Vi ska arbeta ännu hårdare!

Ytterligare en tork i sudden. Så otroligt störande så det finns inte... Vi ska bli bättre på detta moment. Till slutspelet ska vi vara som starkast i sudden. Lyckas vi med det så tror jag inget lag vill möta oss. För hur man än vänder och vrider på det så har vi endast förlorat EN match under ordinarie tid på de första 10 omgångarna. Detta dessutom mot hyllade Dalen. Det visar den styrka vi känner i laget. Ska något annat lag slå oss ska de vara riktigt bra.

**************
Vad ska vi säga om matchen senast?
Jo, Helsingborg spelade som förväntat och det kändes som att vi hade bra kontroll på matchen. De har en bra period i tredje där de lyckas pilla in en boll precis när vi tänkt ta "Time". Valde att då hålla inne den och tugga på istället. Vi har haft lite infektioner och skit i truppen/ledarstaben och det kändes att vi inte kom upp i rätt energinivå. Det var ett par enstaka spelare som gjorde en fantastik match och det räckte för att vi skulle ha kontroll på Helsingborg. Dock räckte det inte till 3 poäng.

***************************
Partille tog en imponerande och ruggigt viktig seger mot Örebro. Nu blir det arbetsro och en chans att blicka uppåt en stund istället. 

****************
Idag spelar Floda en enormt viktigt match i JAS borta mot Borås. Floda måste vinna för att chans på avancemang. Känns som att laget underpresterat rejält i år. Synd då det finns kapacitet att ställa till det mot de bästa. 

************************
Nu när det är VM uppehåll så kommer det finnas chans att se ett par matcher i de olika serierna. Ska bli skoj! 

********************************************************************
 

Kort och gott.

Det känns så otroligt onödigt att vi tappade poäng igår. Kan kort konstatera.
1. Domarna igår höll en... annan... nivå än tidigare domarpar. Deras första match i SSL?
2. Vi höll en lägre nivå än tidigare matcher. Anledningen oklar.
3. Balrog gjorde det bra efter sina förutsättningar. Synd att flera av deras bra spelare fjantar sig med att ramla innan det ens hinner uppstpå en närkamp.
4. Mikael Karlsson fick sista ordet.

*******************************
Ljusglimt med kommunintresse. Viktor Wedlin startade även matchen igår och gjorde det riktigt bra tills han tvingades utgå med skada.
 

Viktor som tejpad fick se sista halvan av matchen från sidan. Foto: Per Wiklund

Foto: Per Wiklund

Riktigt kul att se honom blomma ut och vara på en nivå som vi alla vetat om att han haft i flera år men inte så många har sett. =)

*******************************************
Philip Laurizohn är nu utlånad till Partille för att kommma igång igen. Tror det är en utmärkt lösning och att han kommer hjälpa Partille i jakten på segrar. Är förhoppningsvis tillbaka hos oss in om kort.

*****************
I morgon blir det, förutom träning, att bänka sig och beskåda matchen Floda - Westervik. Ska bli riktigt skoj.

*********************************
TV Match på måndag. Vi tar mot Helsingborg hemma som kommer stärka med en seger i bagaget. Det gör oss ingenting. Vi kommer ändå att segra.

*********************************************
Saknar denna veckans "veckans Ralle". Det var visst utlovad en grundlig genomgång av Topp 5, Div.1. Kanske dyker upp under kvällen.

***************
Ruggigt imponerad av www.sportsligt.nu . Tänk om det skulle finnas en motsvarighet i Göteborg. Någon som orkar, vill, kan och har förmågan?


Matchstart 16:00

Floda gjorde en magnifik 1:a period igår hemma mot Vänersborg. Stabil ledning med 5-1 och siffrorna kunde gott och väl varit större. När sedan 6-1 kom i början av 2:a perioden var det spiken i kistan och undertecknad var tvungen att lämna. Slutresultatet skrevs sen till 11-5. Vet inte om det var frustration över sitt eget bleka spel som Vänersborg drog på sig 2 st 2+10 i slutet av matchen, får säkert en rapport om det i början av veckan.

********************
Det ska också sägas att Vänersborg & Ante var ruskigt bleka igår. Jag har tidigare varit inne på att jag inte tycker att Vänersborg har ett lag för en högre placering än 7:a i serien. Efter att ha sett delar av gårdagens match ska de nog vara glada om de håller sig på rätt sida av strecket.

*************
Den som Vänerborg saknar mest av alla är Anders Nilsson. Förra säsongen gav han dem chansen att vinna i varje match.

*******************************

Så här löd mitt tips inför serien. Får villigt erkänna att jag gick på myten om Westervik och baserade deras placering på "internetfakta". De är idag inte närheten av att blanda sig i toppstriden. Kan dock konstatera att jag än så länge har rätt gällande vilka lag som är på övre/nedre halvan.

1. Westervik
2. FBC Lerum
3. IBF Göteborg
4. Östra SK
5. Sävsjö
6. Floda
7. Vänersborg
8. Skillingaryd
9. Skövde
-------------------------------------------
10. Stenungsund
11. Tygriket
12. Barnarp

*******************************************
Idag har vi själva match hemma mot Mullsjö. Idag ska vi segra. Vi har bestämt oss.

*************
Floda har alla förutsättningar (förutom en egen hall) att inom en 3 års period vara etabalerade i Allsvenskan.

*************************
Backadalen har nu satt sig i förarsätet i Div.2 Göteborg. Så länge Björn håller sig frisk och kry så kan jag inte se att de missar seriesegern. En imponerande förändring sedan Backadalen åkte ur dåvarande div.3 för 3 säsonger sedan.

********************************************
Harry var HET igår. Seriens främste på att stressa backarna. Gnugga avslut och det finns kapacitet att spela på en högre nivå.

**************
Klintorph & Hirschman fortsätter ösa in poäng i Hawaii matcher. Ska bli kul att se dem "Live" nästa helg.

***************************
Wallenstamhallen kl.16:00.
Pixbo - Mullsjö.

Kom och stötta oss. Vi kommer bjuda på en bra match!

Seger smakar alltid mumma....

Så otroligt skönt med 3 poäng igen! Att vi gör det utan Caleb, Lasse tyder på styrka. Denna gång hade vi bestämt oss att göra det som krävs. Ofta kommer man långt på att kriga så in i h-vete. Nu väntar ett kortare uppehåll innan vi ska ta en 3 poängare hemma mot Mullsjö.

**************
Svårt att hinna med och blogga tyvärr. För er som vill följa lite kortare tankar så kan ni antingen "adda" mig på Facebook, "oredsson innebandy" alt. så kommer jag också uppdatera Twitter oftare, "foredsson".

*************************
Reflektioner över lite andra resultat.

Partille åkte på förlust i den mycket viktiga matchen mot Färjestaden. Dessutom har de gjort ynka 21 mål på 6 st matcher. Misstänker att John och Mac gnuggar sina geniknölar varma. Målskyttet måste lossna. Reine ger ändå laget chansen till seger i varje match.

Floda vann återigen i "sudden". Bra att fortsätta plocka poäng. Tagit stabila 11 pinnar och parkerar överst av mittengängen.

FBC Lerum och IBF Göteborg har gjort ett litet ryck. Båda lagen på 15 poäng.

Barnarp har vaknat till liv och tajtar ihop tabellen. Som jag skrev i början. Man kommmer rätt långt som lag genom att kriga så in i h-vete.

***************
Snart dags att slå på TV4 sport med noteringsblocket i hand. Hoppas det blir en match med många vackra mål!

*********************************
Undrar om vi slagit rekord?
Släppt in 3 mål redan denna säsong när klockan står på 19:59 i 3:e perioden!
Snart dags att spela hela vägen ut. Men det utvecklar vi efter jul. Det viktiga är att vi skapar oss möjlighet att vinna varje gång vi spelar match.

****************
Pixbo IBF tog sin första seger i Div.2. Ryktet säger att det var en coachseger!

****************************

RSS 2.0