg. Det var två för dagen riktigt bra lag som mötte varandra och Floda gick till slut segrande ur striden. I avsaknaden av sin general, EG, så valde Floda att matcha sina andra nyckelspelare betydligt hårdare vilket gav resultat. I stället för att starta på 3 st "Ok formationer" så var det nu istället två formationer från start som höll hög Div.1 klass. En fullt rättvis seger där Floda var det bättre laget. Några reflektioner.

* Känner mig högst delaktig i segern då jag inför 3:e perioden var tvungen att hetsa Johan A att ta avslut. Den killen ska ligga på ca 10 avslutsförsök per match. Ett par minuter in i 3:e lossar han bössan och planens gigant, hans bror Mattias trycker in returen. Den ingrediensen behöver Floda använda mer!

* Som sagt, Mattias A gjorde en grym match idag ihop med Junis och Harry. Där har Martin och Carl hittat en formation att bygga vidare på!

* David Fredriksson gjorde hemmapremiär i Floda. Lugn och stabil och vågar äga boll i utsatta lägen. Kommer göra stor nytta.

* Fick äran att utse matchens lirare i båda lagen. Mattias A fick det i Floda. I IBF Göteborg så lyste William Edvardsson starkast av alla. Imponerad över att han hela tiden lyckas vara "lagom grisig" i försvarspelet och assisten till Göteborgs 2-1 mål var av högst klass. En solid insats av seriens bäste back?

* Bortsett från en 3-4 minuter i 3:e perioden så höll även dagens domarpar en riktigt bra nivå. De tillät spelarna att lira fysiskt och det var en bra stämning på plan. Kul att de inte kände att de behövde avgöra tillställningen!

* Onödigt av Floda att bjuda in till 3-3. Först genom att dra på sig en utvisning för att för många spelare var på plan. Sen att inte täcka skottet från Örneflo i PP får faktiskt anses som dåligt. Att avsluten kommer därifrån eller på Ralles instick borde vara känt i hela serien.

----------------------------------
Vad händer nu i serien?
Östra var troligen mer motiverade än någonsin och intar nu 2:a platsen efter att de kört över Skillingaryd. FBC Lerum gör ett ryck och kommer efter morgondagens match leda serien med 5p till Östra och 6p ner till IBF Göteborg. Det är ganska många poäng att hämta igen för de jagande lagen.

----------------
En match kvar innan serien vänder. FBC Lerum tar sig an Östra hemma i ett riktigt toppmöte och för IBF Göteborg väntar ett svagare Skövde. Ett Skövde som dock var det enda laget att besegra IBF GBG i Torpahallen förra året. Mumma för en innebandynörd att följa vad som sker innan Juluppehållet!

------------------------------------------------------
Backadalen vann matchen om "Bäst på Hisingen" och behåller serieledningen före Billingsfors. Får se om Pixbo IBF kan ställa till det för Svedmans pojkar kommande helg.

-------------------------------
Partille åkte på torsk mot Karlstad. Visst, närmast väntar Jönköping, men det känns verkligen som att den följande matchen mot Skoghall växer fram som en riktig "måste match". Vinst där och strecket är långt borta. Förlust så kommer det bli en strid ända in i kaklet.....

---------------------------------------------------------
Lindås har efter sin tuffa inledning mot samtliga förväntade topplag nu börjat inkassera de segrar som förväntades innan serien. De kommer definitivt sluta på den övre halvan.

---------------------------------
Nu behöver Floda hitta även en 3:e formation som får kemin att stämma. Spelarmaterialet finns. Det gäller bara att få ihop det. Visst är det enkelt? :)

Kommentarer
Postat av: Svedman

Svar. NEJ

2010-12-05 @ 01:01:46
Postat av: icke åskådare

vart tog den höga div1 klassen vägen mot stenungsund

2010-12-18 @ 20:22:32
Postat av: Anonym

Det undrar jag också som...idrott är ganska märklig :-)...som de flesta klarsynta vet om och förstår...Sen finns det dom som inte förstår...kanske är du en av dem ?/Bravell

2010-12-21 @ 14:10:48
Postat av: Peter

Derby på lördag!

Har du inga funderingar eller liknande.

Alltid kul att läsa din blogg när du skriver.

2011-01-20 @ 21:34:34
Postat av: Oredsson

Ska se om jag kan plita ner ett inlägg ikväll. Det var ett tag sedan nu...

2011-01-21 @ 12:51:12
Postat av: Oredsson

Ska se om jag kan plita ner ett inlägg ikväll. Det var ett tag sedan nu...

2011-01-21 @ 12:51:14
Postat av: JN

Peter Åslin är sugen på innebandy? Finns det plats?

2011-02-19 @ 20:53:43
Postat av: Stenberg

Nu får du skärpa dig med bloggandet oredan... ;-)

2011-02-20 @ 17:31:52
URL: http://www.innebandyzonen.se
Postat av: JN

Arto Blomsten på backen?JN

2011-02-21 @ 20:32:01
Postat av: oredsson

Ha ha ha! Fan va gött att se gamle Norén på bloggen! Vet inte om blomsten får plats. Håller på att skola om koskela!

2011-03-04 @ 16:40:15
Postat av: Jn

Härligt. Frågan är om han har kvar klippet i fotarbetet eller om han går på ren rutin???? Ska ringa kennholt o höra om han kan visa lite slagskott.... :)

2011-03-06 @ 21:22:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0