Vi spelar ALLTID med bästa laget!

Riktigt längesedan det blev ett inlägg nu. Har haft fullt upp med att försöka göra oss redo inför seriepremiären. Sen däremellan ska man visst hinna med att jobba samt ett Samboliv. Men som man brukar säga, "hellre en meningsfull fritid än mycket fri tid".

Vad har hänt?

Jo, givetvis har vi spelat lite träningsmatcher med blandade ljuspunkter. Vi har vunnit över ett juniorlag från Varberg. Vi fick stryk av FBC Lerum. I matchen mot FBC Lerum blev vi något ställda över att de körde aggresiv fullplanspress, det kan nog bli en överraskning för många lag i serien. I helgen har vi fått stryk av Karlskoga och samtidigt med möda lyckats slå ett reservbetonat Skövde. Så vi har nog lite att jobba på... Men men, inspirerande!

Tyvärr råkade JP ut för en olycklig skada på träningen i veckan vilket resulterade i gips. Inte bra då han var en av våra mest framträdande spelare förra säsongen. Hoppas på ett snabbt tillfrisknande och att någon annan nu kliver fram och tar chansen.

Ang. Div.3 tippningens kommentarer så tror jag fortfarande att Frölunda får det tufft i år. Att vinna över ett oinspirerat Lindome med 6-5 på försäsongen får mig inte att ändra nuvarande inställning. Det är inte på försäsongen man delar ut poäng vilket Lindome är väl medvetna om.

I natt blev det självklart en analys efter helgens prestationer. Har nu en tanke på hur vi ska lösa ett av våra förbättringsområden, ska bli kul att testa! För övrigt är det som vanligt, vissa frågetecken blir till utropstecken och vissa nya frågetecken dyker upp. Precis som det ska vara så här tidigt på säsongen! =) Kul att se att ändå vissa verkligen TAR chansen!

Läste att IBF Göteborg slog Lindås med 7-2! De tonar ju inte direkt ner förväntningarna inför serien... Jag vet inte om jag varit med om en mer solklar favorit till seriesegern??

Sluttabell

1.Lindome
Jag tror att Lindome kommer ta seriesegern. På sin rutin kommer de få de flesta lagen att tappa fokus. Säga vad man vill om deras sätt att spela, men Lindome gör verkligen "grisinnebandyn" till en konst. Det känns som att det är viktigt för klubben att de gamla gardet försöker få upp klubben en division igen innan de börjar lämna över till yngre förmågor. Tar inte Lindome serien i år så tror jag att de kommande år kommer sakta men säkert dala längre och längre ner i serien innan återhämtning sker. Kul om Floda bekant Ali återigen får chans att "lyfta bucklan".

2. Lindås
Nykomlingar som jag tror kommer tillhöra den övre halvan. De imponerade inte speciellt mycket förra året i div.4 utan uppträdde mer som individualister. Men jag tror att det är viktigt för Lindås att försöka få detta lag att så småningom avancera till div.2. Därför kommer det troligen ske ett visst utbyte av spelare. Kanske kommer Richard vara sugen på att lira innebandy igen och då har genast Lindås seriens bästa målvakt. Ett lag som gillar att äga mycket boll i matcherna. De kommer inte stå och vänta på motståndarens misstag utan vara sugna på att själva skapa chanser. men som sagt, nyckeln är att de uppträder och spelar som en enda enhet. Annars kommer de placera sig betydligt längre ner i serien.

Skulle detta tips med både skrällar och floppar slå in så ger det en sluttabell enligt följande:

1. Lindome
2. Lindås
3. Billingsfors
4. IBK Göteborg
5. Ale IBF
6. Eken
7. Frölunda
8. WB99
9. Backadalen
10. FBC Lerum
11. Råda Portar
12. Myggenäs

Någon som tror något??
Är jag helt ute och cyklar eller kommer det sluta på ett liknande sätt?

3. Ingenting som talar för det egentligen...

3. Billingsfors
Kan bli precis vad som helst i år. Men jag tycker ändå att Billingsfors har spelarmaterial för att hävda sig väl i toppen. Tyvärr verkar all energi i gäsboken läggas på interna stridigheter och då är det svårt att skapa ett lag. Men litar Billingsfors på sin egen förmåga och anpassar sin spelidé så det mer passar de yngre så tror jag det blir bra. Tidigare har Billingsfors enbart levt på att "sätta full fart framåt, spring och skjut". Men det finns spelskickliga spelare, Niklas och Elf är otroligt duktiga, spelskickliga backar och jag vet att det även finns ett par forwards som är på "G". Vet inte hur det ser ut på ledarsidan.. Men, Billigsfors - Lita på ert eget spel!

4.Vad händer i år??

4. IBK Göteborg
Alla vet att det är ett gäng bollskickliga lirare i detta lag. Förra säsongen så kändes de klart vassare är Frölunda och borde nog tagit 2:a platsen. Om det ni inte vore just detta OM... Ex.. Så var den direkt avgörande matchen mellan Frölunda - IBK Göteborg en fars där IBK Göteborg återigen skämde ut sig genom sin högst tveksamma mentala inställning. Rykten säger att det i och för sig nu ska ske en generationsväxling och de ska ge fler ungdomar chansen för att bättre förse IBF Göteborg med spelare i framtiden. Det kan säkert bli en bra mix om de även får förstärkning på ledarsidan. De bestämmer nästan själva sin placering i tabellen, kan bli fågel eller fisk. Jag tror att de kommer vara hyfsat skärpta och vara med och kriga i toppen länge. Årets roligaste matcher kommer garanterat vara mellan Lindome - IBK Göteborg! Den matchen skulle jag vilja döma! =) Kan man ta en snabbkurs i att bli div.3 domare?

5. Onödigt många förluster förra året...

5. Ale IBF
Vi mötte Ale i en hård batalj i Alléhallen i andra omgången förra året. Efter en makalös match så lyckades vi vinna med 1-0. Efter det så kändes det som att både vi och Ale påverkades märkbart. Vi i positiv riktning, stärkta av en uddamålsseger. För Ale blev det motsatt effekt... Blev en svajjig höstsäsong och de parkerade länge på den nedre halvan av serien för att sen rycka upp sig på slutet och klättra ett par placeringar. I år tror jag Ale kommer komma på stabil mark. Ett bra lag som brukar vara väldigt effektiva i sina omställningar. Det Ale saknar är jämnheten i målvaktspelet samt kunna föra matchen. De blir onödigt initiativlösa då de väntar på sina lägen. När Ale "var som bäst" för ett par år sedan så var det full fart framåt och de lyckades alltid anfalla med mycket folk. Visst, det har varit en generationsväxling. Men kan Ale få tillbaka samma tro på sig själva så är de absolut ett lag för en högre placering.

Träna hårdare är enda vägen!

6.Eken
Förra säsongen hade jag tippat dem som "årets överraskning" vilket slog väl in. I år tror jag det blir en mittenplacering. Det känns inte som att Eken är seriösa nog att blanda sig i det absoluta toppskitet. De ska däremot ha all cred för att de alltid kämpar! De viker aldrig ner sig, oavsett vad det står på resultattavlan. Tycker det är synd att inte Eken satsar  seriöst och ex. kör en ordentlig försäsong. De flesta är fortfarande unga, utvecklingsbara och håller god kvalitet, men inser de inte vad som krävs för att ta sista steget så kommer Eken förbli ett mittenlag i div.3. Kommer bli roliga derbyn mot Lindome!

Baksmälla??

7. Frölunda
Tyvärr tror jag Frölunda ligger i farozonen för denna placering. Ett lag där nu Jens ska ta över tränarskapet fullt ut. Ett lag där mixen av yngre som vill satsa och "äldre rävar" (som ex. inte vill ha försäsongsträning) inte är självklart recept på framgång. Det ska spelas ihop nya formationer, en ny spelidé ska sättas och Jens vill nog verkligen få sin prägel på laget. Tycker ex. själv att laget matchades fel i kvalet mot Skövde, kändes som att en del spelare som användes inte höll måttet utan spelade mer av princicpskäl. Men det är bara min känsla från läktaren.... Jag tror det blir ett "mellanår" för Frölunda för att på allvar vara med och återigen kriga om seriesegern om 2-3 säsonger.
Tillägg: Jag tror dock att det kommer vara ett stort glapp mellan plats 7 och 8 i serien. Det kommer vara riktigt jämnt plats 3-7. Så möjligheter finns helt klart till en högre placering. Om laget har ödmjukheten att slita för det och inte går in med en felaktig inställning. Ingen risk att komma längre ner än 7: a i serien.

RSS 2.0