Kanonhelg!

Det blev en väldigt lyckad Lördag med både Derbyvinst och Lagfest! =)

Först matchen...
Första 8 minuterna bjöd vi på lite underhållande innebandymagi. Spelade ruskigt bra och det var en tidsfråga innan utdelningen skulle komma. Inte helt oväntat var det Wennerholm (undviker att skriva det nya smeknamnet än så länge, vill ju inte förstöra Lundbergs bloggämne) som via 2 mål gav oss en välförtjänt ledning. FBC Lerum får ett PP som de utnyttjar effektivt genom att Lövis bombar dit den i nättaket. FBC Lerum tar nu över för ett par minuter och vi känns lite nevösa innan vi tar tag i matchen igen i slutet av perioden.

Andra perioden tar FBC Lerum över och skapar en hel del lägen. Med tur och skicklighet lyckas vi ändå freda vårt mål. Lerum är stora och tunga att möta 1 vs 1 vilket gjorde att vi fick justera försvarsspelet lite. Det lyckades väl och trots att inte spelet stämde denna period går vi ändå in i tredje med ett 2-2 resultat. Djurvall kvitterade med en dragare i krysset i Lerums 2:a PP för dagen.

Kände som att vi hade mycket mer att ge än vad andra perioden visat. Bestämmer oss för att dra upp bolltempot igen och det är en skön känsla när Jonny drar upp bollen i krysset och återigen ger oss ledningen. FBC Lerum skapar en hel del även i tredje men ett stort slit i försvaret + ribbträffarna på vår sida så lyckas vi ändå spika igen. Efter att Tommie gjort 4-2 helt frispelad framför mål så går luften ur Lerum. Vi spelar mycket rutinerat i tredje och avslutar matchen med ett PP där vi endast låter klockan ticka.

*************
Vi vinner 5 mot 5 spelet med 4-0 vilket är mycket bra.
************
FBC Lerum hade ett riktigt bra lag i lördags! Hade dessa herrar spelat i de tidigare matcherna så hade de varit placerade betydligt högre upp i tabellen. Får hoppas Lerum känner lite revanschlusta när det återigen  är dags för matcherna mot Frölunda, IBK GBG, Billingsfors och Eken.... =)
*****************

Nu till lagfesten!
Ska inte nämna allt för mycket men det är alltid kul att sitta ner och tjöta innebandy och ta en stänkare. =)

Ett ämne som dock kom upp tänker jag beröra...
Vad säger motståndarna och hur känns det?

Jag menar, nu när vi fått en riktig drömstart som är över allas våra förväntningar så har det ju kastats om lite tankegångarna... Nu för tiden är vi laget alla vill slå!

Undrar vad taktiken som motståndarna går igenom innan matchen är?
Ser de samma svagheter som jag själv kan göra?

För nu när vi vinner alla jämna matcher så känner vi oss så klart jäkligt starka!
Lika gott som det är för oss, lika tråkigt är det för motståndaren.
Det måste vara sjukt jobbigt som motståndare att veta att om det är jämnt så kommer vi avgöra i tredje perioden. För det är klart tankarna om att det är "kört"  måste komma när målen ramlar in...Eller?
Ja ja... Nu gäller det att fokusera på kommande helg igen!

Eken är kommande motståndare att försöka ge en rejäl match. I vårt första möte hade vi en spelmässigt jämn match men vi var mycket effektivare i avsluten. Alltid lurigt att möte ett lag som har kniven på strupen.
För skulle vi lyckas vinna över Eken så är de helt borta från toppstriden.
Men som nykomling är säkerligen inte det en målsättning heller... Men jag är övertygad om att Oscar kommer göra allt för att Eken ska kunna blanda sig i leken så högt upp som möjligt.