Två förluster med olika eftersmak

Denna helgen har vi haft "avbrott" i sommarträningen genom att spela 2 st matcher. Tack och lov är det mitt i sommaren, för resultatet blev tyvärr 2 försluster. Även om man får ta "det för vad det är" så är det självklart så att siktet alltid är inställt på vinst.

Floda -Skövde spelades i Lördags. Resultatet blev... ca 5-7(?) Kommer inte riktigt ihåg. Hade mitt fokus på andra detaljer. Skövde var ruskigt effektiva och tog tillvara på de chanser som dök upp helt enkelt. Dessutom hade Skövde match senare på dagen mot Fagerhult så jag är osäker på hur många "ordinarie" som medverkade. Men som vanlig blev det ett par timmars analys hemma i kammaren och jag tror jag lyckades sätta fingret  på i alla fall en felande faktor.

För till dagens match där div.1 gänget Lindås stod för motståndet så blev i alla fall "den" detaljen klart bättre. Vi hängde med bra i halva matchen innan en kombination av trytande ork hos oss samtidigt som Lindås ökade tempot gjorde att siffrorna drog iväg. Periodsiffror 3-2,0-3,0-6 gav slutresultatet 3-11. Men dagens match var helt klart lärorik och gav oss ett par saker till att utveckla.

*********************
Ìnte speceillt mycket nytt på värvarfronten i Göteborg heller.
Det som jag vet är att Challengers har värvat ytterligare en back. Synd eftersom jag gärna hade sett att även den spelaren skulle dra på sig en Floda IBK tröja. Men det kanske kommer... =) Men jag måste säga att jag blev något förvånad över Challengers intresse just nu. För 2-3 år sedan så abslout! Sista säsongen kan knappast ha väckt intresse.... Men de kanske ser samma "vilande potential" som jag själv. Önskar hur som helst spelaren ett stort lycka till!

Sägs också att "Ante" har ställt in sig på att spela i Vänersborg kommande säsong. Får se om det kan bli officiellt inom kort eller om det "bara är ett intensivt rykte".

********************************
IBK 7H tappar hel hel kedja som till stora delar bar dem förra året. Kettil kommer följande år spela i SSL nykolingen Sirius. Kuusela är enligt envisa rykten också på väg bort och den tredje länken Proohf sägs vara klar för div.3 klubben Sandared.

******************
Funderade ett tag på om vi i Floda IBK skulle hitta på en bra slogan... Något som känns genuint och spännande! Kom fram till att vi borde kalla oss för Västsveriges största innebandyklubb! Det är lite coolt! Men sen kom jag på en sak....Det som slog mig var att det kanske finns statistik på detta också... Och hör och häpna!
Visste ni att att IBK Göteborg är Västsveriges största innebandyklubb?

Linköping IBK Ungdom

1 411 

 Åkersberga IBF

1 127 

 Älvsjö AIK

872 

 Hässelby SK IBK

865 

 IBK Göteborg

785 

 FBC Engelholm Ungdom

741 

 Storvreta IBK

680 


Topp 7 i Sverige 2009.
***********************************

Status Floda IBK (Div.2)

Nu har vi passerat midsommar och jag tänkte lämna en liten status till de som är nyfikna.

Ledarteamet börjar verkligen ta form.
Själv kommer jag ta huvudansvaret i år igen och jag har fått med mig lite fler personer att stötta mig mot.

Magnus Warberg
kommer ansvara för den fysiska statusen. Många känner säkerligen till honom som ledare för U-laget (Floda IBK - Div.4) föregående säsong. Det som de flesta kanske inte vet är att han tillhört sverigeeliten i friidrott och flertalet av hans klubbrekord har nu stått sig över 10 år i Lerums Friidrottsklubb. Helt enkelt rätt bra koll på fysiska träningen...

Bosse Lundin kommer hjälpa till som lagledare. Ska bli oerhört skönt att kunna få stöd av Bosse i allt arbete kring A-truppen. Han kommer bli den förlängda armen som hjälper till att dra i de trådar som behövs. Bosse har länge varit en klippa i teamet kring p.92 laget oh tar alltså nu steget upp i A-teamet.

Daniel Ånskog är just nu med och hjälper till på försäsongen. En härlig personlighet som jag hoppas även kommer kunna ta en roll till hösten. Sprider alltid positiv energi!

Mikall Nilsson min gamle radarpartner i A-laget är nu återigen tillbaka i Floda IBK. Hans uppgift är den enormt viktiga "talangutvecklingen". Michael kommer inledningsvis agera bollplank, mentor, storebror, coach etc åt en grupp talangfulla spelare, allt för att undelätta i steget mellan junior -seniorinnebandyn. Ett extra stöd till ett fåtal spelare helt enkelt. Förhoppningen finns att det även ska vara möjligt att ta några etablerade A-lagsspelare under sina vingar i höst för att hjälpa till att lyfta kvaliteten ytterligare en nivå.

Måste ändå säga att jag tycker det är riktigt synd att Fille inte är med på skutan... Han/Du underlättade enormt mycket för mig på de träningar vi var 2 på och bidrog också med en hel del bra synpunkter. Mmmmm... trist!

Herrsektionen har också utökats med flertalet personer. Vet inte hur officiellt det är ännu så jag väljer att hålla det internt än så länge. Men klart är i alla fall att Bravell och Ville kommer få fler mycket kompetenta personer som hjälper till att styra skeppet. Och förhoppningsvis kommer styrkan utökas ytterligare...

Så det börjar kännas som det är på helt klart rätt väg. Dock är det fortfarande minst 1 tränare som behöver tillsättas. Får se vad vi kan komma fram till för lösning.... Intresserad? Skicka ett mai! =)
fredrik.oredsson(at)gmail.com

-------------------------------
Truppen
4 målvakter klara.
7 backar klara.
4 centrar klara.
7 forwards klara.

Öppna platser
1-2 backar
2-3 centrar/forwards

Det kommer en mycket intressant spelare och tränar med oss under veckan. Hoppas han kan vara sugen på att nypa en platserna. Dessutom rightare vilket skulle balansera laget ännu bättre. Får se vad det leder till....  Dessutom sprang jag på en annan spelare för någon vecka sedan som skulle passa jättebra i vårt sätt att vilja spela innebandy... Så... Ja... Det finns fortfarande 3-4 alternativ öppna just nu.  Men det är även grymt kul att se hur Gurra, Oliver och Alex tar för sig på träningarna! Så ja... angenäma bekymmer... Hmmmm.... =)
Återkommer med info kring truppen när det närmar sig....

Läste ett "tips på ett forum". Där tippade de Floda som typ 8:a i serien med motiveringen. "Floda kan nog grisa till sig några segrar i Rydsberg". Det känns verkligen som att de läst sönder oss redan....

"Framgång genom Harmoni"

Innebandy igen...

Då blev de mest frekventa rykten som florerat bekräftade.
I folkmun har det väl varit klart en längre tid, men nu är det i alla fall officiellt.

Karlander, Nilsson och Rauswall till Pixbo.

Challengers har ju än längre tid hävdat att de ska banta truppen, misstänker att man kallar det så när man tappar sina toppspelare och de ej har lyckas värvat någon av samma klass ännu. Hur blir det med Ante? Rykten säger att Petteri också kommer röra på sig... Samt att Jonny Nilsson kommer lämna.... HHMmmmm..... Jag tror att Challengers kommer få kvala för att hänga kvar i nya allsvenskan.


Rauswall var dominant under de matcher jag såg av Marstrand under föregående säsong. Så jag tycker Pixbo gjort riktigt bra värvningar... Dessutom har nu Grauers fått ett år till i benen.

**************

Ska bli intressant att se hur Marstrand står sig i år... Onekligen tappat 4 rätt viktiga spelare... (Rauswall, JJ, Kristensson och Reine)

**************

Lottningen har nu kommit för Juniorallsvenskan.
Tyvärr fick vi inte chans att möta A2 vilket hade varit jäkligt skoj! Eller jo, vi kommer möta A2 med vårt kära C-lag. Vi ligger nämligen i samma division.... Undrar om vi också har framtiden för oss? =)
Men det blir inte riktigt samma sak, hade sett fram mot Coachmatchen! Eller som G.O utryckte sig... Hur sa han nu... Hmm... Något starwars liknande i alla fall.... Inget Starwars fan så jag vet inte vem som var "mästaren" och vem som var "lärjungen" Men i alla fall!

Får se om vi kan försöka jäklas lite med Pixbo och Mullsjö i stället... Men det är en förbannat tuff grupp!

*****************

Lindås kommer komma topp 3 i Div.1 i år igen!

**********

Försäsongen med A-truppen är också i full gång och första träningsmatchen spelad.
Vinst med 8-1 mot Tranemo. Säger inte så mycket.... Det var stor skillnad mellan lagen...

*********************
IBF Göteborg får gälla som solklara favoriter i årets Div.2.
Men de värvningar de gjort i år så tror jag de ser det som ett STORT misslyckande att inte vinna serien...

*****
Börjar ju diskuteras lite på olika forum om kommande div.2.... Får se om jag gör något liknande tips som förra året... Har min bestämda tro på hur allting kommer sluta. Men det är nog bäst att hålla den för mig själv....Men en och annan pinne kommer vi nog lyckas gneta ihop....

*******************

"Ett gäng prestigelösa Vinnarskallar"


AVGÅ Lagerbäck!

Hade egentligen lovat mig själv att hålla bloggen innebandyrelaterad.... Men... Nu kan jag inte låta bli att skriva av mig lite besvikelse!

AVGÅ!
AVGÅ!

Klarar man av att ådstakomma så lite..... så.... Helt sjukt! Vet inte om jag sett ett sämre Sverige än det som  representerar oss i detta VM kval. Utan Rörelse.... utan Engagemang.... Utan.... FAN!

NU har vi läge att byta förbundskapten!
In med en ny som får chans att jaga andra platsen i gruppen. IN med nytt hopp och nytänkande!
Ge näste förbundskapten dessa matcher "med allt att vinna" så att det är möjligt att skaffa sig nyttig erfarenhet inför kommande kval!

Usch....

För avsluta med någon form av innebandy så.... Bra blogg!

RSS 2.0