Jag lyfter på hatten! (över vårt enorma slit)

Igår vad det dags igen, Vänersborg-Floda stod på schemat och vi gjorde vårt andra framträdande i Div.2 Västra Götaland. Efter Vänersborgs fadäs föregående vecka där de missat att få med Andreas "ante" Johansson på matchprotokollet misstänkte vi att han skulle vara synnerligen spelsugen denna helg. Alla vet att en spelsugen Ante är ofta skillnaden för Vänersborg i matcherna. Så känslan inför matchen var att vi var tvugna att begränsa hans poöngfacit till "bara 3-4 poäng". Just med den biten lyckades vi väldigt väl... Det hade inte gått speciellt långt in i matchen innan "gnället" kom och vi visste att han hade tappat fokus. Facit för honom: 1 mål, 1 missad straff, lämnade hallen utan att tacka för matchen.

Matchen i sig är jag väldigt nöjd med, vi höll oss till spelplanen. Förutom en "dipp" på 10 minuter i andra perioden där fokus blev fel och plötsligt fick vi "alla domslut mot oss" och var "tvugna att poängtera det varje gång". Givetvis var det inte så, det var Vänersborg som hade en riktigt bra period och vi lyckades knappt med någonting. Vänersborg gick från 1-4 till 3-4 och en kvittering hängde i luften. Vi lyckades ta oss samman och jämna ut spelet igen för att sen, precis innan periodvilan, trycka in viktiga 3-5 bakom en i lysande Anders Nilsson i hemmakassen.

Håller med WB om att "Harry" var het igår... igen! Liksom hela vår förstafemma som älskar att "tugga hälsenor". =)

Imponerad av Tobias Fjällstål i Vänersborg, ser inte ut att vara något större tryck i hans dragare, men skjuter i väldigt smarta lägen. 8 päng på de första två matcherna från hans klubba vittnar om att han kommer sluta högt upp i den totala poängligan.

----------
FBC Lerum rivstartade mot Skövde och hade efter ca 10 minuter ledningen me 3-0 hemma i Rydsberg. Just då var det inte mycket som talade för Skövde, men riktigt starkt av dem att ta sig i i matchen igen. Metodiskt malde de på och när kvitteringen till 3-3 kom i slutet av 3:e perioden så kändes det helt rättvist.