Söndag = Bakis, BK och Kvalkramp i Kultan!

Gästboken borta på www.flodaibk.se , BRA jobbat!
Se nu bara till att vi kontinuerligt uppdaterar hemsidan med den information som klubben vill förmedla så hemsidan hålls levande.

****
Trots att David C i Frölunda bröt benet (Hoppas det läker väl!) 13 minuter in matchen mot Lerum så lyckades Frölunda samla ihop sig och sen spela RIKTIGT BRA! Kul att se energin som flödade!

***************
Frölunda - IBK Göteborg...... Förutsättningarna är enkla... Vinner Frölunda så tar de kvalplatsen, Oavgjort eller Vinst för IBK Göteborg så får de kvala till div.2. Ska bli spännande att se vilket lag IBK Göteborg ställer upp med... Men är de bästa med så kommer det bli riktigt spännande!

********************
Innebandydavid har haft lite funderingar Göteborgs Div.3 vs Västergötland div.3 ... Eftersom vi mött rätt mycket lag på försäsongen från Västergötland så känns det som man har hyfsad koll.... Och jag tror varken Skövde eller Sandared hade kommit högre än MAX 4:a i Göteborgs 3:an... Men sen kan mycket ha hänt sedan försäsongen....

*******
Vi själva möter Utby på Lördag.
Fick ställa in onsdagens träning så förutsättningarna kunde varit bättre... Men det känns som att det var bättre att vila, läka förkylningar och bli riktigt sugna på matchen till helgen. Gör vi jobbet så kommer vi ha riktigt kul även på Lördag!

************
Och sen väntar derbyt mot Lerum innan vi kan summera div.3 säsongen.

***********************
Ska även se till att vinna Reservserien i år igen. Leder just nu med 4 poäng då det återstår... 3 matcher?

******
Synd att Marstrand, Pantern, Pixbo inte var med i Reservserien i år... Gör ju att kvaliteten sjunker avsevärt...
EGENTLIGEN skulle Reserv 1 kunna vara riktigt givande med enbart bra matcher!
Men då gäller det ju att alla lag prioriterar att vara med.

Tänk om Res.1 kunde bestå av:
Floda, Challengers A2, IBF Göteborg, Marstrand, Pixbo, Lerum, Frölunda, Ale, Lindås, Alingsås, Stenungsund och något lag till.... 

Då hade det varit en perfekt serie att matcha de spelare som ligger på gränsen till spel i A-laget och Juniorer som är kommande generation! Tror det hade gynnat ALLA inom Göteborgsinnebandyn.

Nu blir det istället fler och fler lag som söker efter bättre alternativ......
Vad säger alla? Borde vi inte se till att göra en riktigt bra B-lags serie så att hela truppen får bra matcher varje vecka?
Kanske ska ta lite samtal till berörda personer... Hade varit riktigt kul!

Någon som är sugen på att hjälpa till och sätta bollen i rullning? =)

****************
Hoppas verkligen inte rykten om kluvna tungor stämmer....

******************
14 Mars är det dags att FIRA ordentligt. Hoppas ALLA kommer till Torran (Kruses val) på kvällen och gör oss sällskap. Damlaget, Polare, Kompisar, Gamla Lirare, U-laget, Syskon, Flickvänner, FBC Lerum Dam... Och Herr... så klart! Tycker det vore sjukt kul med en rejäl innebandyfest i kommunen! Folk behöver slappna av lite mer... Ha lite kul!


Kommentarer
Postat av: Coach Fille

Som Head-Coach för Res.1 håller jag med dig helt. Blir en helt annan fokusering än mot lag som dessvärre inte håller måttet. Vi får skapa en maillista eller tjöta på John:). Vilket som funkar nog!

2009-03-05 @ 22:37:25
URL: http://egsprivatabloggomgodis.blogg.se/
Postat av: Peter

Synd att ni missade bortamatchen mot ibk gbg i reserv 1:an.I den matchen gjorde några p93/p94 killar debut och det var ingen rolig syn,ibk killarna skämde ut sig rejält med fula tacklingar o snack hela matchen.Nån som hette Moses var värst,tyvärr så verkade det som dom inte tog serien på allvar för dom hade bara 1 avbytare.Ingen bra början för våra j-killar att spela såna matcher....

2009-03-06 @ 00:16:38
Postat av: Viktor

Angående Reservserier så kanske det är bättre att ha flera seniorlag i ett rakt serie system... juniorer och de på gränsen kanske kan spela i div 3 eller 4 eller 5 för att så småningom bli redo att ta klivet upp till ex div 2 eller 1. Dvs att man skrotar reservserien helt och införlivar de lagen i det vanliga seriesystemet.

2009-03-06 @ 00:51:45
Postat av: Kristoffer

Måste säga att de är faktiskt jävligt moget och speciellt coolt av "Peter" att hänga ut spelare offentligt på en hemsida som denna. Skriva både namn och vilket lag dom spelar i är kanske att gå lite för långt eller vad tycker du själv?Skärp dig förfan och sluta hänga ut folk offentligt.

2009-03-06 @ 08:28:05
Postat av: Oredsson

Problemet med att ha fler seniorlag som lösning är att man inte får flytta spelare fritt mellan lagen. Dvs om en spelare är med på bänken och gör inhopp i Div.2 så måste han sen stå över 2 matcher (ej vara med i protokollet) innan han återigen får spela i Div.4.Det gör det svårt att ge fler chansen som är på gränsen eftersom det då begränsar deras möjligheter till matchspel (som man behöver för att utvecklas vidare).Nu måste man välja, "Chans till spel i Div.2 eller Match i Div.4"Fördelen med en B-lags serie med endast seriösa lag är att en kille kan göra inhopp på Lördagen i Div.2 och som ÄVEN spela en bra B-lags match på Söndagen. Och det är en enorm fördel! Då kan man matcha in spelare i det högre rankade laget och samtidigt ge alla en hel match varje vecka.Förstår någon vad jag menar??

Annars får jag omformulera mig... =)

2009-03-06 @ 08:39:48
Postat av: John

Och spelaren i fråga, hur "jävligt moget och speciellt coolt" var hans beteende i den matchen?Hur kul är det att ge unga killar chansen mot seniormotstånd som bara skiter i allt och beter sig som nötter?Om Partille A2 får vara med i Res.1 nästa säsong kan det vara intressant tycker jag. Men då måste fler lag ta serien på allvar.

2009-03-06 @ 11:35:13
Postat av: Coach Fille

Lösningen till detta ser jag genom att skicka in en motion till Gibf som kortfattat tillåter iaf spelare ej fyllda säg 19 år att flytta fritt mellan A-lag respektive U-lag hela säsongen för att gynna spelarens utveckling. Tyvärr kan ju detta missbrukas av klubbarna men generellt sätt gör nog inte de större klubbarna det(Pixbo & Challs)inte heller det övriga klubbarna som är på G.

2009-03-06 @ 18:59:21
Postat av: Hallbergarn

Utveckling är namnet...

2009-03-07 @ 00:56:47
Postat av: Ingemar

Möjligheten att ha flera representationslag inom samma förening var mycket viktig för innebandyns utveckling. Nu är det relativt enkelt att byta mellan lagen och framför allt kan man spela i samma reservlag, juniorlag etc, t ex när man vill delta i juniorallsvenskan.Dessutom kan reservlagen användas för att ge alla speltid och dessutom får ett visst samarbete mellan representationslagen, t ex att man i reservettan har minst en kedja från division 4-truppen. Då blir det också lättare att flytta spelare mellan trupperna, beroende på skador o dyl.

2009-03-07 @ 08:08:53
Postat av: Oredsson

Kom ihåg min frågeställning...

Hur ska vi få med alla de ex. nämnda klubarna på detta? Borde gynna alla att prioritera ett Reservlag. Just av flera anledningar som nämns...

Fille: Ditt förslag är helt klart ett bra sätt. Var det Östergötland som hade löst det så???

2009-03-07 @ 10:42:56
Postat av: Coach Fille

Jepp Mjölby IBK har sitt reserv lag i div 4 och sitt a-lag i div 2 (3:e bäst i Östergötland;)). Där kan spelarna flytta fritt till en viss ålder samt för att undvika rena a-lag i b-lagsserien har man även restriktion. Den innebär att äldre spelare 20+ får man bara använda 2 eller 3 av exl. målvakt. En bra lösning som gynnar spelarnas utveckling då man får spela hela matcher i seniorinnebandy än kanske en period i a-laget.

2009-03-07 @ 15:04:04
Postat av: Oscar FIBK

Stort grattis, grymt imponerande 20 segrar 2 oavgjorda 0 Förluster och detta med Paridon i laget:)Lycka till i tvåan!

2009-03-14 @ 19:13:37
Postat av: Paridon

Tack Oscar, hoppas ni tar kvalet.Så det blir mindre resor nästa år. :)

2009-03-16 @ 09:02:46
Postat av: Coach WB

Grattis till seriesegern och lycka till i 2:an.

2009-03-17 @ 23:08:42
Postat av: Coach Fille

Snart dags för en update va? Du vet ju att som student så är bloggläsning istället för morgontidningen:)...Annars ge mig en dag så kommer en årskrönika :)

2009-03-19 @ 22:43:53
Postat av: Oredsson

Jo... snart dags att uppdatera... Verkligen längesedan...

Kommer komma en uppdatering i helgen, det kan jag lova!! Och sen ganska frekvent framöver... Mycket skoj att blogga om! =)

2009-03-20 @ 15:19:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0