Göteborg stora favoriter till seriesegern!

Nja, sympatiske Lelle i FBC Lerum tog nog i lite väl mycket i sitt försök att lägga över favoritskapet, men visst gjorde vi en bra match. Resultatet var dock 4-4 och det var Lerum som hade chans att avgöra i PP på slutet.  Men jag tror fortfarande att kampen om förstaplatsen i första hand kommer stå mellan oss (IBF Göteborg), FBC Lerum och IBK Lidköping.

***************

Dessutom börjar min magkänsla bli mer och mer sanning. För precis som jag misstänkte i somras (och skrev på bloggen) så är nu legendaren Daniel ”Degen” Dahl igång och tränar med FBC Lerum. Ingen duvunge direkt… Så när väl serien startar så kan FBC Lerum troligen mönstra en formation som lika gärna skulle kunnat spela i årets SSL där Ryberg, Berntsson, Dahl givetvis är ryggraden.

*********************

Sen ska vi inte glömma att ”Lilla Lindås” startat försäsongen med storsegrar över Backadalen och Sandö. Tyvärr missar jag matchen mot FBC Lerum på torsdag men vi kommer själva mäta våra krafter på lördag i Torpahallen.

**********

Likaså presenterade IBK Alingsås ett nyförvärv av riktigt hög klass i Rikard Stenbäcken! En spelare som garanterat kommer se till att Alingsås kan ställa till bekymmer för alla lag. Eller som deras tränare uttryckte sig i Alingsås Tidning. ”Med en spelare som Rikard här kan det betyda skillnad mellan att hamna i mitten av tabellen eller i toppen.” Så att Alingsås siktar på mer än att ”bara hänga kvar” som nykomling är väl helt uppenbart.

***********************

I och med att Johan Eriksson ansluter till truppen så är vår trupp nu komplett. En stor konkurrenssituation i hela laget och förhoppningsvis innebär vår bredd på truppen att vi kommer prestera bra innebandy hela året. I alla matcher. Samtliga perioder....Ok, någon dipp på några minuter kommer det kanske bli, men helt klart är att jag som tränare har nu mängder av alternativ att arbeta med i olika sekvenser. 

************

Fick ett gott skratt också när det konstaterades att vi kom till spel mot FBC Lerum med våra ”2 kontringsfemmor”. Men vi tar det som en komplimang. Fokus sista veckorna har varit just på spelvändningar och uppenbarligen gav det effekt.

**********

Mycket humor även i att Div.2 Göteborg börjar nämnas som ”supertvåan” på diverse hemsidor och bloggar. Jag vet inte. Det känns som att det är ganska långt från ”super” på den serien för tillfället. Tror inte något av lagen skulle plocka mer än 10 poäng på en hel säsong  i div.1 för tillfället.

****

Däremot så kan Frölunda ha något spännande på gång. I alla fall något som är tillräckligt bra för att vinna serien.  Framför allt om Lasse bestämmer sig för att göra brosan sällskap.

****************

Sen undrar jag verkligen vad som hände med "måndagskrönikan" som snabbt blev en tisdagskrönika och sen bara föll mellan stolarna. Jag tycker det är synd för det är alltid (nåja) kul att läsa andras innebandytankar.
Bättre att lova lite mindre och istället hålla det man lovar som min mor hade sagt.

**********

Och jag förstår att man vill skriva upp en serie för att skapa intresse. Bara inte lagen tappar ödmjukheten och går på myten själva.

*******************

Hur som helst, ruggigt skoj att det börjar närma sig premiär! Det är nu de sista puzzelbitarna ska falla på plats i trupperna, grundspelet ska sitta och det börjar återigen snackas innebandy i allmänhet. Skönt med lite gott tugg!


RSS 2.0