Korpsport och Kalle Anka nivå!

Jag blir så otroligt trött på den här jävla korpsporten!
Ni alla som såg Sportnytt för ett tag sedan håller säker med mig. Usch och fy! 

När kommer helsidorna i Aftonbladet, expertkommentatorer som går ut och sågar och att sporten starkt blir förknippad med "Kalle Anka"???  För visst är det ren "Kalle Anka nivå" (Vad det nu innebär?) att fotbollen inte ens har ett riktigt licenssystem! Lätt att säga att man är sveriges största sport när aldrig licenser tas bort från spelare som slutat. Över 116 spelare registrerade i ett lag som inte ens finns? Dessutom i stora föreningar ligger det kvar licenser på gamla storspelare! Nä, usch och fy. Inte undra på att sporten hela tiden "växer", trots att flera klubbar få lägga ner fler och fler lag.

Starkt av SVT att uppmärksamma det och att faktiskt säga, typ, "sanningen är att fotbollen ligger betydligt närmre innebandyn i antalet licenser som är sveriges näst största sport. Innebandyn har dessutom ett seriöst licenssystem".

För er som inte sett det, http://svtplay.se/v/2656949/forbundet_overdriver_licenserade_spelare 

Påbörjade ett inlägg för drygt en vecka sedan, det blev aldrig publicerat och efter det har det hänt en del saker.

Hur som helst,

Allsvenskan.

Lindås!
Ruggigt imponerande att leda serien, dessutom med 6 poäng! Förvisso 1 match mer spelad, men det sätter press på övriga. Jag tycker i alla fall att det är hur coolt som helst.

Partille?
Det glädjer mig att Lasse och Jerra spelar för Partille igen. Två härliga personligheter och två riktigt, riktigt bra spelare. De kommer garanterat (bevisligen) lyfta Partille ett par nivåer. Den stora frågan är om PIBS nu kan hämta igen 5 poäng på lagen ovanför strecket? Nja, jag vill tro det, men 5 poäng är mycket... Men jo, det kan gå.

Div.1

Ja, vad ska jag skriva.

IBF Göteborg
- Vi är precis där vi vill vara. Tre goa poäng samt en målskillnad som ger oss ytterligare 1p + för tillfället. Vi är dock medvetna om att vi spelat flest matcher av samtliga lag på hemmaplan och har ett par tuffa bortabataljer som väntar. Alingås, Stenungsund, Lidköping, Lerum mfl... Så det blir till att ladda de mentala batterierna och kriga för en bra vårsäsong. Vi försöker kopiera Östras framgångsrecept och vila oss i form över julen....

FBC Lerum - Imponerar genom att ta sina uddamålssegrar. Känslan är ändå att Lerum idag saknar förmågan att punktera matcherna. Kan det vara så att vi snart får se Tommie Lundgren tillbaka på innebandyplan och i Lerums färger? En artist som alla innebandyälskare varmt skulle välkomna tillbaka på scénen.

Så skrev jag i inlägget som aldrig publicerades. Och mycket riktigt, nu är det officiellt att just Tommie Lundgren kommer stärka upp FBC Lerum i deras jakt på Allsvenskan. Det kommer bli en grymt fight in i det sista i toppen, dit räknar jag även Alingsås & Stenungsund, två lag som båda har imponerat på mig första vändan av serien. Mycket fart och mycket mål.

Nä, det är väl ingen vågad gissning att påstå att något av dessa 4 lag kommer vinna serien. Likaså tror jag att de lag som för tillfället ligger under strecket också kommer få stanna där. Där är det väl egentligen Billingsfors som gjorde mest intryck på mig. De har dock satt sig i en svår situation. Precis som för Partille är 4 poäng ganska mycket att ta igen. Jag tror inte heller att Billingsfors kan överraska med några "SSL värvningar".

Vi får se om det kommer ett vassare inlägg eller med djupare analyser, nu blir det till att fira Jul och äta gott!
En önskelista till alla andra lag i Div.1?
Det vore kanske något... =)

GOD JUL!

Tillsammans är vi starka!

I går var vi i brygga en stund när Skövde hade 6-3 och bud på fler mål vid drygt halva matchen. Men vi reder ut stormen och andra halvan av matchen är vi grymt starka. Vi vinner de sista 30 minuterna med 9-0 och slutresultatet stannar vid 11-6 med våra siffror först. Vi visar upp en styrka inom gruppen och jobbar oss in i matchen. Sista perioden så känns Skövde otroligt trötta medan vi trummar på. Vi vinner skotten i 3:e perioden med 17-6 och segern blev tillslut mer än rättvis.

****************

Måste berömma Skövde för innebandyintresset! Div.1 seriens roligaste publik? Ja, jag tror det. Det är väl bara i Sundahallen det kan bli liknande tryck? Riktigt roligt att spela matcher med den inramningen!

*******************

Floda är idag uppe i Skövde för att försöka ta sig vidare från JAS gruppspelet. Jag tror de lyckas med ett par måls marginal! Men det kan tyckas märkligt att inte sista omgången spelas samtidigt? Eller så är det medvetet? JAS är trots allt ungdomar och SIBF vill kanske inte göra det allt för allvarligt. Misstänker att många i FBC Lerum kommer sitta klistrade vid IDA.

**********************************
Kollade in Pixbo-Helsingborg i veckan som gått. Kändes som att Helsingborg saknade allt det som jag vet att Vidar vill stå för. Attityd, Karaktär och en jävla inställning! Nu blir det kanske för mycket myskofta?

*************
Hur som helst, det är en fröjd att se en harmonisk Emil Julkunen lira innebandy! Både han och Jon Hedlund borde vara aktuella för nästa landslagstrupp!

************
Matchens behållning var annars Joakim Glaerums "open ice" tackling. Klockren!
Jag kan inte förstå hur domaren kunde lyfta armen för utvisning bara för att killen ramlade... Nä, mer just, hård kroppskontakt axel mot axel. Det lyfter energin i sporten!

*********************************
I sista rundan innan serien vänder så möter alla lag "Topp 5" lag från "Botten 5" och Floda-Lidköping gör upp i mitten. Det borde innebära en ännu mer uppdelad serie när vi summerar efter halva säsonngen. Samtidigt som lagen från "Botten 5" nu har chans att överraska och ta värdefulla poäng! Mmmm... någon skräll brukar det alltid bli. Vi ska se till att göra vårt jobb.

*************

IBF Göteborg - Mer än bara målglada!

Jag hade egentligen inte tänkt skriva någonting om vår match mot Floda. Men efter att läst raderna på Flodas hemsida om att ett "par oerhört tveksamma domslut" och "åldersfixering" så måste jag få ur mig några rader.
Att tro att domarens insats var på något sätt avgörande för matchen är ett oerhört lätt sätt att analysera, jag kan på rak arm också se ett gäng tveksamma domslut till vår nackdel, men det tillhör en bedömningssport. Att ens ta domaren som anledning efter en förlust med 9 bollar luktar väldigt dålig för... Och vad har resultat med att göra om Floda har fler spelare under 20 år? Såg en bra kommentar på innebandysnack.se för ett tag sedan, typ, "Majoriteten verkar vara av åsikten att a-lagets uppgift är att sätta rekord i lägst medelålder istället för att vinna matcher."

Vi vann matchen. Säger inget mer i det ämnet.

Min syn på det hela i en kort sammanfattning. Floda spelar oerhört passivt och första perioden är skuggboxning. Båda lagen hamnar längs med sargerna och det borde varit en ganska tråkig period att kolla på. Inför andra perioden har vi haft ett rejält snack i periodpausen och kommer ut och tar över tillställningen helt och hållet. Att det enbart stod 3-5 var klart i underkant. Sen i tredje perioden så har Floda knappt bollen och vi får utdelning när Floda börjar bli trötta/tappa fokus. En innebandymatch pågår i 60 minuter. Minst. Det är också lättare att få domslut med sig när man har bollen. Punkt.

Skottstatistiken med våra siffror först.
1: 6-4
2: 13-7
3: 17-4

Om ett lag bara mäktar med 15 avslut på mål under 60 minuter innebandy. Då finns det nog annat att analysera utöver domarens insats. Speciellt om det sker mot IBF Göteborg som är så svaga defensivt.

**************************************
På tal om skuggboxning. Sista perioden mellan Lerum - Lidköping var bland det minst underhållande jag sett i år. Lidköping verkade så rädda att släppa in för många bollar att de inte ens vågade försöka. Nä, två lag som är nöjda med resultatet var väldigt märkligt att se. Lerum kunde effektivt spela av de sista 20 min (vilket de också gjorde väldigt bra), men nog kunde Lidköping i alla fall försökt vinna.

********************
Nu väntar en stentuff match borta mot Skövde som skuggar strax bakom i tabellen. 19 poäng och en match mindre spelad, dessutom med segrar borta mot både Alingsås och Lerum. Mmmm.. Det blir något att bita i.

***********
Sen finns det också några kloka rader i sammanfattningen där IBF Göteborg får cred för att vara bra spelare samt konstaterandet att det är inte denna match som är viktigast att vinna. Floda - Det är bara att bryta ihop och komma igen! Analysera rätt så har Floda alla möjligheter i världen att lugga Lidköping på viktiga poäng i nästa omgång.

****************************
Precis gjort premiär i div.6.
En solid insats där vi vann bottenmötet med 5-3. Stablit!

*********
Läste förresten en interjuv med Johan Davidsson för ett tag sedan. Han sa väldigt många kloka saker. För er som inte läst den, gör det. Länk: http://hockey.expressen.se/1.2635612 

*********************************************************
Och vad hände med publiksiffran?
Det kan inte varit mer än 50 personer närvarande.... Även om det står 97... Synd, det gäller att fortsätta jobba hårt med en tydlig inritning för att behålla intresset!

************
Uppdaterad:
Nu har jag sett matchen igen. . Utvisningarna i matchen är solklara. Straffen solklar. Och det är inte i närheten av hög klubba på vårt 8-4 mål. Så jag skulle gärna vilja veta vad "ett gäng oerhört tveksamma domslut" är för några.... Men men.. Nu är det fokus på nästa uppgift.

***********
Känns som att det snart är läge att göra en "Topp 3 domarlista"!

**************************

RSS 2.0