All in!

Lagfest igår. Kan säga att det var "all in".

*******
John & Marcus till PIB i Allsvenskan. För att svara på Svedmans fråga vilka de är.
De har tränat Flodas juniorlag i många år. (p92). Och inför denna säsongen så blev de värvade till Partilles juniorlag. Så gamla Flodaprofiler som tidigare varit juniortränare.

*************
Jag vidhåller att Partille (som det då verkar bli) kommer få det extremt tufft.

**********
Jag tror att....

*********
Ryberg är inom kort (korrigerar Oscar) klar för FBC Lerum. Kul för serien!

*********************
Undra vad oddset är att han vinner poängligan i Div.1? Pengarna tillbaka?

********
Backadalen torska i sudden igår i kvalet. Surt. Det kändes onödigt.
Bara att bryta ihop och komma igen!

*****************
Jag tycker Jonas & Robin gjorde en mycket bra insats igår i kvalmatchen. Inte många frågetecken sett til hela matchen. 3 år till SSL?

************
IBF kvalar idag. Sett till förra matchen så känns det ändå som de har chansen. Låt Växjö föra spelet och nyttja de lägen som uppkommer. Två mål är ingenting i innebandy.

*********
Eller... Två mål är ju två mål.... Men... Ja....Ni vet...........

**************
Qvist och Ryberg lämnar Pixbo. Fler är på väg att göra det samma. Hmmm... Medveten strategi eller...?
Känns som att Calebsson kommer få ett tungt lass på sina axlar.

************************
Ska bli spännande att se om även Karlander kommer till Lerum. Redan idag känns de som favoriter. Med Karlander i laget så skulle allt utom serieseger vara fiasko.

**************
Idag är det inte bara PIB. Jag själv kan också sålla mig till skaran.

*****
Ok... Jag tror inte bara PIB får det tufft-. De åker ur serien med buller och bång.

****************
Förvånad över hur många unga tänker. Eller, inte tänker är kanske mer korrekt. Men det kanske är därför de är unga. Frågan är bara hur länge det är förståeligt att inte tänka. Om man har köpt ett luftslott tidigare. Hur kan man vara så naiv att man gör det igen?

"Att skriva eller att icke skriva"

Ok, nu lämnar jag frågan om "Övergångsregler". Det är inte "min strid" och jag ska inte lägga mer energi på det. Jag hoppas på att, precis som Svedman avslutar, att det blir en bra konferens och att personerna som är där verkligen sätter sig in i, och förstår, frågeställningarna.

**************
Tack Micke för att du (och några andra) uppskattar läsningen. Alltid kul att höra!

Dock är det alltid sjukt svårt att välja vad man ska publicera och inte... Det är ganska mycket man hör och det är ganska mycket man skulle vilja skriva. Men av hänsyn till andra och även av egositiska skäl så är det viktigt att försöka sortera ut vad som är OK och inte. Samtidigt vill jag ju bjuda på lite saker emellanåt...

*******************
Känns hur som helst som att det kan bli en ganska turbulent vårsäsong i innebandygöteborg.
Ska ägna några rader åt ett ämne som alltid berör, Challengers. Ett lag som nu, enligt flertalet starka rykten, upphör som verksamhet och laget kommer hamna under Älvstrandens eller Partilles ensamma regi. 

Jag vill betona att jag tycker det är synd att satsningen "sket sig" eftersom Göteborg behöver fler lag i SSL!
Samtidigt intresserar mig det väldigt mycket just, varför. Vad är det som gör att den gemensamma satsningen slutar redan nu?

*************
"
VÅR VISION
Challengers skall vara ledande och det givna valet inom Elitinnebandy.
 
VÅR ÖVERGRIPANDE MÅLSÄTTNING
FBC Challengers skall bedriva herr och dam seniorinnebandy på elitnivå.
Detta möjliggörs genom en  förnuftig rekrytering av spelare och ledare men även genom satsningar på bland annat en talangakademi, där unga talanger från moderklubbarna IBF Älvstranden och Partille IB kan växa in och garantera en självförsörjande återväxt."

*************
Den stora frågan är egentligen vart det sket sig? De elaka rykterna har sagt följande i ett par år.... Några andra rykten har jag egentligen inte hört?

Brist på tålamod?
Fast vad är alternativet??

******************
"Challengers ska vara självförsörjande på talanger från moderklubbarna Älvstranden och Partille."

Fakta: Av de 9 spelare som är under 18 år som fått vara med i Div.1 truppen har 1 enda spelare någon av dessa föreningar som moderklubb. Hmmmm..... Kanske inte riktigt var enligt deras egna målsättning....

Det blir enbart spekulationer utan grund, men om målsättningen är en sak och facit ett annat så finns det alltid risk för "interna intresse/värderingskonflikter". Är det något sådant som ligger bakom....????

**************
Just nu är den stora förloraren innebandyn i Göteborg. För 2 år sedan så hade vi 2 st topplag i div.1 med starka ungdomslag. Nu har vi snart endast ett väldigt, väldigt, sargat lag kvar. Ett lag som jag tror kommer få det ruskigt tufft i Allsvenskan kommande år.

*****************
Jag är övertygad om att väldigt få människor kommer få ta del av vad som egentligen är orsaken. Men jag är övertygad om att de kommer linda in även detta som en "nysatsning och generationsväxling" som givetvis är väl planerad. "Allting går alltid enligt planerna....."

***********************
Återigen, jag var inte en supporter till denna sammanslagningen när den skedde. Men när så blev fallet så ville även jag att det skulle gå bra. 

Vad hände och Varför?  - Det är de frågorna som jag gärna skulle vilja få svar på.

*******
Det har varit kvalmatcher också! Hmmm... När ska jag hinna skriva om det då...?
En annan gång!

**********************************************

GIBF blir mer och mer ett pajasgäng...

För det första... regeln ÄR solklar! Markerat lite i fet stil eftersom vissa verkar tro "att det inte handlar om en övergång" samt gjort lite anteckningar inom parantes....

5.6 Spelarförflyttning mellan lag i representationsserierna
Regelverk för övergångar mellan representationslag och divisionslag: (Alltså är detta reglerna mellan de olika lagen i samma klubb)

Spelare som gör övergång uppåt i seriesystemet. Ex från
Div. 5 till Div. 4.
Man behöver ej anmäla detta till Göteborgs Innebandyförbund, utan så fort man är uppskriven på det högre lagets protokoll, så är man automatiskt registrerad för det laget och kan ej längre spela för det nedre laget. 

Spelare som gör övergång neråt i systemet. Ex från
Div. 4 till Div. 5.
Övergång görs genom att ej deltaga i två ordinarie seriematcher för det högre rankade laget.
Att deltaga är lika med att spelaren varit noterad i matchprotokollet, därefter är spelaren spelklar för det lägre placerade laget.

Bryter man från ovanstående regler ska spelaren betraktas som okvalificerad spelare enligt SIBF;s tävlingsföreskrifter.
Detta system är självförsörjande och föreningar som misstänker avsteg av reglerna skall rapportera detta till GIBF.
GIBF kan även på egen inrådan starta en utredning.
Spelare har rätt att fritt deltaga i andra serier så som reservserier, juniorserier m.m.
När IDA-systemet införs i Göteborgsserierna, är det föreningens ansvar att innan match se till att spelaren tillhör rätt lag.
Under övergångsperioden 1/7 till den 31/1 får man göra obegränsat antal övergångar enligt §5.6
(Se exempel nedan, men det är solklart att övergångar endast får ske mellan 1/7 till 31/1)

-----------------------------

Som någon skriver. "Reglen sa endast att under övergångsperioden fick man göra obegränsat antal övergångar. Det borde betyda att det finns en begränsad siffra för övergångar efter detta datum".
Detta är bland de dummaste argument jag har hört. Tänk er själva om det gäller en ex. en butik.

En butik har öppettiderna 10-14 på Lördagar och kan då ta emot obegränsat antal kunder. Det innebär ju inte att man kan banka på dörren klockan 15 och hävda att de måste ta emot ett begränsat antal kunder!

---
Samma person skriver: "Men du borde vakna ur din dvala, du verkar inte förstå själv. Det handlar om att gibf.se har ändrat reglerna inom §5.6 inför 2010/2011 säsongen."

Jaha... Och....???
Återigen till butiken.
Bara för att man har ett förslag på att man nästa år kommer ändra sina öppettider till 10-16 så innebär ju inte det att man idag kan banka på dörren klockan 15 och hävda att de måste öppna eftersom de nästa år kommer ändra sina öppettider!

-----------------------
Däremot är vi rörande överrens om att GIBF mer och mer blir ett pajasgäng....
Att de nu vill ändra en så viktigt regel och tillåta spelarförflyttningar efter 31 januari kommer få stora konsekvenser! Att de dessutom försöker ändra regelverket genom att bara lägga ut det som ett "gulmarkerat förslag" är i det närmaste en skandal. Då kan ju folk tro att det bara är ett förtydligande vilket INTE är fallet. Att man kan få GIBF att ändra ett helt regelverk för att 1 klubb missförstått är skrämmande...... (Och det är inget personligt mot berörd klubb!)

För det ska sägas, att för oss i Floda så är den nya regeln kanon! Det innebär att vi inför slutspurten i serien kan satsa rejält på att avancera med vårt U-lag utan att behöva riskera att få för tunn trupp i A-laget! Så, rent egoistiskt, tycker jag den nya regeln är kanon. Det kommer gynna oss rejält.... Men är det så vi vill ha det...

------------
Man ser ganska tydligt i ordvalen vilka kommentarer som kommer från vilken klubb....

-------------------------------
Och Litta: Jag tackar för komplimangen att jag vet allt. Och jag håller med dig. Det är extremt konstigt att förbundet vill ändra en grundregel inför kommande säsong.

------------------
Håller med Björklund, det finns bara en utväg ur det här... Och det är att straffet kvarstår eftersom IBK Göteborg brutit mot årets regler. Dessutom borde det nya förslaget röstas ner.


Blir så bitter när det är så svag journalistik kring vår idrott.

Jag har inte kunnat undvika disskussionerna som pågått i IBK Göteborgs (Div.3) gästbok. De tycker att de blivit så orättivst behandlade och att Lindås är idioter. Vissa spelare har till och med klippt in regler som gäller för Gästrikland (?!). Det jag blir bittter på är att Innebandymagazinet hänger idag på en krönika där de "tycker synd" om IBK Göteborg som blir av med 6 poäng. Missförstå mig rätt.

Jag kan förstå uppståndelsen som blev i Div.3 med "uppflyttningstabell" och att alla lag inte verkade på det klara med vad som gällde. Men gällande bestraffningen av IBK Göteborg så är reglerna solklara. Det lag som spelaren först företräder efter 31 januari är det lag som spelaren tillhör resten av säsongen. Punkt. Inga tolkningar.
Då Dahl spelade match i div.4 den 6:e februari så är det solklart att han inte får spela match med div.3 laget efter det. Det finns ingen att tycka synd om. Tyvärr så gjorde IBK Göteborg ett misstag och bestraffades för det. Det är inte Lindås fel. Ok, straffet blev väldigt hårt när det samtidigt blev nedflyttning, men vilket beslut skulle förbundet ta?  Tyvärr Göteborg, det är i detta fall bara att bita i det sura och komma igen...

Hur som helst, det jag ville ha sagt är att jag tycker det är Svag journalistik Innebandymagazinet!

***********
Jag tycker beslutet är bra att ej tillåta "Divisionslag" i högsta distriktsserien för att aldrig få dessa problem igen!

***************
Västergötland har precis tagit beslut om att tillåta B-lag i vanliga seriespelet. Snacka om att kunna använda olika trupper i matcherna.

*****************
Undrar vad Alingsås fick tron om att det var viktigt att komma "Topp 6" i Västergötland??
Det enda som händer med serierna är att de byter namn. De kommer fortfarande få spela matcher som de vinner med 15-1 och det enda man funderar på är varför de inte vinner med mer.

*****************
Mycket roliga kvalmatcher att se fram mot!
IBF Göteborg - Växjö nu på söndag. Nästa helg tar Backadalen emot Tvååker.
Gäller att glädjas åt det lilla som fortfarande pågår nu när vi går in i en period som handlar om så mycket annat än själva matcherna i sig.

*************************
Undrar hur Pixbo tänker kring Pixbo IBF. Glappet mellan "Nya. Div.2" och SSL är på tok för stort för att de ska få en bra användning av sitt farmarlag....

*********
Klart, kan vissa klubbar fostra blivande "SSL spelare" i div.5 så kanske nya Div.2 är ganska bra....

********************
Jag hoppas IBF Göteborg och Backadalen vinner sina kvalmatcher!
Det vore kul för Göteborgsinnebandyn!

********
Och fler matcher att se för en innebandynerd...


En första liten summering av säsongen....

Jag vill inledningsvis säga att jag är otroligt STOLT över hur vi genomfört årets säsong. Det var en säsong där vi stod inför helt nya förutsättningar som nykomling och jag är imponerad hur truppen av utvecklats detta år. Jag är även i det stora hela otroligt nöjd med de resultat vi gjort.

Jag är också oerhört tacksam över det engagemang som finns i Floda IBK. Ibland känns det inte som man får grepp om hur många det verkligen är som faktiskt bryr sig om A-laget. När vi summerar säsongen så är ni så många som gjort att det blivit så lyckat. Café, Sek., Lottopriser, Entré, Publik, Sargvakter, etc... Och givetvis uppbackningen av Bosse och Herrsektionen.

Jag tycker att vi alla inom Floda IBK idag ska sträcka på ryggen och vara stolta över att vi tillhör en klubb med en så stark gemenskap. Tillsammans är vi starka!

************
Vi har en snittålder i truppen på 20,8 år! Snacka om att det finns att bygga på för framtiden....

*****************
Derbyt som vi tyvärr torskade...  Vi kom inte riktigt upp i normal standard under stora delar av första halvan. Eller.... Jo, jag tycker faktiskt att vi skapar en hel del klara målchanser och med lite marginaler på vår sida så hade matchbilden blivit annorlunda. Men givetvis är även marginaler ibland samma sak som kvalité...
FBC Lerum spelar med ett stort tålamod defensivt och de är otroligt effektiva när chanserna dyker upp. Vi kände att vi hade god kontroll på dem och Lerum skapade inte speciellt mycket farligheter. Men 1 bolltapp på fel ställe och Lerum kontrar in första målet. Två av deras offensiva frislag resulterar i mål och vi släpper 1 mål på en fjösare vid första stolpen... Men det är även det som är den moderna innebandyn. Att verkligen ta tillvara på de moment där det luktar målchans. Bara att ta lärdom och även lägga till det i vårt register så blir Floda riktigt heta kommande säsong!

När väl alla mentala spärrar släpper så bjuder vi upp till match! I tredje perioden var jag helt säker på att vi skulle segra. Tyvärr hade "Micke" i Lerumsmålet vaknat på sin bästa sida och han håller ensam kvar Lerum i ledning och ser till att slutresultatet blir som det blir.

***************************
I Serien för övrigt?
Ja, en tabell ljuger väl sällan efter 22 omgångar.

IBF Göteborg är helt klart välförtjänta seriesegrare. Ska bli spännande och se om de kan skrälla i kvalet och bli det tredje Göteborgslaget i kommande Allsvenska. Kan vara lurigt mentalt att gå från favoriter till underdogs, men i kvalet finns verkligen allt att vinna!

Östra kniper 2:a platsen.
Jag skrev inför vårt möte senast att: "Östra är i mitt tycke, det mest kompletta laget ihop med IBF Göteborg i årets serie. Men vi ska bjuda upp till en bra kamp och så får vi se hur långt det räcker!"
Jag fick då kommentarer som ifrågasatte hur "ett komplett lag kan harva i mitten av denna serien. De borde i så fall fightas med IBF och Vänersborg" .... Skulle vara spännande att höra hur den personen resonerar nu? =)
Hur som helst, jag tycker fortfarande att Östra är väl förtjänta av 2:a platsen och jag uppskattar deras sätta att vilja spela innebandy!

FBC Lerum höjer sig och slutar på en mycket bra 4:e plats i tabellen. Jag lyfter på hatten! 

Kul att samtliga 3 nykomlingar etablerar sig i serien!

****************
Det ska bli kul att som "läktarexpert" följa alla kvalmatcher som nu väntar! Älskar matcher med mycket nerv och heta känslor.

På tal om kvalmatcher så missade Lindome igår att säkra sin genom en hemmaförlust mot Backadalen... Nu måste de vinna för att inte Råda Portar (!!) som nykomling från Div.4 ska få chansen att kvala.

I kvalmatcherna så kommer det tyvärr märkas att Göteborg ej spelar effektiv speltid i det vanliga seriespelet. Backadalen och ni andra som ska kvala. Förbered er på det! Det är skillnad, fysiskt och mentalt att spela i princip en hel period till.

*******
Ingen kvalmatch men lik väl en kul tillställning väntar i morgon då Lindås tar emot Challengers.

********
En Önskelista är påbörjad. Men det får vänta någon dag.

****************
Idag har jag tagit ledigt från jobbet. Ska bara ligga hemma och njuta. Bara vara....
Underbart att Arsenal tog sig vidare igår! Nu har man lite CL fotboll att se fram mot och faktiskt ta sig tid att kolla på!


Innebandy är trots allt bara en lek....

Fan också! Det kändes riktigt tungt att inte få med sig 3 poäng från mötet mot Stenungsund. Tycker faktiskt att vi var värda det denna gång... Tycker det är synnerligen märkligt att den domare vi haft i båda matcherna mot Stenungsund endast lyckats hitta EN enda utvisning för det blåklädda laget. Den utvisningen togs på Stenungsund materialare...

********
Tycker det är stor skillnad på att ha lite hets mellan bänkarna och bete sig som en idiot i 40 minuter.

************
Dock får man lite distans till vad vi egentligen håller på med när vi efter matchen nåddes av nya besked om "Bergis". Det olyckliga benbrott han ådrog sig i matchen mot IBF Göteborg har fått fruktansvärda konsekvenser... En länk till "Bergis" pappa som skriver för att hålla oss uppdaterade.

************************
Får gratulera Challengers till platsen i Allsvenskan!

*************
Får gratulera JIK för värvningen av Johan Nygård! Jag är övertygad om att den killen kommer spela högre upp än allsvenskan inom kort.

**************
Derby i morgon!

***********************
Hörde att läktarexperterna var igång med stora sågen efter matchen mot Stenungsund. Känns tryggt att vi har så mycket kunskap vid sidan av planen. Den dagen som jag lämnar över tränaruppdraget så kommer det inte vara några problem att finna någon som är bättre än mig.


Spiken i kistan!

Äntligen är det också matematiskt klart att Floda IBK spelar i kommande års div.1 serie! Inte för att jag varit speciellt orolig, men det är ändå väldigt gott att ha det klart. Spiken i kistan sattes mot IBK7H, ett lag/förening som har gjort motsatt resa än Floda IBK.

Ska ändå ge IBK7H en eloge. Trots att det mesta blivit skit för deras del i år så kommer de tilll Rydsberg en sen måndagskväll med 2 fulla femmor och spelar matchen. Tack!

Mellan 59:58 till 60:00 på klockan så dansade bollen på vår mållinje. Det hade nästan varit elakt mot Stenberg om det hade ramlat in en boll det sista som händer.

-------------
I Nästa omgång möts seriens "formstarkaste lag" FBC Lerum och seriens "formsvagaste lag" IBK7H. Undrar om det går att lägga en hundring på resultatet 28-1?

------------------------
Bottenstriden lever dock en liten stund till. Barnarp gjorde en rejäl missräkning och förlorade mot Marstrand. Trots en ledning med 7-4 i sista perioden... Det är sådana sekvenser som kan få allting att vända. Jag tror det är extremt viktigt för Barnarp att ta 3 poäng mot "Vänersborg utan Ante" i morgon. Förlust där och det blir väldigt mycket nerver inblandat.... För jag tror inte att Barnarp vinner över Skövde.... Det skulle innebära att om Marstrand vinner sina matcher så avgörs allting i sista omgången!

Njae... Barnarp tror jag avgör i morgon. Men större "mirakel" har skett....

---------
Själva har vi en ny "hängmatch" i morgon mot Tygriket. Gäller att ladda om mentalt och gå in och göra en riktigt bra match. Nu kan även vi blicka uppåt i tabellen!

----------
På Fredag ska jag ta och göra ett nytt försök. Trots alla råd jag fått om att avstå att se Div.3 innebandy i Västergötland. Alingsås - Sandared står på schemat. Jag måste se om det var en tillfällighet senast eller om div.3 Västergötland verklgen är sämre än div.4 Göteborg?

---------------------
Jag är imponerad över vår kära Flodapublik! Att det kom ca 70 personer igår och bevittnade föreställnigen är oerhört imopnerande!

-----
På tal om publiksiffror. Nu när det blev vår tur att arrangera derbyt så gick det upp ett ljus för mig. För nu tycker jag inte att det är speciellt konstigt längre att vår käre granne ligger så högt upp i "Publikligan".
Men jag tror de är det enda laget i hela sverige som även räknar in domare, sek, hemmalag, bortalag, sargvakter etc i publiksiffran!
---------------


RSS 2.0