Inte okey...

Förlust idag mot stenungsund med 1-3.
En match där vi spelade... Inte dåligt.. Inte bra.. men det är inte okey när vi inte vinner. Finns hur många föklaringar som helst till varför det blev som det blev. Men jag ska göra det enkelt. Stenungsund var effektivare och således bättre denna dag.

Första perioden började vi briljant och rullade mycket stilfullt boll på offensiv planhalva. Men vi kändes inte så heta som man önskar. Vill ha mer inlevelse, engagemang, glöd! Tyvärr tappade vi även spelmässigt fokus sista halvan av perioden och bjöd på en oerhörd mängd enkla misstag.. Ja, slarv helt enkelt. Tappade boll och klubbor på egna planhalvan , smack 0-1. Satte ingen press på bollförande spelare i en spelvändning, boom 0-2. En riktig stänkare i krysset. Periodsiffrorna skrevs till 0-2 efter period nummer 1.

Andra och Tredje perioden spelar vi upp oss avsevärt och höjer vårt fokus. Varje spelare känns mer närvarande. Det ska dock dröja ända till de första spelminuterna i tredje perioden innan vi lyckas reducera. En vacker spelvänding som avslutas med en dropp av Harry till Hampus. Hampus vänder i sin tur bort försvararen och kan elegant sätta 1-2 lågt vid den bortre stolpen. Nu är vi med, känns som att vi är på gång.. Slarv på egen planhalva någon minut senare gör att vi bjuder Stenungsund på 1-3. Stenungsund behövde inte ens röra bollen... Lika bra det.... =)

Så var det okey?
Njae...
Spelmässigt - OK, stora delar av matchen. Känns som att vi styr händelserna.
Engagemang - Knappt Ok. Känns som att alla kan bli mer delaktiga och vilja ha boll mer. Även kommunikationen på planen behöver utvecklas.
Försvarspelet - Ok, vi är otroligt snåla med att släppa till chanser och bryter boll flera gånger i uppspelsfasen.
Avslut- Inte Ok...

Skott på mål
Floda 12
Stenungsund 14

Skott i täckande försvarare
Floda 23  !!
Stenungsund 9

Skott utanför
Floda 17  !!
Stenungsund 8

Hmm... vad ska vi dra för slutsats... ? Tack einstein, vi behöver bli effektivare.  Öka skärpan.... Trycka in bollj-veln!
Men det kommer, inte speciellt orolig faktiskt. Men 12 skott på mål av 52 avslutsförsök... Ja, då är det svårt att vinna matcher. Känns ändå bra att veta vad vi ska fokusera på kommande veckor. Hade varit mer orolig om vi inte hade haft ett "eget spel". Är övertygad om att vi är på rätt väg! Så mycket var Ok denna match.. Men en förlust är inte okey.. Nästa match ska vi se till att vara mer än okey, vi ska vara BRA!

Ju meer vi är tillsammans...

Eländiga sjukdomar... Vet inte om vi alla kom varandra lite väl nära i helgen som gick. Men en epidemi av feber och halsont huserar i laget. Ja ja... Bättre ta det nu än att det skulle hända om ett par veckor.

I morgon står Stenungsund på schemat. Kommer bli en riktig bra värdemätare för oss vart vi står i dagsläget. Det är ju nu man vill känna att vi är på rätt väg. Stenungsund som avslutade förra året starkt och lyckades hänga kvar i div.2.  En stor bidragande orsak tror jag var det påbörjade samarbetet med grannklubben Myggenäs. Ett flertal spelare bytte miljö efter Jul och  blev säkerligen en positiv injektion. Dessutom leds 89:ers nu av den förre Myggenäs tränaren, Roos. Ska bli kul att se även vart detta lag står. Känns som att vad som helst kan komma på besök i morgon. Är det ett rutinerat och fysiskt starkt lag? Bollskickliga kvicka ungdomar? Eller har det blivit en mix av de båda? Förhoppningsvis blir det i alla fall en mycket bra match där vi till slut går segrande ur bataljen. =)

Seriepremiären kommer spelas borta mot nykomlingen Eken en fredagskväll. Underbart, vi ÄLSKAR fredagsmatcher! Tror inte vi förlorat en fredagsmatch någonsin... Eller? Måste dock säga att det känns som en lurig öppningsmatch... Tippade själv Eken som 4:e svåraste motståndaren i serien för ett tag sedan... Men man kan ju likt de flest "experter" ha fel! Så det ska gå vägen... =) Någon som vet om Eken har några träningsmatcher inplanerade??? ;-)

Käka taggtråd!

Jepp, precis så känns det som att man har gjort... Oerhört ont i halsen, får hoppas det släpper till morgondagen då det är dags att jobba vidare med laget.

Denna helg har vi haft en matchhelg. Inledde med 2 matcher på lördagen mot Skara och Sandared i Skara för att sen åka vidare upp till skövde på eftermiddagen. Söndagen bestod också av två matcher där motståndet var Skövde och Fröjered. Så nu har vi rätt bra koll på div.3 västra götaland i alla fall... =)

Nu till det viktiga...
Efter att  ha avnjuta en fantasik pizza på benidorm var det dags att belägra fritidsgården på allvar.  Skövde hade ordnat det fantasikt bra för oss och sett till att det fanns tillgång till alla roliga saker. Inledde i par med Hampus att skoja med Kruse och... var det Tommie i biljard. Med smak av seger i munnen tog paus för lite allvar och teori snack. Känns verkligen som att hela laget är med på banan och förstår vad vi har gett oss inpå för resa. Känns helt enkelt kanon!

Några fler viktiga händelser.

Klädde av Kosken fullständigt genom en 10-3 seger i airhocky.

2:a i pokern efter stabilt spelade ända fram till det är dags att slå ut siste man. Och det var inte vem som helst utan pokergurun Lundberg. Ja ja .. bara gilla läget och spela offensivt. Hade matchboll med dam och 9 i hjärter. Gick all in mot Lundbergs klöver 8 och spader 6. Tror fan att han tar hem handen och vänder på steken...

Även mycket nöjd med mitt avslutande pingisspel. Tidigare på kvällen prövades lite olika dubbelpartners utan att hitta den rätta känslan. Men när det var var dags så käka jag och Bjarne upp team Kirurger´s med två 4-1 segrar i set.
EG bestämde sig då för atttrada bort Wennerholm och istället spela med "jag har med mig egna pingisrack niklas" för att ha chans att rå på den berömda c-lags kombinationen. Bestämde oss för en match i 3 set. Jag och Bjarne sopade hem det i 2 raka set och kände oss jäkligt heta. Så när EG började hetsa och man kunde skymta en tår hos hans partner gick vi med på att förlänga matchen till en fem setare. Kan bara sammafatta det med att vi fick lära oss vad övermod var... Men den moraliska segern kan ingen ta ifrån C-team! =)

Tack gubbar för en otroligt lyckad helg! Känns riktigt skoj att vara en del av denna härliga trupp. =)


Just det ja...Matcherna ja...
Floda - Skara 13-2
Floda - Sandared 3-5
Floda - Skövde 4-4
Floda - Fröjered 5-8

Säger inte så mycket. Helgen var ett examensprov på 3-pass och det fungerade precis så bra som man bara kunde hoppas på. Fick chans att testa flertalet formationer och olika varianter. Ett par funderingar blev till utropstecken och ett par frågetecken smög sig fram. Som det ska vara 4 veckor innan premiären helt enkelt!
Nu blir det att öka fokus och hitta rätt med de sista puzzelbitarna... Stenungsund står närmast på schemat.

Första Träningsmatchen spelad.

Nu känns det som att det börjar dra igång på allvar.
Första träningamatchen gick av stapeln i helgen och Lindome stod för motståndet.

Kommer bara sammanfatta denna macth med ett par rader och kan väl inledningsvis verkligen betona att det kändes som en "första match".

Blev förlust med 6-1 efter periodsiffrorna. 1-0, 2-1, 3-0.
Linodme är ett väldigt bra lag och det blev en lärorik match.
Första perioden måste varit oerhört tråkig att titta på från läktarhåll. Det skapades knappt en vettig målchans från något av lagen. Det ska ärligt sägas att Lindome dominerade ganska kraftigt och vi fick slita hårt i försvaret. Mycket av deras dominans berodde på bristande anfallsspel från vår sida. Vi tappade boll på tok för lätt på offensiv planhalva. Detta gav oss ingen chans att etablera anfallspel.

Vi ryckte upp oss något i andra perioden som föreföll jämn spelmässigt. Lindomes målvakt gjorde ett par briljanta räddningar vilket gjorde att vi gick till pausvila utan att lyckats jämna till siffrorna.

Tredje periodem blev något mer chansartad från vårt håll och Lindome straffade oss så fort vi gjorde något misstag. Även om 6-1 känns något i överkant så var vi aldrig riktigt nära att hota Lindome i denna match.

Skönt att ha matchen avklarad och vara igång på riktigt!
Nu kan det bara bli bättre.... =)

Till helgen väntar ytterligare 4 matcher mot lag som Skövde, Skara, Fröjered och Sandared.
Ska bli kul att se hur vi hanterar 4 st 3x20 matcher på 2 dagar. Gissar att vissa kommer vara lite möra i benen kommande träningsvecka...

Ett något bristfälligt referat. Ber om överseende för detta. Otroligt mycket annat att lägga fokus på just för tillfället.
Hoppas kunna bjuda på en mer utförlig rapport efter helgens matcher.

Börjar bli varm i kläderna =)

Första inomhusveckan är genomförd för hösten 08.
Som vanligt då det är dags för premiärtimmarna i vår kära skolåda så är det en sak som är säker... Det blir aldrig som man har tänkt sig! 2 av 3 träningsdagar så fungerade ej belysningen i hallen. Bara att gilla läget och göra det bästa av situationen!  Tack å lov så finns det en mycket arbetsam herre på fastighetsjouren som har hjälpt oss efter bästa förmåga... Och efter diverse hemmasnickrade lösningar så kom också belysningen tillbaka. Tack tack, hoppas verkligen det inte är ett bekymmer kommande vecka. =)

Träningarna i sig har varit bra, en hel del folk borta så här i semestertider, men tempot och viljan hos de medverkande har motsvarat alla förväntningar. Grymt bra jobb helt enkelt!

Ser otroligt spännande ut inför kommande säsong... Första träningsmatchen kommer också gå av stapeln den 17:e augusti. Ska återkomma med några rader om vi redan nu kan hitta ett par ljusglimtar i spelet....

Men man kan ju undra lite hur jäkla dåligt tränad man är själv egentligen...
Innan vi gick in i hall så körde vi en jägarmarsch uppe vid motionsspåret i Floda. För att se att allting flöt på och att alla gav järnet (som om man behöver tvivla?) valde jag att rulla efter på en lånad cykel. Det gick helt ok även om jag var rejält stum i benen i sista backen! Ha ha ha ... ett par km på cykel gör att mjölksyran pumpar... Kankse borde gråta i stället?
Räddningen är väl snart här då jag innerligt hoppas att vi kör igång med vårt kära div.4 gäng för säsongen. Är grymt sugen på att *hrmp* dominera  i år igen!


RSS 2.0