Inte okey...

Förlust idag mot stenungsund med 1-3.
En match där vi spelade... Inte dåligt.. Inte bra.. men det är inte okey när vi inte vinner. Finns hur många föklaringar som helst till varför det blev som det blev. Men jag ska göra det enkelt. Stenungsund var effektivare och således bättre denna dag.

Första perioden började vi briljant och rullade mycket stilfullt boll på offensiv planhalva. Men vi kändes inte så heta som man önskar. Vill ha mer inlevelse, engagemang, glöd! Tyvärr tappade vi även spelmässigt fokus sista halvan av perioden och bjöd på en oerhörd mängd enkla misstag.. Ja, slarv helt enkelt. Tappade boll och klubbor på egna planhalvan , smack 0-1. Satte ingen press på bollförande spelare i en spelvändning, boom 0-2. En riktig stänkare i krysset. Periodsiffrorna skrevs till 0-2 efter period nummer 1.

Andra och Tredje perioden spelar vi upp oss avsevärt och höjer vårt fokus. Varje spelare känns mer närvarande. Det ska dock dröja ända till de första spelminuterna i tredje perioden innan vi lyckas reducera. En vacker spelvänding som avslutas med en dropp av Harry till Hampus. Hampus vänder i sin tur bort försvararen och kan elegant sätta 1-2 lågt vid den bortre stolpen. Nu är vi med, känns som att vi är på gång.. Slarv på egen planhalva någon minut senare gör att vi bjuder Stenungsund på 1-3. Stenungsund behövde inte ens röra bollen... Lika bra det.... =)

Så var det okey?
Njae...
Spelmässigt - OK, stora delar av matchen. Känns som att vi styr händelserna.
Engagemang - Knappt Ok. Känns som att alla kan bli mer delaktiga och vilja ha boll mer. Även kommunikationen på planen behöver utvecklas.
Försvarspelet - Ok, vi är otroligt snåla med att släppa till chanser och bryter boll flera gånger i uppspelsfasen.

Stenungsund 8

Hmm... vad ska vi dra för slutsats... ? Tack einstein, vi behöver bli effektivare.  Öka skärpan.... Trycka in bollj-veln!
Men det kommer, inte speciellt orolig faktiskt. Men 12 skott på mål av 52 avslutsförsök... Ja, då är det svårt att vinna matcher. Känns ändå bra att veta vad vi ska fokusera på kommande veckor. Hade varit mer orolig om vi inte hade haft ett "eget spel". Är övertygad om att vi är på rätt väg! Så mycket var Ok denna match.. Men en förlust är inte okey.. Nästa match ska vi se till att vara mer än okey, vi ska vara BRA!