Ok, dags att reda ut lite begrepp. (Mail som inkommit)

Men först så vill jag bara säga en liten sak.
Det verkar, precis som Björklund skriver, som om alla tror att det handlar om Elitsatsningar.
Det är ju verkligen inte det som är själva frågan.

Svedman: Du skriver att ni i Backadalen är drabbade. Ja visst... men ni har ju också ett lag i Div.5. Hur tänker du här???? Likaså antyder du att det handlar om "egoistiska skäl" att ha ett stort urval av spelare. Menar du på allvar att ni har ert div.5 lag i Backadalen enbart för att stärka upp div.3 satsningen??  

De flesta av lagen som alla beskriver som "farmarlag" (vilket kanske är felaktigt, se gästinlägget nedan) är inte en del av en elitsatsning. Det är lag med antingen äldre, avdankade spelare som mig själv eller spelare som inte har förmågan att spela på högre nivå. Exempelvis vårt div.6 lag i Floda IBK. Vi är ett gäng på ca 20 personer som tycker det är kul att träffas och lira lite. Ingen av oss har talang nog att spela högre upp men vi är lika glada för det. Hade inte vi kunnat spela i ett lag i Floda IBKs regi så hade vi alla slutat med innebandy.

Det gäller självklart att hitta en lösning där alla matcher blir lika viktiga. Vi ska inte ha 2 olika tabeller, det är vi alla överens om. Låter er ta del av detta mail som förhoppningsvis för dialogen framåt. Sen ska vi ta och summera och plocka ut det konstruktiva ur debatten. Det är det som vi ska bygga vidare på och driva som förslag/fråga mot GIBF.

Åsikerna nedan är alltså inte mina personliga utan ett mail som jag fått. Läs noga och förstå budskapet. För efter idag så kommer jag använda 2 begrepp på bloggen för att hålla isär diskussionen. "Farmarlag" och "Divisionslag". Jag tror att detta är en väldigt bra grund att stå på. Tillsammans med vissa av de förslag som lämnats som kommentarer kan vi säkert hitta en lösning som driver utveckligen framåt. 

"Hej Fredrik,
 
Farmarlag och divisionslag är två olika begrepp som behövs för framtiden.
 
Farmarlag har samarbetsavtal med sin moderförening och där har man
bara en match karens. Den högsta distriktsserien borde endast bestå
av representationslag och farmalag, för att undvika problemen som
uppstår i år. T ex Floda IBK resp Floda IBF liknade Pixbo IBK resp IBF.
 
Divisionslagen har två matcher karens och kom till för att inte behöva adm
farmarlag och ha lag i flera divisioner. Jag tycker, att divisionslagen inte skall
kunna spela i högsta distriktsserien, men är mycket bra i övriga divisioner.
 
Om ett divisionslag går upp till högsta distriksserien behövs ett farmarlag inför
efterföljande säsong, om man vill gå upp till den högsta distriksserien."Kommentarer
Postat av: Svedman. Vi reder ut

Vi har ett lag i div.6 nu och precis som ni spelar för att det är sköjj och hade oxå förmodligen lagt av om vi inte kunde spelat i Backadalen. Bara för att göra det klart så finns det ingen som kan förstärka vårt A-lag därifrån.Vi hade förmodligen spelat i farmarligan om det funnits någon, för vi spelar för det är sköjjj....Men som en peson som tar min sport seriöst så kan jag alldrig aceptera att vi ska har farmarlag i distiktserierna.En farmarliga är alltså ett MÅSTE för att sporten ska kännas seriös även på distriktsnivå.Förbjud inte farmarlag med begränsa så att vi slipper årets träningsmacher igen...

2010-02-04 @ 18:46:52
Postat av: Anonym

Hej! Jag vill vara anonym här men jag kan bara hålla med Backadalens tränare. Spelar själv i division 3 och villa absolut INTE möta dessa farmarlag/division-lag.Det går inte att ha matcher som inte betyder något, det går inte att motivera varför vi skall möta någons B eller C-lag i med vårt eget A-lag. Det skall liksom aldrig gå.Det måste gå att hålla igång Backadalens gamla gubbar, Flodas gamla gubbar ändå. De kan vara med i egen regi, med egna tröjor, eget namn men kan ha sammarbete med sin "moderklubb" så de slipper ha årsmöten m.m. Det måste gå.Bort med farmarlagen NU, i alla fall från A-lagsserierna. Varför inte bilda en farmaserie i så fall. ( i värsta fall?)Förut hade lagen B, C och ibland D-lag igång. Varför har man inte det idag? Då på den tiden spelade de som bara ville hålla igång i C-laget. Varför går det inte idag? Dessutom kunde sugna A och B-lagsspelare ibland lira med de gamla gubbarna, hur kul som helst!!!

2010-02-05 @ 07:47:05
Postat av: Oredsson

Nu få ni nog läsa om texten.

Farmarlag = Ex. Pixbo IBK och Pixbo IBF. Det vill säga att ALLA poäng räknas. Precis som mellan samrbetsklubbar. Det är därför Pixbo IBF exempelvis kan spela i nuvarande division 2!Det är ju precis det texten handlar om!

Att vi INTE ska tillåta "Divionslag" i högsta distriksserien. (Divisonslag = NUVARANDE Lerum, Lindås)Läs om, LÄS RÄTT!

2010-02-05 @ 09:34:33
Postat av: Anonym

Om jag har förstått det rätt så är årets lösning på div 3 ett misstag eller?

2010-02-05 @ 11:05:29
Postat av: Anonym

Tolkar det som att årets lösning på div 3 är ett misstag då, eftersom Lindås,Lerum är ett "Divisionslag"??

2010-02-05 @ 11:10:00
Postat av: Fille

Tjena!Vilken debatt det var här, kul att så många brinner för innebandyn! Jag kan hålla med alla parter till viss mån, divisionslag i högsta distriktsserien- borde inte vara tillåtet. Klubbar som är "farmarlag" ex Pixbo IBF är det bästa alternativet just nu.Det Gibf borde göra enligt min åsikt är att skapa en elit-reservserie där lag från förbundslagen ev distriktet kan skapa en utvecklande reservserie. Den serie skulle vara riktigt bra med lag som Challs, Floda, Lerum, Lindås, IBF Gbg, Marstrand och Stenungsund. Det är nog så att det måste ske på klubbarnas initiativ. Att det finns "gubblag" i lägre divisionsserier är vi inte ensamma om i Gbg det förekommer överallt. Som tips kan ni alltid kolla in Östergötlands division 4...Mitt lilla bidrag var detta!Oredsson lycka till med vårt gamla gäng nu i Floda och hälsa grabbarna...Följer er på nätet varje match :)...Vem vet vi kanske ses nästa säsong som konkurrenter ;)!Mvh Fille

2010-02-05 @ 15:39:29
Postat av: Ingemar

Om det varit helt rätt skulle Lerum och Lindås skapat farmarlag (t ex Lerums IBF, Lindås IBF) inför denna säsong och borde göra det inför nästa säsong, enligt min uppfattning. Då räknas även deras matcher för vilket lag som skall flyttas upp till en högre serie.Sedan vill jag minnas att det kom en sen ändring från SIBF som reglerar hur det blev och konsekvenserna var nog inte helt klart för någon. I så fall kan man inte säga att GIBF eller inblandade lag gjorde något fel inför denna säsong.Divisionslagen är ett måste för att kunna ta hand om alla duktiga ungdomar när de lämnar junioråldern och blir seniorer. Det har ju blivit "mode" i att slå ihop klubbar och bli bland se största föreningarna i Sverige. Därför behövs verkligen divisionslag för alla som vill spela och för att få den bredd som behövs för att på sikt kunna fler "elitlag" i Göteborgsdistriktet. Jämför t ex med Stockholm, Uppsala, Umeå etc som har betydligt fler "elitlag". Kan någon förklara vad det beror på?

2010-02-05 @ 18:05:56
Postat av: Inte ego

I Göteborg har antalet spelare och lag blivit allt förre oavsett vad GIBF försöker säga.För tio år sedan hade Göteborg 2 div3 serier, fyra division 4 serier, 3-4 division 5 serier, en reservetta, två reservtvåor och många division3-seier.Idag har Göteborg en serie i trean, fyran och femman och två tiolagsserier i sexan.Det är helt patetistk att man tycker att det är ok med farmarlag i seriespelet. Ni som tycker det är ok att de skall få vara med i alla serier utan högsta distriktsserien, varför???Varför skall lagen i superligan allsvenskan -division I bestämma hur föreningarna/Lagen som spelar i trean-fyran-femman skall ha det? Inte är det div3-5 klubbarna som bestämmer hur "elitklubbarna" skall ha det?2010-02-05 @ 22:41:03
Postat av: Fredrik P

Göteborg som distrikt blir bara sämre och sämre. Se på Skåne eller Stockholm, där kryllar det av lag i förbundsserierna. Deras hemlighet är förutom att de är de två största distrikten, är att de inte tillåter någon form av farmarklubbar i sina serier.De anser att du skall få vinna division 4, 5 eller 6 och att det skall vara status, läs status att vinna serien. Vi i Göteborg har skapat ett serisystem som inte längre har en status.Det går liksom inte att ha ett IBK/F Göteborg eller Pixbo i varje serie. KOM IGEN NU!

2010-02-05 @ 22:47:36
Postat av: Anonym

Håller med dig fullständigt Fredrik P..

2010-02-06 @ 00:44:12
Postat av: Ingemar

Svar till "Inte Ego": Försök påverka SIBF så det blir som förut. Tyvärr måste GIBF anpassa sig till vad SIBF bestämmer, om jag förstått det rätt.Svar till Fredrik P: Hur får man stopp på ytterligare sammanslagningar, så att antal lag inte minskar ytterligare?Vilka vill ta på sig och starta upp nya klubbar? Landevetter och Kärra är bra exempel där Augustsson, Gander m fl är "eldsjälar".

2010-02-06 @ 14:30:07
Postat av: Andreas

Klart att det är ett problem med klubbar som inte får/inte vill gå upp när en serie vinns. Jag tror på att en klubb ska (som IBK/F Göteborg) få ha ett lag i varje serie då det handlar om att många från den delen av staden vill spela innebandy.Förutsättningen är att lagen är skilda från varandra det ska inte flyga spelare kors och tvärs mellan lagen (undantaget tycker jag SKA vara spelare under 20 år som borde få åka upp i seriesystemet och kanske sitta på bänken utan att behöva stå över en match i sitt "riktiga" lag).2 lag från samma klubb ska kunna spela i samma serie, ser inte problemet med att IBK Göteborg 1 och IBK Göteborg 2 spelar i samma serie om lagen är skilda från varandra.Anledningen till att jag tycker såhär är att det är många lag som läggs ner när det saknas spelare för det inte finns någon ungdomsverksamhet eller slås ihop. I en stor klubb finns det alternativ för alla att spela på sin nivå.Angående statusen att vinna serien mot Pixbo Wallenstam i div 5. Varför skulle det inte vara någon status i det? Det är inte precis så att de har spelare gemensamt med SSL laget, det är 2 helt skilda lag som kämpar för sig själva i sin respektive serie.Huvudsaken med hela resonemanget är att inte massa spelare från högre divisioner kommer ner och "hjälper" ett lag som håller på att åka ut.Hoppas ni förstår va jag menar och tänker.

2010-02-06 @ 19:26:10
Postat av: marcus

du den siste som skrev. om vi vänder på snacket, vi låter tre-fyra platser vara "uppe-öppna" i superligan, allsvenskan o div.1. så att lag på lägre nivå får vara med och känna på hetluften,det finns spelare på dessa nivåer som inte har spelat där men som skulle vilja testa... hur mycket status bir det då.jag menar varför skall elilagen bestämma hur serierna på lägre nivå vill ha det.som någon innan skrev, sätta ihop c-lag som förr

2010-02-07 @ 08:11:58

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0