Nu räcker det med uppehåll!

Är sjukt sugen på att sätta igång igen!
Även om Julmaten smakat gott och det är härligt att träffa nära och kära så har tankarna seglat iväg emellanåt....
Hur blir det om vi sätter ihop den femman? Vilka andra femmor får vi då? Hur blir balansen i konstellationerna? Hur tränar vi på vissa moment på bästa sätt?

Helt enkelt så är jag laddad inför kommande vårsäsong!

Träning väntar nu i mellandagarna och sen är det träningsmatch mot Stenungsund. Ska bli riktigt skoj att möta just Stenungsund och jag tror det kommer bli en riktigt bra match. För även om det är en träningsmatch så vill vi självklart vinna mot serietvåan i Div.2. Stenungsund har också efter en fantastiskt bra inledning på säsongen "hackat lite i maskineriet" nu på slutet och är säkerligen sugna på att åter hitta vinnarspåret. 

Julmat nalkas!

Avslutade höstens seriespel med vinst i bortamatchen mot vårt tidigare "spöke" Ale.
Kändes jäkligt gott att vara tillbaka i vinnarspåret igen efter förra helgens poängtapp med endast 4 sekunder kvar av matchen. Segersifforna skrevs denna helg till 4-2.

Förvånar mig att Ale inte plockat fler poäng än så länge, tycker de borde ligga topp 5 i serien...

Så hur ska man summera hösten?
Jo, naturligtvis ska vi njuta under Julledigheten. Slå oss för bröstet och vara otroligt stolta över vad vi presterat i de inledande 12 omgångarna. Även om jag visste att vi utvecklats sedan förra året så trodde jag inte på denna utdelning. Ärligt talat så är det sjukt bra med 34 poäng redan vid Jul! Skinkan kommer smaka gott i år... =)

Men sen är det tillbaka till verkligheten. Får fortsätta jobba med stor ödmjukhet för att förhoppningsvis kunna blanda sig i toppstriden när det väl är dags för de avslutande omgångarna. Frölunda går som väntat otroligt bra och ligger oss "hack i häl". IBK Göteborg kan också med några vinster flåsa oss i arslet... Det kommer bli en väldigt inspirerande vårsäsong där vi ska se till att ha riktigt roligt!

Gäller att fortsätta att VILJA VINNA och inte bli rädda för att förlora... Förluster kommer säkerligen komma både för oss, Frölunda och IBK Göteborg, konstigt vore det annars... Men visst ser det i onekligen ut att bli en uppgörelse oss 3 emellan... Och det är jäkligt skönt att ha lite marginaler att spela på!

Nu är det lite uppehåll innan vi dammar av klubborna igen och höjer fokus. Ska bli otroligt skoj att sätta igång efter nyår igen med en riktig värdemätare!

Till dess...

Gubbar - Njut av en välförtjänt vila, käka och drick gott under Julveckan! Sen ses vi igen, mer motiverade än någonsin! Önskar er alla en GOD JUL!

Dags att sätta punkt!

Då var det dags att avrunda den debatt som figurerat på nätet sista tiden. Jag väljer att sätta punkt med detta inlägg. I inlägget kommer jag ta upp reflektera över några små punkter som jag verkligen förundras över och några saker som är viktiga att ta med sig in i framtiden.

1. Ang. P92 spelares vara eller icke vara i A-truppen.
Det som förvånar mig mest med några dagars reflektioner till de aktuella ämnet är hur det kunde vinklas till att vara "vi som hade fel"? Med VI och OSS så menar jag mig själv och Herrsektionen. Lugna nu... jag ska förklara! =)
Inför säsongen så hade vi en "konflikt" mellan oss och p.92 tränarna. (som jag för övrigt känner mycket väl och själv tränat i många år)

Konflikten gällde att Vi ville flytta UPP spelare ur p.92 truppen till A-truppen, både utespelare och målvakt. Då i augusti så deklarerade p.92 tränarna tydligt att det INTE kunde ske. Det var ett stort år som väntade med spel i p90 serie, SM och att det varit lite turbulent i samband med att Niklas valde att byta till Partille. Detta var tunga argument för att INTE flytta upp spelare ur p92 truppen. Likaså stod ett närmre samarbete med U-truppen inför dörren där också spelare ur p92 skulle ingå. Det fick helt enkelt inte bli en för hård belastning ur varken träningssynpunkt eller aspekten att hinna med skolarbetet. Vi valde självklart att mötas en bra bit på vägen och fick chans att flytta upp Emil till 100% samt ge Pontus och Kosken chansen till att testa på A-lags träningar. Trots allt så väntade ett mycket spännande år för p.92 och vi fick se oss om efter andra lösningar till A-truppen.

Det samma gällde målvakter där vi långt in på säsongen stod med endast 2 målvakter i trupppen och en öppen plats för en Junior. Tanken var först att flytta upp en målvakt permanent, men efter övervägande så kom vi fram till att en lösning med ett rullande schema skulle vara optimalt för att ge alla chansen. Tyvärr i detta skede så valde 2 målvakter att sluta i p92 truppen för att "de aldrig fick chansen i laget" och valde helt enkelt att prioritera andra saker. Nu hade vi problem... Vi stod med endast 2 kontrakterade målvakter varav 1 skulle bli pappa i december. P92/P93 stod med endast 3 målvakter som skulle klara av att spela i 4 lag! Hur lösa??? En sak var ju i alla fall säker... Skulle 3 målvakter stå i 4 lag så fanns det ingen chans att belasta dessa målvakter mer...Vi hade problem i A-truppen! Hur faan lösa? Nu? Så här sent?
Därför kändes det som en skänk från ovan när vi fick nys om att det fanns en målvakt med rutin från Norska div.1 och Div.2 spel i sverige. Lyckligtvis lyckades Floda IBK och A-truppen kontaktera Christian vilket gjorde att vi dels fick 1 komplett målvaktsuppsättning, men även löste bekymret med att detta viktiga juniorår inte belasta Basse, Henke och Leo mer!

Nu till det som förunrdrar mig...

Hur kunde det här vändas till att vi INTE vill plocka upp p.92 spelare och ge dem chansen i A-truppen??
Min uppfattning är glasklar... Tydlig brist på kommunikation flera led. Antingen har vi och p.92 tränarna missuppfattat varandra enormt.... Eller så var det följande som inträffade...
P.92 tränarna tog ett beslut som de under dåvarande omständigheter trodde var bäst för sitt lag och sina spelare. Problemet som uppstod var nog att beslutet inte var förankrat hos spelarna själva?
För hade beslutet varit förankrat hos spelarna också så skulle aldrig denna konflikt uppstå. (Om nu inte spelarna ändrat uppfattning på vägen och nu helt plötsligt kommit på tanken om A-lags spel??)
Nu ville vi ha spelare (fortfarande vakant backplats som ej är tillsatt). Tränarna i P92 tog beslut om att vi skulle vänta. Samtidgt som spelarna i p92 undrade varför de aldrig får chansen.... Hmm... inte bra...

Hur som helst. Kommunikationen måste går rätt i alla led.
Styrelse - Herrsektion - Tränare A - Tränare U /P92 - Spelare
Likadant om det uppstår saker som behöver gå andra vägen.
Spelare - Tränare P92 - Tränare A - Herrsektion - Styrelsen.

Nu har vi hoppat över massa steg i denna debatt vilket gjort att alla tycker om allt och alla.
Rak kommuikation hela vägen! Det kommer jag återkomma till även längre  fram i detta blogginlägg....

2. U-laget

Nu kan jag endast ge min syn som spelare i U-truppen eftersom jag är en av de "avdankade" som fortfarande anses hålla måttet. Jo, för så är det faktiskt. Det pratas mycket om att det är för många gamla kvar i U-laget. Det kan må så vara... MEN, inför säsongen så rensades det rejält i U-truppen. Det är flera av mina vänner som jag spelat ihop med under många år såsom, Glenn, Franke, Patrik, Nielsen etc som INTE fick plats i U-truppen. De ansågs helt enkelt inte tillräckligt seriösa av tränarna. För nu skulle det beredas plats åt juniorspelare som ville uppåt.
     Så långt, även om jag själv tycker det var tråkigt att mista många polare med alltid tjötat med i omklädningsrummet genom åren, kan förstå klubbens som ser till helheten.

(Nu hade jag skrivit en jäkla massa text men internetkopplingen gick åt helvete!! Allt om U-truppen försvann... FAAAN! Men jag ska försöka skriva om det igen... Kanske inte lika utföligt dock... HELVETE!)

Nu skriver jag endast vad jag TROR, så ni som läser tar texten på rätt sätt.
Men vad jag tror är att tanken var först att 10 spelare från p92 laget skulle vara med och träna vid det ena träningstillfället och 10 andra spelare skulle vara med vid det andra träningstillfället, kan det stämma? Detta för att alla skulle få chansen att utvecklas och börja känna på seniorspel och vara med och konkurrera om platserna. Det var därför som det ställdes mycket hårdare krav på de spelare som fick vara kvar... Det pratas mycket om att man ska flytta på oss äldre för att GE plats åt yngre spelare. Men jag tycker faktiskt att det borde sporra att komma upp och TA platsen!  För jag kan lova er, att ingen av oss äldre är intresserade av att plojja i ett nytt "Vi i Femman"! Vi är här för att vi vill konkurrera om platser och vinna matcherna! Just därför är U-truppen ett första steg som är utmärkt att ta. Komma upp och konkurerra ut oss äldre innan man tar nästa steg och konkurrerar ut något i A-truppen. För ingen är intresserad av att flytta på sig utan en rejäl fight! Nu vet jag inte varför det inte har blivit så att det är fler ungdomar som är med och tränar?

Står vi med tränare som vill ha upp spelare men tror att de inte vill?
Står vi med yngre spelare som vill träna med U-truppen men inte tror att tränarna vill ha med dem??
Står vi med P92/P93 tränare som inte vill att sina spelare ska spela "för mycket" när de i själva verket vill spela mer???

Jag vet som sagt inte vart det brister i kommunikationen, men nu har vi chans att göra något åt det.
Alla som är sugna skulle säkerligen tas emot med öppna armar, framför allt målvakter!

För de som är med och tränar kontinuerligt börjar (om de inte redan har) konkurrera ut oss äldre spelare. Spelare som är med och tränar regelbundet som ex. Mackan, Emil, Axel, Alex, Gurra, Oliver mfl tar verkligen stora steg framåt. Även om vi äldre sliter som svin för att behålla platserna så får många av oss snällt inta den värmande bänken och knyta näven i fickan. För det som sagt tränaren som tar ut laget han tror kommer lösa uppgiften bäst och vinna matchen....
Det finns tydliga exempel på spelare som gått genom U-laget, Niklas Nordström och Johan Ekenberg hade en enorm utvecklig under "sitt år" i U-truppen och har nu en bofast plats i A-truppen. Och jag vill lova att utan det året så hade de idag inte varit med i A-truppen idag... En kille som Axel som genomförde sin första A-lags träning igår med bravur har också fortsatt att utvecklats kanon i år. Man kan nästan se på honom hur huden har blivit ännu hårdare! Härligt!
Att jag dessutom är med själv och sliter på för att behålla min plats som spelare i U-truppen gör att jag får extremt bra koll på de unga spelare som kommer upp och tränar....

Men räkna inte med att jag GER bort någon plats som spelare... Försök TA platsen! Men kom ihåg... Även jag var lovande en gång i tiden! =)

För ett bekymmer vi nu har är följande... Vi är för få spelare i U-truppen för att bemanna både ett A-lag (div.4) och ett B-lag (Res.2) efter gallringen inför säsongen. Hoppas fler kommer upp och fatjas så vi slipper ha spelare som "dubblar" mot sin vilja och att det sen finns spelare i klubben som vill lira mer.

Men ta för guds skull rätt kommunikationsväg !
Spelare - tränare - Tränre U och vise versa.=)


3. Bredd, Seniorlag, Bredd och Seniorlag
Jag tycker det är viktigt att vi har tålamod. Jag vet faktiskt inte vad som är felet i Göteborgsinnebandyn eller hur det kommer sig. Men för ett par år sedan så fanns det både Juniorallsvenska, Herrjunior 17, Herrjunior 19. Kanske kan det vara baksidan av att man nu få ha fler representationslag i spel? Att Juniorlagen försvinner? För just nu är det "naturliga" steget att dirket från pojklagsspel (p=pojklagsspel i serienamn) är in i ett seniorlag. Det kan vara så att det är ett för stort steg för de allra flesta. Jag har under flera år i och för sig förespråkat att ex. p92 skulle ha ett lag i reservserien för herrar. Då får man behålla tryggheten i sitt lag och sina polare samtidigt som man känner på seniorspel. Det tror jag fortfarande hade varit en bra lösning... 
    
För nu blir det en otrolig stress! Att man redan som 16 åring ska vara klar för ett av "alla" seniorlag. Och då blir det nästan så att U-truppen blir ett kvitto på att man inte är "tillräckligt bra" för A-laget. Hur kommer då de killar som hamnar i ett div.5 lag reagera? Eller div 6????  För det är tufft som pojklagsspelare där man som lag uppnått fantastiska resultat och nu ska bedömmas av någon annan som enskild individ.  NÄ, det får verkligen inte uppfattas som att man inte håller måttet!  U-truppen ÄR ett naturligt steg innan man borde kunna ta plats i A-truppen. Även om det i och för sig dyker upp extrema talanger som bevisar motsatsen.... =)

Hoppas verkligen klubben siktar på Juniorallsvenskan kommande år, låt även laget ta över ett lag i reserv 2 kommande säsong. Det är MYCKET viktigare än att starta fler seniorlag... ( i alla fall innan vi rävar är utkonkurrerade ur U-truppen!)

(ska skriva mer om ämnet Bredd och Bäst någon annan dag, nu har tjejen tröttnat på mitt bloggande för kvällen)

Alternativt skaka liv i ett av mina gamla förslag där matcherna i Res.1 delas av A-truppen och p.92. Båda lagen har med sig 1 femma var till matcherna. Det tror jag hade varit kanon för att spelare, tränare och alla inblandade skulle öka samhörigheten samtidigt som det garanterat hade varit en bra utveckling för alla parter!

Som en vis spelare i A-truppen brukar säga i periodpauserna...
SÅ VAD TAR VI MED OSS?

1. Kommunikation åt alla håll! Det kan aldrig vara 1 persons "fel" att kommunikationen inte fungerar. Vi får alla se till att ta Rätt sak med Rätt person i Rätt forum för att det inte ska uppstå en "höna av en fjäder" för kommande saker i framtiden.

2. Jag krossade antale unika besökare i går med 116 unika och över 5oo sidvisningar. Det måste väl anses som positivt?? ;-)

Nu sätter jag punkt. (Till och med sådan punkt att det ska mycket till för att godkänna kommentarer)

Ang. Värvningar

Funderade mycket igår kväll och kom fram till att jag behöver göra ett par klargöranden...
För det första - En Blogg lämnar alltid utrymme för tolkningar. Min avsikt är abslout inte att komma med "angrepp på Henrik" som någon vill tolka det till. Tvärtom så tycker jag att det är BRA frågor i vilka vi i mångt och mycket delar uppfattning. Min text försökte beskriva att det finns alltid en förklaring till olika beslut. Sen att Henrik tycker att jag förstör innebandyn i Floda får stå för honom. Styrlesen tar säkerligen emot alla engagerade människor med öppna armar, det är på det sättet som vi kan driva klubben framåt!

Ang. Värvningar
Så vill jag bara göra alla medvetna om att det alltid har värvats ett fåtal spelare till Floda IBK.
För att ta några exempel, Anders Johansson, Emil Thomsson, P-O Johansson, Walle, Rickard, Thomas, Johan Hallin, Bravell, Johan Sundell, Tobias Sundin, Fredrik Brännström etc etc.

Skillnaden är nu att klubben är bättre på att informera om att vi värvar spelare.
Men vi värvar också enbart spelare som vi TROR kommer kunna driva utvecklingen av klubben framåt och tillföra positiva egenskaper! Spelare som har vissa egenskaper som de kan förmedla vidare till Floda fostrade spelare, saker som gör oss alla bättre!

Utan dess spelare ovan så hade kanske Floda IBK idag varit en div.4 klubb. Jo mina vänner, Floda IBK har i många, många år krigat för sin överlevnad i div.3. Och jag kan garantera er alla att vi inte hade lyckats hänga kvar i div.3 utan nuvarande D-lags hjältar. Dvs P-O, Walle, Rickard, Thomas, Henke etc...

Men tack vare detta och MÅNGA andra lyckade beslut så är vi idag ett topplag i div.3. Dett bygger på att våra egna ungdomar utvecklats till förbannat bra innebandyspelare!

Nu är vi också så lyckliga att vi klarat av en stor generationsväxling vilket inte alltid är så lätt. Fråga exempelvis handbollslandslaget. Det gör att alla har många år kvar att utvecklas och bli ännu bättre, det medför också att alla som kommer upp för att de är ännu bättre kommer göra att vi höjer kvaliteten ytterligare ett par snäpp. 

Det bästa för klubben vore om vi återigen skulle kunna få ett Juniorlag. Nu har det varit några år där vi fått flytta upp spelare redan efter pojklagsspel. Ett par givade säsonger i HJ17 , HJ19 eller Juniorallsvenskan kommer garanterat göra att vi kommer vara ännu bättre rustade för framtiden.

Sen är det också möjligt att vissa tycker att jag själv är helt talanglös som tränare.
Själv har jag försökt ta det som som varit bra från mina tidigare tränare  och utvecklat detta till min egna stil.
Spelare som jag idag har tränat eller tränar med och som väljer att bli ledare ansvarar också för att föra utvecklingen framåt ännu mer. Det är säkerligen så att John, Mackan, Coffe, Eike, Harry, Hampus som jag har tränat eller tränar tar med sig de saker som de tycker att jag gjort rätt och ändrar de saker som de tycker att jag gjort fel. Det är ett naturligt steg i utvecklingen. Får hoppas att någon av dessa kliver fram och tar över A-laget. Min önskan är att lämna över ett så bra arv som möjligt. Bland detta så finns en 10 år lång dröm om att få upp Floda IBK till div.2. Förhoppningsvis blir den drömmen sann innan nästa eldsjäl tar över taktpinnen.

Kommentera gärna, men endast kommentarer med ert namn kommer att godkännas. Våga göra som Henrik och stå för era funderingar och kommentarer. Han är ett föredöme även på detta plan!


Ett litet svar på stora frågor...

Ska försöka svara sakligt på några små funderingar vår käre Anderberg så fint publicerat på floda ibks hemsida genom sin blogg. Ska även försöka ha i åtanke att han är ung och ännu inte har lärt sig se helheten kring Floda IBK.

Lite skrämmande är det dock att man har så dålig koll på A-laget att man inte vet att i stort sett alla är Floda fostrade. Spelare som utvecklats i de egna leden och som fortfarande är unga! Att man inte heller har koll på att Floda IBK är enormt bra organiserat jämfört med övriga i innebandyvärlden är inte heller lätt att förstå om man inte vet hur det ser ut på andra ställen. Men först reda ut lite frågetecken innan jag tackar för komplimangen att jag förstör Floda IBK.

Lite historik - För ca 3 år sedan så stod Floda IBK i ett vägskäl. Många spelare var till åren och var i Floda för att bara lira och varva ner,  det fanns inget intresse av att öka träningsdosen och ingen av dessa var sugen på en satsning mot div.2. Den andra hälften var unga och hungriga, sugna på att träna mer och satsa på att få upp Floda IBK till div.2.
Hur ska klubben agera?  
Vi valde att sätta hårdare krav på alla spelare inom olika områden och att alla som var med på tåget skulle vilja satsa mot div.2! Det resulterade i att vi gjorde en ENORM generationsväxling.
Den säsongen var vi inställda på att kriga i varje match i serien och de då rutinerade 20 åringarna fick ta ett stort ansvar samtidigt som flera ännu yngre kom in i gänget med en otrolig ödmjukhet och vilja att utvecklas. Det är detta som idag är stommen i vårt UNGA A-lag.

Varför detta fokus på Div.2?
Jo, för att yngre spelare ska vilja representera Floda IBK och känna att de kan utvecklas i klubben att bli riktigt bra spelare! Det är stor skillnad på Div.3 och Div.2. Bättre spelare i klubben har genom alla år sett Partille som det "naturliga steget" för att utvecklas mer. I nuvarande A-lag har bland annat Tommie Standerth och Martin Elofsson testat vingarna i Partille för att "utvecklas". Därför har siktet varit inställd på div.2 - För att ge spelare en bättre miljö och fler tuffa matcher att utvecklas i. Nu hör till saken att vi inte bara ska avancera till div.2 utan vi ska också ha en tillräckligt bred och bra trupp för att etablera oss. Vi ska även ha en organisation som klarar av de ännu högre kraven. Vi behöver alltså engarera fler vuxna människor!

Sen har vi kring A-laget arbetat enormt för att skapa möjligheterna till att avancera. Vi har fått ett par nyförvärv som vi kände att vi behövde. Vi har scoutat väl och är också glada att "lilla Floda" är en så attraktiv klubb nuförtiden att spelare vill komma till Floda! Och jag lovar er... Ingen kommer till Floda för pengarnas skull, så fungerar det inte i sporten eller Floda IBK. Det är inte ens pengar inblandat... Men inte lätt att veta om det närmaste värvningsarbete man testat på är att spela Fotball manager på dator eller dylikt. Och återigen, dessa spelare har idag möjliggjort att vi är med i tabelltoppen och krigar. Varför var det nu så viktigt? Jo, just för att vi vill avancera för att riktigt duktiga talanger ska känna att de spelar på en utvecklande nivå! Jag kan lova er alla att nyförvärven har ingeting med Anderbergs missnöje över uteblivna balansplattor att göra.... Det är nog helt andra prioriteringar som säkerligen styrelsen har välgrundade beslut för!

Frågan som man också ska ställa sig är om en spelare ska spela för att han är bra eller enbart för att han är ännu yngre? För jag lovar er, dagens A-lag är extremt UNGT för att vara ett A-lag. Dagens trupp är också den jämnaste och absolut bästa Floda IBK någonsin haft, genom alla tider! Det är också det som krävs för att hålla en hel säsong för att... Just det, avancera och ge alla möjlighet att utvecklas till riktigt bra innebandyspelare. 

Ang. målvakterna som du tog som ditt första exempel. 
Det är och har alltid varit tanken att matcha in yngre målvakter från de egna leden. Men sen är det också en DIALOG TRÄNARE emellan. p.92 och p.93 slog inför året ihop sina lag. I samband med detta valde också flera målvakter att sluta med innebandyn! Jo, ni läste rätt! Vissa valde helt enkelt att sluta för att de "inte fick chansen" i p.92. 
Där stod vi med ett problem... P.92 och P.93 stod med endast 3 målvakter klar som skulle klara av att spela matcher i 4 lag. Efter dialog med ansvariga tränare togs beslutet om att det kommer bli ohållbart att dessa unga talanger även ska vara med i A-laget redan detta år. Då fick vi se oss om efter andra lösningar. Riktigt skoj måste jag säga att det är nu när både Gustav och Leo varit med oss och tränat under året och gjort det riktigt bra. Hoppas verkligen de känner att det är utvecklande! Riktigt skoj är det också att nuvarande målvaktsuppsättning i Floda IBK som är riktigt bra även tar ansvar och börjar vara med i de yngre leden. Exempelvis är med på en träning för att dela ut tips och trix till klubbens yngre förmågor. Varför gör vi det? Jo, för att utveckla de ännu yngre, yngre spelarna att bli ännu bättre! 

Är det skillnad på juniorinnebandy och Seniorinnebandy?
Ja det är klart det är! Allting går mycket snabbare och är mycket tuffare. Viktigt att man hela tiden ser helheten i spelet. Det är också därför som omställningen ibland kan anses som "svårare än man tänkt sig". Det är en stor mental styrka som krävs för att klara av omställningen som "stjärna" i sitt eget juniorlag och helt plötsligt ska behöva konkurrera om en plats. Dessutom med en "för spelaren" ny tränare som kanske tittar på lite andra saker än vad sin nuvarande tränare gör. Verkligen tråkigt att ex. Emil i p92 nu väljer att byra klubb. Men det är inte första gången en spelare byter til Partille och definitivt inte sista. Kan bara hoppas att kommande spelare som byter gör det för att Partille vill värva dem till sitt A-lag. Inte för att byta juniorlag.... Därför är det extremt viktigt att vi fortsätter de påbörjade samarbetet med U-laget vars uppgift är att fostra "seniorinnebandyspelare". Det är flera spelare som knackar på dörren att slå sig in i A-truppen. Pontus Hallberg i P92 har tyvärr varit skadad mycket men är redan med i truppen och kämpar på. Han visar upp en väldigt brainställning och ger alltid 100% när han är med. Kan lova att han kommer att utvecklas till en viktigt kugge i vårt A-lag om han fortsätter på den inslagna vägen. Hade han inte varit skadad så är frågan om han inte redan varit det... Kosken är också med och tränar 1 gång i veckan med A-laget för att det var en lösning som passade honom bäst i dagsläget. Där finns också en fantastiskt härlig inställning och stor potenital!

I U-laget så har vi också flera riktigt bra spelare som man verkligen kan se ta stora steg framåt. Ex. Alex, Axel, Gurra, Mackan, Oliver etc. Fler har redan varit uppe och känt på A-laget och idag gjorde även Kautto och Anton från p93 debut i B-laget med bravur. Så ungdomlig talang finns, när spelarna tagit några små steg till inom ämnet "vad krävs som seniorspelare" så kommer chansen till träningar med A-laget att komma. Emil hade säkerligen spelat från start flertalet matcher i årets A-lag om han hade valt att fortsätta, nu valde att tyvärr att lämna A-truppen efter endast 1 match för att istället spela med kompisarna i juniorlaget... Självklart valde vi som klubb att acceptera hans önskan....

Citat:
"Hörde av en person att när våra 89/90 skulle upp till a- truppen för något år sedan blev det stort missnöje då man först tog upp halva truppen och sen tog man inte upp en av 89/90 målvakt som tredje målvakt utan man värvade istället en äldre målvakt från Pantern. Ni hörde rätt, man värvade alltså en äldre spelare som tredje målvakt istället för att låta en av klubbens egna målvakter som har spelat för Floda IBK hela livet få den chansen."

Oj oj oj... Helt korrekt så flyttade vi upp flertalet duktiga 89/90 till A-laget. De flyttades upp för att de ansågs hålla måttet och går en bra framtid till mötes. Det är aldrig så att några "skall upp" för att uppnått en viss ålder. Helt riktigt så valde vi inte heller att ta upp en av våra egna ungdomar till A-laget. Det är ett beslut som man alltid kan vända och vrida på men under de förutsättnignar som DÅ rådde och på de grunder vi tog vårt beslut så hade jag även idag tagit samma beslut. Sen så fanns det TVÅ målvakter som spelade i 89/90. Den ena var Bech och den andre Markhag. Ett par personer blev upprörda för att Bech inte plockades upp. Det som förvånar mig är att så många ansåg Bech bättre än Markhag? Eller var det bara så att någon hade lättare att prata för sig än andra? Jag vet inte... Men vad jag vet är att Markhag fortfarande utvecklas i vårt U-lag som har i år höjt sig ytterligare 1 nivå.
Så frågan är egentligen.

Hur utvecklas man mest, som reserv/inhoppare med mindre matchträning eller i ett lag med stort förtroende?


Sen är det någon som också kommenterat Leums "elitsatsning" och hur väl de lyckas implementer ungdomar. Orkar inte ens kommentera.. Tyder bara på en enorm okunskap... Läs gärna några av mina tidigare inlägg om problematiken i innebandyn i kommunen.

Det jag däremot kan säga är att OM vi lyckas ta oss upp i div.2 så kommer det precis som alla år att öppnas fler dörrar för de talanger som är mogna att ta steget. I Div.2 så spelar man också 3x20 minuter effektiv speltid. Vad innebär det i praktiken? Jo, att man behöver spela på 3 femmor. Det vill säga att truppen behöver bli ännu större och att det öppnas platser i ytterligare 1 femma varje match. Så den som kommenterade hur väl andra klubbar har lyckats har ju knappast sina intressen i Floda IBK...

Kom nu och se vårt UNGA A-lag med hela stommen fostrade i Floda IBK i morgon söndag!
Ex. kommer ni kunna se Bjarne Blom, född 85, i kassen som i nästan 2 år endast fick sitta på reservbänken när han kom upp till A-laget. Han har kämpat för sin plats och utvecklats enormt sista åren.
En slitvarg som Marcus Harrysson, född 89,  som numera tränar vårt p93 lag jaga livet ur moståndaren.
Jonas Magnusson född 90, dominera på mittens rike. En stekhet Hampus Ekman, född 90, trycka in ett par baljor. Linus Björkdahl, född 89 spela helt respektlöst i backlinjen... Gemensamt för alla dessa och resten av  vårt A-lag är att de krigar på, knyter näven i fickan, vill utvecklas! Det ger reultat och det är precis den metaliteten som ska skörda framgång.. Sen spelar det ingen roll om spelaren är född 1976 eller 1996. I ett A-lag spelar man för att man vet vad som krävs och alltid ger 100% för laget. Trots att tränaren ibland tar felaktiga beslut.... Det är det som gör att vi kanske kan avancera till div.2. För det är också en nivå som krävs för att vi i framtiden ska ha chans att utveckla alla våra kommande storspelare!

Och de som tror det blir lättare att slå sig in i A-laget den dag jag inte är tränare får välja. Antingen krigar man på och blir så bra att man redan nu får vara med. Eller så tar man en annan väg och säger att det är på grund av mig som man inte får chansen... Vem vet... Även jag kanske sticker till Partille? Antingen för att träna ett juniorlag.. Eller så kanske jag blir värvad för att träna Challengers?

Vill avsluta med att poängterar att jag verkligen tycker det är synd att Emil och Niklas väljer att gå till Partille. Två riktigt bra spelare och härliga personer. Men liksom ex. Tommie och Elofsson i A-laget så kan det vara ett sätt att se sig om. Endast framtiden kan utvisa vad som blir rätt eller fel. Men en sak kan jag lova, det är verkligen 2 spelare jag verkligen skulle ta emot med öppna armar tillbaka till Floda IBK. Får se när tiden är mogen och om jag då är kvar i klubben...

För att ge svar på frågan om man ska spela i ett A-lag för att man är bra eller bara för att man är ännu yngre så är så klart svaret att de som jag anser mest lämpad för den kommande uppgiften spelar. OAVSETT ålder!

Man får tänka på att i ett A-lag så är det de bästa av de bästa som konkurrera.
De bästa från ex. 83:orna där ex Elofsson har rutin från både stadslag och div.1 spel. Det bästa från ex.85-86 som också var ett av de bästa lagen för sin ålder i landet när vi spelade HJ17 högsta serie.  Bland annat med Tommie Standerth som också har rutin från div.1. Linus Andersson som är en extremt stor talang och Mattias Lundberg som är fantastikt duktiga för sin ålder och egentligen för bra för div.3. Hampus Ekman var så sent som förra året med i stadslaget för p90 och spelade riktiga SM. Lunne, också p90 och på gränsen till stadslaget under många år. Jonas Magnusson p.90 har valt att tacka nej till SM och stadslag de sista åren. Plus alla andra som utvecklasts i olika takt geneom åren. Så bara för att man är extremt bra för sin ålder så innebär inte det att man på automatik är bättre än någon som också är extremt bra för sin ålder, fast ett par år äldre. Däremot går innebandyns utveckling så att det blir bättre och bättre spelare längre ner i åldrarna. Kan nämna många fler... Det viktiga är att alla konkurerrar med de bästa från olika åldrar i ett A-lag. Det är det som gör det så intressant! Som tidigare redan nämnt så är redan några av de bästa  med och konkurrerar om platser även från p.92 och p.93. Det ska bli mycket kul att följa och driva utvecklingen framåt av Pontus, Kosken, Axel, Mackan mfl och en sådan extremt stor talang som Gustav Fritzell från p.93. Får se om några  inom kort tar ett så stort steg att de ex. konkurrerar ut någon av de allra bästa från ex. Floda IBKs p85 kull! 

Det är det som kallas utveckling! Det viktiga är att ALLA som är med  i A-laget är där med samma inställning och samma målsättningar. Just nu är målet att spela upp Floda IBK till div.2, det är det vi alla sliter för!

Ställer gärna upp för de som har frågor eller funderingar! Tycker det är bättre att ta det vid ett möte än via olika bloggar. Att Anderberg däremot tycker att jag förstör Floda IBK blir jag uppriktid sårad av. Utan oss som varit med ett tag och den uppoffring som ex. Ville och Bravell gör för att få det att fungera så hade vi kanske aldrig haft junirolag överhuvudtaget. Förstår att folk kan ha svårt att se mer än till sin egen sandlåda, men utan så många eldsjälar så är jag osäker på vad Floda IBK hade varit idag. Ta bara en sådan man som Ingemar Hansson... Vilket enormt steg han fick klubben att ta!
Fråga gärna Ingemanr om du ser honom hur det kom sig att han egagerade sig i Floda IBK...
Hans svar kan säkerligen vara tänkvärt....

Gött med humor!

Hörde ryktet i helgen att Kulmala skulle tagit uppehåll... Tyckte det lät lite skumt men tydligen visade det sig stämma. Reine byter klubb igen och rycker in i Challengers. Har Marstrand råd med detta?

************

Läste ett jätteroligt referat ang. vårt lilla derby i helgen. Bra skrivet av Lomander men när man avslutar med raden "Vi kan förhoppningsvis hoppas på ett annat derbyresultat i vår i Rydsberg när hemmalaget där får hjälp av publiken och ett rejält matcharrangemang."

Då kunde jag inte låta bli att garva lite! En stor portion Humor!
Ps.1 - Hemmalaget var även denna match mycket nöjda med publiken
Ps.2 - Jag hoppas du nu la en slant i bössan för "frivilligt inträde" så vi får råd med en ny hall och kan ha rejäla, matcharrangemang! =)

**********

Pax vum Biscum

Kanonhelg!

Det blev en väldigt lyckad Lördag med både Derbyvinst och Lagfest! =)

Först matchen...
Första 8 minuterna bjöd vi på lite underhållande innebandymagi. Spelade ruskigt bra och det var en tidsfråga innan utdelningen skulle komma. Inte helt oväntat var det Wennerholm (undviker att skriva det nya smeknamnet än så länge, vill ju inte förstöra Lundbergs bloggämne) som via 2 mål gav oss en välförtjänt ledning. FBC Lerum får ett PP som de utnyttjar effektivt genom att Lövis bombar dit den i nättaket. FBC Lerum tar nu över för ett par minuter och vi känns lite nevösa innan vi tar tag i matchen igen i slutet av perioden.

Andra perioden tar FBC Lerum över och skapar en hel del lägen. Med tur och skicklighet lyckas vi ändå freda vårt mål. Lerum är stora och tunga att möta 1 vs 1 vilket gjorde att vi fick justera försvarsspelet lite. Det lyckades väl och trots att inte spelet stämde denna period går vi ändå in i tredje med ett 2-2 resultat. Djurvall kvitterade med en dragare i krysset i Lerums 2:a PP för dagen.

Kände som att vi hade mycket mer att ge än vad andra perioden visat. Bestämmer oss för att dra upp bolltempot igen och det är en skön känsla när Jonny drar upp bollen i krysset och återigen ger oss ledningen. FBC Lerum skapar en hel del även i tredje men ett stort slit i försvaret + ribbträffarna på vår sida så lyckas vi ändå spika igen. Efter att Tommie gjort 4-2 helt frispelad framför mål så går luften ur Lerum. Vi spelar mycket rutinerat i tredje och avslutar matchen med ett PP där vi endast låter klockan ticka.

*************
Vi vinner 5 mot 5 spelet med 4-0 vilket är mycket bra.
************
FBC Lerum hade ett riktigt bra lag i lördags! Hade dessa herrar spelat i de tidigare matcherna så hade de varit placerade betydligt högre upp i tabellen. Får hoppas Lerum känner lite revanschlusta när det återigen  är dags för matcherna mot Frölunda, IBK GBG, Billingsfors och Eken.... =)
*****************

Nu till lagfesten!
Ska inte nämna allt för mycket men det är alltid kul att sitta ner och tjöta innebandy och ta en stänkare. =)

Ett ämne som dock kom upp tänker jag beröra...
Vad säger motståndarna och hur känns det?

Jag menar, nu när vi fått en riktig drömstart som är över allas våra förväntningar så har det ju kastats om lite tankegångarna... Nu för tiden är vi laget alla vill slå!

Undrar vad taktiken som motståndarna går igenom innan matchen är?
Ser de samma svagheter som jag själv kan göra?

För nu när vi vinner alla jämna matcher så känner vi oss så klart jäkligt starka!
Lika gott som det är för oss, lika tråkigt är det för motståndaren.
Det måste vara sjukt jobbigt som motståndare att veta att om det är jämnt så kommer vi avgöra i tredje perioden. För det är klart tankarna om att det är "kört"  måste komma när målen ramlar in...Eller?
Ja ja... Nu gäller det att fokusera på kommande helg igen!

*****************

Eken är kommande motståndare att försöka ge en rejäl match. I vårt första möte hade vi en spelmässigt jämn match men vi var mycket effektivare i avsluten. Alltid lurigt att möte ett lag som har kniven på strupen.
För skulle vi lyckas vinna över Eken så är de helt borta från toppstriden.
Men som nykomling är säkerligen inte det en målsättning heller... Men jag är övertygad om att Oscar kommer göra allt för att Eken ska kunna blanda sig i leken så högt upp som möjligt.

Lite allvar... *

1. Herrar reserv 1 håller på tok för ojämn nivå.

2. Frölunda var sjukt bleka i matchen mot IBK Göteborg. Att ett så lag med så många begåvande spelare enbart ska behöva rikta in sig på kontringar känns väldigt märkligt.

3. IBK Göteborg är ett jäkligt bra lag när de själva vill under matcherna. Tyvärr för laget är det vissa som "vill" på tok för sällan.

4. "Siffran" tillbaka i IBK Alingsås för 311 gången. Är rätt säker på att han kommer lyfta laget till en plats ovanför strecket.

5. FBC Lerum div.2 saknar i år "killers" i det offensiva spelet.

6. Ska bli skoj att möte FBC Lerum div.3 till helgen. Är säker på att de kommer mönstra ett riktigt bra lag.

7. Kalle Wallin är en äckligt bra målskytt.

8.  Fel inställning är ett stort slöseri av talang.

9. Det finns fortfarande stora delar vi själva behöver förbättra under säsongen.

10. Finns det bara 2 tränare i Alingsåstrakterna?

11. Klart... kanske inte finns fler TRÄNARE i Göteborgsområdet heller?

12. Lilja är också en spelare som jag tycker är grymt duktig.

13. Nilkas Andersson i Billingsfors har chans att gå riktigt långt inom innebandyn.

14. Det gäller att vara ödmjuka inför uppgiften.

15. Ska bli skoj att möta Stenungsund inom kort.

16. Jag själv ska göra comeback som spelare i A-laget.

17. Tre poäng är alltid Tre poäng.

18. Att Ale ligger så långt ner i serien tycker jag är synnerligen märkligt.

19. Vi har en förbannat bra trupp!

20. Alltid lätt att se det självklara efteråt.

21. * men inte allt för allvarligt...

RSS 2.0