På fredag tar vi med oss ett snöre!

Ja, det blev en hyfsat svårtippad omgång! Starkt av Alingsås att fortsätta vinna och Billingsfors tog en fin skalp borta mot Skövde. Tyvärr, för Billingsfors del så vaknar de lite sent för att kunna göra det ”omöjliga” men det känns nog skönt att avsluta med några segrar. Vi själva lyckades med lite möda och besvär slå tillbaka Tygriket i senaste omgången. Finns säkerligen de som tycker vi borde presterat bättre. Enligt mig tog vi 3 poäng mot ett för dagen bra Tygriket. Eftersom poängen mellan topplagen brukar fördelas ganska jämnt på en säsong så är det i regel alltid viktigast att ta de ”förväntade poängen”. Det är precis det vi har lyckats med i år och också därför vi skaffat oss ett gott utgångsläge inför slutspurten.

Nu närmast ska vi försöka knyta ihop säcken mot Lerum och jag räknar med ”lapp på luckan” på fredag!

Ställningen i ”Tipset” är följande:
Ingemar: 14p
Peter: 13p
Oredsson: 13p
Zonen: 13p

Hur ser tipset ut för kommande vecka?
Inte helt lätt, motivation vs form?

Lerum – Göteborg
Tips: Självklart går vi för seger.

Billingsfors – Tvååker
Jag tror Billingsfors fortsätter ställa till det för kommande motståndare. Ny seger nu och det kommer inte förvåna mig om de skramlar ihop 9p de sista 4 omgångarna.
Tips: 8-6

Tygriket – Lidköping
Omgångens skräll! Men jag tycker Tygriket krigade på och kan mycket väl ta säsongens första seger!
Tips: 6-5

Floda – Arvika
Floda är ett bättre lag än Arvika och dessutom i grym form för tillfället.
Tips: 7-4

Alingsås – Sjöstad
Samma som ovan. Alingsås är ett bättre lag än Sjöstad och dessutom i grym form för tillfället.
Tips: 7-4

Stenungsund  - Skövde
Veckans sömnpiller. Två lag som är i usel form och frågan är om något av lagen ens vill över till offensiv planhalva? Avgör Stenungsund tack vare hemmafördel. Jo, det är väl dags för en ny hemmaseger.
Tips: 3-1

Får se om Partille kan ge sig själva och Lindås en hjälpande hand på lördag. Nu möter de serieledarna Karlstad och en seger skulle ge Partille gott om ny energi! Lindås i sin tur tar sig an Malmö och allt annat är 3 nya poäng till Lindås vore en skräll.

Se till att ta er till Rydsbergshallen på fredag!
Matchstart 20:00 och stor underhållning utlovas!


Lunginflammation är inget jag rekommenderar!

För första gången någonsin har jag fått följa mitt lag från läktaren pga sjukdom. Borde kanske inte ens åkt till hallen, men det gick inte att vara hemma. Skönt att laget gör en bra prestation och att tränarkollegorna coachar väldigt framgångsrikt! Stenungsund hade bestämt sig för att inte bjuda på någonting. Verkligen ingenting. Lågt försvar, lågt eget bolltempo och låg anfallslusta inledningsvis satte sin prägel på matchen. För visst arbetade de ändå hårt utan boll och släppte ingenting gratis. Efter en ganska låst förstaperiod så lyckades vi öka vår rörlighet i andra perioden och tvingade Stenungsund till fler platsbyten. Det gav också effekt i tredje där det märktes att orken tröt för våra motståndare. Skönt med 3 nya poäng och viktigt att inte ge Lerum några förhoppningar!

**********
Lerum som skulle ner om möta Tvååker. Ett Tvååker som i veckan bytte ut sin ledarstab och dessutom saknade sin storstjärna Joakim Friberg. Det var väl egentligen inte mycket som talade för Tvååker, förutom då den gamle Varbergsräven Daniel Ryttare och traditionens makt.

Traditionens makt?

Ja, Lerum brukar avsluta seriespelet svagt och spelarna gör sig säkert påminda om detta. Förra säsongen så hade Lerum 36p efter 15 omgångar. Denna säsongen var poängskörden 38p efter 15 omgångar.
Lerum avslutade förra säsongen med 5 förluster på 7 matcher... Lätt att det sätter sig i huvudet när spelarna inser att de är i en svacka. Nu tror jag väl inte vi får se en så totalt genomklappning i år igen... Eller?
Hur som helst, starkt av Tvååker att segra och det kommer ge dem mycket energi i kampen om nytt kontrakt!

***********************
Såg att Peter Alingsås kommenterade förra inlägget. Kul att jag kunde bjuda på lite tändvätska! Alingsås har goda möjligheter att avsluta serien med 5 raka segrar och 15 nya poäng. Det skulle innebära att de slutar på 52p när serien är klar. Det är upp till oss att se till att det inte räcker till mer än max en fin 2:a placering!

******
Likså menade jag verkligen inte att det är Billingsfors målvakters fel att laget ligger på nedflyttningplats. Men det är tufft som nykomling. Och att i det skedet sakna en av sina viktigaste spelare påverkar såklart resultatet. Bara att ta nya tag och ta er tillbaka till div.1 snarast. Den gången med många erfarenheter rikare. Er äldsta medlem bjöd också på lite "classic målvaktsspel". =)

Old school
Man kan inte låta bli att fundera på vad målvakten tänker på just i det här läget när han inser att det blev ganska fel? =)  (Hoppas det är ok att jag publicerar bilden)

*********************
Det kommer vara tight kring nedflyttningsstrecket!

***********************************
Lindås vände och vann hemma mot Skoghall. Ett skoghall som tog beslutet att dra på sig 2 st 5 minuters utvisningar med 6 min och 37 sekunder kvar att spela. Dessutom vid ställningen 4-4... Känns inte direkt som att man gav sig själva chansen där. Lindås avgjorde så klart matchen i 5 minuter 5 vs 3. Skam vore det annars.

Då nu Karlstad tappade poäng hemma mot Visby skiljer endast 2 poäng till SSL platsen för Lindås! Boka redan nu in 17 mars i kalendern. Oj oj oj...

*************
Partille är i detta nu på väg upp och ska ta sig an Åby. Alla, verkligen alla, förstår hur viktiga dessa 3 poäng skulle vara. Måste vara ruggigt tungt för deras kulturbärare Oscar Lundin att tvingas stå vid sidan. Riktigt tråkigt för Oscar men beslutet är klokt med tanke på hälsan. Får hoppas någon annan kliver fram i hans stället. Får vi se ett forwardspar med Flodakillarna Lundberg / Mackoo idag? Kan väl nästan utlova målgaranti på den duon. =)

***************************
De senaste 4 matcherna har vi totalt släppt in 7 st mål. Sett till hela seriespelet är vi näst bäst än så länge med 81 st insläppta. Inte så illa pinkat. Kan det vara så att IBF Göteborg är starka både offensivt och defensivt!?!

**************
Tipset
Ingemar: 12p
Peter: 12p
Oredsson: 10p
Zonen: 10p

***************************

Feberyra!

Fy fan, inne på 4:e dagen nu med 40 graders feber och slemhostande. Tar rejält på krafterna! 40 graders feber... Hmm... Varför säger man så? Egentligen är det ju bara en skillnad på 3 grader... Men det låter ju inte alls lika sjukt. Skit samma.

*********

Segern över Billingsfors skrevs till 13-1. Ett Billingsfors som för dagen (?) saknade sin mycket duktiga förstemålvakt Alexandar Mrksic hade nu inte mycket att sätta emot. En stabil seger! Nu väntar årets svåraste bortamatch. Ett Stenungsund som krigar för sin heder i kommunen kommer verkligen inte att underskattas. Det blir upp till oss att prestera på vår maximala nivå för att vända hem med 3 nya poäng.

 

******
Kollade in Lerum – Alingsås förra fredagen. Jag kan verkligen inte förstå hur Lerum vill försöka spela av matchen genom att stå på egen planhalva och bolla i 15 minuter i 3:e perioden. Underhållningsvärdet blir NOLL. Ok, jag förstår att ni skiter i mig och andra innebandydårar, men klubbens egna kids sitter på läktaren! Hur coolt är det att se sin stora idol springa och gömma sig bakom eget mål och titta upp på klockan utan att ha en motståndare i närheten? Nä, så skapar vi inget framtida intresse för sporten och så inspirerar vi inte framtida artister. Som Robinson Erold hade sagt, Skämmes tamefan!

 

***************
Kollade även in 2 perioder av derbyt i Partillebo. En ganska grå tillställning spelmässigt men så betyder också varje match nu enormt mycket. Att Lindås vann får på de 2 perioder som jag såg anses som rättvist och det var nog också nödvändigt för att kunna utmana Karlstad. Partille kommer få sina chanser till 3 poäng, nu närmast mot Åby. Men längre än så kan de nog inte vänta…

**********************

Fantastiskt roligt att det återigen var storpublik i Torpahallen! Så mycket publik mot Billingsfors hade jag inte väntat mig. Speciellt inte med tanke på att antalet bortasupportrar var lätträknade. Grymt kul och välkomna tillbaka!


*********
Ser nu att den gode Mrksic endast står noterad för 9 matcher i år? Med honom i kassen i fler matcher så hade Billingsfors haft en betydligt ljusare placering. Skada?


**********

Kan lugnt konstatera att förra veckan var svårtippad. Alingsås stal 2 poäng av Lerum och Arvika såg till att lämna bottenstriden bakom sig. Vi nu kan vara säkra på att det är Tvååker eller Sjöstad som kommer få lämna div.1 tillsammans med Billingsfors och Tygriket.

Totalt efter två tipsomgångar:
Ingemar 9 p
Zonen 7 p
Peter 7 p
Oredsson 6 p

********************
Veckans omgång!

Stenungsund - IBF Göteborg
Tips: Seger

Arvika - Sjöstad
Ett värmlandsderby som egentligen kan sluta hur som helst. Men Arvika har visat sig vara starka hemma och sätter vid seger verkligen punkt för sin egen inblandning i bottenstriden.
Tips: 7-4

Alingsås - Floda
Här blir det seger för hemmalaget. Förutsatt att de inte är bland molnen fortfarande förstås. Men i dagsläget är Alingsås ett bättre lag och kommer inte skänka bort poäng i denna match.
Tips: 6-3

Tvååker - Lerum
Stackars Tvååker. Får vi se ett nytt 2-20 reslutat av ett revanschsuget Lerum? Nä, rikigt så illa tror jag väl inte att det blir. Men defensivt svaga Tvååker kommer inte ha mycket att sätta emot.
Tips: 4-10

Billingsfors - Tygriket
Här blir det läge för Billingsfors att bjuda den trogna hemmapubliken på en seger.
Tips: 5-4

Skövde - Lidköping
Ok, Skövde hängde mot repen men räddade sig kvar i div.1 i och med förra omgångens seger. Här blir det dock hemmaförlust mot ett Lidköping som trampat igång riktigt bra. Nu blir det även 3 poäng på bortaplan.
Tips: 6-8

***************

Omgång 17 av Ingemar

Stenungsunds IBK - IBF Göteborg
2
Arvika IBF - Sjöstads IF
1
Skövde IBF - IBK Lidköping
2
IBK Alingsås - Floda IBK
2
Tvååkers IBK - FBC Lerum
2
Billingsfors IBK - IBK Tygriket 99
1


Dags för omgång 16!

Börjar med mitt veckotips och sen kommer några rader om annat.
Men så här ser facit ut denna omgång!

FBC Lerum – Alingsås.
Lerum mosade Alingsås totalt senast de möttes i Nolhagahallen. Det finns inte mycket som tyder på något annat nu heller. Lerum jagar poäng och målskillnad medan Alingsås är nöjda med sin säsong överlag. Motiverad klass vinner alltid över en belåten motståndare.
Tips: 9-3

IBF Göteborg – Billingsfors
Tips: Seger

Floda – Sjöstad
Jag tycker som sagt att Sjöstad har höjt sitt spel sista tiden och Floda kommer få slita för att lägga beslag på alla 3 poängen. Men det som avgör är ett lite vassare målvaktsspel från Floda, frågan är om denna match går till sudden. Hmm… Inte helt omöjligt, Floda vinner i Sudden!
Tips: 4-3 s.d (Räknas som x i tipsraden)

Tygriket – Skövde
Precis som den kloke ”West” var inne på i kommentarerna senast så håller Skövde på att klappa ihop totalt. Från att ha varit ett topplag första halvan har de inte vunnit en enda match sen dess och kommer bli indragen i bottenstriden på allvar. Jag tycker det vore otroligt tråkigt om Skövde skulle åka ur denna division, men just nu ser det inte bättre ut. Tygriket tar sin första seger och krisen hos Skövde växer sig starkare.
Tips: 6-4

Arvika – Tvååker
Även om Arvika visat sig vara starka hemma så tror jag att Tvååker kommer åka hem som vinnare. Egentligen ingenting att grunda det på mer än magkänsla.  Lagen är ganska lika varandra i sitt spel med den offensiva kvalitén som sin främsta styrka. Målrikt och spännande!
Tips: 8-9

Lidköping – Stenungsund
Lindköping krossade Billingsfors i senaste omgången och Stenungsund har fortfarande inte lyckats tvätta bort skammen efter att släppt 20 mål hemma inför storpublik. Så det mest logiska vore väl en stabil vinst för Lidköping. Men nu tror jag inte på den logiken. Stenungsund kommer tajta till sitt försvar och kriga för sin heder. Jämnt, målsnålt och två lag som är nöjda med varsin poäng. Synd för Lidköping att Niclas Larsson kliver fram och avgör sent i 3:e perioden.
Tips : 3-4

-----------------
Peter:  1, 1, 2, 1, 1, x
Ingemar: 1,1,1,1,1,x
Zonen: 1, 1, 1, 1, 1, 1
Oredsson: 1, 1, x, 1, 2, 2
Någon mer? Fina priser utlovas till segraren efter omgång 22. =)

-----------------
Om Sjöstad vinner mot Floda, Tvååker tar 3 poäng borta mot Arvika och Skövde fortsätter sin kräftgång. Ja, då är det fyra lag inom 1 poäng som krigar för sin överlevnad. Snacka om viktig omgång för de flesta lagen!

----------------------------------------
Jag tycker det vore skrämmande om en kommunalt anställd använder sin jobbtitel som hot i ett privat sammanhang. Självklart är alla hot av ondo. Men det vore ändå ruggigt klantigt om den kommunalt anställde skulle skriva det i ett mail. Det finns många på exempelvis min arbetsplats som skulle vara väldigt nyfikna på ett sådant mail. Bara ett välmenat tips till alla kommunalt anställda.

-------------------------
Derby på lördag!
Partille vs Lindås i en stekhet match. Precis so m jag nämnt tidigare så ligger en Partilleseger nära till hands. Lär bli lapp på luckan!

-------------------------------------
Som försmak kan ni kolla in 2 perioder i den näst intill lika heta matchen IBF Göteborg – Billingsfors!

-------------------


En aktiv Silly S och Partille hänger kvar!

En timme slötid "på jobbet" innan div.6 match. Får se om det kan bli några vettiga rader. Vi kör!

Silly S är stängd denna gång och jag tyckte det hände en hel del sista dagarna!

Jönköping lägger beslag på duon Ihrman/Samuelsson från Östra. Ett bra värvning, även om det skiljer i tempo så tror jag gubbarna kan ge en bra energi i 2 månader och säkert leverera poäng.

Mullsjö skrällde rejält i mina ögon när de plockade ner Patrik Andersson från Hammarby Handen. Men en revanschsugen lirare som onekligen producerar. Känns också som en tung värvning!

I Allsvenskan så drog återigen Blixt på sin Landskronatröjan. En trotjänare och en kulturbärare. Frågan är om det räcker till för att vända en väldigt taskig trend?

Lindås inte bara registrerade Hellas utan han spelade också matchen mot Visby. Hellas var med en del och tränade med Pixbo förra året och bara hans närvaro höjer trupper. Spännande, även om jag inte tror att varken Dala eller Helles spelar nästa år om Lindås går upp.... Och vad händer då? Men det finns säkert en handlingsplån..handlingsplan klar så det löser sig. Önskar Lindås ett stort lycka till, vore grymt om ni klarar det!

Moses Sowe till Partille?! Oj, den missade jag helt att den skulle komma. En blixt från klar himmel. Moses har alltid varit en grymt talangfull spelare och ryktet säger att han har mognat sista åren. Kan bli fågel eller fisk. Känns som att det bara är upp till Moses själv. Som det alltid har varit.

Då SSL Lerum inledde med att hämta hem Tommie Lundgren sattes nivån på "januarifönstret"i Div.1. Men vi kan med mycket glädje konstatera att Tommie Standerth ansluter från Floda till Real Göteborg. Tommie och jag kamperat ihop sen P11 så jag är övertygad om att vi det kommer bli bra! Stort Tack till Floda för en bra dialog!

--------------------------
Partille kommer förresten hänga kvar i Allsvenskan. Den energi Koppen kan bidra med och segern mot Skoghall var nyckeln. Jag har räknat på det så det är klart. Så här slutar Allsvenskans nedre regioner.

Partille 23p
-----------------------
Skoghall 22 p
Landskrona 21p
Onyx 20p

Dock har i och för sig Onyx också förstärkt med några tunga gubbar. Men nja.... Håller Partille som favorit med tanke på kvarvarande lag att möta.

----------------------------------------------
Nu valde Visby att tacka för sig i toppstriden genom en förlust hemma mot Fagerhult. Tre lag kvar som gör upp om det. Karlstad, Lindås och Växjö...
------------------------

Är det så att Partille kommer rädda kontraktet och samtidgt spela bort Lindås från seriesegern i kommande omgång? Det skulle inte förvåna mig...
---------------------------

Kommer vi få uppleva tidernas genomklappning i Div.1 Västra Götaland? Börjar få en känsla av det. Mer om det i nästa veckas tips.

Nej. jag menar inte Stenungsund.
-----------------------------------------------------

Ursäkten accepterad.
---------------
RSS 2.0