Dags att börja knyta säcken!

Vinst igen vilket är skönt,
men återigen gör vi det onödigt spännande!

Känner mig självklart också delvis skyldig till detta då man vaskade om ganska rejält i femmorna under matchen .
Tyvärr blev vi också tvingade till förändringarna, speciellt i 3:e perioden.
Valt att spela med 2 femmor i 3:e perioden och släppa in lite frisk energi från bänken. Hampus som precis kommit tillbaka efter skada lyckades stuka foten efter ett par byten. Byte måste ske och under tiden jag lindar hans fot så kommer Limpan haltandes... Är tacksam för spelarnas flexibilitet! Inte lätta att stå med ryggen mot spelet, linda 2 fötter och samtidigt få det rätt i nya konstellationer på plan. Men det löste sig till slut... =)

Resultatet skrevs till 3-4, med oss som segrare.
Och som sagt, onödigt spännande! V hade 4-1 en bit in i 3:e perioden och bud på både 5-1 och 6-1 för att punktera matchen.  Kedjan Hampus - Jonas - Harry lyckades på sina få byten tillsammans skapa ett par väldigt klara målchanser. Borde kanske fått in 1 eller 2 bollar... Men beröm till att chanserna skapades, dessutom på bara ett par minuter eftersom Hampus som sagt stukade foten inom kort.

Och vips! En spelvändning på en långboll, Björka markerar bort chansen på ett föredömligt sätt. Tyvärr med utvisning och frislag som följd. En bra frislagsvariant och 2-4 på resultattavlan. Tid 16:36. Sprider sig en liten oro i laget och i kommande byten framstår det chansartade sitautioner framför vår egen kasse då Vision nu väljer att lyfta in bollar.
En tilltrasslad situation och på något sätt så studsar 3-4 in i kassen. Nu är det verklig nerv, Vision sätter bra tryck på vår kasse under slutminuterna och det är med möda och stort besvär vi lyckas freda vår egen kasse. I sanningens ögonblick ska vi säga att vi i under dessa minuter även hade en hel del tur med bollar som studsade precis förbi Bjarnes stolpar.

Men vi vinner återigen och 3 poäng är alltid 3 poäng!
På något sätt känns det extra skönt att vi lyckas ta dessa segrar. Dessa vinster med uddamålet i de senast matcherna strider mot Flodas historik. Nu krigar vi verkligen till sista sekund och jobbar till oss marginaler nog att gå segrande ur matcherna. Vikitgt att kunna ta 3 poäng även när vi inte gör en kanoninsats!
Vi är väl i och för sig inte de ända som inte gör en kanoninsats idag.. Finns 2 till på planen som påverkar matchbilden. Dessa 2 har jag har sett klart mycket bättre i tidigare matcher!

En stor skillnad i år jämfört med tidigare är att Bjarne under hösten tagit ytterligare ett stort steg i sin utveckling.
Tidigare säsonger så har det varit en väldigt ojämn nivå på bollmotandet och man har kliat sig själv i huvudet över både vilka bollar vi släpper in och vilka makalösa räddningar som dyker upp. Under hösten har vi endast sett det sistnämnda vilket vi är otroligt tacksamma för! Skänker ett stort lugn i laget att ha en matchvinnare längst bak i kassen.
Känns också väldigt skönt att ha ytterligare 2 målvakter som "flåsar honom i arslet".
Ingen risk att någon får en chans att slappna av här inte... =)

Kul att se Standerth "bröta in" en kasse även denna match. Otroligt viktigt med dessa kampmål och att vi inte alltid behöver hänga upp den i x:et! Även om Limpan gärna får fortsätta ha den vanan... 2 nya mål från hans klubba denna helg! Wennerholm passade också på att bevisa att "släkten är värst" då det var han  som bröt sin egen och vår målnolla och gjorde 1-1 målet. Står på rätt ställe vid en retur och skickar in den i kassen. Skönt!

Nu har jag nämnt Bjarne och vilka som gjorde mål... Men det finns många fler positiva insatser från matchen. Spelare som ALLTID levererar lite mer än förväntat.

En enorm skillnad i år är också att alla verkar förstå vad som krävs. Att ALLA tar "hundjobbet" och sliter i defensiven. Vi är sjukt tajta i försvaret när vi lägger den sidan till. Täcker mycket skott och jobbar som ett LAG. Förbannat härligt! Även så otroligt viktigt att  nu hela truppen är "med på banan",  även om det inte blir så mycket speltid för tillfället. Ska vi lyckas med en bra säsong så behövs det 25 motiverade spelare. Önskar att jag kunde förklara på ett så bra sätt att alla i laget förstår hur mycket de betyder för resultatet. Oavsett roll för tillfället! Men att nu ha spelare som alltid ger 100% vid alla tillfällen då chansen dyker upp GULD värt!

Nu gäller ett jäkla slit och ödmjukhet för hela laget för en fortsatt bra utveckling. Det finns många spelare som bankar på dörren och vill in i hetluften....

**************************************************

Match även med div.4 laget.

Då informationen om att jag var uttagen till truppen inte gått fram blev det en minst sagt stressig uppladdning.
Var i Allé för att visa mitt stöd för laget och heja på flitigt då Coach W förklarar att han försökt nå mig. Ops!
Kuta hem, slänga i sig en frukostmacka, byta om och kuta tillbaka lagom till ett par minuter in i första perioden.
Tog plats på bänken för att sen få komma in i 2:a perioden.

Stenungsund stod för motståndet och det såg från sidan ut att vara en mycket rolig match. Att det även lossnat och (i mina ögon) gått bra för mig nu när serien äntligen startat gjorde att man var sjukt spelsugen.
När det var dags att kliva in i handligen låg vi under med 0-2 efter att ha släppt ett mål i PP.
Lirade forward ihop med Sune med Fassan som 3:e länk. Fungerar bra matchen igenom! Sune jobbade över väldigt stora ytor medan man själv försökte agera bollmottagare nere i hörnet för att etablera spel. (Något vi verkligen saknat under tidigare matcher, tappar på tok för mycket boll!)

Är inne och jobbar på kassen när Fassan bryter in och skickar in vad alla utan 2 i alléhallen trodde var 1-2 reduceringen! De enda 2 som lyckades missa detta var domarna. Bollen tog i innestolpen och studsade ut igen. Typiskt!
Det blir istället Clabbe som spräcker nollan officiellt i 3:e perioden. Han snappar upp en slarvboll fårn backplats och skickar in 1-2 mitt i målet från nästan halva plan! Ett klassmål!  Sen var det dags att nästan ikläda sig rollen som matchhjälte för andra matchen i rad.
Inför 2:a perioden hade jag lovat att hänga 2 kassar och kände att det nu var dags att kliva in i handligen.
Köttar först in 2-2 på en retur med en "mycket elegant"  forehandknack. Ett par byten senare bågar Fassan in och lossar bössan. Står rätt placerad snett till höger om målet då returen dyker upp och kan fiska in bollen i hooken. Tittar upp mot målet och ser bara "nätet" och kan behärskat lyfta in bollen i öppen kasse. Endast 5 minuter återstår nu av matchen och vi har vänt 0-2 till en 3-2 ledning.

Sista bytet vi är inne så jobbar vi till oss en 2 minutare på Stenungsund som slår hejdlöst i sin iver att få tag på bollen.
1 minut återstår nu av matchen och vi får avsluta i powerplay!

Återigen får PP femman chansen. Trots att Stenungsund skapat fler lägen i Boxplay än vad vi gjort i PP under matchen. Trots att vi inte behöver vara det minsta offensiva utan nöja oss med seger och 3 poäng. Men men... Det är lätt att vara efterklok och misstag sker tyvärr. I stället för att använda hela planen och bara spela av matchen så krånglar vi till det enormt. En skitpass senare så får Stenungsund chans att vända på spelet.
Jobbar till sig 2 frislag i 4-5 och lyckas på det sista trycka in 3-3 bollen. Så fruktansvärt onödigt!

Bara att glömma och ta nya tag. Det är alltid som sagt lätt att vara efterklok...

***************************************

Skulle det vara en ny A-lags match idag så vet jag precis vilka 2 femmor jag skulle spela med. (bortsett från 1-2 platser)

*********************************************

Nu är det dock ingen ny match idag och risken finns att det dröjer någon vecka extra....
Med tanke på att Widell på förbundet ALDRIG ger besked så får vi leva i väntan en stund till.
Skulle någon från Myggenäs läsa detta så finns det tyvärr en chans att matchen på Torsdag kommer att flyttas...
Detta efter slarv, strul och tomma löften av vårt innebandyförbund! Hoppas Widell visar lite karaktär och tar tag i detta omgående på måndag! Vi måste kunna informera Myggenäs om matchen nu måste flyttas!!!!

******************************************


Kommentarer
Postat av: undrande

Det står att det är två målvakter som flåsar Bjarne i arslet. Den ena är ali men vem är den andra?

2008-10-12 @ 21:10:29
Postat av: Bravell

#99 Ali Moghaddam Målvakt

#85 Bjarne Blom Målvakt

#47 Christian Hohlfält Målvakt



2008-10-14 @ 22:50:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0