En innebandyhelg i sedvanlig ordning...

Ledig i lördags och inga matcher i närheten att beskåda. Det fick mig att ge mig ut på långresa för att få svar på en del frågor. Fråga 1. Vad har hänt med Stenungsund som överraskande ligger i toppen av div.2. Fråga 2. Kan man börja se en röd tråd i FBC Lerums spel. Trodde jag åkte upp för att se en bra div.2 match... Fick inte ens se en medioker div.3 tillställning!

Första perioden spelar FBC Lerum minst dåligt och lyckas genom ett skott (?) från mittplan som rullar in i målet ta ledningen med 0-1. Förvisson hade man skapat en del halvchanser och kanske gjort sig förtjänta av målet, bland annat missade Simpanen bollen vid öppet mål. I regel var det Johan Axelsson var den som höll spelet uppe och såg till att FBC Lerum etablerade lite anfallsspel emellanåt. Stenungsund... Eller ska man skriva Myggenäs...? Endast 3 utespelare som startade var kvar från "gamla Stenungsund"... Så Myggesund kanske vore mer korrekt, var riktigt under isen i första perioden.

Andra perioden var det ombytta roller. Stenungsund höjde tempot i vissa byten och var minst dåliga. Det gjorde att de kunde  rullande ut FBC Lerum, som var fruktansvärt långt ifrån normal standard, fullständigt i vissa byten. I andra perioden så hade FBC Lerum knappt ett etablerat anfallsspel och endast Micke i kassen ska tackas att FBC Lerum på något sätt lyckades gå till periodvila med en 1-2 ledning. Stenungsund var dock för ojämna och lyckades inte få tillräckligt tryck i hela perioden,

Tredje perioden var också rätt kass där enda spänningen kom då Stenungsund tod ut målvakten och jagade kvittering.
Det lyckades väl och man lyckades göra 3-3 med ca 30 sekunder kvar av matchen. I förlägningen skänker Stenungsund bort extra poängen då 3 spelare på planen slutar spela med 8 sekunder kvar av matchen och helt skiter i att jobba hem. Ostört kan FBC Lerum ta avslut och sätta den långt vid bortre stolpen med endast 2 sekunder kvar av matchen,..

Svar fråga 1: Visade klassen emellanåt. Synd att man inte fick chans att se dem i Powerplay där de varit ruskigt effektiva. Men dagens domare hade inte ens tagit utvisning för upprepad misshandel.... Enligt mig så borde Stenungsund ha avgjort denna matchen lååångt innan sudden. Där det nu istället blev förlust...

Svar på fråga 2: Nej, framfört allt väldigt stora problem i uppspelsfasen. Ett lag som anser sig tillhöra toppen i div.2 ska inte behöva förlita sig på långbollar. Om man nu inte förespråkar Drillo i och för sig. När de väl kommer upp i anfallszonen så är det endast Axelsson och Hovemyr som i dagsläget vinner bollar och levererar passningar med bra adress. Behövs fler som tar ansvar. Tror Lerum behöver inse att det gäller att gå tillbaka till grunderna och kriga för varje poäng. Annars kan de bli en dyster  vår....

''''''''''''''''''''''''''''''''''''''

För egen del var det en heldag i Billingsfors! Behöver knappt skriva något efter Bravells mycket utförliga referat på hemsidan... Vinst med 6-4 och fortsätter haka på Fölunda i toppen.
Gör en stark insats där vi stundtals är riktigt illa ute...
En 1-0 ledning efter första tappar vi inledningsvis i andra till ett 1-2 underläge. Kvitterar ganska omgående och avslutar perioden starkt, pausvila nu med 4-2. En pausvila som blir ca 30 minuter lång eftersom Limpan ligger kvar skadad på planen och inväntar ambulans. Helt sjukt faktiskt... Lyckades hetsa honom lite när vi hade boxplay, i sin iver att hoppa in på planen så snubblar han på sargen (!) , ramlar, och armbågen hoppar ut led! Såg riktigt illa ut innan den sakterliga gled tillbaka på rätt plats igen....Sorry Limpan! Men vi lyckades plocka upp honom igen på hemresan från Uddevalla akuten, mycket manlig med armen i gips... Ett gips som någon minut senare var nerkladdad med mycket givande och mogna kommentarer. =)

Det känns som att vi inte riktigt är med mentalt när tredje perioden börjar. Billingsfors ökar trycket mot vår kasse och både reducering och kvittering kom inom ett par minuter. Nu spela vi INTE bra... Dessutom får Billingsfors en straff och vi är nere i brygga... Lyckligtvis får de inte utdelning på straffen vilket ger oss en mental kick!
Kruse serverar Wennerholm på ett stundsande friläge från kanten, Wennerholm tar det lugnt, får bollen under kontroll och placerar säker in bollen lågt vid bortre stolpen. Klockan står nu på 11 minuter. Resten av perioden känns det ändå som att vi har koll på matchen och när Harry får gör sitt andra mål för dagen med endast 3 minuter kvar är det verkligen spiken i kistan! Gott som fasen! Glädjen blir ju dock självklart begränsad eftersom vi ännu inte vet när Linus kan vara tillbaka i spel... Tur att det finns fler i laget som kommer kliva fram! =)