Lördag, 17:00 Rydsbergshallen

IBF Göteborg väntar på Lördag...

Hmmm... Hur fasen kunde Skövde rubba dem?
Är det sant att IBF underskattde dem så mycket att vissa spelare prioriterade "dryck" kvällen innan?

Blir att gnugga försvarspel och kontring hela veckan...
Eller så går vi "All in" och försöker äga matchen! 
Kanske.... enbart lyfta långt in på mål?
Hmmm... Jacob har sett oss så många gånger att jag nog inte har några ess i rockärmen kvar...
Ska hur som helst bli inspirerande att möta "Real Göteborg"!

Framför allt nu när vi bara kan gå ut och njuta av matchen och de har ALLT att förlora!


Så jävla onödigt!

Förvisso seger i matchen mot Marstrand med 9-3. Men glädjen grumlades rejält.
I ett läge där vi vänt på matchen till 1-3 leding. Marstrand missat en straff och att vi kort därpå gjort ytterligare 1 mål och leder med 1-4 så inträffar idiotin.

I säkerligen ren frustaration så väljer en Marstrandspeare att helt omdömeslöst gå in för att "plocka en Flodakille". Totalt meningslöst komma in som tredje man i en sitaution och satsa med full kraft i sin tackling där det aldrig var aktuellt att försöka ta bollen. Resultat: Vår spelare fick frakturer på käken och blev ligggandes på sjukhus i 3 dagar!  BRA JOBBAT!

När vår kille ligger med munnen full av blod så frågar jag desperat "Mr. Marstrand" efter papper för att han blöder! Till svar får jag, "Ni får väl ha med er eget papper i medicinväskan". HALLÅ??!!
Hade det inte varit låst omklädningsrum så hade jag för fan kunnat hämta det själv...
Tack och lov så kom en Marstrandsledare och var mycket behjälpig.

Tyvärr stod domaren olyckligt till. Annars hade Marstrandsspelaren garanterat fått RÖTT kort och en lång avstägning. Nu blev det endast en 2:a för hårt spel...

Så JÄVLA onödigt... Men man kanske inte kan förvänta sig mer av ett lag som är kända för att "tappa fokus" när det går tungt.

------------------------------------------------------------------

Barnarp utan Nygård = En inbakad pizza utan innehåll??

En snabbis innan träningen...


Men 8 pinnar på de 5 första omgångarna. Helt Ok!
Framför allt gott att vi varit med i samtliga matcher än så länge. Två uddamålssegrar, Två oavgjorda, 1 uddamålsförlust. Ändå känns det som att det finns en växel till att lägga in....

---------------
Fick ett sms av en tränarkollega om förslag på bloggämne. Sorry, men jag finner inte det ämnet tillräckligt intressant. Du får skaka liv i din egen blogg igen. Gratulerar till framgångarna dock! Det är inte brist på ämnen som gör uppdateringarna "mindre frekventa", bara svår att få tiden att räcka till just nu....

-------------------
Fick någon kommentar om varför jag inte skriver matchref. efter förluster? Hmmm.... Jag skriver inga matchref överhuvudtaget. I Floda IBK har vi en alldeles ypperlig skribent som sköter det och vad jag vill minnas så står matchreferaten alltid på www.flodaibk.se . Du får gå in och kolla på vår hemsida helt enkelt...

---------------

Känns än så länge som att jag var hyfsat ute ang. Div.3 tipset. De Frölundaanhängare som skrek efter serieseger har tystnat...
-------------------------------

I morgon i matchen mot Marstrand så kommer det krävas en bragd. Frånvarolistan börjar bli läskigt lång....

FBC Lerum = Bättre än Barcelona?

Jo, jag läste i en tidningsintervjuv med Xavi för ett par veckor sedan. I den betonade han hur "Pep" kommer med små justeringar taktiskt inför varje match och att alla i Barcelona anpassar sig något efter motståndet. Det är det som är den stora förändringen sedan "Pep" tillträdde som coach.

Var och såg FBC Lerum - Östra igår och satt och funderade just över en sak... Ingen kan anklaga FBC Lerum för att inte vara modiga och oavsett motståndare gå in och "spela sitt spel". Det kommer kanske ge en trygget i att veta att "motståndaren ska behöva anpassa sig efter oss, vi litar på oss själva". Men som matchen såg ut igår så tror jag att FBC Lerum spelade precis så som Östra hoppats på. Så jag vet inte.... är det en styrka eller svaghet att alltid "spela sitt eget spel" oavsett motstånd?? Hmm..... Och vad klassificerar man som "sitt eget spel"?

--------------------------------------

Även sett Partille - Frölunda i JAS under veckan. Kanske hade jag uppskruvade förväntingar, för jag kan väl kort konstatera att jag hade förväntat mig betydligt mer.
Gissar att båda lagen gnuggat PP efter matchen.

---------------------------------------------------------------
Marstrand - Tygriket om en stund...
--------------------------

Där tydligen mist sin form!

Vänersborg - FBC Lerum 9-3 !
Floda - Östra 2-2 ! !
Myggenäs - Frölunda 9-2 ! ! !
Backadalen - IBK Göteborg 6-0 ! ! ! !
Tygriket - Barnarp 5-6 ! ! ! ! !
IBF Göteborg - Skövde 2-6 ! ! ! ! ! !

Oj oj oj... Tänk den som lagt in den raden på oddset! Om vi håller oss till div.2 en stund så måste jag erkänna att jag är förvånad över en del resultat. Men det visar väl återigen att marginalerna är så otroligt små i årets serie att det kommer bli en riktigt holmgång ända in i kaklet! Starkt av Barnarp och Skövde att ta meriterande bortsskalper, Skövde har inlett med 4 poäng på 3 bortamatcher. Imponerande!

---------------------
Floda - Östra, var nog ingen publikfriande match utan båda lagen hade stor respekt och bjöd på väldigt lite gratischanser. Denna match så tar vi inte "skitjobbet" framför Vedad Muhic i Östras kasse vilket gör att han får en ganska bekväm dag på jobbet. Vi har 4 ramträffar, 1 bortdömt mål och ledning med 2-1 när 40 sekunder återstår av matchen. Klart det är riktigt, riktigt surt att tappa poäng som matchen blev... Men det känns ändå som rättvist. Man kan lugnt konstatera att även Östra hade sina lägen att avgöra matchen... Vi är glada över att vi kunde ställa till bekymmer i ytterligare 1 match!

---------------------------
5/5 i PP än så länge i år. Något vi ska fortsätta arbeta med för att bibehålla.
----------------------------------------------
IBF Göteborg - Skövde ?? Inte för att förta Skövdes insats på något sätt eftersom jag inte såg matchen.Men var det den berömda inställningen som saknades?? Eller "vad hände"? Hur som helst, blir nog en väckarklocka för "Real Göteborg" som nog inte kommer tappa fler poäng hemma den här säsongen. Men hatten av för Skövde, STARKT!

-----------------------
Jag vet att alla gör så gott de kan, men i år får vi verkligen uppleva stor variation på nivån från domarna.
3 matcher - SSL Domare, Förbundsdomare, Div.3 domare.... Tre olika världar i hur man spelar innebandy!

---------------------------------------------------
VARFÖR ÄR KLUBBARNA SÅ ENORMT DÅLIGA PÅ ATT SKRIVA REF. VID FÖRLUSTER?
----------------------------

Har Frölunda klappat ihop i div.3???? Två storförluster i rad.... Nu har jag inte sett någon av dessa matcher. Men av resultatet att döma så behöver de rycka upp sig snarast för att greja 7:e platsen jag tippat dem på!


RSS 2.0