Tugga taggtråd

Undrar om bönderna i Mullsjö saknar en gris? Vi mötte nämligen honom i helgen...
Usch vad surt med ett poängtapp igen. Men trots allt så sitter vi återigen i förarsätet i stort sett i hela matchen. Fortsätter vi på den inslagna vägen så kommer det bli bra tillslut.

*****************
Calebsson borta några veckor framöver. Blir för andra att kliva fram.

*********
Pixbos damer i serieledning! Lyfter på hatten. Grymt kul!

*******************
Serien kommer vara ruskigt jämn i år. Det kan vi se redan nu.

*************************************
Floda knep 2 poäng borta mot Sävsjö och har nu 2 viktiga matcher framför sig.
Vinst mot Skillingaryd och Vänersborg så slipper de fundera på strid i de nedre regionerna.

********************
Resultaten i årets Div.1 Västra Götaland ger ett gott betyg till gamla "Göteborgs serien". Westervik, SIK och Sävsjö var alla topplag förra året i deras serier. Nu är det jämnt skägg i de flesta matcher.

********
Kommunikation är extremt viktigt. Tänk på det.

***********************
Saxat från LT : "INNEBANDY: Lerum spelade ut Skövde i herrarnas division 1 och vann fredagens möte med 6-4. "
Hmm... Klart att resultatet inte alltid speglar matchen. Men spelade ut är väl en överdrift vid en 6-4 seger?


Tiden är knapp...

Hinner inte med så mycket bloggande nu för tiden.
Känns lite skumt att alltid bli sist med det senaste....

************
Calebsson och Östholm kom med i Landslagstruppen. Caleb var väntat och kul att Östholm får chansen! Det är han väl värd. Hoppas det räcker hela vägen till VM spel.

**********************
Grauers utlånad till IBF Göteborg en tid framöver. Jäklar vilket starkt lag de får nu. "JG" kommer vara kung. Dessutom får IBF låna en otroligt sympatisk och träningsvillig kille som kommer visa vägen för övriga.

************
Bravell var inne på det i sitt senaste referat (Floda-Tygriket). Det behöver bli fler i Floda som levererar. Dags att kliva fram nu!

*********************
Match mot Linköping i morgon. Vi ska göra allt vi kan för att ta en seger.
Stöd oss gärna!

*****************
Wedlin spelade sina första minuter i SSL förra veckan och gjorde det bra. Kul att se att den höga nivå som fanns i kroppen har gått att plocka fram igen!

************
Lindås - Partille 4:3. Låter som att det var så jämnt som ett derby ska vara. Lindås anser enligt deras ref. att segern var rättvis. Partille känner sig ruggigt besvikna om man läser på deras hemsida. Speglar nog bara hur känslosamt det alltid är att vinna/ förlora i matchens slutskede.

*********************

En härlig möjlighet!

FBC Lerum vann borta mot Vänersborg igår. Östra tappade en 4-0 ledning borta mot Westervik till 5-5. Säkerligen var det för att Westervik var ett dåligt lag. Det brukar heta att Östra bara tappar poäng mot sämre lag. Hur som helst så skpara denna omgången en härlig möjlighet!

Vinner Floda mot Tygriket så står de på stabila 9p efter 4 omgångar. Stenungsund möter Skillingaryd och Barnarp ska försöka göra något borta mot Skövde. Det innebär att Floda har möjlighet att göra ett miniryck från de nedre regionerna. En lucka på 6 poäng är trorts allt ganska tungt att ta igen för de som sladdar efter.

Vill det sig väl så är det 5 lag på 3p efter denna omgång. Då tror jag det finns stor risk att 4 av dessa är avhängda fram till Jul.

------------------------
Vi själva ska snart sätta oss på världens bästa tåg till Umeå för att ta oss an serieledarna Dalen. Ett Dalen som imponerande nog vann över Storvreta i veckan, trots att den magiske Peder Bodén ej medverkade. En mycket inspirerande uppgift!

----------------------------------------------
Jag vet, sjukt tidigt att börja spekulera. Men efter 6-7 omgångar så brukar man kunna se ett tydligt mönster.

----------------
Stor humor i Partille efter den senast tidens förluster!
"Nu måste herrlaget komma snabbt upp på fötter igen och ta nya tag till Onyx hemma på lördag i Partillebohallen. Kom ned och stötta killarna. Vi lovar nytt bra event i alla fall."MonsterMicke rånade Floda på poäng....

Otroligt jobbigt att stå vid sidan och inte kunna påverka. Framför allt då jag fortfarande känner till alla spelare så väl så har jag, likt alla läktarexperter, min syn på vilka som jag tycker borde spela. Det är bara att gilla läget och leva med insikten att nuvarande tränare tar de beslut som de tror är bäst just nu. Men i "mitt lag" hade andra spelare startat och andra spelare avslutat. Däremot säger jag inte att jag nödvändigtvis hade tagit bättre beslut, bara annorlunda.

Matchen i sig? Slutresultatet skrevs till 3-0 till Lerum där det sista målet gjordes i öppen kasse av Ryberg. Första perioden var ganska avvaktande och det tog ex. 10 minuter innan Lerum hade sitt första skott på mål. Så långt tror jag Floda hade haft 2 avslut. Säger en del av hur det såg ut. Det som Lerum gör bra är att de belastar den centrala ytan framför mål och lägger in lite bollar och hoppas på det bästa. Denna period resulterade det i att 2 sorkar kunde rulla in och de fick grepp om matchen. Men skottstatistiken 3-4 till Flodas favör är givetvis ingen stor underhållning.

I andra perioden så började Floda matcha laget hårdare och tog genast över taktpinnen. Förutom ett par spelvändningar så hade Lerum ingenting. Det var i denna period som Mikael Andersson började växa ut till ett monster.

I tredje perioden tog Floda över än mer och det var spel mot 1 mål i 20 minuter. Mikael Andersson fortsatte bjuda på en hel del svettiga räddningar. Samtidigt ska sägas att Floda var sämre på att få trafik på kassen och få skott utifrån. Mycket bolltrillande efter det perfekta läget. Nu fick Lerumskeepern arbeta relativt ostört och se de flesta avsluten. Kändes inte heller som att alla ville/vågade bidra med minst 1 avslut på mål. Då hade matchen slutat annorlunda.

Enligt den officiella skottstatistiken så fick Lerum ihop 15 skott på mål. Jag har svårt att se att det i själva verket var fler än 10. Men inte heller Flodas 19 imponerar på 60 minuter effektiv innebandy.

****************************
Jag hade förväntat mig mer av gårdagens match. Jag är säker på att många hade viljat bidra med mer. Men det är en hårfin balans för att hitta rätt anspänningsnivå för spelarna.

**************
Extra plus till Peppe och EG som helt neutraliserade Ryberg - Harry - Westman.

********************
STARKT av Stenungsund att vinna så stort borta mot Tygriket!

*************
Känns som att nästa omgång blir ett vägskäl för Floda. Även om det än så länge är på tok för tidigt att dra några störrre växlar av tabellen. Det enda man kan vara helt säker på är att 3 poäng nu är lika mycket värda som 3 poäng i februari.

************************
Backadalen - Billingsfors slutade 2-7?!
Nog för att Billingsfors är tillräckligt bra för att kunna vinna mot Backadalen. Men så stora siffror hemma i Lundbystrand?

*************************************************************


Ger oss betyget VG.

Oavgjort mot Sirius igår. Känns surt.
Matchbilden blir och Sirius uppträder precis som förväntat vilket är trist för publiken.
Nä, Sirius val att spela innebandy attraherar mig inte över huvudtaget. Det tar inte vår sport framåt och publiken får verkligen inte valuta för entrépengen. Är det en tillfällighet att TV4 inte väljer att sända någon match med dem?

Skit samma, 2 segrar och 2 oavgjorda matcher i säsongsinledningen får anses som väl godkänt. Nu närmast väntar Dalen som i måndags imponerade stort då de vann lokalderbyt över City. Tråkigt för matchen och Peder själv om axeln gör att han inte kan medverka.

**************
Lokalderby på Fredag mellan FBC Lerum (med profiler som Mattias Ryberg) vs Floda (Lagmaskinen). Såg att Johan Axelson i Lerum försökte få det till att Floda är favoriter. Hmmm... Om Lerum har som målsättning att utmana om seriesegern och Floda har att hänga kvar i serien. Hur kan då Floda vara favorit? Om Lerum står på endast 3 poäng efter 3 omgångar så har de 6 poäng att ta igen på IBF Göteborg. Det kommer de aldrig göra. Så för Lerum spelar de inte bara ett derby. De spelar för att rädda säsongen.

Floda kan bara njuta av tillställningen och försöka ta revansch från förra året. Vad kan dessutom vara roligare än att förstöra hela Lerums säsong?

Biljetten är löst. Bänkraden bokad. Det här ska bli skoj!

***********************************
Jag vet att IBF Göteborg först ska vinna mot Barnarp för att texten ska stämma. Om jag fick oddset 1.10 gånger pengarna på IBF Göteborg skulle jag sätta hela mitt sparkonto.

*****************
IBF Laget får se till att ta sin första seger i helgen. Borta mot Ale borde inte vara en omöjlig uppgift!


Våra prestationsmål för oss till ett bra resultat!

Seger med 10-2 uppe i Mora mot just KAIS Mora.
Laget som alla tippar åker ur med buller & bång. Svårt att säga annorlunda efter matchen igår. Men jag tror de kommer plocka en del poäng. Så... Låt oss spela om det!

**********
Floda tog en ny 3 poängare hemma mot Östra. Enligt de flesta rapporter så var det inte en speciellt välspelad match. Men 3 poäng är alltid 3 poäng.

*************
Gott att Gurra fick lira igår. I mitt lag hade han varit given från start.

***********************
Sirius besegrade Storvreta. Kan inte säga att jag är speciellt överraskad. Sirius var bra när vi mötte dem i Prag och de kommer garanterat ta sig till slutspel.

*********
Derby på fredag mellan FBC Lerum - Floda. Kommer bli hett!

*******************
Stenungsund som jag tippade på nedflyttningsplats har inlett med 2 förluster. Hur många omgångar kommer spelas innan Tillander gör Comeback? Gissar på ca 7 omgångar.

**********
Partille fick torsk mot Fagerhult. Jag kan bara gissa att Fagerhult tråkade ut Partille med en låg 2-2-1 uppställning och sylvassa kontringar.

*********************
Siruis hemma på Onsdag. Hoppas på en lika välbesökt föreställning denna gång!

På väg till Mora... (Blogg.se fungerade ej igår. Snart nytt inlägg)

Inte hunnit skriva något sedan premiären. Varit fullt upp minst sagt.
Inledde med en ”sudden förlust” mot Täby hemma. Kändes jäkligt bitter då vi haft ledningen med 3 mål med 5 minuter kvar.

Till matchen mot Warberg kändes det som att vi gjort vår läxa. Lugnt och metodiskt hela vägen in i kaklet och en stabil 8-5 seger på kontot. Tillika min första 3 poängare i SSL. Gott!

Båda dessa matcherna har vi gjort en hel del läckra mål. Ska bara täta till det lite extra bakåt så kommer det bli kanon.

Matchen mot Warberg.

Matchen mot Täby

KAIS Mora idag klockan 17.
Ett match som alla förväntar sig att vi vinner. Mora som inledde med en storförlust hemma. Kan tänka mig att det var en hel del nervösa spelare. Detta följdes upp med en knapp förlust mot Storvreta på bortaplan. Så onekligen känns det som att Mora är på gång och de kommer garanterat göra allt för att bjuda hemmapubliken på en bra fight.

Upp till oss att komma upp i samma energinivå som tidigare matcher. Det ska vi lösa!

Floda tar mot Östra hemma idag. Även om Östra tillhör seriefavoriterna så tror jag på seger!


RSS 2.0