IBF Göteborg - Mer än bara målglada!

Jag hade egentligen inte tänkt skriva någonting om vår match mot Floda. Men efter att läst raderna på Flodas hemsida om att ett "par oerhört tveksamma domslut" och "åldersfixering" så måste jag få ur mig några rader.
Att tro att domarens insats var på något sätt avgörande för matchen är ett oerhört lätt sätt att analysera, jag kan på rak arm också se ett gäng tveksamma domslut till vår nackdel, men det tillhör en bedömningssport. Att ens ta domaren som anledning efter en förlust med 9 bollar luktar väldigt dålig för... Och vad har resultat med att göra om Floda har fler spelare under 20 år? Såg en bra kommentar på innebandysnack.se för ett tag sedan, typ, "Majoriteten verkar vara av åsikten att a-lagets uppgift är att sätta rekord i lägst medelålder istället för att vinna matcher."

Vi vann matchen. Säger inget mer i det ämnet.

Min syn på det hela i en kort sammanfattning. Floda spelar oerhört passivt och första perioden är skuggboxning. Båda lagen hamnar längs med sargerna och det borde varit en ganska tråkig period att kolla på. Inför andra perioden har vi haft ett rejält snack i periodpausen och kommer ut och tar över tillställningen helt och hållet. Att det enbart stod 3-5 var klart i underkant. Sen i tredje perioden så har Floda knappt bollen och vi får utdelning när Floda börjar bli trötta/tappa fokus. En innebandymatch pågår i 60 minuter. Minst. Det är också lättare att få domslut med sig när man har bollen. Punkt.

Skottstatistiken med våra siffror först.
1: 6-4
2: 13-7
3: 17-4

Om ett lag bara mäktar med 15 avslut på mål under 60 minuter innebandy. Då finns det nog annat att analysera utöver domarens insats. Speciellt om det sker mot IBF Göteborg som är så svaga defensivt.

**************************************
På tal om skuggboxning. Sista perioden mellan Lerum - Lidköping var bland det minst underhållande jag sett i år. Lidköping verkade så rädda att släppa in för många bollar att de inte ens vågade försöka. Nä, två lag som är nöjda med resultatet var väldigt märkligt att se. Lerum kunde effektivt spela av de sista 20 min (vilket de också gjorde väldigt bra), men nog kunde Lidköping i alla fall försökt vinna.

********************
Nu väntar en stentuff match borta mot Skövde som skuggar strax bakom i tabellen. 19 poäng och en match mindre spelad, dessutom med segrar borta mot både Alingsås och Lerum. Mmmm.. Det blir något att bita i.

***********
Sen finns det också några kloka rader i sammanfattningen där IBF Göteborg får cred för att vara bra spelare samt konstaterandet att det är inte denna match som är viktigast att vinna. Floda - Det är bara att bryta ihop och komma igen! Analysera rätt så har Floda alla möjligheter i världen att lugga Lidköping på viktiga poäng i nästa omgång.

****************************
Precis gjort premiär i div.6.
En solid insats där vi vann bottenmötet med 5-3. Stablit!

*********
Läste förresten en interjuv med Johan Davidsson för ett tag sedan. Han sa väldigt många kloka saker. För er som inte läst den, gör det. Länk: http://hockey.expressen.se/1.2635612

*********************************************************
Och vad hände med publiksiffran?
Det kan inte varit mer än 50 personer närvarande.... Även om det står 97... Synd, det gäller att fortsätta jobba hårt med en tydlig inritning för att behålla intresset!

************
Uppdaterad:
Nu har jag sett matchen igen. . Utvisningarna i matchen är solklara. Straffen solklar. Och det är inte i närheten av hög klubba på vårt 8-4 mål. Så jag skulle gärna vilja veta vad "ett gäng oerhört tveksamma domslut" är för några.... Men men.. Nu är det fokus på nästa uppgift.